SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

vjeshalica

#80776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Naslovnica wrote: 11/06/2024 09:11
vjeshalica wrote: 11/06/2024 09:06
Naslovnica wrote: 11/06/2024 09:02

Izgleda da su neke pare u pitanju, upravo sam čuo priču iz druge ruke, od poznanika.
Pare od cega?
Radovi nekakvi, stan valjda, tražilo još, ucjene, tako nešto...
Vidjećemo da li laže ovaj što kaže da ga zna.
Ubica je valjda majstor, električar.
Ako ovaj laže, lažem i ja vas.
Pretpostavljamo da je ubica ubijenom nesto radio, a ovaj ga za radove nije platio ili mu trazio jos da nesto radi mimo dogovora i slicno da ga iskoristi i to je dovoljno da ga smrskas sa 16 komada u sred jebenog setalista?
Uostalom kao sto kazes, to su sad nagadjanja saznace se.
Chloe
Photo mod

#80777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chloe »

kB27 wrote: 11/06/2024 08:46
Chloe wrote: 11/06/2024 08:35 Nije davno bilo kad je ubica u Gradačcu rešetao suprugu i još par osoba, išao uživo na društvenim mrežama i imao određenu podršku građana.
Ako se ispostavi da je u jucerasnjem dogadjaju slucaj kako se nagadja ovdje na forumu, zestoko mijesas babe i zabe.

Je li heroj Hadzija koji je izresetao dvojicu lihvara koji su maltretirali pola grada? Za mene jeste. Je li heroj covjek koji je ubio jednog i ranio drugog metadonca u centru grada jer su mu prijetili da ce mu silovati kcerku? Za mene jeste. I jos stotine takvih manje medijski pracenih slucajeva. Svi oni su za mene heroji. I ovaj od jucer ce biti ako se ispostavi da je zdrav, prav, bez mrlje u zivotu, kriv samo jer je iz ovog ili onog razloga naletio na ovog sto se kako kazu bavi halal poslovima (a koji sada pusta vodu na barem 16 mjesta) i imao halal problem s njim.

Jeste, heroj je svako ko skloni olos sa ulice, kada nece da ih sklone oni koji trebaju. Heroj je i svako ko se izbori za sigurnost sebe i svoje porodice, kada to sistem kojem uredno placa za tu uslugu nece da ucini. Pa cemo kada bude vise detalja o jucerasnjem dogadjaju lako znati u koju kategoriju svrstati jucerasnjeg aktera - heroj ili obicni klosarcic slican ovom 16 puta prosviranom.

Gdje to na "pitomom zapadu" mozes da prijetis iz zatvora? Mozes li mi objasniti kako? A nisi Al Capone, nego obicni klosarcic koji je na brzinu sumnjivim putem dosao do para i umislio da je Bog.
Jabuke ili kruške, babe ili žabe, ubistva ne smijemo pravdati, i takvu teoriju širiti, hajde, neka se ubijaju, pa ćemo istragom vidjeti motiv da li je ubistvo opravdano ili nije. :-)

Trebamo mi sebe preispitivati, svi redom, jer ako je taj "sistem" zakazao, onda se taj sistem treba rješavati.

A sistem, institucije smo mi, nisu to električne mašine, niti vanzemaljci, nego ih čine građani ove države. Ja, ti, on, ona, ono ... MI.

Kod nas bi svi da se zakon primjenjuje al da se njega zaobiđe, pa imamo ovo što imamo. :-)
Naslovnica

#80778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

vjeshalica wrote: 11/06/2024 09:15

Pare od cega?
Pretpostavljamo da je ubica ubijenom nesto radio, a ovaj ga za radove nije platio ili mu trazio jos da nesto radi mimo dogovora i slicno da ga iskoristi i to je dovoljno da ga smrskas sa 16 komada u sred jebenog setalista?
Ljudi su postajali ubice i za mnogo minornije stvari, jbga.
Što kažeš, vidjećemo.
Možda je sve ovo što pišem šuplja, kao što rekoh, prenosim šta sam čuo od čovjeka koji lično poznaje ubicu.
kB27

#80779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

Pare od cega?
Preskaces dio da mu je prijetio, vise puta, cak i iz zatvora. Sumnjam bas da se potrudis da iz zatvora prijetis elektricaru zato sto ti je nakrivo postavio uticnicu. Ne znam preskaces li svjesno ili slucajno taj dio.

