Bijela tehnika

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

beco

#1 Bijela tehnika

Post by beco »

Unaprijed hvala na odgovorima.

Opremam stan pa trebam kupiti uređaje. Naravno gleda se da se ustedi ali kupi kvalitetno, osnovna stavka je da se malo kvari. Molim vaše preporuke i iskustva. Trazim:

-veš mašinu sa susilicom
gledam Indesit, Ariston, Beko, Gorenje, Lg, Samsung. Fond max do 1200 KM
- Ovdje nekako najviše naginjem možda Aristonu iz ne znam ja kojeg razloga
- Nisam pobornik Gorenja (mislim da su izvikani) a cuo sam da su to prepakovani kinezi
- LG/Samsung je skuolji a nisam siguran za servis i dijelove
- Indesit i Beko nemam pojma o kvaliteti, osim što su Italijani i Turci

-Frizider prosjecan onaj srednji velicinom išao bih do 700 KM

-Mašina za suđe
treba mi uža ona nemam pojma koju ali max 600 KM

- Napa opet bez ideje

- Pećnica i ploča možda Ariston ploču ako može u fond uči barem jedno kolo indukciono ako ne nikom ništa šta ja znam 1000 KM

Hvala Vam

Preporuke radnje su također dobrodošle.
NediM17

#2 Re: Bijela tehnika

Post by NediM17 »

I sam sam u istim slatkim mukama. Odeš na PIK, u tražilici upišeš brand, jedan po jedan i lagano pregledaš sve vrste proizvoda, uporediš cijene i karakteristike. U principu, ako nemaš para za premium ligu tipa Miele, Bosch ( mada ćeš i Bosch naći Made in China ), možda LG ili Samsung onda samo gledaj dužinu garancije i servisnu podršku, uz naravno karakteristike uređaja, estetiku, funkcionalnost itd. Indesit mi se tu čini najbolji odnos uloženo-dobijeno,garancija 5 godina. Imaš i bivše YU proizvođače Končar koji nije bio loš ali pitanje je šta oni danas prave a šta im prave u Kini, i Gorenje koje je mislim preskupo za upitan kvalitet, zatim turski Beko sa čijim mašinama za sudje i pranje-sušenje veša imam loše iskustvo te ću ih zaobići u širokom luku, imaš onu jeftinu ligu Vox i Tesla, mislim da je to Kina prepakovana u komšiluku mada im uređaji ne izgledaju loše i daju 5 godina garancije. Imaš Ariston, Candy sad da li se to pravi u Italiji upitno je. Ni sam nisam pametan, trebao bih i neku kuhinju, ne mogu čekati red i nadjebavati se sa raznim kvazi "majstorima", vjerovatno ću kupiti fabričku. Jela iz Jagodine čini mi se ima kvalitetne elemente u raznim kombinacijama, jedino ne znam cijene ali mislim da je sigurno jeftinije i kvalitetnije od nadrimajstora i dizajnera. Plakare ću vjerovatno praviti po mjeri jer ne mogu naći odgovarajuće za udubljenja u sobama, a šteta je taj prostor maksimalno ne iskoristiti po visini, širini i dubini. Ostali namještaj valjda se nadje šta povoljno i kvalitetno ( dje to ima ), neka trpezarija, dnevna i spavaća soba.
Šta god da kupiš zajebaćeš se, uvijek bolje ostane u radnji. :D
https://www.youtube.com/watch?v=xziLKjw6iUk
beco

#3 Re: Bijela tehnika

Post by beco »

