Dešavanja u EU

Post Reply
Novak20

#251 Re: Dešavanja u EU

Post by Novak20 »

Nikakvo čudo ovaj uspon desnice.

https://www.dnevnik.ba/teme/analiza-izb ... ta-2664463

Image
Analiza izbora za Europski parlament: Uspon desnice i konzervativaca, kolaps ljevice i globalista
biglebovski

#252 Re: Dešavanja u EU

Post by biglebovski »

Što bi korporativni agendaši rekli, nakon Putina, Kineza, antivaksera, Fice i Orbana, fer i pošteni izbori izgleda postaju velika prijetnja za demokratiju. :D
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#253 Re: Dešavanja u EU

Post by sime_cipol »

Ništa se nece promijeniti. EU ide tamo gdje joj gazda kaze. Desni mogu samo galamiti, jer to je jedino sto umiju. Dok ne odu na raport.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#254 Re: Dešavanja u EU

Post by Truba »

Kataklizma komunizma
Na eu izborima
melac

#255 Re: Dešavanja u EU

Post by melac »

biglebovski wrote: 11/06/2024 15:15 Ponadali se Zeleni i Socijalisti u Njemačkoj vladi da će spuštajući prag za glasanje mladi glasati za njih. Kakvo odljepljenje od stvarnosti. Rado ide mladi švabo na istočni front. :lol: Od anti-militaritističke i anti-korporativne stranke Zeleni postali najglasniji huškači rata i prodavci oružja i eksperimentalnih vakcina za korporacije. I ispušiše dobrano. I dogodine će još gore.
Sto lazes da su huskaci rata? Mislim fakat zasto lazes?

Pa Scholz je u prvim danima samo slao hranu i pomoc tipa sljemovi i pregovarao sa putinom oko zaustavljanja isto radio i Macron. Pa su tek poslije slali samo oruzje za odbranu. Cijelo vrijeme su skepticni oko pomoci Ukrajini sa oruzjem koje nije za odbranu. Ali ti lazes ko rus jebo te.

Mislim koji vam je kurac, i zasto lazete?
Last edited by melac on 11/06/2024 22:38, edited 1 time in total.
melac

#256 Re: Dešavanja u EU

Post by melac »

biglebovski wrote: 11/06/2024 16:37 Što bi korporativni agendaši rekli, nakon Putina, Kineza, antivaksera, Fice i Orbana, fer i pošteni izbori izgleda postaju velika prijetnja za demokratiju. :D
A gdje je Meloni u toj prici, je li i ona pozitiva za tebe? Nesto je rijetko spominjes.
melac

#257 Re: Dešavanja u EU

Post by melac »

dječak sa šibicama wrote: 10/06/2024 12:44 Cini mi se da ubleha vise ne pali kod europskih glasaca.

Kaze Dubravka Suica da "Europa ne moze bez legalnih migranata radne snage", jos da objasne sta ce sa milionima onih ilegalnih kojima su otvorili vrata i sad bauljaju europskim gradovima, nose macete napadaju okolo, siluju djevojke, nista ne rade jer dobro im i na socijali.

Mozda za njih rjesenje pronadje ova "radikalna desnica". Ko sto bi mene nogirali nazad odakle sam dosao, da sam ilegalno preko sume usao, nagadjam.
Pa ubleha je da ce ovi to rijesiti na pozitivan nacin i za dobrobiti EU.
Ludzak

#258 Re: Dešavanja u EU

Post by Ludzak »

Nakon ovoga samo će Dodik još grlatiji biti.
Hakiz

#259 Re: Dešavanja u EU

Post by Hakiz »

Problem centra i ljevice u EU je taj da ako građanin vidi neriješene teškoće i samo sluša od centra i ljevice da desnica laže da će teškoće riješiti, ali ih sami centar i ljevica ne rješavaju, prestaje im vjerovati.

Drugo, zar stvarno mogu misliti da će ljudi bez prigovora pristati da zbog Ukrajine plaćaju 300 % skuplje plin i struju? I slične stvari.

Centar i ljevica su sami krivi za rast desnice. Uljuljkali se u misao da svi "normalni" ljudi misle da je, recimo, rodno pitanje važnije od cijena namirnica ili energenata.

