Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
kB27
#20051 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
A da vidim ko ce to zabraniti boljak/buca-potocarima da hodaju kruznim tokom?? Ici ce pjesackim stazama i liftom kao sto hrasno-brdjani idu pothodnikom u koji je skrhano vise stotina hiljada konvertibilnih maraka.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
-
kakaljin
#20053 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Samo se objavi da vozac nece biti kriv ako udari pjesaka na kruznom, pa ces vidjeti kako pjesaka vise nece biti tu jer sada idu sa mislju vozac je uvijek kriv pa cu hodati gdje god ja zelim jer ja nisam kriv.
-
noviclan
#20054 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Valjda ce biti zebre kao na mevkinom rotoru e sada kako ce uskakati sa boljakovog valjda ce biti prikladno s obzirom da nogostup ima sa obje strane
-
kB27
#20055 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma nazalost, idu bez ikakvog razmisljanja i ne vode se nikakvom mislju. Mnogi cak misle da onaj unutrasnji "trotoar" sluzi za kretanje pjesaka, pa predju kruzni tok, krecu se tim "trotoarom" do druge strane rotora, i onda ponovo predju cestu u kruznom toku.
- video
#20056 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ti bas te ocrni da valja.
Prodjem i ja cesto autom tim putem u Dz. Bjedica i mogu reci da je za pjesake pakao onuda ici.
A mora se nekuda proci a tako je mjesecima.
Mozda zabraniti pjesacima da se krecu tim potezom dok se ne zavrsi KT na spoju IX i Dz. Bjedica?
Prodjem i ja cesto autom tim putem u Dz. Bjedica i mogu reci da je za pjesake pakao onuda ici.
A mora se nekuda proci a tako je mjesecima.
Mozda zabraniti pjesacima da se krecu tim potezom dok se ne zavrsi KT na spoju IX i Dz. Bjedica?
Last edited by video on 19/06/2024 19:55, edited 1 time in total.
-
kB27
#20057 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Skoro svaki dan vise puta prodjem kroz kruzni kod pekare AS, i tako je od prvog dana pa do danas. Nezgodno je zato sto taj kruzni tok na skoro svim svojim rubovima ima branik, i pjesak koliko god da se pokusa skloniti ne moze sici van ceste. Malo nepaznje i eto belaja.
Srecom vecina ih "divlje" prelazi preko tranzita ili preko A. Sacirbegovic neposredno uz kruzni tok, tako da se rijetki odluce bas kroz kruzni tok. I to je opasno i nezgodno ali ni blizu kao kad neko potegne najkracim putem od pekare do A. Sacirbegovic kroz kruzni.
Srecom vecina ih "divlje" prelazi preko tranzita ili preko A. Sacirbegovic neposredno uz kruzni tok, tako da se rijetki odluce bas kroz kruzni tok. I to je opasno i nezgodno ali ni blizu kao kad neko potegne najkracim putem od pekare do A. Sacirbegovic kroz kruzni.
Last edited by kB27 on 19/06/2024 19:55, edited 1 time in total.
-
kakaljin
#20058 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Vidjao sam ihkB27 wrote: ↑19/06/2024 19:50Ma nazalost, idu bez ikakvog razmisljanja i ne vode se nikakvom mislju. Mnogi cak misle da onaj unutrasnji "trotoar" sluzi za kretanje pjesaka, pa predju kruzni tok, krecu se tim "trotoarom" do druge strane rotora, i onda ponovo predju cestu u kruznom toku.![]()
-
kakaljin
#20059 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa zato sto kruzni nije namjenjen za pjesake i jos imaju znakovi zabrane, Za pjesake postoji podhodnik koji je napravljen.
-
kB27
#20060 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Naravno, to je jasno, a nezgodno je za vozace i pjesake kada se pjesak vec odluci na tu egzibiciju - na to sam mislio. Ali sve da neko sa snajperom dezura i puca po njima, u pothodnik pojedince natjerati nece.
- Better Man
#20061 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ja bih tu svaki dan postavio policajce da sakriveni dežuraju i svakom ko ide mimo pohotnika pišu kazne i dao bi im duplu plaću za to. Tako bi se riješili idiota koji ugrožavaju prvo druge, pa tek onda sebe.
Last edited by Better Man on 19/06/2024 22:45, edited 1 time in total.
- video
#20062 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
A inace pjesake treba udarati vozilom/bicom/romobilom gdje god se ukazu na cesti.