NediM17 wrote: 11/01/2020 19:48 I sam sam u istim slatkim mukama. Odeš na PIK, u tražilici upišeš brand, jedan po jedan i lagano pregledaš sve vrste proizvoda, uporediš cijene i karakteristike. U principu, ako nemaš para za premium ligu tipa Miele, Bosch ( mada ćeš i Bosch naći Made in China ), možda LG ili Samsung onda samo gledaj dužinu garancije i servisnu podršku, uz naravno karakteristike uređaja, estetiku, funkcionalnost itd. Indesit mi se tu čini najbolji odnos uloženo-dobijeno,garancija 5 godina. Imaš i bivše YU proizvođače Končar koji nije bio loš ali pitanje je šta oni danas prave a šta im prave u Kini, i Gorenje koje je mislim preskupo za upitan kvalitet, zatim turski Beko sa čijim mašinama za sudje i pranje-sušenje veša imam loše iskustvo te ću ih zaobići u širokom luku, imaš onu jeftinu ligu Vox i Tesla, mislim da je to Kina prepakovana u komšiluku mada im uređaji ne izgledaju loše i daju 5 godina garancije. Imaš Ariston, Candy sad da li se to pravi u Italiji upitno je. Ni sam nisam pametan, trebao bih i neku kuhinju, ne mogu čekati red i nadjebavati se sa raznim kvazi "majstorima", vjerovatno ću kupiti fabričku. Jela iz Jagodine čini mi se ima kvalitetne elemente u raznim kombinacijama, jedino ne znam cijene ali mislim da je sigurno jeftinije i kvalitetnije od nadrimajstora i dizajnera. Plakare ću vjerovatno praviti po mjeri jer ne mogu naći odgovarajuće za udubljenja u sobama, a šteta je taj prostor maksimalno ne iskoristiti po visini, širini i dubini. Ostali namještaj valjda se nadje šta povoljno i kvalitetno ( dje to ima ), neka trpezarija, dnevna i spavaća soba.
Ovo bold definitivno :D

Ne patim sad od tih "Premium" marki Miele, Electrolux, Bosch, mada osim ove prve (koju ne poznajem) mislim da je sve made in china pod malo strozijom kontrolom kvaliteta evropskih gazda.

Tražim marku koja bi nekako bila najbolji omjer uloženog i dobijenog nešto kao recimo Xaomi bijele tehinike.

Defimitivno jos googlanja, ali reko da vidim iskustva.

Pogotovo ne znam sta misliti o Candy, Beko, Gruding, Telefunken uređajima.

Vox, Teslu bi preskočio.
NediM17

#4 Re: Bijela tehnika

Post by NediM17 »

beco wrote: 11/01/2020 22:48
NediM17 wrote: 11/01/2020 19:48 I sam sam u istim slatkim mukama. Odeš na PIK, u tražilici upišeš brand, jedan po jedan i lagano pregledaš sve vrste proizvoda, uporediš cijene i karakteristike. U principu, ako nemaš para za premium ligu tipa Miele, Bosch ( mada ćeš i Bosch naći Made in China ), možda LG ili Samsung onda samo gledaj dužinu garancije i servisnu podršku, uz naravno karakteristike uređaja, estetiku, funkcionalnost itd. Indesit mi se tu čini najbolji odnos uloženo-dobijeno,garancija 5 godina. Imaš i bivše YU proizvođače Končar koji nije bio loš ali pitanje je šta oni danas prave a šta im prave u Kini, i Gorenje koje je mislim preskupo za upitan kvalitet, zatim turski Beko sa čijim mašinama za sudje i pranje-sušenje veša imam loše iskustvo te ću ih zaobići u širokom luku, imaš onu jeftinu ligu Vox i Tesla, mislim da je to Kina prepakovana u komšiluku mada im uređaji ne izgledaju loše i daju 5 godina garancije. Imaš Ariston, Candy sad da li se to pravi u Italiji upitno je. Ni sam nisam pametan, trebao bih i neku kuhinju, ne mogu čekati red i nadjebavati se sa raznim kvazi "majstorima", vjerovatno ću kupiti fabričku. Jela iz Jagodine čini mi se ima kvalitetne elemente u raznim kombinacijama, jedino ne znam cijene ali mislim da je sigurno jeftinije i kvalitetnije od nadrimajstora i dizajnera. Plakare ću vjerovatno praviti po mjeri jer ne mogu naći odgovarajuće za udubljenja u sobama, a šteta je taj prostor maksimalno ne iskoristiti po visini, širini i dubini. Ostali namještaj valjda se nadje šta povoljno i kvalitetno ( dje to ima ), neka trpezarija, dnevna i spavaća soba.
Ovo bold definitivno :D

Ne patim sad od tih "Premium" marki Miele, Electrolux, Bosch, mada osim ove prve (koju ne poznajem) mislim da je sve made in china pod malo strozijom kontrolom kvaliteta evropskih gazda.

Tražim marku koja bi nekako bila najbolji omjer uloženog i dobijenog nešto kao recimo Xaomi bijele tehinike.

