Jbeni woke ce sahraniti zapad. Vjerovatno zbog ovih budalastina nema ni promil sanse da bilo ko drugi bude VP. Gdje ces bijelog muskarca suprostaviti crnoj zeni?
AMERIKA
-
geoxx
#11501 Re: AMERIKA
Spoiler
Show
The second risk is that Biden does decide to step aside in good time and the Democratic party descends into civil war. Another reason Biden has been so reluctant to consider quitting is the unpopularity of Kamala Harris, the vice-president. But as the first female and non-white vice-president, it would be provocative for Biden to endorse anyone else. If he did not name Harris as his heir apparent, the party could polarise along ideological lines. Anyone competing with Harris for the nomination, particularly a white male, would risk being depicted as the enemy of progress. A bitter Democratic nomination battle culminating in a divisive convention in Chicago offers too many historical echoes for comfort. When the Democrats held their convention in that Midwestern city in 1968, it turned into a circular firing squad.
Jbeni woke ce sahraniti zapad. Vjerovatno zbog ovih budalastina nema ni promil sanse da bilo ko drugi bude VP. Gdje ces bijelog muskarca suprostaviti crnoj zeni?
- jeza u ledja
#11502 Re: AMERIKA
Pa, da je na vrijeme odustao bio bi normalan prajmari pa bid se znalo ko, sta. Odavno je vec kasno za to. Bar jedno godinu i po.
Sad ako odustane sasvim je logicno da bi nasljednik bila Kamala Harris.
A usput, ona je odlican primjer kako se popularan kandidat i “lako cemo samo da nije Biden”, vrlo brzo strmoglavi u ocima javnosti.
Sad ako odustane sasvim je logicno da bi nasljednik bila Kamala Harris.
A usput, ona je odlican primjer kako se popularan kandidat i “lako cemo samo da nije Biden”, vrlo brzo strmoglavi u ocima javnosti.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#11503 Re: AMERIKA
Vot in d akšual faaakgeoxx wrote: ↑28/06/2024 17:45SpoilerShowThe second risk is that Biden does decide to step aside in good time and the Democratic party descends into civil war. Another reason Biden has been so reluctant to consider quitting is the unpopularity of Kamala Harris, the vice-president. But as the first female and non-white vice-president, it would be provocative for Biden to endorse anyone else. If he did not name Harris as his heir apparent, the party could polarise along ideological lines. Anyone competing with Harris for the nomination, particularly a white male, would risk being depicted as the enemy of progress. A bitter Democratic nomination battle culminating in a divisive convention in Chicago offers too many historical echoes for comfort. When the Democrats held their convention in that Midwestern city in 1968, it turned into a circular firing squad.![]()
Jbeni woke ce sahraniti zapad. Vjerovatno zbog ovih budalastina nema ni promil sanse da bilo ko drugi bude VP. Gdje ces bijelog muskarca suprostaviti crnoj zeni?![]()
![]()
- karanana
#11504 Re: AMERIKA
ne kazem da ce nakon ovog izgubiti recimo californiju ili new york ili massachusets recimo, ali mu je zijan u svim ovim swing drzavama koje je jedva uzeo 2020 i gdje je bilo bare bare po anketama tipa arizone, nevade, dzordzije...a vjerovatno i michigana i wisconsina i pensilvanije.
- dale cooper
#11505 Re: AMERIKA
Swing states i jesu najbitnije za oba kandidata, kao i oni neodlučni glasači. Teško će ih Biden sa ovakvim nastupima privoliti da glasaju za njega. 
- Point.
#11506 Re: AMERIKA
Bolji i ovakav Joe nego lažljivac i narcis poput Trumpa.
- dale cooper
#11507 Re: AMERIKA
Sve je to u redu, ali prosječan glasač u US ne gleda stvari isključivo na taj način. I ne mogu ih kriviti, i mene je Joe sledio sa ovom debatom.
Onakva nekoherentnost, izgubljenost.
-
JovicSA
#11508 Re: AMERIKA
Pa dobro osim što mu zamjeraju da je starac, na šta ne može baš uticati, ima li još nešto što prosječan amerikanac zamjera istom? Očito ne. Dobro je neko primejtio, Ramo&Sons su mila majka za ovaj cirkus u Americi.dale cooper wrote: ↑28/06/2024 21:47Sve je to u redu, ali prosječan glasač u US ne gleda stvari isključivo na taj način. I ne mogu ih kriviti, i mene je Joe sledio sa ovom debatom.
