SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

nepass1

#81751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

DebelinJoe wrote: 29/06/2024 03:07 Ostaje činjenica da je vodoinstalater sa Širokače nadmudrio i taktički porazio najelitniju policijsku jedinicu u drzavi.

Šta da je neka bjelosvjetska, renomirana i pravo zajebana teroristička grupa otela ljude, da su oteli komercijalnu punu putnika, u upala u Narodno pozorište ili tržni centar i uzela taoce? Kako bi onda naša policija reagirala?

Ovako ostaje sjećanje da je kruško - vodoinstalater zeznuo sistem.
Pa kako ce reagovati? Bilo je u moskvi u pozoristu talacka kriza, pa u japanu sa onim bio otrovom. Mozes birbene pjevati.
Ja policiju najmanje branim, ali ovdje bar mislim da se slabo sta moze.
kabal1337

#81752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kabal1337 »

Pogledajte malo talacke situacije npr. u Brazilu
Cuj endoskopska kamera je filmska stvar.

Zamisli tako neko to uzme sutra dijete kao taoca, policija se pojavi ispred, nikakav plan ili akciju ne pokusaju. Ovaj ti ubije dijete i ti kazes pa eto kao da su sta mogli.
dječak sa šibicama

#81753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Ostaje i dalje cinjenica da skrivaju sve sto je prethodilo pozaru, a trajalo je podugo.

Niti su evakuisali komsije, svi stajali na ogradi uz kucu i gledali, fol razvukli zutu traku ali samo na cesti.
Sto vise detalja cujem, sve vise uvidjam da murija nije uradila svoj posao. Ako se plase za svoje zivote jer "ko zna kakvu bombu on ima", kako nisu uplaseni za zivote komsija. A zna se kakva je mahala, odmah se svi nadzidzali da gledaju i prate.

Niti ne ocekujem da oni nesto urade da upudnu u kucu, to je za nasu policiju SF, ali ni osnovno ocigledno nisu odradili. Valjda zato i skrivaju "talacku krizu".
last mohicans

#81754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Još kuća na kuću, oni su tu samo svoju guzicu gledali, kakve komšije i taoci. To je bila talačka kriza in live u mahali, samo još da Senad nije na GO, mogao se i on uključiti. Ne znam šta je problem priznati na nam je policija nespospobna i goli klinac. Pa sjetimo onog kretena sa Nizamom koliko je to trajalo..
Sociolog

#81755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sociolog »

ko SE sjeca slicne talacke situacije, bila je 1999/2000 godine, uzivo prenosila Ntv99..kad se sjetim Samo, uzivo prenos..isto I tad neko prijetio bombama.
dječak sa šibicama

#81756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Ja se sjecam frke oko releja na Grdonju, onaj Mahir Zisko ili kako se zvao sa radija hajat, isao gore pregovarati sa likom koji drzi dvocjevku u ruci. Mislim da je prenos isao na ntv 99, nekakav lajv.

Valjda su bili involvirani jer su oni gore stavili relej, covjeku uz kucu, a on isto mufljuz ko i oni. Prvo im je dao dopustenje jer mu je Adil vjerovatno obecao pare, pa kad nije platio onda kuku majku ozraci mi djecu relejom.
mehoxy

#81757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mehoxy »

Nije policija kriva, nego drzava, zbog koje jedine ovlasti koje policija ima su da dobro ispendreci ljude koji protestuju ispred parlamenta. Kad opale samar kakvom kriminalcu, pokrece se odmah istraga. Da ne govorim da su nedavno dvojica ubijena, da bi onda potencijalni pocinitelj dobio smijesnu kaznu. Zasto bi neko rizikovao vlastiti zivot, ne bi ni ja.
last mohicans

#81758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

dječak sa šibicama wrote: 29/06/2024 13:56 Ja se sjecam frke oko releja na Grdonju, onaj Mahir Zisko ili kako se zvao sa radija hajat, isao gore pregovarati sa likom koji drzi dvocjevku u ruci. Mislim da je prenos isao na ntv 99, nekakav lajv.

Valjda su bili involvirani jer su oni gore stavili relej, covjeku uz kucu, a on isto mufljuz ko i oni. Prvo im je dao dopustenje jer mu je Adil vjerovatno obecao pare, pa kad nije platio onda kuku majku ozraci mi djecu relejom.
Ne sjećam se toga, znam Mahira. Sjećam se one muslimanske svadbe i naših adeta sa onom poluarapkinjom. Sad je direktorica neke ustanove, gledao sam je na skupštini. Lejla Khattab.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#81759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by plain vanilla »

vjeshalica wrote: 29/06/2024 10:28 Nove ubice u akciji:

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /240629027
Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom dežurne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lišili su slobode 36-godišnjeg G.R. zbog krivičnog djela Ubistvo (član 166. KZ FBiH) i 76-godišnju L.R. zbog krivičnog djela Saučesništvo u ubistvu (član 166. u vezi sa članom 31. KZ FBiH), te 67-godišnjeg L.J. zbog krivičnih djela Neprijavljivanje krivičnog djela ili učinitelja (član 345. KZ FBiH) i Pomoć učinitelju nakon učinjenog krivičnog djela (član 346. KZ FBiH) na štetu 38-godišnje N.R, iz Sarajeva.

