Dead Man Walking wrote: ↑18/07/2024 07:19
jeza u ledja wrote: ↑18/07/2024 06:19
To je jedina logicna alternativa.
No ne postoje nikakve indicije da bi ona stajala bolje protiv Trumpa.
Mislis polls?
Nije ni ona neka sreca, ali evo ja prvi recimo u slucaju da je bilo ko drugi osim Bidena na tiketu cu glasati protiv Trumpa, a ako ostane Biden necu nikako. Ima dosta analiticara koji misle da bi bilo ko osim Bidena ulio neku novu energiju i probudio entuzijazam, narocito medju mladjim glasacima, da ako nista izadju na izbore.
Ukratko, ima li iko da bi glasao za Bidena a da nece glasati za Kamalu? Tesko. Glas za Bidena je svakako i glas za Kamalu jer on i ako bude ziv jos 4 godine, u vinklu nece biti sigurno.
Ima li iko da bi glasao za Kamalu a ne bi za Bidena? Naravno. Imam ja.
Nema sta. Tvoja logika je besprijekorna.

Demokrati ce stajati bolje za taj tvoj jedan glas u WA.
Necemo vjerovati anketama. Ne samo sad, vec cijele ove 4 godine. Vjerovacemo tvom instinktu, koji se, pazi sad, poklapa sa tvojim zeljama.
Sa Harris bi sigurno dobili novi entuzijazam i nove grupe glasaca. No isto tako bi izgubili dio. Pitanje je samo kolika je razlika. To bi isto tako ovisilo od nacina “uklanjanja” Bidena.
Ja ne bih zanemario uticaj penzionera, pogotovo centrista, bijelaca, u kljucnim drzavama, i o njihovom misljenju o guranju nekog slicnog njima u stranu radi neke crnkinje cudnog imena iz Kalifornije.
I kad smo kod Kalifornije, jel primjetio ko da cijela ova kampanja dolazi od tamo (Pelosi, Schiff, itd)? Kamala je od tamo, kao i Newsom. Kao i veliki donatori koji ocigledno stoje iza svega ovog.
Ja licno nemam nista protiv Harris, cak sam mislio za nju glasati svojevremeno. Nije mi nikad bilo jasno sto je bila toliko nepopularna.