Recept za katastrofu..
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
-
zigson
#47577 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovo treba kazniti sa 6 mjeseci oduzimanjem vozacke, 5000 maraka kazne ili 6 mjeseci u zatvor
Ovo je mogla nesreca sirih razmjera biti da je malo prometniji autoput al sreca pa je onaj ap duhova
Ovo je mogla nesreca sirih razmjera biti da je malo prometniji autoput al sreca pa je onaj ap duhova
- omega369
#47578 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jucer majmun sa golfom 7 na brzoj cesti prema sarajevu ubaci se momku, da izbjegne znakove na putu, momak koci da ga ne udari i zabi se neki lik njemu odozada. Golf po gasu i pobjegne. Stoku fakat treba kastrirati da se ne koti
- Ateista
#47579 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nista ili, ovo je za zatvora direktno, plus dodatno novcana kazna i trajno oduzimanje vozacke.
- escobar__
#47580 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
IQ je daleko ispod prosjeka. Na jednog čovjeka s prosječnim IQ-om (da kažemo normalnog) imaš devet maloumnika.
- Logovan
#47581 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sta je tebi draze, platiti par hiljada ili dovesti svoj zivot u pitanje? Pusti vozilo, napravit ce se ili ce se kupiti novo, a zivot je vec nesto drugo.
Ovo se NE SMIJE raditi. Nije ovo ulicica gdje je ogranicenje 30, 40 pa si se sakrio ispod nekog mosta ili sta ja znam. Ovo je autoput i zna se kakve se brzine razvijaju, a jos klizava cesta.
I nije samo stvar sto se drugi dovode u opasnost, druge ljude ne interesuje zato sto neko hoce da zastiti svoje vozilo. Drugi idu na posao ili se vracaju, zavrsavaju se obaveze, makni se i pusti druge da prodju.
- nepass1
#47582 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam ovako uletio u tunel kad lole stale cekaju pljusak da prodje, nije bio ni grad. I stajao 10min iza njih u tunelu cekao da mi ko uleti u gepek
- drug_profi
#47583 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prije par godina me tako sastavio ljetni pljusak sa gradom na autocesti negdje kod Splita. Nisu brisači mogli osvojiti, a cesta pokrivena kuglicama leda.
I ja se maknem u zaustavnu sa 4 žmigavca jer bukvalno sam morao brzinu smanjiti na 50-60 i opet ne vidim ispred ništa, a bio nekakav kamion koji isto tako mili. Zbog male brzine me strah da će me neko stići i nabiti, i odlučim da se maknem par minuta dok oluja ne prođe.
Uopšte me nije bilo briga za grad, lak, lim, stakla. Samo da ne dođe do kolizije sa nekim.
I ja se maknem u zaustavnu sa 4 žmigavca jer bukvalno sam morao brzinu smanjiti na 50-60 i opet ne vidim ispred ništa, a bio nekakav kamion koji isto tako mili. Zbog male brzine me strah da će me neko stići i nabiti, i odlučim da se maknem par minuta dok oluja ne prođe.
Uopšte me nije bilo briga za grad, lak, lim, stakla. Samo da ne dođe do kolizije sa nekim.
-
mali_balon
#47584 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dok jednom ne naleti sleper koji ne jebe kisu ni grad nego samo pici.....pa ih sve ne zgovna na kamaru....
- kabal1337
#47585 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako je put kroz RS- onda je ogranicenje 80 km/h kada kisa pada. Ja sam napisao da nije u redu jer su blokirali sve trake.Logovan wrote: ↑02/07/2024 08:21Sta je tebi draze, platiti par hiljada ili dovesti svoj zivot u pitanje? Pusti vozilo, napravit ce se ili ce se kupiti novo, a zivot je vec nesto drugo.
Ovo se NE SMIJE raditi. Nije ovo ulicica gdje je ogranicenje 30, 40 pa si se sakrio ispod nekog mosta ili sta ja znam. Ovo je autoput i zna se kakve se brzine razvijaju, a jos klizava cesta.
I nije samo stvar sto se drugi dovode u opasnost, druge ljude ne interesuje zato sto neko hoce da zastiti svoje vozilo. Drugi idu na posao ili se vracaju, zavrsavaju se obaveze, makni se i pusti druge da prodju.
Ako nisi u stanju da vidis da vozila stoje pri 80 km/h onda ti nisi sposoban za voznju.
Klizava cesta? - Zbog cega ona vozis iznad sposobnosti frikcije?
Kamo ces stici sa izlupanim prednjim vjetrobranskim staklom? takvo vozilo je tehnicki neispravno, na slepu i u servis.