Eto im sad. A za 5 godina, ako se ne dozovu pameti, još gore će proći. Jedino im može pomoći ukidanje demokratije i izbora, a tome polako, ali sigurno, teže. Evropa će se za 100 godina samo sjećati da je demokratija nekada postojala.
dječak sa šibicama

#260 Re: Dešavanja u EU

Post by dječak sa šibicama »

Hakiz wrote: 11/06/2024 21:55Evropa će se za 100 godina samo sjećati da je demokratija nekada postojala.
Image

radi se na tome :D
Hakiz

#261 Re: Dešavanja u EU

Post by Hakiz »

dječak sa šibicama wrote: 11/06/2024 21:57
Hakiz wrote: 11/06/2024 21:55Evropa će se za 100 godina samo sjećati da je demokratija nekada postojala.
Image

radi se na tome :D
Imigranti imaju pravo da teže boljem životu.
geoxx

#262 Re: Dešavanja u EU

Post by geoxx »

Nisu vise samo migranti, cijene namirnica i energenata te woke kultura argumenti desnice. Proruska desnica je uspjela prodati pricu da su oni koji za Ukrajinu huskaci na rat i da oni vode u europski rat, dok su Putinove podguzne muhe i sam Putin garanti mira. Ta prica je od Orbana prekopirana u Francuskoj i Njemackoj gdje je ista i bila ozbiljan faktor. Afd-u je prvo obracanje nakon izbora bilo u vezi Ukrajine.

I zamisli tu mentalnu gimnastiku i pricu koju sve vise uspjesno prodaju. Zapadni Europljani koji su po prirodi bete od ljudi logicno iz straha to prihvataju.
melac

#263 Re: Dešavanja u EU

Post by melac »

geoxx wrote: 11/06/2024 22:07 Nisu vise samo migranti, cijene namirnica i energenata te woke kultura argumenti desnice. Proruska desnica je uspjela prodati pricu da su oni koji za Ukrajinu huskaci na rat i da oni vode u europski rat, dok su Putinove podguzne muhe i sam Putin garanti mira. Ta prica je od Orbana prekopirana u Francuskoj i Njemackoj gdje je ista i bila ozbiljan faktor. Afd-u je prvo obracanje nakon izbora bilo u vezi Ukrajine.

I zamisli tu mentalnu gimnastiku i pricu koju sve vise uspjesno prodaju. Zapadni Europljani koji su po prirodi bete od ljudi logicno iz straha to prihvataju.
Oni ce koristiti koji god argument samo da je protiv etabliranih politika i institucija drzava i tako ce je i urusiti. Oni ce skrstiti 9 institucija koje su u redu da bi jednu popravili koja nije u redu a o kojoj kenjanju i seru i tako ce unistiti institucije koje se nece vratiti za dugo ako ikad.

A i ovo sto @Hakiz kaze da je greska postojecih politika i nastojanja i forsiranja stvari koje nemaju logike.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#264 Re: Dešavanja u EU

Post by Truba »

zasto ukrajina nije dobila u ove 2 godine stvari da uništi rusiju

i revolt birača bio je prije agresije na ukrajinu

dojadilo ljudima
swanfilter

#265 Re: Dešavanja u EU

Post by swanfilter »

Koja god politika vladala EU, nece ti sa slike docekati svoje. Tek u 100 godina.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#266 Re: Dešavanja u EU

Post by sime_cipol »

Evropa ce i narednih 5 godina imati isti smjer, do tada ce ga i Rusi popusiti u Ukrajini. Tu je kraj nadanja maloRusa.
JovicSA

#267 Re: Dešavanja u EU

Post by JovicSA »

Nisu migranti tek tako počeli dolaziti, ima to svoje uzroke samo što prosječan EU glasač to ne želi vidjeti tj. slabo se o tome u medijima priča. Dok su rušili autoritete po Siriji, Iraku i S. Afrike onda je bila druga priča, puna usta "demokratije" i "judeo-kršćanskih" vrijednosti i donošenju demokratije...sada kada se ta priča vratila i vraća kao bumerang sada kuku lele. Pratim malo dešavanja u HR i svi kao da su hipnotizirani, najveći problem im je neko ko je došao da radi u HR, oni su postali meta. Populistička i desničarska idologija neće ništa riješiti, osim kozmetičkih stvari i promjene narativa ali u suštini više-manje ostat će stvari kakve jesu. Dobro je neko primjetio da su Rusi uspjeli proturiti priču da su oni mirotvorci a da je eto Z. Evropa huškač na rat.

AfD je rak rana demokratije općenito.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/njem ... /240612025

Bitno je da im je Zelenski nelegitiman a Putin doživotno legitiman. :-)
Point.