Onakva nekoherentnost, izgubljenost.Izgledao je kao čovjek kojem je mjesto prije u bolnici nego na najodgovornijoj poziciji na svijetu.
- dale cooper
#11510 Re: AMERIKA
Nije problem što je starac, gomila staraca su bili predsjednici, Trump je uostalom mlađi samo par godina od Bidena. Problem je što je onJovicSA wrote: ↑28/06/2024 21:50Pa dobro osim što mu zamjeraju da je starac, na šta ne može baš uticati, ima li još nešto što prosječan amerikanac zamjera istom? Očito ne. Dobro je neko primejtio, Ramo&Sons su mila majka za ovaj cirkus u Americi.dale cooper wrote: ↑28/06/2024 21:47Sve je to u redu, ali prosječan glasač u US ne gleda stvari isključivo na taj način. I ne mogu ih kriviti, i mene je Joe sledio sa ovom debatom.
Onakva nekoherentnost, izgubljenost.Izgledao je kao čovjek kojem je mjesto prije u bolnici nego na najodgovornijoj poziciji na svijetu.
starac koji najblaže rečeno nije više dovoljno lucidan da obavlja funkciju na kojoj se nalazi. Problem je bio i prije četiri godine, ali se
stanje dramatično pogoršalo. Uostalom on je trebao da bude samo prelazno rješenje. A što se tiče zamjerki prosječnog amerikanca ima
ih sigurno još, ali pitanje mentalnog i fizičkog kapaciteta čovjeka koji im vodi državu je sasvim opravdano zasjenilo sve ostalo.
-
JovicSA
#11511 Re: AMERIKA
Ja da sam glasač u Americi mene bi recimo više zabrinula kandidatura nekoga ko nije htio da odstupi sa mjesta predsjednika USA, ko je huškao svoje glasače za nasilno zauzamanje Bijele kuće, lagao o raznim stvarima i davao preporuke da se pije jedinjenje klora u cilju prevencije COVID-a. Pitanje mentalnog i fizičkog kapaciteta Bidena možda ima mjesta ali tek nakon pitanja odanosti američkoj demokratiji i tradiciji a tu je Biden čist kao suza. Ali ko sam ja...jebeš društvo kojem je HAWK TUAH viralni top sadržaj.dale cooper wrote: ↑28/06/2024 22:04Nije problem što je starac, gomila staraca su bili predsjednici, Trump je uostalom mlađi samo par godina od Bidena. Problem je što je onJovicSA wrote: ↑28/06/2024 21:50Pa dobro osim što mu zamjeraju da je starac, na šta ne može baš uticati, ima li još nešto što prosječan amerikanac zamjera istom? Očito ne. Dobro je neko primejtio, Ramo&Sons su mila majka za ovaj cirkus u Americi.dale cooper wrote: ↑28/06/2024 21:47
Sve je to u redu, ali prosječan glasač u US ne gleda stvari isključivo na taj način. I ne mogu ih kriviti, i mene je Joe sledio sa ovom debatom.
starac koji najblaže rečeno nije više dovoljno lucidan da obavlja funkciju na kojoj se nalazi. Problem je bio i prije četiri godine, ali se
stanje dramatično pogoršalo. Uostalom on je trebao da bude samo prelazno rješenje. A što se tiče zamjerki prosječnog amerikanca ima
ih sigurno još, ali pitanje mentalnog i fizičkog kapaciteta čovjeka koji im vodi državu je sasvim opravdano zasjenilo sve ostalo.
- sinuhe
#11512 Re: AMERIKA
Ni taj posteni Biden ne bi bio predsjednik da ne bi Trumpa. Bizarno ali o Trumpu je rijec svih ovih godina.
- dale cooper
#11513 Re: AMERIKA
Pa ljudi jesu zabrinuti zbog onoga što bi Trump napravio u još jednom mandatu, i ne sumnjam da su se oni koji su demokratski glasači većJovicSA wrote: ↑28/06/2024 22:14Ja da sam glasač u Americi mene bi recimo više zabrinula kandidatura nekoga ko nije htio da odstupi sa mjesta predsjednika USA, ko je huškao svoje glasače za nasilno zauzamanje Bijele kuće, lagao o raznim stvarima i davao preporuke da se pije jedinjenje klora u cilju prevencije COVID-a. Pitanje mentalnog i fizičkog kapaciteta Bidena možda ima mjesta ali tek nakon pitanja odanosti američkoj demokratiji i tradiciji a tu je Biden čist kao suza. Ali ko sam ja...jebeš društvo kojem je HAWK TUAH viralni top sadržaj.dale cooper wrote: ↑28/06/2024 22:04Nije problem što je starac, gomila staraca su bili predsjednici, Trump je uostalom mlađi samo par godina od Bidena. Problem je što je on
davno odlučili, kao i oni koji podržavaju Trumpa. Stvar je u onim koji su neodlučni i koji su sinoć pogledali debatu.
