SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

azurna_obala

#82026 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by azurna_obala »

Naslovnica wrote: 03/07/2024 22:32 Image
Helikopter, helikopter, para kofer, para kofer
Ateista

#82027 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Cernes wrote: 03/07/2024 22:28
mk ultra wrote: 03/07/2024 22:25 Čiko
Jednostavno se osilili svi
Znaju da limita nema
Nikad nijednog pendrek nije opalio, al ne treba ni to, nije mudo ocesao kad policiju vidi ili da pomisli da ce mu policija limitirati ponasanje

Zato smo u kurcu

Kad izbodu lika
Policija dolazi manje ozbiljna od cike sto olovke prodaje
Uzima raja stvari u svoje ruke. Svaka cast momku sto je prebio pljackasa prije dva dana. Sjecam se kad je meni jedan pokusao ruksak otvorit u tramvaju prije 3-4 godine. Toliko sam ga nasutao da mislim da se pola dana nije pomjeriti mogao.
Problem je kad to uradis pa te pljackas prijavi i ti najebes a on nista...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#82028 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Kako ce te prijaviti...prebijes ga i odes...kako zna
Neces s njim cekati policiju
Ateista

#82029 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Truba wrote: 04/07/2024 07:03 Kako ce te prijaviti...prebijes ga i odes...kako zna
Neces s njim cekati policiju
Mogu negdje biti nadzorne kamere ili tako nesto. Isto tako ako ti pljackas dodje u kucu i prebijes ga pa ti zna adresu, ili obija auto i zapamti ili slika registracije.
Ako te ne mozgu identifikovati onda ok, ali ako mogu nsjebe onaj ko je trebao biti opljackan, takav je nas zakon.
Truba

#82030 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Ma jasta ce se peglat..isto kao kad nevinog prebiju

Isto ono zateknes u stanu i prebijes izbacis...lafo tuzit ce te
Jasta ce...urbane legende
Neces ga s 10.izbaciti
Susjedi ionako nista ne cuju
Ateista

#82031 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Truba wrote: 04/07/2024 07:44 Ma jasta ce se peglat..isto kao kad nevinog prebiju

Neces ga s 10.izbaciti
Ja govorim o iskustvima za koje sam cuo, provjerena a ne urbane legende, pricao mi je licno covjek koji je imao dosta problema zbog toga a lopov nista, pa zato skrecem paznju na to da treba biti oprezan.
Generalno podrzavam da takve treba prebiti, samo treba biti oprezan da te ne moze tuziti kasnije.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#82032 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Naslovnica wrote: 03/07/2024 22:14
Truba wrote: 03/07/2024 22:10 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/91 ... i-na-ulici

ljude bodu u središtu grada
Bodu ih i na periferiji, ne brini
:lol:
benzapen

#82033 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by benzapen »

Moj komšija je prije nekoliko godina, u gluho doba noći u šupi uhvatio pljačkaša. Ali ga je prije toga udario cjepanicom, prepao se, kontao da ovaj možda ima oružje. Razbio mu glavu, onako ne baš previše. I par ljudi iz komšiluka nas izašlo, čuli neku gužvu, da mu nedamo da ode. Policija došla brzo, možda 10 minuta, zapisala, njemu došla kazna od 500 KM što mu je razbio glavu. Na sud otišao, žalio se. Sudija kaže da ga nije smio udariti, da ne smiju ljudi uzimati zakon u svoje ruke. Moglo je doći do težih povreda. Poslije toga on išao da pita šta je s tim mufljuzom, Rekli mu u procesu je. Neslužbeno mu rekli da kao eto čekaju u tužilaštvu da se nakupi više djela pa da podignu optužnicu. Iz pritvora ga pustili isti dan. Haman 2 sata nakon što su ga skrpili na CUM-u. Poslije nekoliko puta prolazio autom pored kuće, trubi, provocira. Narkomanska posla. Ali od tada, u mojoj mahali više nema provala nikakvih. Pa sad ne znam, jal je do policije, jal do cjepanice :)
Ateista wrote: 04/07/2024 08:13
Truba wrote: 04/07/2024 07:44 Ma jasta ce se peglat..isto kao kad nevinog prebiju