#268 Re: Dešavanja u EU

Post by Point. »

Zar ne bi ovi moderni nacisti iz AfD trebali braniti nacistički režim u Kijevu i übernacistu Zelenskog?

Pitam za Putina, Peskova, Zaharove, Lavrova?
istra_hr

#269 Re: Dešavanja u EU

Post by istra_hr »

JovicSA wrote: 12/06/2024 08:49 Nisu migranti tek tako počeli dolaziti, ima to svoje uzroke....
....Pratim malo dešavanja u HR i svi kao da su hipnotizirani, najveći problem im je neko ko je došao da radi u HR, oni su postali meta. Populistička i desničarska idologija neće ništa riješiti...
8-)
Što se HR tiče, srećom to su manji izolirani incidenti; mislim napadi na strane radnike. Uvijek će se naći debila/idiota kojima smeta neki Nepalac i sl.
(imaš jednog takvog "bisera" i ovdje na forumu- koji se pravi pametan i "zna sve" o Hrvatskoj)
Puna je Istra Filipinaca/Filipinki po hotelima, čak i južnije po Jadranu - i normalnim ljudima to ne smeta. Naglašavam "normalim" koji su ipak većina.

A u nekim zemljama EU, ovo spuštanje granice na 16 godina, čini mi se glupim.
Pa daj sjeti se, kad si bio 16 ... nisi pametan, nisi zrel čovjek, lud si još uvijek, živiš u nekim nerealnim idealima. Tek nakon 18-20 godine stvarno sazriješ ko čovjek polako.

Drago mi je da u EU Parlamentu i dalje ostaje približan omjer snaga - bez obzira na rast desnice.
JovicSA

#270 Re: Dešavanja u EU

Post by JovicSA »

istra_hr wrote: 12/06/2024 10:25
JovicSA wrote: 12/06/2024 08:49 Nisu migranti tek tako počeli dolaziti, ima to svoje uzroke....
....Pratim malo dešavanja u HR i svi kao da su hipnotizirani, najveći problem im je neko ko je došao da radi u HR, oni su postali meta. Populistička i desničarska idologija neće ništa riješiti...
8-)
Što se HR tiče, srećom to su manji izolirani incidenti; mislim napadi na strane radnike. Uvijek će se naći debila/idiota kojima smeta neki Nepalac i sl.
(imaš jednog takvog "bisera" i ovdje na forumu- koji se pravi pametan i "zna sve" o Hrvatskoj)
Puna je Istra Filipinaca/Filipinki po hotelima, čak i južnije po Jadranu - i normalnim ljudima to ne smeta. Naglašavam "normalim" koji su ipak većina.

A u nekim zemljama EU, ovo spuštanje granice na 16 godina, čini mi se glupim.
Pa daj sjeti se, kad si bio 16 ... nisi pametan, nisi zrel čovjek, lud si još uvijek, živiš u nekim nerealnim idealima. Tek nakon 18-20 godine stvarno sazriješ ko čovjek polako.

Drago mi je da u EU Parlamentu i dalje ostaje približan omjer snaga - bez obzira na rast desnice.
Pernar vam je tu baš onako populista do jaja, redovno na njegovom FB profilu ordinira ta ekipa i postavlja klipove incidienata sa imigrantima i radnicima. Da hoće već jednom naći pošten posao. :D
JovicSA

#271 Re: Dešavanja u EU

Post by JovicSA »

Point. wrote: 12/06/2024 09:50 Zar ne bi ovi moderni nacisti iz AfD trebali braniti nacistički režim u Kijevu i übernacistu Zelenskog?

Pitam za Putina, Peskova, Zaharove, Lavrova?
ma sve ti je to *urceva idologija, vidi kako glasaju mazlumi. Bivši DDR glasa većinski za "hitlerovce" tj."Putlerovce"

Image
Peacean

#272 Re: Dešavanja u EU

Post by Peacean »

U Evropi je sada zlatna prilika za jačanje centra i lijevog centra, mislim da nikada neće imati bolju priliku.
biglebovski

#273 Re: Dešavanja u EU

Post by biglebovski »

melac wrote: 11/06/2024 20:52
biglebovski wrote: 11/06/2024 15:15 Ponadali se Zeleni i Socijalisti u Njemačkoj vladi da će spuštajući prag za glasanje mladi glasati za njih. Kakvo odljepljenje od stvarnosti. Rado ide mladi švabo na istočni front. :lol: Od anti-militaritističke i anti-korporativne stranke Zeleni postali najglasniji huškači rata i prodavci oružja i eksperimentalnih vakcina za korporacije. I ispušiše dobrano. I dogodine će još gore.
Sto lazes da su huskaci rata? Mislim fakat zasto lazes?