-
kakaljin
#47586 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na autoputu nema sta auta da rade u trakama kojim se vozi, osim kada je veliki belaj i sudar ali opet se sklanas u stranu radi moguceg naleta vozila tako da ovi sto su ovako stali na slici su veliki debili i treba ih drakonske kazne da vise nikada ne pomisle da ovako nesto urade.kabal1337 wrote: ↑02/07/2024 08:38Ako je put kroz RS- onda je ogranicenje 80 km/h kada kisa pada. Ja sam napisao da nije u redu jer su blokirali sve trake.Logovan wrote: ↑02/07/2024 08:21Sta je tebi draze, platiti par hiljada ili dovesti svoj zivot u pitanje? Pusti vozilo, napravit ce se ili ce se kupiti novo, a zivot je vec nesto drugo.
Ako nisi u stanju da vidis da vozila stoje pri 80 km/h onda ti nisi sposoban za voznju.
Kamo ces stici sa izlupanim prednjim vjetrobranskim staklom? takvo vozilo je tehnicki neispravno, na slepu i u servis.
- kabal1337
#47587 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kakaljin wrote: ↑02/07/2024 08:43Na autoputu nema sta auta da rade u trakama kojim se vozi, osim kada je veliki belaj i sudar ali opet se sklanas u stranu radi moguceg naleta vozila tako da ovi sto su ovako stali na slici su veliki debili i treba ih drakonske kazne da vise nikada ne pomisle da ovako nesto urade.kabal1337 wrote: ↑02/07/2024 08:38Ako je put kroz RS- onda je ogranicenje 80 km/h kada kisa pada. Ja sam napisao da nije u redu jer su blokirali sve trake.Logovan wrote: ↑02/07/2024 08:21
Sta je tebi draze, platiti par hiljada ili dovesti svoj zivot u pitanje? Pusti vozilo, napravit ce se ili ce se kupiti novo, a zivot je vec nesto drugo.
ma ovi nisu upalili ni sva 4
Smijesno mi je sto ocekujete idealne uslove i da vam se ovakve scene ne pojave. Samo cete napraviti sebi sranje.
- Dozer
#47588 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vracam se prije neki dan iz Tuzle, i silazim niz Nisice prema Cevljanovicima. Ispred mene ide neki Golf 5, pici dobro, 80-90. Ide desna krivina i frajer na kocnicu, vidim iznijece ga krivina, a i on bjezi lijevo. Ja jos uvijek ne vidim iza krivine, ali nagazim i ja kocnicu da ne bih njega pokupio. On pobjeze lijevo u susjednu kontra traku, a ja u tom momentu vidim kolonu od 5-6 vozila iza krivine, i bjezim desno (ima prostora), i stanem pored Golfa.
Razlog svega ovoga je - genijalci koji prave cestu nisu postavili nikakav znak obavjestenja ili upozorenja za radove na cesti, bukvalno nista. Iza nas izleti frajer i prodje jos lijevo pored Golfa, struzu kocnice, drama.
Razlog svega ovoga je - genijalci koji prave cestu nisu postavili nikakav znak obavjestenja ili upozorenja za radove na cesti, bukvalno nista. Iza nas izleti frajer i prodje jos lijevo pored Golfa, struzu kocnice, drama.
- Altsa
#47589 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na auto putu u rs-u nije ogranicenje 80 km/h a ovo gdje ovi krse saobracajne propise je auto put.kabal1337 wrote: ↑02/07/2024 08:38Ako je put kroz RS- onda je ogranicenje 80 km/h kada kisa pada. Ja sam napisao da nije u redu jer su blokirali sve trake.Logovan wrote: ↑02/07/2024 08:21Sta je tebi draze, platiti par hiljada ili dovesti svoj zivot u pitanje? Pusti vozilo, napravit ce se ili ce se kupiti novo, a zivot je vec nesto drugo.
- kabal1337
#47590 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pogledaj znak kada pada kisa/ snijegAltsa wrote: ↑02/07/2024 08:55Na auto putu u rs-u nije ogranicenje 80 km/h a ovo gdje ovi krse saobracajne propise je auto put.kabal1337 wrote: ↑02/07/2024 08:38Ako je put kroz RS- onda je ogranicenje 80 km/h kada kisa pada. Ja sam napisao da nije u redu jer su blokirali sve trake.Logovan wrote: ↑02/07/2024 08:21
Edit: Mozda je cak 100 km/h ali 120 km/h nije sigurno.
Last edited by kabal1337 on 02/07/2024 08:57, edited 1 time in total.
- kurty
#47591 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
identicno neki dan po Sarajevu...
glavnom đadom, ispod drveca, krozni tok brijesce, pa ispod dole.. sve puno auta... i stale lole...
- Altsa
#47592 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pogledaj ti. Te oznake ogranicenja zbog kise/snjega ako se i nalaze nalaze se uglavnom na mostovima ili ako su bas zajebani zavoji. Nigdje na auto putu neces naci oznaku ogranicenja zbog kise.kabal1337 wrote: ↑02/07/2024 08:56Pogledaj znak kada pada kisa/ snijegAltsa wrote: ↑02/07/2024 08:55Na auto putu u rs-u nije ogranicenje 80 km/h a ovo gdje ovi krse saobracajne propise je auto put.kabal1337 wrote: ↑02/07/2024 08:38
Ako je put kroz RS- onda je ogranicenje 80 km/h kada kisa pada. Ja sam napisao da nije u redu jer su blokirali sve trake.