Izbor je između dokazanog lažova i kriminalca i čovjeka koji izgleda kao da ne zna ni gdje se nalazi ni šta radi. I bez obzira što znamo šta
je Trump napravio i šta još može napraviti, mogu razumijeti te ljude kada se nađu u nedoumici. I da se razumijemo, oni neće izaći i
glasati za Trumpa umjesto Bidena, nego neće uopšte izaći na izbore, što će više ići Trumpu u prilog.
- GandalfSivi
#11514 Re: AMERIKA
Situacija je toliko ozbiljna da su Jez i Gandalf morali odrzati hitni sastanak na neobjavljenoj lokaciji 

- dale cooper
#11515 Re: AMERIKA
I još pijete češku pivu.GandalfSivi wrote: ↑28/06/2024 22:25 Situacija je toliko ozbiljna da su Jez i Gandalf morali odrzati hitni sastanak na neobjavljenoj lokaciji
![]()
- GandalfSivi
#11516 Re: AMERIKA
Ovo je istureno odjeljenje Sarajevo 
-
swanfilter
#11517 Re: AMERIKA
Za svijet kakav jeste trenutno, i Biden na aparatima je prihvatljiv. Trumpa kakav jeste, bojao sam se i prvi mandat. Sreca, pa mu se ne posreci drugi put.
U slucaju mandata i neprilika koje ce potrajati u Ukr i Palestini, ja ne vidim razumnog.
U slucaju mandata i neprilika koje ce potrajati u Ukr i Palestini, ja ne vidim razumnog.
- Peacean
#11518 Re: AMERIKA
Ne da brat brata
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/bara ... /240628177Obama je podržao aktuelnog američkog predsjednika Bidena, smatrajući da je debata bila samo loša noć za Bidena
- SmokingMan
#11519 Re: AMERIKA
Tko god da pobjedi ostat će stari "ovisnik" ADL.a i APICA. Tramp upravo vergla sa izjavama kako bi se dodvorio izvorima izdašnog fonda, kojima je već ispunio jedno obećanje u prvom mandatu, upravo ono što je Obama izbjegavao znajući za potencionalno daljnje poslijedice na BI, stvar općenito Tramp, kao diletant u politici, nije ni mario. Debata mi se uopšte ne gleda, jer sam imao prilke da procijenim da je u potpunosti besmislena, nekada mi je bilo bilo zanimljivo i ubijalo mi je povremenu dosadu, sada mi je postalo odbojno jer je situacija takva da poslijedice ozbiljno pogađaju one "nizvodno". Šta god to da je to, sve je osim politike, usput će se svakako amerika svako poslijepodne do samih izbora zabavljati ovim medijskim cirkusom, i vala kao da će dalje produbiti one podjele koje već postoje od 2016. godine. Da na hajr izađe ovo sa Izraelom, valjda se psihološki uspiju othrvati te "moralne obaveze" prema saveznicima, za koju ne postoji nikakva osnova, mada su vremenom postali navučeni da tako misle.
- Rene Higuita
#11520 Re: AMERIKA
Navodno, Trump privatno razgovarao s Putinom prije napada na Ukrajinu.
https://x.com/SethAbramson/status/18070 ... j0gAQ&s=19
-
MinistarKulture
#11521 Re: AMERIKA
Tacni vidis na faci Bidena kako se probudio.Rene Higuita wrote: ↑29/06/2024 17:59 Navodno, Trump privatno razgovarao s Putinom prije napada na Ukrajinu.
Ako Trump pobijedi, to ce biti kraj za Ukrajinu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11522 Re: AMERIKA
Ja sam mislio da je pobjeda bidena kra za bh hrvate
Misao vara
Misao vara
- karanana
#11523 Re: AMERIKA
stvar koja se malo spominje ali je bitna koliko i eventualna pobjeda trumpa, je to da ce i senat najvjerovatnije pasti.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11524 Re: AMERIKA
Ma skontat ce nesto do izbora
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!