Defimitivno jos googlanja, ali reko da vidim iskustva.

Pogotovo ne znam sta misliti o Candy, Beko, Gruding, Telefunken uređajima.

Vox, Teslu bi preskočio.
E pa pogledaj cijenu za Miele uredjaje pa će ti se sve samo kazati, samo u njemačkoj proizvode, veš mašina dvije milje. Rekoh, čini mi se Indesit najbolji omjer uloženo-dobijeno, garancija 5 god. Brand je italijanski ali gdje li ga prave haj znaj, kao da sam na nekim proizvodima vidio Made in Poland, ako ništa bar je EU.
Današnji Grundig i Telefunken turska roba, Beko meni u kuću više nikad.
beco

#5 Re: Bijela tehnika

Post by beco »

Sad nešto čitam whirlpool, Indesit, Hotpoint, Zanusi sve jedna kompanija, Whirlpool ih sve kupio.
NediM17

#6 Re: Bijela tehnika

Post by NediM17 »

U stanu mojih roditelja jos sudje pere Candy masina iz 1984. made in Italy. U ona doba imala elektronsko omeksavanje vode, ne treba joj so. Nadzivjela ih oboje, samo jednom joj se nekakva zica bila otkacila.
NediM17

#7 Re: Bijela tehnika

Post by NediM17 »

.
-Chesterfield-

#8 Re: Bijela tehnika

Post by -Chesterfield- »

NediM17 wrote: 11/01/2020 19:48 Jela iz Jagodine čini mi se ima kvalitetne elemente u raznim kombinacijama, jedino ne znam cijene ali mislim da je sigurno jeftinije i kvalitetnije od nadrimajstora i dizajnera.
https://jela.rs/catalog/radda/?program=53

Jesi li šta kupovao od Jela namještaja?
Ako jesi, kakav je kvalitet? Koliko vidim ovo je iverica (navodno uvoz iz Njemačke) prefarbana UV lakom.
https://saga-bih.com/kategorija/namjest ... erby=price
NediM17

#9 Re: Bijela tehnika

Post by NediM17 »

Kuhinjske elemente, zadovoljan za sada.
crveni_makovi

#10 Re: Bijela tehnika

Post by crveni_makovi »

-Chesterfield- wrote: 16/06/2022 23:31
NediM17 wrote: 11/01/2020 19:48 Jela iz Jagodine čini mi se ima kvalitetne elemente u raznim kombinacijama, jedino ne znam cijene ali mislim da je sigurno jeftinije i kvalitetnije od nadrimajstora i dizajnera.

Ako jesi, kakav je kvalitet? Koliko vidim ovo je iverica (navodno uvoz iz Njemačke) prefarbana UV lakom.
Meni ovi namjestaji i stvari s (visokim) sjajem nikada ne bi usli u kucu. Jednostavno mi to nije za moj zivotni prostor. Gledala bih samo sto vise umirujucih tonova i tekstura a ovaj sjaj mi stvara neki srklet.
NediM17

#11 Re: Bijela tehnika

Post by NediM17 »

Naravno, kod mene je mat bijela sa teksturom drveta. :thumbup:
_Reds_

#12 Re: Bijela tehnika

Post by _Reds_ »

crveni_makovi wrote: 17/06/2022 09:00

Meni ovi namjestaji i stvari s (visokim) sjajem nikada ne bi usli u kucu. Jednostavno mi to nije za moj zivotni prostor. Gledala bih samo sto vise umirujucih tonova i tekstura a ovaj sjaj mi stvara neki srklet.
Ali je za održavanje puno lakši. Pogotovo medijapan.
crveni_makovi

#13 Re: Bijela tehnika

Post by crveni_makovi »

To o odrzavanju meni ne predstavlja nikakav znacaj ako ce me namjestaj vizuelno smarati i iscrpljivati. Sve se da lako odrzavati kad cistis redovno.
-Chesterfield-

#14 Re: Bijela tehnika

Post by -Chesterfield- »

crveni_makovi wrote: 17/06/2022 09:00

Pa imaš li kakav prijedlog? Ako ovo nije jednostavno ne znam šta je? Čak sam mislio bež boju ako bi vremenom požutilo da se manje primijeti. :D
Obriši prašinu i to bi bilo to.

