escobar__ wrote: ↑27/06/2024 07:21
zilog wrote: ↑27/06/2024 06:03
escobar__ wrote: ↑27/06/2024 05:36
Proces ujedinjenja ti se bukvalno odvija pred očima i liku govoriš da se sabere.
Od drveta ne vidiš šumu čini se.
Kad vec spomenu drvo i sumu...
A taj "proces" (prije bih to nazvao - cirkusom) ujedinjenja, koji se odvija pred mojim ocima, je rezultat "Srbije u zapadnom taboru", ili "Srbije u istocnom taboru"?
Cirkus ili ne Bosne je danas manje nego 2003. godine i njima ništa ne znači to što će proces trajat deceniju, dvije, tri, sve dok je cilj isti i dok se ka njemu ide.
Srbija je u istočnom taboru ali to za naše saveznike i prijatelje iz SAD ne znači ništa jer je za njih Srbija najvažnija zemlja ovog dijela Evrope, a što u prijevodu znači da se Srbiji mora titrat i udovoljavat po svaku cijenu, pa i preko leđa zemalja okolo. Ljudi su već pisali ovdje, ako Srbija prijeđe u zapadni tabor (na ovaj ili onaj način) mi smo tek tad najebali.
Ja objasnih, na primjeru Rusije, sa silnim resursima i milijardama, pa joj se nije udovoljilo...
Ali eto, ne pade mi na pamet da je Srbija najvaznija u ovom dijelu Evrope (ko je rek'o? Hill u Beogradu rek'o...).
Ne tvrdim da nam cvijetaju ruze i da se nemamo cega plasiti, ali je "prelazak Srbije u zapadni tabor", nesto oko cega se najmanje sekiram...
Svekolikom velikosrpstvu, koje cas hrli Rusiji, Kini, a nije ni Sjeverna Koreja iskljucena, cas mantra o zapadnim precicama i vama, koji to, ne znam zasto, ponavljate po forumu , na volju...