Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naslovnica wrote: ↑14/07/2024 12:49
Kada se dijete smije ostaviti kući da neko od samohranih roditelja ode do granapa?
Ono, šta zakon kaže?
To i ja razmišljam.
Čekam kada će se formirati dva tabora, jedan će govoriti da je majka ostavila djecu da može da se vucara, drugi će reći da je majka morala ostaviti djecu da im ode po hranu, a nema novca da plati nekoga da pričuva djecu.
Prvi će reći da je majka ugrozila djecu jer je ostavila poluotvoren prozor, drugi će reći da je majka na ovim vrućinama zatvorila prozore, tek tada bi ugrozila djecu.
I svašta će se sada pisati.
A niko neće znati šta je istina. Ali ćemo vidjeti kako ko razmišlja.
Kada se dijete smije ostaviti kući da neko od samohranih roditelja ode do granapa?
Ono, šta zakon kaže?
To i ja razmišljam.
Čekam kada će se formirati dva tabora, jedan će govoriti da je majka ostsvila djecu da može da se vucara, drugi će reći da je majka morala ostaviti djecu da im ode po hranu, a nema novca da plati nekoga da pričuva djecu.
Prvi će reći da je majka ugrozila djecu jer je istavila poluotvoren orozor, drugi će reći da je majka na ovim vrućinama zatvorila prozore, tek tada bi ugrozila djecu.
A niko neće znati šta je istina.
Isto razmišljamo.
Ja sam znao ostaviti svoje sa otprilike 5 godina, prije toga se nisam usuđivao. I to, ono, na bukvalno 15-20 minuta, tablet im u ruke i furaj.
laserShow wrote: ↑14/07/2024 12:57
Zena odvela trece dijete u hitnu, pozlilo malcu.
Izmisljam, samo radi debičina koji izvore raznorazne zaključke u stilu Horatia.
Bio slican slucaj bas prije par dana cini mi se u Njemackoj. Dijete, ne znam kako, palo sa prozora/balkona zgrade, po sreci ga uhvati slucajni prolaznik; sa majkom odu u hitnu. Sat vremena kasnije, u istom tom stanu pozar jer je u toj frci rucak ostao na sporetu. Cini mi se u stanu u tom momentu bilo drugo dijete.
Ono, šta zakon kaže?
To i ja razmišljam.
Čekam kada će se formirati dva tabora, jedan će govoriti da je majka ostsvila djecu da može da se vucara, drugi će reći da je majka morala ostaviti djecu da im ode po hranu, a nema novca da plati nekoga da pričuva djecu.
Prvi će reći da je majka ugrozila djecu jer je istavila poluotvoren orozor, drugi će reći da je majka na ovim vrućinama zatvorila prozore, tek tada bi ugrozila djecu.
Isto razmišljamo.
Ja sam znao ostaviti svoje sa otprilike 5 godina, prije toga se nisam usuđivao. I to, ono, na bukvalno 15-20 minuta, tablet im u ruke i furaj.
Ja strah imao i jos uvijek imam ostaviti sina samog, a sa'će mu 11a.
Ono, šta zakon kaže?
To i ja razmišljam.
Čekam kada će se formirati dva tabora, jedan će govoriti da je majka ostavila djecu da može da se vucara, drugi će reći da je majka morala ostaviti djecu da im ode po hranu, a nema novca da plati nekoga da pričuva djecu.
Prvi će reći da je majka ugrozila djecu jer je ostavila poluotvoren prozor, drugi će reći da je majka na ovim vrućinama zatvorila prozore, tek tada bi ugrozila djecu.
Isto razmišljamo.
Ja strah imao i jos uvijek imam ostaviti sina samog, a sa'će mu 11a.
Ma sve stoji ba.
Zato i pitam, kada zakon kaže da smiješ ostaviti dijete na pola sata a da nećeš završiti u hapsani i Avazu, da li je to regulirano?
Moji su klipani pa opet ne možeš biti rahat, mada se svako zabije u svoju sobu i izađe samo na jelo i pišanje.
Važnon je samo da ima vajfa.
Nadrndani mrzovoljni tinejdžeri.
Ono, šta zakon kaže?
