Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne bih da sudim, ali meni izgleda da je pasat bjezao od skode.
Sudeci po slikama koje sam vidio, nema mi to puno logike.... ali sve je moguce. koji je od nij dvojice udario u rezervoar kamiona....skoda okrenuta u smjeru Mostara a passat u smjeru Jablanice. Ali to sad nije ni bitno, ode glava, 'ebo sve ostalo i ko je kriv i kolika je steta.....
Pasat je skroz desno van ceste u smjeru kretanja, udaren po prednjem cosku, a skoda van ceste na svojoj lijevoj strani. A sve to nedaleko od mjesta kontakta. Pa mi na prvi pogled izgleda kao da je skoda stjerala pasata sa ceste, tj da se nasla između kamiona i pasata.
Kazem samo na osnovu par slika koje sam vidio i moze biti da je potpuno drugacije sve bilo.
Da bas kako si opisao, passat udaren lijevo naprijed ali mi nije jasno ostecenje krova.... a skoda otisla lijevo a motor joj ostao uz desnu bankinu....a kamion produzi i izgori u tunelu!!!
Edit: evo nasao clanak o nesreci, Skoda izgubila kontrolu i presla na drugu stranu i udarila u kamion. Passat vozio iza udario u njih....
Sudeci po slikama koje sam vidio, nema mi to puno logike.... ali sve je moguce. koji je od nij dvojice udario u rezervoar kamiona....skoda okrenuta u smjeru Mostara a passat u smjeru Jablanice. Ali to sad nije ni bitno, ode glava, 'ebo sve ostalo i ko je kriv i kolika je steta.....
Pasat je skroz desno van ceste u smjeru kretanja, udaren po prednjem cosku, a skoda van ceste na svojoj lijevoj strani. A sve to nedaleko od mjesta kontakta. Pa mi na prvi pogled izgleda kao da je skoda stjerala pasata sa ceste, tj da se nasla između kamiona i pasata.
Kazem samo na osnovu par slika koje sam vidio i moze biti da je potpuno drugacije sve bilo.
Da bas kako si opisao, passat udaren lijevo naprijed ali mi nije jasno ostecenje krova.... a skoda otisla lijevo a motor joj ostao uz desnu bankinu....a kamion produzi i izgori u tunelu!!!
Edit: evo nasao clanak o nesreci, Skoda izgubila kontrolu i presla na drugu stranu i udarila u kamion. Passat vozio iza udario u njih....
E onda je Passat podletio pod Škodu, to mi je nekako objašnjenje za onu štetu na krovu.
Vjerovatno su bile baš velike brzine, 120+ ako ne i brže, nije neka krivina da se tako lako izgubi kontrola.
Prije bi rekao da su oštećenja na krovu od kamiona, s obzirom na visinu i da na Passatu nema štete frontalno moguće se odbio ili uslijed izbjegavanja zakačio kamion. I na Škodi postoje slična oštećenja na krovu.
U tunelu jedan poginuli juce
Juce je poginuo i onaj maloljetnik u Visokom
Jutros u Prnjavoru
U Đurđeviku juce motociklista
U Mionici jedno poginulo
Policajac isto tako
Kod Sipova momak i cura
Biciklista prije 3 dana kod Zenice
Ovim putem sam mnogo puta vozio. Ovdje je duži pravac, asfalt ima oštećenja ali ništa strašno, može se komotno voziti. Ograničenje je 40, ali mnogi voze više nego dvostruko brže. Divlji Zapad.
A u komentarima (čini mi se na X-u Crne hronike) nekoliko njih pametuje kako "svi smo vozili u tim godinama" (jedan se hvali kako je vozio sa osam godina) "ali se nismo prevrtali".
Ovim putem sam mnogo puta vozio. Ovdje je duži pravac, asfalt ima oštećenja ali ništa strašno, može se komotno voziti. Ograničenje je 40, ali mnogi voze više nego dvostruko brže. Divlji Zapad.
A u komentarima (čini mi se na X-u Crne hronike) nekoliko njih pametuje kako "svi smo vozili u tim godinama" (jedan se hvali kako je vozio sa osam godina) "ali se nismo prevrtali".
U ovim godinama iz ove perspektive je ludost voziti, ali ja sam isto vozao kad sam imao 14g dedovog yuga. Naucio voziti auto tada. Jbg.
Na tom istom putu, bliže Visokom, jutros mi se Metuzalem sa svojih 799 godina zaletio sa sporednogputa i zakočio u posljednjoj pikosekundi. Rekoh, ovaj baš nema namjeru proslaviti osamstoti rođendan.
Staro, mlado, muško, žensko, nebinarno,... sve nešto živčano i bijesno, sve fast and furious.
Sinoć se lik zaletio punom brzinom ka naplatnim u Podlugovima da bi stao da mu aparat izbaci karticu. Brže bi prošao da je naišao normalnom brzinom i sa ACC uređajem.
Naslovnica wrote: ↑11/06/2024 08:44
Trebamo za vikend prema jugu. Kae žena, bukvalno, strah me.
Mene nije strah ali mi odavno nije mrže i "ružnije" sjesti za volan i odvesti 200 km.
Ne zbog mene nego zbog epidemije luđaka i debila na cestama.
Baš imam osjećaj da stavljam glavu u torbu.
Mene nije strah ali mi odavno nije mrže i "ružnije" sjesti za volan i odvesti 200 km.
Sta bi da radis po bosni heftićno 1000km
Dok sam radio u Zenici bilo je tu negdje, ali 75% autoputa.
Svega se nagleda čovjek, pogotovu mimo autoputa.
A ti cisternu voziš, boli tebe Q manje-više za automobile.
Danas stup-stari grad ravno 50 minuta u 11:05 krenuo u 11:55 parkirao. Nepodnosljivo postaje ili ja starim i gubim zivce.
Danas stup-stari grad ravno 50 minuta u 11:05 krenuo u 11:55 parkirao. Nepodnosljivo postaje ili ja starim i gubim zivce.
Kombinacija oba faktora.
I ja sebe ponekad ne prepoznajem u odnosu na samo nekoliko godina prije...
Pomijesao si me sa malim balonom
Ja samo B kategorija
Danas skoda yeti i mene i slepera ispred mene na punoj papratnica-zepce
Jbt mislim, preticem i ja, ali fkt se mora dosta nekih faktora skloziti da dam lijevi zmigavac
Samo tranzitom furati i niz bistrik, manja guzva manje semafora
Pomijesao si me sa malim balonom
Ja samo B kategorija
Danas skoda yeti i mene i slepera ispred mene na punoj papratnica-zepce
Jbt mislim, preticem i ja, ali fkt se mora dosta nekih faktora skloziti da dam lijevi zmigavac
Naslovnica wrote: ↑11/06/2024 16:47
Naslovnica wrote: ↑11/06/2024 16:47
Jest dok dodjes do tranzita
I tu je guzva ciko bas