Neces ga s 10.izbaciti
Ja govorim o iskustvima za koje sam cuo, provjerena a ne urbane legende, pricao mi je licno covjek koji je imao dosta problema zbog toga a lopov nista, pa zato skrecem paznju na to da treba biti oprezan.
Generalno podrzavam da takve treba prebiti, samo treba biti oprezan da te ne moze tuziti kasnije.
Ateista

#82034 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

benzapen wrote: 04/07/2024 08:30 Moj komšija je prije nekoliko godina, u gluho doba noći u šupi uhvatio pljačkaša. Ali ga je prije toga udario cjepanicom, prepao se, kontao da ovaj možda ima oružje. Razbio mu glavu, onako ne baš previše. I par ljudi iz komšiluka nas izašlo, čuli neku gužvu, da mu nedamo da ode. Policija došla brzo, možda 10 minuta, zapisala, njemu došla kazna od 500 KM što mu je razbio glavu. Na sud otišao, žalio se. Sudija kaže da ga nije smio udariti, da ne smiju ljudi uzimati zakon u svoje ruke. Moglo je doći do težih povreda. Poslije toga on išao da pita šta je s tim mufljuzom, Rekli mu u procesu je. Neslužbeno mu rekli da kao eto čekaju u tužilaštvu da se nakupi više djela pa da podignu optužnicu. Iz pritvora ga pustili isti dan. Haman 2 sata nakon što su ga skrpili na CUM-u. Poslije nekoliko puta prolazio autom pored kuće, trubi, provocira. Narkomanska posla. Ali od tada, u mojoj mahali više nema provala nikakvih. Pa sad ne znam, jal je do policije, jal do cjepanice :)
Ateista wrote: 04/07/2024 08:13

Neces ga s 10.izbaciti
To je to, tuzno ali je tako. Nisam ni ja za to da svako uzima zakon u svoje ruke, ali ako te neko napadne ili te pljacka,ne znas ima li oruzje i primoran si koristiti silu. U americi je malo pretjerano to sto te smije upucati ako mu udjes na privatni posjed, ali opet je logicnije i to nego ovo kod nas.
Haris.ba

#82035 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Kad uhvatis lopova, a prebijes ga - tada bas i nije pametno da se zove policija.

Tada pustas prebijenog da se pati sa pravosudjem i ganjanjem pravde.

A, svaki lopov ima neko oruzje. Barem sarafciger. Tako, pazite.
drug_profi

#82036 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Nije rijetkost da se pojavi vijest da je nađen neko prebijen i bez svijesti kraj puta.
Uglavnom se radi o tome da ga je domaćin nalupao i izbacio negdje.
A onda nek prijavljuje i dokazuje.
Ateista

#82037 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Haris.ba wrote: 04/07/2024 09:01 Kad uhvatis lopova, a prebijes ga - tada bas i nije pametno da se zove policija.

Tada pustas prebijenog da se pati sa pravosudjem i ganjanjem pravde.

A, svaki lopov ima neko oruzje. Barem sarafciger. Tako, pazite.
Nije pametno, samo sto treba paziti da ti lopov ne zna identitet jer te moze prijaviti.
To sa oruzjem je najveci problem zasto je tesko savladati lopova uz minimum sile, cak i kad je on dosta slabiji od onoga od koga krade, ovaj nikad ne zna ima li oruzje i primoran je uporrijebiti malo vecu silu i onesposobiti ga, te onda provjeriti ima li oruzje. To onesposobiti ga znaci uglsvnom prebiti ga, crstu uz upotrebu necega sto ti se nadje pod rukom, ali onda najebes ako te prijavi.
Kako god, ovo je drzava za lopove, i sitne i krupne, sve je njima prilagodjeno.
Haris.ba

#82038 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Ateista wrote: 04/07/2024 09:19 Nije pametno, samo sto treba paziti da ti lopov ne zna identitet jer te moze prijaviti.
Ko ce te ba prijaviti? Prvo, sramota puce u tom njihovom lopovskom kruzoku.
Drugo, i da prijavi - nema dokaza. Mogao je onda bilo koga prijaviti da ga je prebio.
Cherry-Cherry