Sve gO Carmageddon
Sve gO Carmageddon
-
Hakiz
#20063 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jedna od stvari kojom se Evropa hvali, a i ima prednost nad SAD, je ta da je prilagođena pješacima i javnom prevozu.
Bosanci odlučili da tu prednost unište.
Jadna EU ako nas primi.
Bosanci odlučili da tu prednost unište.
Jadna EU ako nas primi.
-
Hakiz
#20064 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nisi žensko, dijete ili starija osoba koja mora prolaziti pothodnicima u kojima uglavnom svjetla ne rade, policije nema, svakavi likovi se okupljaju itd.Better Man wrote: ↑19/06/2024 20:03 Ja bih tu svaki dan postavio policajce da sakriveni dežuraju i svakom ko ide mimo pohotnika pišu kazne i dao bi im duplu plažu za to. Tako bi se riješili idiota koji ugrožavaju prvo druge, pa tek onda sebe.
- vjeshalica
#20065 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Vala je bas bruka, prljavo,zapisano,neosvijetljeno itd
Naprave nesto pa nece sa odrzavaju iako znaju da za tim ima potrebe
Baska sto smrdi ko kuga
Naprave nesto pa nece sa odrzavaju iako znaju da za tim ima potrebe
Baska sto smrdi ko kuga
-
kB27
#20066 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Prosao stotine puta u posljednjih par godina kroz taj pothodnik, nikada se niko u njemu nije okupio i nikada nije bilo da svjetlo ne radi.
Onda kada mi se ne prolazi, imam opciju da odem 100-200 metara istocno, sjeverno ili zapadno niz cestu i predjem na pjesackom prelazu.
Ako mi se bas ni to ne radi, imam opciju da odem 10-20 metara istocno, sjeverno ili zapadno niz cestu i predjem cestu van pjesackog prelaza, ali 200 puta lakse, bezbjednije i manje opasno za sve ucesnike u saobracaju nego da predjem kroz kruzni tok.
Ali jok, kad naumi da od pekare ide pravac u A. Sacirbegovic nema tog Boga koji ce ga sprijeciti u tome. Jer to je njegovo naselje, on se za to boriJo.
Onda kada mi se ne prolazi, imam opciju da odem 100-200 metara istocno, sjeverno ili zapadno niz cestu i predjem na pjesackom prelazu.
Ako mi se bas ni to ne radi, imam opciju da odem 10-20 metara istocno, sjeverno ili zapadno niz cestu i predjem cestu van pjesackog prelaza, ali 200 puta lakse, bezbjednije i manje opasno za sve ucesnike u saobracaju nego da predjem kroz kruzni tok.
Ali jok, kad naumi da od pekare ide pravac u A. Sacirbegovic nema tog Boga koji ce ga sprijeciti u tome. Jer to je njegovo naselje, on se za to boriJo.
-
kB27
#20067 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
I meni kad parkiram na ocrtana parking mjesta oko zgrade sa drveca curi nekakva smola ljeti, a tokom cijele godine ptice kake po autima. Pa ne uzimam sebi za pravo da parkiram na sred ceste jer mi to ne odgovara. Nego parkiram 100 metara dalje i prosetam. Ili parkiram tu i trpim, perem auto svako 2 dana. Ili se kroz mjesnu zajednicu i na razne druge nacine borim da se nesto promijeni.
Tako mogu i oni. A ne, ne svidja mi se ovako kako jeste pa idem raditi kako meni odgovara.
Tako mogu i oni. A ne, ne svidja mi se ovako kako jeste pa idem raditi kako meni odgovara.
- video
#20068 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Dobro, a gdje si ove upratio sto se 'ne znaju kretati po graCkim saobracajnicama'
I ovo Hrasno ili?
-
kB27
#20069 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Da, sve sto sam napisao da sam vidio odnosi se na kruzni tok u Hrasnom. Pretpostavka je da ce slicno biti u B. Potoku kada se zavrsi izgradnja. Jer ko je lud da ide iz naselja dole, pa ispod kruznog, pa opet gore. Lakse opaliti sekantu kroz kruzni i izaci na zeljenom mjestu.
Tu ce biti jos gora situacija, jer ocekujem da ce taj kruzni tok biti jos prometniji.
-
El_comadante
#20070 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nemoj im davati ideju, kako da napune budžet.Better Man wrote: ↑19/06/2024 20:03 Ja bih tu svaki dan postavio policajce da sakriveni dežuraju i svakom ko ide mimo pohotnika pišu kazne i dao bi im duplu plažu za to. Tako bi se riješili idiota koji ugrožavaju prvo druge, pa tek onda sebe.
