Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Peacean
#48651 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Možda ti sa grafičkom nešto nije u redu, probaj neki benchmark da pustiš i vidi da li ti se ponavlja problem.
- dzeko1
#48652 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kakvo ti je stanje sa hlađenjem? Pusti neki stress test, cpu + gpu i prati temperature
- AhmetShabo
- AhmetShabo
#48654 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
- dzeko1
#48655 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Koja grafička je u pitanju? Pusti furmark da radi nekih 20-ak minuta minimalno, i prati temperature. Moguće je da ti je u kućištu loš protok zraka, pa da ti kod prijatelja radi bez većih problema, a da ih ti ipak imaš. Meni vuče na overheating, jer crasha sistem i ventilatori rade pojačano, nekako mi je to jedino logično. Stavi furmark za gpu, možeš u aidi stressat cpu i ram, a istovremeno možeš u aidi pratiti i temperature svih komponenti, od matične, cpu-a, gpu-a. diskova itd.
- Averus
#48656 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kladim se da je do napojne
- AhmetShabo
#48657 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
nije ,bas naprotiv , moje kuciste je puno prozracnije od njegovog.dzeko1 wrote: ↑05/07/2024 22:25 Koja grafička je u pitanju? Pusti furmark da radi nekih 20-ak minuta minimalno, i prati temperature. Moguće je da ti je u kućištu loš protok zraka, pa da ti kod prijatelja radi bez većih problema, a da ih ti ipak imaš. Meni vuče na overheating, jer crasha sistem i ventilatori rade pojačano, nekako mi je to jedino logično. Stavi furmark za gpu, možeš u aidi stressat cpu i ram, a istovremeno možeš u aidi pratiti i temperature svih komponenti, od matične, cpu-a, gpu-a. diskova itd.
Fumark sam i radio
graficka do 82 stepena dodje
- AhmetShabo
- Tananarive
#48659 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
jesi li probao sfc i kakve su temperature pod opterećenjem za cpu gpu i ssd ili nvme šta već imaš u pcAhmetShabo wrote: ↑05/07/2024 21:23Eh onda je to error koji izbaci jer ugasim racunar na dugme.Tananarive wrote: ↑05/07/2024 20:32Ta greska znaci da se racunar nije ugasio kako treba tako da me unaci nista odradi iz cmd prompta komandu sfc /scannow da prpvjeris jesu li ti sistemski fajlovi ok pa da idemo daljeAhmetShabo wrote: ↑05/07/2024 17:20 izbacuje me iz igrica, Kernel power critical error 41 dobijem, monitor se ugasi ,a racunar ostane raditi, s tim da se ventilatori krenu sve brze i brze da vrte
Onda moram ugasiti racunar na dugme, udjem ponovo i sve oke bude
Guglao sam, ali ne mogu naci rjesenje, jer ne znam u cmeu je problem
Zna li neko kako cu ovo rijesiti?
Sta bi mogao biti razlog sto mi se ugasi monitor, dakle pise no signal na njemu i pocrni, bukvalno u ono stanje kao kad nije racunar upaljen,a za to vrijeme u centralnoj se neki ventilatori pojacavaju i toliko pocnu da bruje da moram da ugasim racunar na dugme.
Dakle ovo se samo desava kad igram igrice, ne tako cesto. ( i kad se to desi, ja uredno cujem na discordu svoje drugove sta pricaju kao i oni mene)
Al npr nakon 20 min igranja apexa izbacice, pa onda mozda nece do kraja veceri nijednom i tako svaki dan
Nikad ne izbacuje dok surfam.
-
Bosnian Dragon1
#48660 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nemam bluetooth , evo sad cu je stavit da se skine i instalira pa cu probati, fh5 mi nije mogla ni piratska ni steam verzija, fh4 piratska nije mogla ,steam cu evo sad probati dok se skineferratilis wrote: ↑05/07/2024 21:03 ZmajE, imas li bluetooth na racunaru? De probaj ukljucit pa pokrenuti FH4, ako ne uspije, probaj iskljucit pa opet? Da eliminisemo jedno po jedno, jer sam citao da su ljudi imali problema s tim.
