Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hakiz

#526 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Post by Hakiz »

okanomalo wrote: 14/06/2024 08:18
Hakiz wrote: 13/06/2024 23:35
van Basten wrote: 13/06/2024 22:44 Nakon prvog pojavljivanja arkanovke u žiriju, da držimo do sebe kao nacija, svi naši predstavnici su trebali napustiti emisiju. Nisu, nije bilo frke. Našim kandidatima davali arkanovku kao mentorku, opet niko ništa. Sad se nešto upalili i reaguju... Sad je kasno.
u,Ne držimo do sebe, nemamo ni minimum samopoštovanja.
Ja lično ne gledam ovo nikad, ali čitam koliko poruka sms poslasmo... Šta reći...
I nije mi uopšte jasna koncepcija emisije da traži nekakve talente međunpjevačicama koje su već pjevale po bendovima. I to ne bilo kakvim, Divanhana je itekako poznat bend
Ugovori.

Ugovor potpišeš u kojem piše da bilo šta da uradiš šta će narušiti integritet ili ugled takmičenja, nanijeti štetu bilo finansijsku bilo drugu, platićeš kaznu koju vjerovatno sebi ne možeš priuštiti.

Na Voiceu ili (zemlja) Ima Talent itd takve ugovore potpisuješ prije nego što te puste na audiciju. Veoma su dtrogi, barem 3 godina nakon takmičenja si njihov "rob". Imaš informacije o tome, čak i kopije ugovora na internetu.
da mi je talent i da budem njihov "rob"? tea tairovic zna da uzme po nastupu 80.000€. amar gile uzima manje ali isto sumu o kojoj mi obicni smrtnici vidimo samo kad kupujemo stan. da ne spominjem d.lazica i jos neke pjevace(ne nuzno pobjednike) koji zaradjuju velike cifre.od lokalnih zvezda postaju zvezde koji imaju nastupe gdje ima "nasih" ljudi.(mislim na jugovice) i zaradjuju dobre cifre.
Dok su njihovi po ugovoru, koliko od tog uzimanja stvarno ostane njima, to ne znam.

To jeste, ti pjevač(ica), ja ti platim za pjevanje u mojoj kafani 100.000, a koliko od tih 100.000 tebi uzme Grand prema ugovoru, to ne znam i nije moja briga.

Vjerujem da se isplati.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#527 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Post by sime_cipol »

Svi koji dobro znaju Dzinovica ce vam za njega reci najbolju sarajevsku opisnu rijec za karakter. Šupak.
Sarajevska raja su prije rata vise gotivila Cazima Colakovica iz Sjenice nego Harisa.
tramvajtrojka

#528 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Post by tramvajtrojka »

sime_cipol wrote: 14/06/2024 10:24 Svi koji dobro znaju Dzinovica ce vam za njega reci najbolju sarajevsku opisnu rijec za karakter. Šupak.
Sarajevska raja su prije rata vise gotivila Cazima Colakovica iz Sjenice nego Harisa.
zivimo u društvu gdje bi 2/3 bosnjaka dalo guzice da im Ceca bude mentorica u ZG, o cemu dalje da pricamo kad je bilo glasova iz BiH za ZG kao da je citav KS glasao :lol: :lol:

Pa sad da Ceca najavi Koševo hladno bi ga napunila
ANamelessGhoul

#529 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Post by ANamelessGhoul »

sime_cipol wrote: 14/06/2024 09:09 Samo se Bošnjacima nameće priča da nešto moraju prihvatiti ono sto ne zele. A ako ne prihvate nameće im se osjećaj krivice i nabija im se na nos dvolicnost.
Jebem mater Ceci, i Sejli ako je dovede, a i svakom ko je otisao i planira otici na Cecin koncert. Bilo kada i bilo gdje.
Kratko i jasno. Sve po spisku svakom Bosnji koji gleda to smeće, a kamo li učestvuje
Didier

#530 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Post by Didier »

ANamelessGhoul wrote: 14/06/2024 10:45
sime_cipol wrote: 14/06/2024 09:09 Samo se Bošnjacima nameće priča da nešto moraju prihvatiti ono sto ne zele. A ako ne prihvate nameće im se osjećaj krivice i nabija im se na nos dvolicnost.
Jebem mater Ceci, i Sejli ako je dovede, a i svakom ko je otisao i planira otici na Cecin koncert. Bilo kada i bilo gdje.
Kratko i jasno. Sve po spisku svakom Bosnji koji gleda to smeće, a kamo li učestvuje
Tako nekako... Eno pitao Šejlu na Fejsbuku je li joj Ceca već pomogla u karijeri. Serem joj se u usta.
moimoi

#531 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Post by moimoi »

escobar__ wrote: 13/06/2024 21:48
moimoi wrote: 13/06/2024 21:45
konektovan wrote: 13/06/2024 21:37

Nema takvih koji sve bojkotuju..
Pa naravno jer je nemoguce.
Al ne kontam ovo da ne ides u rs?Da neces kupiti nesto u rs-u?
Da neces na Jahorinu jer je u rs-u i sl.
I to je kao patriotizam, a pola drzave ne smatras svojom.
To pola države je samo na papiru tvoje, u realnosti drugi svijet i druga zemlja.