Policijski službenici su u stanu u Kolodvorskoj ulici pronašli beživotno tijelo 38-godišnje žene N.R. koja je usmrćena prije više dana. Za ovo krivično djelo slobode su lišeni suprug preminule, G.R. (1988) i njegova majka L.R. (1948). U stanu su pronađeni predmeti i tragovi izvršenja krivičnog djela. Zbog osnova sumnje da je znao za smrt N.R., te da je pružio pomoć učiniocima, slobode je lišen L.J. (1957) iz Sarajeva
.
Ja sam ovog guglala, da vidim jel otprije poznat policiji, bolje da nisam.
Na fejsu ima profil s ovim imenom, i on pise kako se njih dvoje vole, 3 puta se vjencali...i to ne bi bilo tako cudno da nije objavljeno prije dan :roll:
vjeshalica

#81760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

plain vanilla wrote: 29/06/2024 15:07

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom dežurne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lišili su slobode 36-godišnjeg G.R. zbog krivičnog djela Ubistvo (član 166. KZ FBiH) i 76-godišnju L.R. zbog krivičnog djela Saučesništvo u ubistvu (član 166. u vezi sa članom 31. KZ FBiH), te 67-godišnjeg L.J. zbog krivičnih djela Neprijavljivanje krivičnog djela ili učinitelja (član 345. KZ FBiH) i Pomoć učinitelju nakon učinjenog krivičnog djela (član 346. KZ FBiH) na štetu 38-godišnje N.R, iz Sarajeva.

Policijski službenici su u stanu u Kolodvorskoj ulici pronašli beživotno tijelo 38-godišnje žene N.R. koja je usmrćena prije više dana. Za ovo krivično djelo slobode su lišeni suprug preminule, G.R. (1988) i njegova majka L.R. (1948). U stanu su pronađeni predmeti i tragovi izvršenja krivičnog djela. Zbog osnova sumnje da je znao za smrt N.R., te da je pružio pomoć učiniocima, slobode je lišen L.J. (1957) iz Sarajeva
.
Na fejsu ima profil s ovim imenom, i on pise kako se njih dvoje vole, 3 puta se vjencali...i to ne bi bilo tako cudno da nije objavljeno prije dan :roll:
Ma mentalni problemi svaka druga kuca psihopate ,narod nazor zivi i prije je bilo budala al da se ubijaju svaki dan kao pravilo vala nije toga bilo. Svega se naselilo od cega ti ljudi zive,cime se bave kakvi su im zivoti bili?
Grad nista ne nudi osim kriminala,nikakve razonode,ljudi se otudjili,otupili ljudi. Metuzalemi ubijaju mlade i obratno, fkt ima li iko da se iz struke oglasi ili samo kretenoidne price o ministru i autima?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#81761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by plain vanilla »

vjeshalica wrote: 29/06/2024 15:19
Ma mentalni problemi svaka druga kuca psihopate ,narod nazor zivi i prije je bilo budala al da se ubijaju svaki dan kao pravilo vala nije toga bilo. Svega se naselilo od cega ti ljudi zive,cime se bave kakvi su im zivoti bili?
Grad nista ne nudi osim kriminala,nikakve razonode,ljudi se otudjili,otupili ljudi. Metuzalemi ubijaju mlade i obratno, fkt ima li iko da se iz struke oglasi ili samo kretenoidne price o ministru i autima?
Ziva istina...ja sam zbog posla u kontaktu s puno ljudi, sve je vise ljudi sa stvarnim psihickim poremecajima. Jedan čovjek je lozio vatru u stanu, a jednom je presjekao cijevi od grijanja i poplavio pola zgrade. Da ne nabrajam bezveze, nije tema, ali u ovako maloj drzavi ovoliko brutalnih ubistava u kratkom roku, nije dobro nikako.
hali gali halid

#81762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hali gali halid »

Ma narod pukao skroz, cesto vidim osobe za koje ne moras biti strucnjak da procijenis da nisu psihicki dobri, onda sve vise vidim alkoholicara, narkomana, grozno je postalo...
dječak sa šibicama

#81763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Narod je uvijek isti, prosjek budala sa ekstremima poput ovog, covjek puko i pobio ih sve.