-
Tabakmalac
#48661 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zmajček, ja bi opet formatiro PC pa kreno ispočetka da sam na tvom mjestu
Last edited by Tabakmalac on 06/07/2024 09:19, edited 1 time in total.
- Peacean
#48662 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Meni zvuči kao da se nešto pregrijava ili napojna više ne može da isporuči potrebnu snagu. Baciti oko na temperature, ako su sve uredne uzmi od druga napojnu i testiraj s njome.
- Averus
#48663 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Imao sam sličan problem i ispostavilo se da su razlog bile postavke u BIOSU oko C-states to.
Ugasio, više nikad problema nisam imao.
U zavisnosti koja je napojna i ploča možda vrijedi da se zaroviš @AhmetShabo
Ugasio, više nikad problema nisam imao.
U zavisnosti koja je napojna i ploča možda vrijedi da se zaroviš @AhmetShabo
- ferratilis
#48664 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Podsjeti me Zmaj da odavno nisam igrao FH 

- Peacean
#48665 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Samo ti njemu so u ranu trljaj
- ferratilis
#48666 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#48667 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Isti problem imam. Nema sta nisam probao.AhmetShabo wrote: ↑05/07/2024 17:20 izbacuje me iz igrica, Kernel power critical error 41 dobijem, monitor se ugasi ,a racunar ostane raditi, s tim da se ventilatori krenu sve brze i brze da vrte
Jedino sta bi mzoda jos moglo biti a da nisam probao je to sto imam razlicite ram plocice.
I to se uglavnom desava kada su za moj racunar zahtjevnije igre u pitanju. I sto kazes ugasi se monitor, i dalje cujem sve u igri sta se desava kao da nije ugasen, ventilatori pojacaju ali moze se samo na dugme ugasiti.
Mislio sam da je temp ali nije. Promijenio sam i monitor, ali nije ni to.
- Peacean
#48668 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako su sve temperature u redu moguće je da je napajanje krivac. Ako imaš od koga posuditi jedno probaj da promijeniš.Chmoljo wrote: ↑06/07/2024 14:13Isti problem imam. Nema sta nisam probao.AhmetShabo wrote: ↑05/07/2024 17:20 izbacuje me iz igrica, Kernel power critical error 41 dobijem, monitor se ugasi ,a racunar ostane raditi, s tim da se ventilatori krenu sve brze i brze da vrte
Jedino sta bi mzoda jos moglo biti a da nisam probao je to sto imam razlicite ram plocice.
I to se uglavnom desava kada su za moj racunar zahtjevnije igre u pitanju. I sto kazes ugasi se monitor, i dalje cujem sve u igri sta se desava kao da nije ugasen, ventilatori pojacaju ali moze se samo na dugme ugasiti.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
Bosnian Dragon1
#48670 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Haha mustuluk ljudi , pokrenuo FH4 

Nakon godinu dana pokusaja, ne znam ni ja koliko pokusaja fixeva s neta, microsoft akaunta 5,6 napravljenih jutros proradi....ne znam ni ja kako proradi, ovaj posljedni akaunt sto sam napravio stavio da mi je lokacija US, otisao na stranicu microsofta i tamo to podesio , instalirao forzu i ukucao taj akaunt gdje mi je US lokacija i proradi, igram evo 3 sata u cugu...sad cekam hoce li mi crashat na onoj nekoj dirt trci sto kazu da im crasha , nisam jos stigao do nje, vozam se po mapi cejfim

Nakon godinu dana pokusaja, ne znam ni ja koliko pokusaja fixeva s neta, microsoft akaunta 5,6 napravljenih jutros proradi....ne znam ni ja kako proradi, ovaj posljedni akaunt sto sam napravio stavio da mi je lokacija US, otisao na stranicu microsofta i tamo to podesio , instalirao forzu i ukucao taj akaunt gdje mi je US lokacija i proradi, igram evo 3 sata u cugu...sad cekam hoce li mi crashat na onoj nekoj dirt trci sto kazu da im crasha , nisam jos stigao do nje, vozam se po mapi cejfim
- ferratilis
#48671 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Super, uzivaj. Probao sam mnoge arkadne trke, ali Horizon je najbolji, i ima dovoljno sadrzaja da ti nikad ne dosadi.