Normalno da neću finansirat genocidna govna ako već imam izbora za uzet nešto u dijelu Bosne kojeg nisu stvorili genocid, etničko čiščenje, kulturocid i sl.
Ako tako gledas, onda dodik ima apsolutno pravo zeljeti da se rs odcijepi jer ti i sl (koliko vidim vecina) ne zelite zivjeti “sa njima”.
Ne tezi se povratku stanovnistva. Cemu sve?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#532 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Post by konektovan »

Al ti seres moimoi...
basicm

#533 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Post by basicm »

konektovan wrote: 14/06/2024 11:19 Al ti seres moimoi...
I to po plocicama. On moze sta hoce a mi moramo biti tolerantni.
Dozer

#534 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Post by Dozer »

Chmoljo wrote: 27/02/2022 14:00 Image

Image

neko će reći da je ovo crtanje mete na čelu.

ne, nije.

riječ je samo o pozivu mojim sarajlijama (i onima koji se tu zateknu), koji, nadam se, imaju zrnce samopoštovanja da ne troše svoj novac na brandove koje reklamira osoba koja je bogatstvo sticala i pljačkom imovine netom pobijenih ili protjeranih bošnjaka, hrvata, albanaca, svima onima koji u tom trenutku nisu bili u planovima pri stvaranju srpske države sa obje strane rijeke Drine.

Image

Image

Image

koristim svoje demokratsko pravo da kažem da je moralno neprihvatljivo da se prodaje kafa koju na bilo koji način predstavlja osoba koja se direktno okoristila o genocid i etničko čišćenje. osoba koja se nikad nije ogradila od nedjela svog supruga. osoba koja njeguje uspomenu na njega kao da je radio pravu stvar.

u stvari, u njenim očima on i jeste radio pravu stvar. zato, ko ovo vidi i opet ode popiti tu jebenu kafu, ima svijest paramecijuma i samopoštovanje ravno nuli.

niko ovdje ne poziva na, ne daj Bože, neke proteste, pogotovo nasilne, ili neko zastrašivanje ili šta već idiotima odmah može pasti na pamet. Ceca sama nije ratni zločinac, ne može niko ovoj firmi zabraniti da je ona reklamira.

cilj je skrenuti pažnju i nadati se da ovdje žive ljudi koji ipak imaju minimum dostojanstva, da su spremni po svaku cijenu ljude koji im misle zlo odjebati, prekrižiti. zbog sebe, zbog svoje djece, zbog stoljetnog ponižavanja i unižavanja, množenja sa nulom, nazivanja genetskim otpadom... i, ruku na srce, smatranja genetskim otpadom. zato nije bio problem ubiti toliko ljudi i praviti se da su potrijebljeni nametnici.

cilj je da ljudi pokažu jasan stav da nisu spremni da ih neko pravi budalama i da ih unižavaju oni koji su željeli da ih više nema (vjerovatno mnoge ta želja nije minula).
Ne znam da li je tacno, ali koliko sam cuo nije da Ceca samo reklamira to, nego je njen i Arkanov sin vlasnik toga.
nepass1

#535 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Post by nepass1 »

moimoi wrote: 14/06/2024 11:18
escobar__ wrote: 13/06/2024 21:48
moimoi wrote: 13/06/2024 21:45
Pa naravno jer je nemoguce.
Al ne kontam ovo da ne ides u rs?Da neces kupiti nesto u rs-u?
Da neces na Jahorinu jer je u rs-u i sl.
I to je kao patriotizam, a pola drzave ne smatras svojom.
To pola države je samo na papiru tvoje, u realnosti drugi svijet i druga zemlja.