Mi svi zivimo u lazi da je drustvo normalno, a nije, to je samo fatamorgana. Eto tu u komsiluku gdje se ovaj zlocin dogodio, ima ih nekoliko koji su okrvavili ruke na Kazanima, znam za slucaj u drugom dijelu komsiluka na brdodzamiji gdje su "neki" dosli usli u avliju presli u bastu i pucnjem u glavu likvidirali nezgodnog svjedoka, Cacinog pratioca. Ti "neki" su visoko pozicionirani ljudi takodje iz komsiluka, jedan je sad vec rahmetli sa svim drzavnim pocastima. O svemu tome vlada omerta, niko ne govori, svi se prave da nije bilo. Da ne spominjem kucu strave takodje komsiluk, u kojoj je Zika, takodje komsija, ubijao ljude i sta je dalje radio sa lesevima.

To nije normalno drustvo, koliko god se pretvara da jeste. A tako je ja mislim svugdje.
liyf

#81764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liyf »

konektovan wrote: 29/06/2024 11:55
liyf wrote: 29/06/2024 00:38
last mohicans wrote: 29/06/2024 00:27 Jaro, jesi sarkastičan ili si fakat ozbiljan? Pa prvi komšija im je mogao tlocrt kuće dati, pa nije bombaš iz filmova sa Kurt Raselom da je svu kuću miniro, lik je bio vodoinstalater, jbt. Za koji kurac služi specijalna, da konstatuje, eto ništa nismo mogli :lol: viša sila, porodična, kako debeljko ministar izvali. Kakva oprema da upadneš u kuću, pa ko kaže da je bilo sve pogašeno, pa i da jeste ni taj nesretnik ne bi vidio. Nisu naočale za noćno djelovanje SF, jbt. Šta su uradili, čekali da lik ovjeri njih dvoje, sebe, da bombom kuću zapali, a to nije mogao bombom, nego nekom kombimacijom, vjerovatno plinom. Za sve to su mu dali vremena. Poslušaj komšiju, čovjek tvrdi da je oko akšama sve počelo, a kuća planula u mrkloj noći. Opravdavati nesposobnu policiju samo drznik može. Ljudi iz dana u dan dokazuju da se ne bave ili ne znaju da bave svojim poslom. Kraj priče.
Čovjek je njih ubio prije nego što se to išta desilo, kako kaže komšija. Ne možeš upasti u kuću u kojoj ne znaš šta se dešava, izgubićeš 15 momaka u koje su uložene stotine hiljada KM, u trening, obuku, edukaciju i opremu. Nisu napravljeni od plastike pa da nas boli qrac hoćemol ih izgubiti ili ne. Pogledaj talačke situacije u svijetu, niko ne upada u crno naslijepo i bez adekvatne nadmoći nad osobom koju pokušavaju neutralizovati, njih petorica (što se vidi na slici Avaza) sa puškama su u odnosu na njega male mace, ne znaju šta je u kući niti kako kuća izgleda iznutra (A NEMAJU SISTEM DA JE VIDE IZNUTRA), a kako kaže komšija on se zabarikadirao u kuću, tako da i kad bi ušli objetkivno ili bi se sakrili u halu dok im ne bi došla SIPA ili bi im bacio bombu i ubio ih sviju, jel to bilo potrebno?
Koji quratz onda ulazes u nesto ako to isto ne mozes koristiti?
To je sve goli supljak. Gomila umisljenih, nesposobnih likova vodi sve sluzbe u ovoj nefoðiji..
Glavni posao specijalaca je šiša bruda, torbica, mahalica...nekima je to i posao.
zato što se od nastanka ljudskog roda nije od čovjeka napravio bog koji u sekundi može zaustaviti vrijeme ili čak nekome promijeniti namjere i mišljenje. Ako neko nešto hoće da uradi i 100% je speman, specijalci su tu da minimiziraju kolateralnu štetu ljudi i imovine
liyf

#81765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liyf »

kabal1337 wrote: 29/06/2024 11:58
Da li je bila hitna na terenu, ako znaju da je talacka situacija?
jeste
Hajlac

#81766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hajlac »

mk ultra wrote: 28/06/2024 21:44
JoseMujica wrote: 28/06/2024 21:41
mk ultra wrote: 28/06/2024 21:35 Sami su platili posao

Ne vidim smisao ikakvog postojanja ovakve policije
policija postoji radi sirotinje
Ma ne postoji ni radi njih
Postoji da trose pare i da dobijaju plate jer su zakonski predodređeni

Iskreno bi mi bilo normalnije da im daju plate i posalju ih kuci
Jeftinije bi bilo, a efekat jednak
Svedeno je sve na moral pojedinca
Nisi skontao - policija postoji radi sirotinje u smislu sijanja (preventivnog) straha + defetizma, kao isturena poluga vlasti, kako bi se osujetila ikakva VOLJA/PORIV za masovnim pobunama protiv te iste vlasti :wink:

Kontrolisano prcanje da znas ko je BAJA.