- ferratilis
#48672 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja sam isto imao ove probleme sto Chmoljo i AhmetShabo imaju, neke igre je bukvalno bilo nemoguce igrati, probao sve, nista nije upalilo. Trenutno koristim istu maticnu, istu napojnu, ali su CPU, GPU, i ram zamijenjeni. Nikad vise nisam imao crash ili restart. Ljudi uvijek sumnjaju na napojnu, ali mislim da nije to problem. AMD ima neke procesore i graficke koji su jednostavno smece i nema im spasa (rx 5700 xt npr.). Ili nekom zapadne los model. Ali prilicno sam siguran da nije napojna jer su moderne napojne prilicno dobro dizajnirane, cak i jeftiniji modeli.
-
Bosnian Dragon1
#48673 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Evo vidim ,jest da je arkadno sto kazes al nije bas mrtva arkada, u svakom slucaju uzivancija, atmosfera je dobra. Sad ste ce biti kad kad ukinu sa steam i ms store, jel gase i servere za online , gubi li se dio gameplaya , itd sta se moze ocekivati sa igrom?ferratilis wrote: ↑06/07/2024 15:13Super, uzivaj. Probao sam mnoge arkadne trke, ali Horizon je najbolji, i ima dovoljno sadrzaja da ti nikad ne dosadi.![]()
Ja sam kupio ultimate verziju, tu su svi dlc sto su izasli jel tako, ne moram brinuti da cre mi neki dlc nestat nako sto bude delist igre ?
Last edited by Bosnian Dragon1 on 06/07/2024 16:08, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#48674 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jedino, ali jedino da fali. Seasonic 530 w, tako da je kvalitetno, ali to sam svakako htio naredno provjeriti. Tako da cu svakako kupiti kvalitetnu napojnu sa vecom snagom i probati.Peacean wrote: ↑06/07/2024 14:17Ako su sve temperature u redu moguće je da je napajanje krivac. Ako imaš od koga posuditi jedno probaj da promijeniš.Chmoljo wrote: ↑06/07/2024 14:13Isti problem imam. Nema sta nisam probao.AhmetShabo wrote: ↑05/07/2024 17:20 izbacuje me iz igrica, Kernel power critical error 41 dobijem, monitor se ugasi ,a racunar ostane raditi, s tim da se ventilatori krenu sve brze i brze da vrte
Isto sam misli oda u jednom momentu povuce vise struje nego sto moze dati i da se iskljuci prvi periferni uredjaj.
- ferratilis
#48675 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Provjeri da li ti je aktivan ovaj DLC, skinuli su ga pa vratili:Bosnian Dragon1 wrote: ↑06/07/2024 16:06Evo vidim ,jest da je arkadno sto kazes al nije bas mrtva arkada, u svakom slucaju uzivancija, atmosfera je dobra. Sad ste ce biti kad kad ukinu sa steam i ms store, jel gase i servere za online , gubi li se dio gameplaya , itd sta se moze ocekivati sa igrom?ferratilis wrote: ↑06/07/2024 15:13Super, uzivaj. Probao sam mnoge arkadne trke, ali Horizon je najbolji, i ima dovoljno sadrzaja da ti nikad ne dosadi.![]()
Ja sam kupio ultimate verziju, tu su svi dlc sto su izasli jel tako, ne moram brinuti da cre mi neki dlc nestat nako sto bude delist igre ?
Nakon delistinga, serveri ce biti aktivni jos par godina, cak ni za FH3 jos nisu ugaseni, a igra je povucena iz prodaje davno. Ono sto gubis nakon delistinga je weekly playlist, to su ti aktivnosti koje dodaju svaki cetvrtak i pomocu kojih otkljucavas auta koja su eksluzivna za playlist. To ce se desiti 22. augusta, tako da jos mozes uzivati u tim sedmicnim aktivnostima. Nakon delistinga, rekli su da ce svi ti automobili biti dosupni kroz backstage pass, to ces moci otkljucati igranjem posebnih utrka i aktivnosti koje ce naknadno dodati.
Jedini DLC koji neces nikad imati je Hot Wheels pack koji su vec povukli i nemoguce ga je uzeti bilo gdje. Sve ostalo mozes otkljucati igranjem.