Normalno da neću finansirat genocidna govna ako već imam izbora za uzet nešto u dijelu Bosne kojeg nisu stvorili genocid, etničko čiščenje, kulturocid i sl.
Ako tako gledas, onda dodik ima apsolutno pravo zeljeti da se rs odcijepi jer ti i sl (koliko vidim vecina) ne zelite zivjeti “sa njima”.
Ne tezi se povratku stanovnistva. Cemu sve?
Ne znam da li ovim postovima provociras ili fakat nosis ruzicaste naocale?
moimoi

#536 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Post by moimoi »

Pa zar ne vidis vezu ili ti ga “sistem povezanih posuda”.
Ko ce se od povratnika vratiti ako nema love.. ako nije u stanju da zaradi? Pekare se ba gase. Ljudi ce prodati zemlju… odseliti i ono malo povratnika.
I sta dobijes na kraju?
nivla

#537 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Post by nivla »

svaka cast svakom povratniku koji je osudjen da zbog odluke da se vrati na svoje svaki dan gleda one koji su ga zatvarali, mucili, pobili najmilije, silovali a za to nikad nisu i nece biti kaznjeni
i lahko je nama u sarajevu pricati o toleranciji, treba otic do foce, visegrada, prijedora, zvornika pa vidjeti sta znaci zadojenost
nepass1

#538 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Post by nepass1 »

moimoi wrote: 14/06/2024 11:42
Pa zar ne vidis vezu ili ti ga “sistem povezanih posuda”.
Ko ce se od povratnika vratiti ako nema love.. ako nije u stanju da zaradi? Pekare se ba gase. Ljudi ce prodati zemlju… odseliti i ono malo povratnika.
I sta dobijes na kraju?
Kakvi povratnici, povratnici se vracaju u zabiti i sela, ne daju im ni putokaz za selo da stave a kamo li sta vise. Godinama vode borbe da im se struha dovede. Opstrukcije koliko su moguce. Zive od onoga sto posade i prodaju. Vecinu i prodaju u federaciji. Mislis da ima povratnika u centru visegrada, rogatice, foce? Mislis da ce regularno dobiti posao u pekari, opstini...
nepass1

#539 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Post by nepass1 »

nivla wrote: 14/06/2024 11:48 svaka cast svakom povratniku koji je osudjen da zbog odluke da se vrati na svoje svaki dan gleda one koji su ga zatvarali, mucili, pobili najmilije, silovali a za to nikad nisu i nece biti kaznjeni
i lahko je nama u sarajevu pricati o toleranciji, treba otic do foce, visegrada, prijedora, zvornika pa vidjeti sta znaci zadojenost
Kako je tim ljudima svaku noc zaspati dok medjed prica o otcjepljenju i policiji na entitetskoj liniji. A bili su mjesecima sa dugim cjevima.
tramvajtrojka

#540 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Post by tramvajtrojka »

Dozer wrote: 14/06/2024 11:25

Image

ne, nije.

riječ je samo o pozivu mojim sarajlijama (i onima koji se tu zateknu), koji, nadam se, imaju zrnce samopoštovanja da ne troše svoj novac na brandove koje reklamira osoba koja je bogatstvo sticala i pljačkom imovine netom pobijenih ili protjeranih bošnjaka, hrvata, albanaca, svima onima koji u tom trenutku nisu bili u planovima pri stvaranju srpske države sa obje strane rijeke Drine.

Image

Image

Image

koristim svoje demokratsko pravo da kažem da je moralno neprihvatljivo da se prodaje kafa koju na bilo koji način predstavlja osoba koja se direktno okoristila o genocid i etničko čišćenje. osoba koja se nikad nije ogradila od nedjela svog supruga. osoba koja njeguje uspomenu na njega kao da je radio pravu stvar.

u stvari, u njenim očima on i jeste radio pravu stvar. zato, ko ovo vidi i opet ode popiti tu jebenu kafu, ima svijest paramecijuma i samopoštovanje ravno nuli.

niko ovdje ne poziva na, ne daj Bože, neke proteste, pogotovo nasilne, ili neko zastrašivanje ili šta već idiotima odmah može pasti na pamet. Ceca sama nije ratni zločinac, ne može niko ovoj firmi zabraniti da je ona reklamira.

cilj je skrenuti pažnju i nadati se da ovdje žive ljudi koji ipak imaju minimum dostojanstva, da su spremni po svaku cijenu ljude koji im misle zlo odjebati, prekrižiti. zbog sebe, zbog svoje djece, zbog stoljetnog ponižavanja i unižavanja, množenja sa nulom, nazivanja genetskim otpadom... i, ruku na srce, smatranja genetskim otpadom. zato nije bio problem ubiti toliko ljudi i praviti se da su potrijebljeni nametnici.