Jedna od "pokaznih vjezbi" su im one javne demonstracije (potencijalne) sile na sportskim okupljanjima/utakmicama :)
Hakiz

#81767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

Hajlac wrote: 29/06/2024 16:41
JoseMujica wrote: 28/06/2024 21:41

policija postoji radi sirotinje

Nisi skontao - policija postoji radi sirotinje u smislu sijanja (preventivnog) straha + defetizma, kao isturena poluga vlasti, kako bi se osujetila ikakva VOLJA/PORIV za masovnim pobunama protiv te iste vlasti :wink:

Jedna od "pokaznih vjezbi" su im one javne demonstracije (potencijalne) sile na sportskim okupljanjima/utakmicama :)
Da, interesantno je da ni jedna policija na planeti, pa tako i naša, nema pokaznu vježbu hapšenja korumpiranih, zabarakidiranih, političara, mistara, predsjednika vlade, države itd :mrgreen:
Hajlac

#81768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hajlac »

Hakiz wrote: 29/06/2024 16:56 Da, interesantno je da ni jedna policija na planeti, pa tako i naša, nema pokaznu vježbu hapšenja korumpiranih, zabarakidiranih, političara, mistara, predsjednika vlade, države itd :mrgreen:
Normala - nisu ludi da sijeku granu na kojoj sjede.

Sve je to i moralno i materijalno korumpirano DO SRZI :twisted:
Haris.ba

#81769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

sparky wrote: 29/06/2024 11:03
Haris.ba wrote: 29/06/2024 08:13 Vratio oruzje jer je zivac da ga zena ne raspuca. :D

Kuce u mahali pune oruzja.

"Ja sam starosjedioc".

Ovo da je neko u filmu sve izjavio, ja bih rekao ja laznog dijaloga. Niko ziv tako ne prica. :mrgreen:
Covjek je starosjedioc, rođen u toj ulici bukvalno, u kuci. Demobilisani borac sa vjerovatno kao i svi koji su tu proveli rat, posljedicama po fizicko i psihicko zdravlje.
Sve sto je kazao je istina i ne bi trebalo ovu tragediju svoditi na nivo forumske zajebancije. Jedna porodica ie unistena. Malo postovanja nije na odmet. Lp
Ne vidim sta sam se zafrkavao. Samo mi je simpaticno sta covjek izjavljuje, i to sam citirao i komentarisao kako mi zvuci nadrealno.

A, mogu se ja i zafrkavati. To ide zesce. Nije problem. Pa neka moderacija reaguje ako se ne smije zbog necijih ratnih zasluga.
talijan97

#81770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by talijan97 »

.
Tijelo je stajalo u stanu 6 dana, hejj.

Dakle pokusaj prikrivanja ubistva.

Narod je puko.

Prije neki dan, gdje zivim, lik napada verbalno drugog covjeka, ide i vadi zeljeznu sipketinu iz gepeka i prijeti.

Drustvene mreze, ubrzan zivot, prevelika ocekivanja i skupe namirnice jednako psihicki problemi i tempirane bombe koje svakodnevno hodaju gradom.
liyf

#81771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liyf »

Hakiz wrote: 29/06/2024 16:56

Da, interesantno je da ni jedna policija na planeti, pa tako i naša, nema pokaznu vježbu hapšenja korumpiranih, zabarakidiranih, političara, mistara, predsjednika vlade, države itd :mrgreen:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/prvi-co ... /240422171
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /240422034
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /240422052
Hakiz

#81772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

liyf wrote: 29/06/2024 17:21

Glup gluplji najgluplji

Kada je bila pokazna vježba?

Nije rečeno da nema hapšenja, nego da nema pokazne vježbe.
liyf

#81773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liyf »

Hakiz wrote: 29/06/2024 17:23
liyf wrote: 29/06/2024 17:21

Glup gluplji najgluplji

Zar hapšenje političara ne spada u spektar svakog hapšenja?
Hakiz

#81774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

liyf wrote: 29/06/2024 17:23
Hakiz wrote: 29/06/2024 17:23

Zar hapšenje političara ne spada u spektar svakog hapšenja?
Ne odgovaram ti, čekam kako će biti riješena prijava prošlog posta zbog vrijeđanja, kršenja pravila foruma.
basicm

#81775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by basicm »

.
Frizura, obrve…narcis iz aviona
Post Reply