-
Hakiz
#20071 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nego, hoće jezik pravoBetter Man wrote: ↑19/06/2024 20:03 Ja bih tu svaki dan postavio policajce da sakriveni dežuraju i svakom ko ide mimo pohotnika pišu kazne i dao bi im duplu plažu za to. Tako bi se riješili idiota koji ugrožavaju prvo druge, pa tek onda sebe.
- video
#20072 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Koliko sam vidio na projektu gore na KT se fizicki NE MOZE krerati niko do automobili. Nema trotoara, nista, samo automobilske trake.kB27 wrote: ↑19/06/2024 21:17Da, sve sto sam napisao da sam vidio odnosi se na kruzni tok u Hrasnom. Pretpostavka je da ce slicno biti u B. Potoku kada se zavrsi izgradnja. Jer ko je lud da ide iz naselja dole, pa ispod kruznog, pa opet gore. Lakse opaliti sekantu kroz kruzni i izaci na zeljenom mjestu.
Tu ce biti jos gora situacija, jer ocekujem da ce taj kruzni tok biti jos prometniji.
Pjesaci silaze stepenicama/liftom ispod KT.
Ko se misli gore kretati taj sebi ne misli dobro jer laHko moze nastradati.
-
kB27
#20073 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jeste, i meni se tako cini. Ali nazalost identicno je na kruznom u Hrasnom kod pekare AS. Na kruznom nista osim traka za automobile, branika, te unutrasnjeg prstena koji lici na trotoar a sluzi kao manevarski prostor za jako duga vozila. Nazalost, neki pjesaci se krecu uz sami branik (vanjski obod kruznog toka), neki predju preko dvije trake u kruznom toku na taj "trotoar", krecu se njim do suprotne strane i opet predju dvije trake da izadju.video wrote: ↑19/06/2024 22:03Koliko sam vidio na projektu gore na KT se fizicki NE MOZE krerati niko do automobili. Nema trotoara, nista, samo automobilske trake.kB27 wrote: ↑19/06/2024 21:17Da, sve sto sam napisao da sam vidio odnosi se na kruzni tok u Hrasnom. Pretpostavka je da ce slicno biti u B. Potoku kada se zavrsi izgradnja. Jer ko je lud da ide iz naselja dole, pa ispod kruznog, pa opet gore. Lakse opaliti sekantu kroz kruzni i izaci na zeljenom mjestu.
Pjesaci silaze stepenicama/liftom ispod KT.
Ko se misli gore kretati taj sebi ne misli dobro jer laHko moze nastradati.
- video
#20074 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nije isto, nema sanse.
'Odozgo' sa KT se moze samo 'na glavu' preko onih betonskih zastitnih barijera il na automobil - nema trece.
U Hrasnom pretrcis, udjes u taj srednji dio i kruzih dok ovdje tog srednjeg dijela nema ( ustvari ima ali ogromna rupa, pa bujrum skoci
)
Biti ce to puno bolje na tom KT.
Mora.
'Odozgo' sa KT se moze samo 'na glavu' preko onih betonskih zastitnih barijera il na automobil - nema trece.
U Hrasnom pretrcis, udjes u taj srednji dio i kruzih dok ovdje tog srednjeg dijela nema ( ustvari ima ali ogromna rupa, pa bujrum skoci
Mora.
-
kB27
#20075 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
A sta te sprecava da ides "krajem" vanjskim rubom kruznog toka uz sami rub? Ili jednako vjerovatno, unutrasnjim uz betonsku zastitnu barijeru? Ti stvarno mislis oni nesto razmisljaju, sklanjaju se od auta i hodaju samo tamo gdje auta ne mogu voziti.video wrote: ↑19/06/2024 22:36 Nije isto, nema sanse.
U Hrasnom pretrcis, udjes u taj srednji dio i kruzih dok ovdje tog srednjeg dijela nema ( ustvari ima ali ogromna rupa, pa bujrum skoci)
Mora.
Jedino sto bi mozda malo pomoglo jeste da vec preko "mosta" (nadvoznjaka) izmedju pjesackog dijela i dijela za automobile ide 1.5m visoka ograda, koja pocinje vec kod kruznog toka gdje ce biti Lidl. Sto naravno nece biti.
Last edited by kB27 on 19/06/2024 22:48, edited 1 time in total.