#82039 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Cherry-Cherry »

Kako će te prijaviti, šta će reći, evo ja došao da ga opljačkam a on me udario
drug_profi

#82040 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ti kažeš ja prvi put vidim ovog čovjeka i ne znam šta on ima protiv mene. Mora da je neka zabuna ili mu je neko platio da me okleveta.
Ateista

#82041 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Ma prijavice, pa ce onda ucjenjivati da povuce prijavu, pricao mi je lik upravo za takvu situaciju, morao placati tome sto ga je prebio.
Mozda nece reci policiji ja ga htio opljackati, samo ce reci prebio me.
Ne znam kako dokazu.
Haris.ba

#82042 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Ateista wrote: 04/07/2024 09:50 Ma prijavice, pa ce onda ucjenjivati da povuce prijavu, pricao mi je lik upravo za takvu situaciju, morao placati tome sto ga je prebio.
Ne znam kako dokazu.
Ne dokazu. Samo se narod boji pravosudja. Pravosudje ozbiljno shvata samo posten covjek.
mali_balon

#82043 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Ma samo udri ako te ufate dodje te ko nekoliko sati psihoterapije, a bolje i efikasnije od psihoterapije
Ateista

#82044 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Haris.ba wrote: 04/07/2024 09:51
Ateista wrote: 04/07/2024 09:50 Ma prijavice, pa ce onda ucjenjivati da povuce prijavu, pricao mi je lik upravo za takvu situaciju, morao placati tome sto ga je prebio.
Ne znam kako dokazu.
Ne dokazu. Samo se narod boji pravosudja. Pravosudje ozbiljno shvata samo posten covjek.
Moguce da te situacije budu ovakve - neko prebije lopova i lopov ga prijavi, kaze taj i taj me napao iz cista mira i prebio me. Ovaj sto ga je prebio bude izrevoltiran sto laze da ga je napao iz cista mira i onda ide na to da ga prijavi za kradju i kaze nisam te prebio iz cista mira vec si ti meni krao to i to. Moguce da ljudi padnu na te fore i tako priznaju da su prebili lopova, ocekujuci da ce sud stati na njihovu stranu jer su uhvatili lopova na djelu.

Kad malo razmislim, ja sam imao manji incident sa nekom budalom, prijavio i bio na sudu, imao cak i potvrde od ljekara, ali dzaba sve, bila moja rijec protiv njegove, on se nalago svasta, nikom nista na kraju, tako da mozda i u tim slucajevima samo se treba praviti lud i ne pominjati nikakvu kradju ni nista i to je to. Pod uslovom da nema svjedoka koji ce potvrditi da si ga prebio ili neka kamera. Problem sa svjedocima je sto ce mozda iz dobre namjere htjeti da posvjedoce da ti je taj pokusao nesto ukrasti i jos vise te ukopati.
Dupli_skalp

#82045 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dupli_skalp »

nip-ovska govna nesposobna, usred turističke sezone umjesto da vrvi od policije po ulicama, njih nigdje.

srećom dani su trojanerskim konjima odbrojani!
Truba

#82046 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

nipovci crni vrani dani su vam odbrojani
još 2 godine plus 4 mjeseca + koliko bude trebalo da se vlast formira

:D
Naslovnica

#82047 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Dupli_skalp wrote: 04/07/2024 10:24 nip-ovska govna nesposobna, usred turističke sezone umjesto da vrvi od policije po ulicama, njih nigdje.

Nije ništa drugačije bilo ni prije "nipovskih govana i trojandera", zar ne?
Ateista

#82048 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

SDFA ce nas vratiti na put progresa i napretka. :thumbup:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#82049 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Naslovnica wrote: 04/07/2024 10:25
Dupli_skalp wrote: 04/07/2024 10:24 nip-ovska govna nesposobna, usred turističke sezone umjesto da vrvi od policije po ulicama, njih nigdje.

Nije ništa drugačije bilo ni prije "nipovskih govana i trojandera", zar ne?
Pa to i jeste problem.
Sto problem eksponencijalno raste i nitko nista ne radi
Neka dodje neko treci kome nije domet uma radar
Post Reply