To i ja razmišljam.
Koliko imas djece?
Nećemo o privatnim stvarima pod jedan.
Pod dva, kakve to ima veze sa onim šta sam napisao? Da li napadam majku? Ne. Da li branim majku? Ne. Da li govorim šta je trebalo uraditi? Ne. Samo sam rekao da će se stvoriti dva tabora.
Kakve veze sa tim imaju moja djeca, imam li ih, nemam li ih itd?
Može li se odgovarati na napisano, ne ići odmah, kako forumsši vole reći, ad hominem?
Ovo jesu bas mala djeca da bi ostali sami, ali mozda je majka morala nesto hitno obaviti. Srecom, nije doslo do tragedije, nadam se da ce izbjeci linc javnosti i prije nego se slucaj rasvijetli.
Na temu ne bi trebali komentarisati ljudi bez djece. Za mene ili sizofrenija ili narkomanija, drucaije ne mozes ostaviti djete 9d 2g samo. Ja sam svoje spremao i izvodio i da smece bacim
nepass1 wrote: ↑14/07/2024 13:17
Na temu ne bi trebali komentarisati ljudi bez djece. Za mene ili sizofrenija ili narkomanija, drucaije ne mozes ostaviti djete 9d 2g samo. Ja sam svoje spremao i izvodio i da smece bacim
plain vanilla wrote: ↑14/07/2024 13:15
Ovo jesu bas mala djeca da bi ostali sami, ali mozda je majka morala nesto hitno obaviti. Srecom, nije doslo do tragedije, nadam se da ce izbjeci linc javnosti i prije nego se slucaj rasvijetli.
Juni, djetetu 6m. Pod ruku i u opstinu. Popunjavaj formulare, predaji, ovjeravaj, hodaj od vrata do vrata. Sve beba u narucju. Do banke kolica i djete u auto. Parkiraj rasklopi u banku nazad sklopi, svrati kupi sta treba, ponovo vadi sve iz auta itd itd.
nepass1 wrote: ↑14/07/2024 13:17
Al' doslovno....zadnja recenica.
Ma vala nikada nije smeće moglo da ne sačeka.
Ima balkon.
Govorim za nas koji nismo samohrani roditelji.
Zna li iko tacne informacije, gdje je majka bila, koliko dugo je nije bilo, ili ide klasicno cipelarenje u koje bi se po navici mogla ukljuciti i gradonacelnica.
nepass1 wrote: ↑14/07/2024 13:33
Juni, djetetu 6m. Pod ruku i u opstinu. Popunjavaj formulare, predaji, ovjeravaj, hodaj od vrata do vrata. Sve beba u narucju. Do banke kolica i djete u auto. Parkiraj rasklopi u banku nazad sklopi, svrati kupi sta treba, ponovo vadi sve iz auta itd itd.
Zena je mozda neka nemajka i ovo joj je redovna aktivnost, a mozda je samohrana majka koja se morala snaci. Kako rekoh, djeca su premala da bi ostala sama, tu nema nikakve dileme.
Dijete nije problem ni roditi/napraviti (osim izuzetaka) ali poenta je u odgoju,podiznju i svoj paznji i brizi koja nastupa od rodjenja. Ili je glupaca, ili je idiotara od sistema "osini po prasini".
Interesuje me koliko ljudi uopce zna sta se tacno dogodilo.
Najlakse je osudjivati na temelju glasina i nepotpunih podataka, zato i spomenuh inteligentnu gradonacelnicu vizavi zadnjeg cipelarenja zene sa posebnim potrebama.
Uostalom, ovakvih stvari se samo u svom komsiluku nagledah, jedan klinac je stajao na prozoru srecom zatvorenom ali sta je njemu propasti kroz staklo. Mi gledamo, mama u drugoj prostoriji sa nekom konom cumura, sin stoji na prozoru a sestra dole ispod njega skace po krevetu i zalijece se u njega. Oboje da propadnu sad pa sad.
Halo ba 2. i 4. godine, sta se ima raspravljat, ne znaju se oprat, a ne da se brinu o sebi sami sa otvorenim prozorom na 6. spratu. I fino pise, satima je trazili.