https://www.dnevnik.ba/teme/analiza-izb ... ta-2664463

Analiza izbora za Europski parlament: Uspon desnice i konzervativaca, kolaps ljevice i globalista

Analiza izbora za Europski parlament: Uspon desnice i konzervativaca, kolaps ljevice i globalista
Sto lazes da su huskaci rata? Mislim fakat zasto lazes?biglebovski wrote: ↑11/06/2024 15:15 Ponadali se Zeleni i Socijalisti u Njemačkoj vladi da će spuštajući prag za glasanje mladi glasati za njih. Kakvo odljepljenje od stvarnosti. Rado ide mladi švabo na istočni front.Od anti-militaritističke i anti-korporativne stranke Zeleni postali najglasniji huškači rata i prodavci oružja i eksperimentalnih vakcina za korporacije. I ispušiše dobrano. I dogodine će još gore.
A gdje je Meloni u toj prici, je li i ona pozitiva za tebe? Nesto je rijetko spominjes.biglebovski wrote: ↑11/06/2024 16:37 Što bi korporativni agendaši rekli, nakon Putina, Kineza, antivaksera, Fice i Orbana, fer i pošteni izbori izgleda postaju velika prijetnja za demokratiju.![]()
Pa ubleha je da ce ovi to rijesiti na pozitivan nacin i za dobrobiti EU.dječak sa šibicama wrote: ↑10/06/2024 12:44 Cini mi se da ubleha vise ne pali kod europskih glasaca.
Kaze Dubravka Suica da "Europa ne moze bez legalnih migranata radne snage", jos da objasne sta ce sa milionima onih ilegalnih kojima su otvorili vrata i sad bauljaju europskim gradovima, nose macete napadaju okolo, siluju djevojke, nista ne rade jer dobro im i na socijali.
Mozda za njih rjesenje pronadje ova "radikalna desnica". Ko sto bi mene nogirali nazad odakle sam dosao, da sam ilegalno preko sume usao, nagadjam.
Imigranti imaju pravo da teže boljem životu.
Oni ce koristiti koji god argument samo da je protiv etabliranih politika i institucija drzava i tako ce je i urusiti. Oni ce skrstiti 9 institucija koje su u redu da bi jednu popravili koja nije u redu a o kojoj kenjanju i seru i tako ce unistiti institucije koje se nece vratiti za dugo ako ikad.geoxx wrote: ↑11/06/2024 22:07 Nisu vise samo migranti, cijene namirnica i energenata te woke kultura argumenti desnice. Proruska desnica je uspjela prodati pricu da su oni koji za Ukrajinu huskaci na rat i da oni vode u europski rat, dok su Putinove podguzne muhe i sam Putin garanti mira. Ta prica je od Orbana prekopirana u Francuskoj i Njemackoj gdje je ista i bila ozbiljan faktor. Afd-u je prvo obracanje nakon izbora bilo u vezi Ukrajine.
I zamisli tu mentalnu gimnastiku i pricu koju sve vise uspjesno prodaju. Zapadni Europljani koji su po prirodi bete od ljudi logicno iz straha to prihvataju.
Pernar vam je tu baš onako populista do jaja, redovno na njegovom FB profilu ordinira ta ekipa i postavlja klipove incidienata sa imigrantima i radnicima. Da hoće već jednom naći pošten posao.istra_hr wrote: ↑12/06/2024 10:25![]()
Što se HR tiče, srećom to su manji izolirani incidenti; mislim napadi na strane radnike. Uvijek će se naći debila/idiota kojima smeta neki Nepalac i sl.
(imaš jednog takvog "bisera" i ovdje na forumu- koji se pravi pametan i "zna sve" o Hrvatskoj)
Puna je Istra Filipinaca/Filipinki po hotelima, čak i južnije po Jadranu - i normalnim ljudima to ne smeta. Naglašavam "normalim" koji su ipak većina.
A u nekim zemljama EU, ovo spuštanje granice na 16 godina, čini mi se glupim.
Pa daj sjeti se, kad si bio 16 ... nisi pametan, nisi zrel čovjek, lud si još uvijek, živiš u nekim nerealnim idealima. Tek nakon 18-20 godine stvarno sazriješ ko čovjek polako.
Drago mi je da u EU Parlamentu i dalje ostaje približan omjer snaga - bez obzira na rast desnice.
Kolega, ne moraš me persirati, mislim, hvala ti, ali ne moraš. Evo ti jedan članak koji potvrđuje moju tezu. Izvor je Politico, korporativno glasilo, pa vjerujem da ti odgovara. Na Engleskom je pa ću ovdje zalijepiti prevod naslova i prvog paragrafa.melac wrote: ↑11/06/2024 20:52Sto lazes da su huskaci rata? Mislim fakat zasto lazes?biglebovski wrote: ↑11/06/2024 15:15 Ponadali se Zeleni i Socijalisti u Njemačkoj vladi da će spuštajući prag za glasanje mladi glasati za njih. Kakvo odljepljenje od stvarnosti. Rado ide mladi švabo na istočni front.Od anti-militaritističke i anti-korporativne stranke Zeleni postali najglasniji huškači rata i prodavci oružja i eksperimentalnih vakcina za korporacije. I ispušiše dobrano. I dogodine će još gore.
Pa Scholz je u prvim danima samo slao hranu i pomoc tipa sljemovi i pregovarao sa putinom oko zaustavljanja isto radio i Macron. Pa su tek poslije slali samo oruzje za odbranu. Cijelo vrijeme su skepticni oko pomoci Ukrajini sa oruzjem koje nije za odbranu. Ali ti lazes ko rus jebo te.
Mislim koji vam je kurac, i zasto lazete?
Slažem se sa kolegom sime cipol, teško šta može da se promijeni dok strana sila ima jake vojne snage po državama zapadne Evrope. Nema tu suvereniteta nego će biti kako korporativni gazda kaže. Ako kažu zatvaraj radi gripe, zatvaraj. Šibaj eksperimentalne terapije svima redom, šibaš, šta ćeš. Ako kažu primaj ISIL-ove borce i pakistanske prosjake, primaš. Ako kažu na front da gineš, šalješ djecu da ginu, nema druge. Ako se pobuniš, onda si nacista, budeš otkazan, svakodnevno te peru po korporativnim glasilima ili prođeš ko onaj u Slovačkoj.melac wrote: ↑11/06/2024 20:54A gdje je Meloni u toj prici, je li i ona pozitiva za tebe? Nesto je rijetko spominjes.biglebovski wrote: ↑11/06/2024 16:37 Što bi korporativni agendaši rekli, nakon Putina, Kineza, antivaksera, Fice i Orbana, fer i pošteni izbori izgleda postaju velika prijetnja za demokratiju.![]()