Prvo, drago mi je kada se stavovi i preferencije iznose jasno i neuvijeno. To značajno olakšava normalnu komunikaciju.512MB wrote: ↑14/06/2024 08:31Zato jer je to jedina mogućnost običnog građanina da utječe na politička zbivanja u zemlji.kluz franjo wrote: ↑14/06/2024 00:23 U zadnje vrijeme više čitam, a rijetko šta pišem, ali eto da priupitam nešto ove anti-trojkaše...
Zašto bi neko trebao glasati za ove SDF, NESSBiH-ovce kada je trojka i po anti-trojkaškim standardima dokazala da nije gora od SDF, NESSBiH?
A da ne spominjem da Trojka čak ima i elemenata koje su opipljivo bolje od SDF, NES za BiH.
Evo molim ove forumske anti-trojkaše da me prosvjetle.
Zašto vraćati SDF i satelite na vlast?
Mjenjaj vlast dok se ne opamete, pa bio crni đavo a ne SDA.
Trojka = SDA
I zato treba biti kažnjena na izborima.
Drugo, a tiče se tvoje teze "Trojka = SDA". Evo ja ću navesti par detalja, možda su to za nekoga sitnice, ali gdje smatram da je već u ovih pola mandata Trojka ostvarila bolje rezultate ili vidljivo bila bolja od SDF-a.
- Poboljšala odnose sa vitalnim saveznicima BiH, napredak u EU integracijama, izglasavanje UN Rezolucije o genocidu, nisu usrali reviziju presude Srbiji, nisu postavljali ljude sa lažiranim diplomama na čelo najznačajnih institucija u državi.
Evo neka su zarad diskusije u svemu ostalom isti kao i SDF sa satelitima, opet je barem zbog gore navedenog bolje imati Trojku na vlasti, nego se vraćati dokazano i presuđeno katastrofalnoj vlasti SDF-a.
5 deka više je 10 deka više od 5 deka manje.
A ne znam da bi iko racionalan za istu cijenu sebi kupio pakovanje (kako kažeš) "iste" kafe od 450 g, a ne od 550g.