Dvije ove vitrine sa strane i stol za tv. Ne mogu ništa više utrpati jer mi je maksimalna dužina 280 cm.

Image

Image

Ima nešto slično u Fisu, ali je loš material, puno ladica a izvlakači na ladicama oni od 3 KM.
Ovo je iz Fis-a. Duplo jeftinije dođe.

Image
Vox_liberi

#15 Re: Bijela tehnika

Post by Vox_liberi »

Raja, gdje bih mogao kupiti mašinu za suđe u Sarajevu na rate, a da nije preko kreditne kartice?
bavi

#16 Re: Bijela tehnika

Post by bavi »

Vox_liberi wrote: 27/06/2022 19:26 Raja, gdje bih mogao kupiti mašinu za suđe u Sarajevu na rate, a da nije preko kreditne kartice?
Mozes preko bh telecoma-a na 12 ili 24 rate. Ja uzela ugradbeni sporet na paket moja tv,
Vox_liberi

#17 Re: Bijela tehnika

Post by Vox_liberi »

bavi wrote: 27/06/2022 23:31
Vox_liberi wrote: 27/06/2022 19:26 Raja, gdje bih mogao kupiti mašinu za suđe u Sarajevu na rate, a da nije preko kreditne kartice?
Mozes preko bh telecoma-a na 12 ili 24 rate. Ja uzela ugradbeni sporet na paket moja tv,
Dobra ideja vidiš toga se nisam sjetio, nažalost nemaju samostojećih mašina za suđe ://
bavi

#18 Re: Bijela tehnika

Post by bavi »

Ako ti nije zurbe sacekaj. Imali su u ponudi vox samostojecu masinu za sudje al brzo rasprodaju. Ni ja nemam kartica za kupovinu, pa se ovako krpim. Ima jos jedna fora sa telekomom...npr, zadnji put kad sam kupila sporet, produzila sam ugovor ali mi nije teta zauzala liniju jer sam izabrala proizvod "poslovnog partnera" pa mogu jos kupiti proizvoda na moja tv paket. Kad uzimam mobitele na rate to mi se jos nikad nije desilo da ponude.
profatr

#19 Re: Bijela tehnika

Post by profatr »

U potrazi sam za novim šporetom kombinirani struja-plin, bazni modeli. U trilemi sam gorenje-beko-končar, cijene su tu negdje oko 600 km, garancija 5 godina, opći dojam jako slično.
Imate li savjet što uzeti ili ne uzeti.
Hvala
rovac13

#20 Re: Bijela tehnika

Post by rovac13 »

Sve slicno,zadnja klasa.

Ako je garancija 5 godina uzmi ono u ciju garanciju najvise vjerujes.

Sve je to skroz lose kvalitete,zato pazit da te ne izrade za garanciju.
profatr

#21 Re: Bijela tehnika

Post by profatr »

rovac13 wrote: 29/05/2024 00:13 Sve slicno,zadnja klasa.

Ako je garancija 5 godina uzmi ono u ciju garanciju najvise vjerujes.

Sve je to skroz lose kvalitete,zato pazit da te ne izrade za garanciju.
Hvala
mokra_carapa

#22 Re: Bijela tehnika

Post by mokra_carapa »

da li neko zna gdje se moze kupiti masina za ves sa dostavom i montazom - Kanton Sarajevo? Po mogucnosti da imaju online shop i da nisu polovnjaci :)
oldtajmer

#23 Re: Bijela tehnika

Post by oldtajmer »

mokra_carapa wrote: 07/07/2024 20:32 da li neko zna gdje se moze kupiti masina za ves sa dostavom i montazom - Kanton Sarajevo? Po mogucnosti da imaju online shop i da nisu polovnjaci :)
https://kupitehniku.ba/

znam par ljudi koji su uzimali ovdje i bili zadovoljni
reboot

#24 Re: Bijela tehnika

Post by reboot »

mokra_carapa wrote: 07/07/2024 20:32 da li neko zna gdje se moze kupiti masina za ves sa dostavom i montazom - Kanton Sarajevo? Po mogucnosti da imaju online shop i da nisu polovnjaci :)
www.ekupi.ba
zomri

#25 Re: Bijela tehnika

Post by zomri »

Gdje daju najveci popust za kupovinu vise aparata?
Post Reply