Pa Scholz je u prvim danima samo slao hranu i pomoc tipa sljemovi i pregovarao sa putinom oko zaustavljanja isto radio i Macron. Pa su tek poslije slali samo oruzje za odbranu. Cijelo vrijeme su skepticni oko pomoci Ukrajini sa oruzjem koje nije za odbranu. Ali ti lazes ko rus jebo te.

Mislim koji vam je kurac, i zasto lazete?
Kolega, ne moraš me persirati, mislim, hvala ti, ali ne moraš. Evo ti jedan članak koji potvrđuje moju tezu. Izvor je Politico, korporativno glasilo, pa vjerujem da ti odgovara. Na Engleskom je pa ću ovdje zalijepiti prevod naslova i prvog paragrafa.

Od golubova do über-jastrebova: rat u Ukrajini preinačio je njemačke Zelene

Dok je njemački vicekancelar Robert Habek izlazio na binu na predizbornom skupu nedavne sunčane večeri, mala grupa demonstranata je zatrubila, zviždala i skandirala: „Ratni huškač! Ratni huškač!”

Ta optužba je vrlo marginalna gledišta, koju je u sjevernom gradu Kielu iznijelo nekoliko desetina demonstranata sa krajnje desničarskim i proruskim simpatijama. Ali to odražava veliku promjenu: ruski rat u Ukrajini potaknuo je njemačke Zelene da naprave još jedan veliki korak od svojih pacifističkih korijena i postanu uber-jastrebovi među članovima koalicione vlade kancelara Olafa Scholza.

https://www.politico.eu/article/ukraine ... ty-russia/

Ako treba, prevedem i ostalo.

Uglavnom, Zeleni, politička opcija koja je stasala i dobila podršku na idejama o ekologiji, čistoj okolini, koja je bila protiv korporacija te ratova, pacifistička, je postala sušta suprotnost svega onoga na čemu je gradila podršku u narodu. Danas prodaju oružje i zalažu se za vojni rok, te, u skladu sa imenom, otvaraju termoelektrane na ugalj kako bi udovoljili svojim gazdama i odmakli se od jeftinog i ekološki najprihvatljivijeg energenta tj. prirodnog gasa.

U ovom članku u NY Timesu, nadam se da ti i oni odgovaraju, nazivaju ih elitistima koji su izgubili dodir sa stvarnošću a čiji potezi tjeraju glasaće da se okrenu desnici...

https://www.nytimes.com/2023/11/01/worl ... party.html

Ne moraš se izvinjavati što si me nazvao lažovom, brži jezik od pameti, nema veze, u potpunosti razumijem tvoju poziciju.
biglebovski

#274 Re: Dešavanja u EU

Post by biglebovski »

melac wrote: 11/06/2024 20:54
biglebovski wrote: 11/06/2024 16:37 Što bi korporativni agendaši rekli, nakon Putina, Kineza, antivaksera, Fice i Orbana, fer i pošteni izbori izgleda postaju velika prijetnja za demokratiju. :D
A gdje je Meloni u toj prici, je li i ona pozitiva za tebe? Nesto je rijetko spominjes.
Slažem se sa kolegom sime cipol, teško šta može da se promijeni dok strana sila ima jake vojne snage po državama zapadne Evrope. Nema tu suvereniteta nego će biti kako korporativni gazda kaže. Ako kažu zatvaraj radi gripe, zatvaraj. Šibaj eksperimentalne terapije svima redom, šibaš, šta ćeš. Ako kažu primaj ISIL-ove borce i pakistanske prosjake, primaš. Ako kažu na front da gineš, šalješ djecu da ginu, nema druge. Ako se pobuniš, onda si nacista, budeš otkazan, svakodnevno te peru po korporativnim glasilima ili prođeš ko onaj u Slovačkoj.

A moglo je fino, od Lisabona do Vladivostoka, jedna ekonomska jedinica, sa njemačkim motorima i ruskim prirodnim bogatstvima, talijanskim dizajnom, holandskim inovacijama... Raj na zemlji da bude.
Point.

#275 Re: Dešavanja u EU

Post by Point. »

Uh, uh Dude, umao suzu ne pustih.
Post Reply