cilj je da ljudi pokažu jasan stav da nisu spremni da ih neko pravi budalama i da ih unižavaju oni koji su željeli da ih više nema (vjerovatno mnoge ta želja nije minula).
Ne znam da li je tacno, ali koliko sam cuo nije da Ceca samo reklamira to, nego je njen i Arkanov sin vlasnik toga.
Ne znam kako ljudi ovako lagano izreknu laz isto kao i za crvenu jabuku da je vlasnik dodikov sin, vlasnik fabrika kafe jr Dario Brkic ciji brend posluje u cetiri balkanske zemlje

Image

I da vrhunska im je kafa iako je sest keka :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#541 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Post by Chmoljo »

Nek mi Dario popusi kurac.
canvra888

#542 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Post by canvra888 »

tramvajtrojka wrote: 14/06/2024 12:02
Dozer wrote: 14/06/2024 11:25

Image

ne, nije.

Image

Image

Image

Ne znam kako ljudi ovako lagano izreknu laz isto kao i za crvenu jabuku da je vlasnik dodikov sin, vlasnik fabrika kafe jr Dario Brkic ciji brend posluje u cetiri balkanske zemlje

Image

I da vrhunska im je kafa iako je sest keka :mrgreen:
Krkaš li i dalje Manjine proizvode uz ovo moralisanje o balijama i Ceci?
Last edited by canvra888 on 14/06/2024 12:13, edited 1 time in total.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#543 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Post by sime_cipol »

Al kakva ofanziva "biznismena" iz RS na FBiH, a sve bi se odvajalo i podržavalo ratne zločince. Manja, Crvena Jabuka, Fabrika, Zlatno Zrno... ima li ih jos :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#544 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 14/06/2024 12:07 Nek mi Dario popusi kurac.
:lol:

Yebem im majku svima pocevsi od Hanca Holcijusa pa nadalje.
To stoji u tekstu.

:lol:
nivla

#545 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Post by nivla »

kafa im moze biti najbolja na svijetu, al posto su odabrali da ih reklamira ceca, bolje ne piti nikako nego davati pare u dzep nekom ko placa zenu ratnog zlocinca najgore vrste da ga reklamira
ako je neko pametan reko 1km za avaz je 1km protiv bih, analogno tome i novac za fabriku coffee je indirektno finansiranje onih koji bi bez imalo stida isto ponovili cim im se ukaze prilika
ne treba ni zaboraviti da je cm uredno prodavao, ne znam jel jos prodaje cecin parfem
Didier

#546 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Post by Didier »

Ja sam živio u neznanju, nisam ni znao čija je firma dok evo nisam vidio ovu temu.

Prije toga sam sjeo nekoliko puta i kafa je stvarno vrhunska, kao i Manjin hljeb, ali jbg. stvarno nemam želudac za bljuvotine koje Saša Trivić izbacuje po Tviteru, niti za Cecu, tako da, priznajem, odlični su im proizvodi, ali jebem im mater obojici, i Dariju i Saši.
vernes81

#547 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Post by vernes81 »

Chmoljo wrote: 14/06/2024 12:07 Nek mi Dario popusi kurac.
A meni ceca :bih:
husoboss

#548 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Post by husoboss »

PM72 wrote: 14/06/2024 09:35
:thumbup:

Moj drug je u ratu ušao u kafanu na Dolac malti i iz automatske puške ispalio čitav okvir u inventar,liniju,zvučnike...jer su puštali Cecine pjesme.Gosti naglavačke izlijetali a kaže malo je falilo da i njih poubija...ja sam se slagao s njim..i tad i sad...
Ova mala me apsolutno ne zanima niti pratim to sranje.Ali ako dovede arkanovu kuravu ...treba imati neki prag tolerancije i obraz
Hebo te, sad kad kažeš nešto ove hamše su u fazonu vidi ovog zaostalog, ti jos o tome, fabrika sminka, manja i sl. a svi postdejtonska generacija znači debelo bi moglo biti i do tih roditelja koji su najviše nahebali ali se potomstvu nista kaarktera nije ugradilo.
Jednom sam u Sa lani zagužvao s konobarom zbog cece kad sam reko mijenjaj, komentar a brate, poprijeko me gleda ali prešalta
Hakiz

#549 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Post by Hakiz »

Nema u Federaciji neko čija su peciva ili kafe bolji od Manja ili Fabrika? Neko od ponosnih i sposobnih Bošnjaka?

Ako stvarno nema, to je porazno kao kupovina kod Manje ili u Fabrici. Ma, poraznije je.
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#550 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije

Post by ajdamo »

Yebala ih Ceca raspala četnikuša.

Bošnjaci brzo zaboravljaju zločince i njihove familije
Post Reply