- kabal1337
#47593 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Imas znak 80 km/h ispod dopunska tabla kisa/ snijeg. Nema nikakve dopunske table gdje pise u duzini od XXX metara, niti nakon mosta imas novi znak gdje pise ogranicenje 120/130
U ovakvim uslovima ti si vozac koji nije prilagodio brzinu, stanju na cesti.
-
daario naharis
#47594 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jucer u 2 minute izbjegnem dva sudara.
Pali se zeleno kod restorana ruze, ja idem desno na kruzni tok pekare AS. Sa lijeve strane prolazi auto kroz crveno, sreca ja na kocnicu.
Ukljucujem se u kruzni, vanjska traka idem na Grbavicu, iz unutrasnje ulazi lik sa Skodom, naglo koci i zaustavlja se ispred mene kod izlaza za pekaru AS.
Pali se zeleno kod restorana ruze, ja idem desno na kruzni tok pekare AS. Sa lijeve strane prolazi auto kroz crveno, sreca ja na kocnicu.
Ukljucujem se u kruzni, vanjska traka idem na Grbavicu, iz unutrasnje ulazi lik sa Skodom, naglo koci i zaustavlja se ispred mene kod izlaza za pekaru AS.
-
r_faruk
#47595 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jw li ovo vasa slika? Ako je, da li ste zvali policiju?
- Altsa
#47596 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Takve table se nalaze na mostovima i ticu se samo mosta, a ne cijelog auto puta. Da vaze za cijeli auto put stajale bi na pocetku auto puta a ne stoje. Sta hoces da kazes da nigdje nakon te table za snjeg nema table da je ogranicenje 130 km/h. Haj me ne nasmijavaj. Vozio sam po cijeloj evropi po autoputevima i smijesno je sto se s tobom uopste raspravljam.
-
1Dante1
#47597 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja stvarno nisam siguran s kime dijelim vazduh? Ne postoji normalna osoba koja moze opravdati pet automobila koji stoje u tri trake na AP gdje je, pazi sada, ogranicenje 120km/h. Ne postoji taj vozac F1 koji ce u uslovima jake kise, slabe vidljivosti i raznih faktora da "prilagodi brzinu" i da ocekuje ovakve stvari.
Gore od ovih koji su stali, koji ce stati i koji staju su samo oni koj pokusaju pronaci i 1% opravdanja. Ovo je suludo, opasno i jedina sreca je manjak saobracaja na AP kroz RS.
Stvarno ponekad pojedinci imaju bas bljutave komentare u zelji da kontriraju.
Gore od ovih koji su stali, koji ce stati i koji staju su samo oni koj pokusaju pronaci i 1% opravdanja. Ovo je suludo, opasno i jedina sreca je manjak saobracaja na AP kroz RS.
Stvarno ponekad pojedinci imaju bas bljutave komentare u zelji da kontriraju.
- madesa
#47598 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan je i ispod mosta na Ciglanama slicna situacija . Mislili su da ce grad poceti i nagurali se 
-
preludezalude
#47599 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bas moras biti imbecil da ovo uradis na autoputu. Na autoputu je zabranjeno zaustavljanje i tu je tacka. Cak i zaustavna traka mora da se u sto kracem roku ocisti. Nije to piknik traka.
- drug_profi
#47600 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vlada nekakav sulud strah od grada.
Prošle hefte kolega sa posla izlazio, kutijama pokrivao auto po najvecem pljusku. Grad veličine graška padao 2 minuta.
Došao mokar ko čep. Reko lafe kako se sad misliš osušiti?
Isti dan, priča mi žena, u ulici vriska, nekakve tri žene i tri auta. Izašle pokrivaju auta dekama. Jedna plače...
.
Kolegica mi priča, noćas spavala na pola oka jer se bojala da ne počne grad, ne zna šta će sa autom...
Mislim fakat... samo mi još treba da se bojim hoće li mi led oštetiti auto, a svakih par dana nađem novi zub na limu ili ogrebotinu laka od tuđih vrata ili od tuđeg namještaja...
Prošle hefte kolega sa posla izlazio, kutijama pokrivao auto po najvecem pljusku. Grad veličine graška padao 2 minuta.
Došao mokar ko čep. Reko lafe kako se sad misliš osušiti?
Isti dan, priča mi žena, u ulici vriska, nekakve tri žene i tri auta. Izašle pokrivaju auta dekama. Jedna plače...
Kolegica mi priča, noćas spavala na pola oka jer se bojala da ne počne grad, ne zna šta će sa autom...
Mislim fakat... samo mi još treba da se bojim hoće li mi led oštetiti auto, a svakih par dana nađem novi zub na limu ili ogrebotinu laka od tuđih vrata ili od tuđeg namještaja...