Dok su njihovi po ugovoru, koliko od tog uzimanja stvarno ostane njima, to ne znam.okanomalo wrote: ↑14/06/2024 08:18da mi je talent i da budem njihov "rob"? tea tairovic zna da uzme po nastupu 80.000€. amar gile uzima manje ali isto sumu o kojoj mi obicni smrtnici vidimo samo kad kupujemo stan. da ne spominjem d.lazica i jos neke pjevace(ne nuzno pobjednike) koji zaradjuju velike cifre.od lokalnih zvezda postaju zvezde koji imaju nastupe gdje ima "nasih" ljudi.(mislim na jugovice) i zaradjuju dobre cifre.Hakiz wrote: ↑13/06/2024 23:35Ugovori.van Basten wrote: ↑13/06/2024 22:44 Nakon prvog pojavljivanja arkanovke u žiriju, da držimo do sebe kao nacija, svi naši predstavnici su trebali napustiti emisiju. Nisu, nije bilo frke. Našim kandidatima davali arkanovku kao mentorku, opet niko ništa. Sad se nešto upalili i reaguju... Sad je kasno.
u,Ne držimo do sebe, nemamo ni minimum samopoštovanja.
Ja lično ne gledam ovo nikad, ali čitam koliko poruka sms poslasmo... Šta reći...
I nije mi uopšte jasna koncepcija emisije da traži nekakve talente međunpjevačicama koje su već pjevale po bendovima. I to ne bilo kakvim, Divanhana je itekako poznat bend
Ugovor potpišeš u kojem piše da bilo šta da uradiš šta će narušiti integritet ili ugled takmičenja, nanijeti štetu bilo finansijsku bilo drugu, platićeš kaznu koju vjerovatno sebi ne možeš priuštiti.
Na Voiceu ili (zemlja) Ima Talent itd takve ugovore potpisuješ prije nego što te puste na audiciju. Veoma su dtrogi, barem 3 godina nakon takmičenja si njihov "rob". Imaš informacije o tome, čak i kopije ugovora na internetu.
To jeste, ti pjevač(ica), ja ti platim za pjevanje u mojoj kafani 100.000, a koliko od tih 100.000 tebi uzme Grand prema ugovoru, to ne znam i nije moja briga.
Vjerujem da se isplati.