Ko zna ijednog majstora, zna sa koliko budala se on susretne u godini dana. Kad bi majstori pucali na svaki konflikt, pucalo bi se po gradu vise nego u ratu.

Malo realniji scenario:
- ubica ubijenom nesto radio, ali nije htio na kraju da plati
- ubica, logicno, trazio da mu se plati, ubijeni rekao da mu nece nikad platiti i opetovano prijetio
- ubici dosadilo, ili jos vjerovatnije ovaj poceo jos gnusnije da prijeti
Last edited by kB27 on 11/06/2024 09:24, edited 1 time in total.
drug_profi

#80780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Pare od cega?
Meni više izgleda kao afekt.
Razgovarali, i onda je ovaj nešto rekao što je ovom mrak na oči navuklo.
Stisnuo obarač i istresao sve.
Nosio oružje, smatra se da je imao predumišljaj. Međutim mnogi ga imaju uza se. Čisti i regularni, sa dozvolama, jer je takvo vrijeme.
Sistem ne radi jednako za sve i tu je kriv niz faktora, od policajca, inspektora, preko tužioca i sudije.
Ubica je sačekao policiju, i to mi liči na afekt. Da je planirao, smislio bi i da ga odradi bez svjedoka, da se sakrije, pobjegne, pritaji, zametne tragove...
Ja ne volim da prejudiciram, jer se lako može ogriješiti.
Međutim u situaciji kad je poznati revolveraš i nasilnik izbušen ko sito, nemam se gdje ogriješiti.
Naslovnica

#80781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Kamata.
Pozajmio pare, ucjenjivali ga, daj još, daj još...
Ubica ima četvero djece, prošle godine bio na Umri.
Last edited by Naslovnica on 11/06/2024 09:35, edited 1 time in total.
husoboss

#80782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by husoboss »

Naslovnica wrote: 11/06/2024 09:02

Izgleda da su neke pare u pitanju, upravo sam čuo priču iz druge ruke, od poznanika.
Pare od cega?
Jeste majstor, zna ga ovdje vjerovatno više forumaša.
Sta je motiv pokazat će naredni dani
kB27

#80783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

bejzik wrote: 10/06/2024 18:15
Ovaj Krso Anel sto je imao obracun sa Delalicem je davno izasao iz kriminala i ima divnu porodicu i velike halal poslove , nadam se da nije on i molim Boga da je neko drugi sa istim imenom, naravno žao mi je i te žrtve ko god momak bio i želim mu vječni rahmet a porodoci sabur. Jako tužna vijest ovo je više postalo Bogu plakat
Naslovnica wrote: 11/06/2024 09:34 Kamata.
Ako je kamata, a halal, valjda se onda kaze profitna marza?

Salu na stranu, uzas, i vrlo moguce da odgovara situaciji - majstor koji treba novac da pokrene posao, za alat i auto, i "biznismen" koji je nanjusio priliku da izvuce 16 puta vise nego sto je "ulozio". Izvuce 16 komada na kraju. Tuga, za ubicu.
vjeshalica

#80784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Naslovnica wrote: 11/06/2024 09:19
Što kažeš, vidjećemo.
Možda je sve ovo što pišem šuplja, kao što rekoh, prenosim šta sam čuo od čovjeka koji lično poznaje ubicu.
To je tacno. Ljudi su se ubijali za minornije stvari,a li su generacije ispastale i istresala se žuč na stvari iz proslosti. Danas bi svako mogao pronaci motiv i razlog u nekom nezadovoljstvu da ode ubiti nekog, ali to ne radi jer još uvijek ima razuma i to nije vrijedno toga. Ovaj ce za cijeli zivot biti ubica. Ljudi iz bliskog okruzenja pamte dobro neke stvari, mi obicni citaci vijesti necemo vise se sjecati. Da li je to ono sto nama treba? Mogao je neko tu stradati, blizu su 2 skole,ljudi koriste mostic da predju preko Miljacke, prometno do bola. Zamisli ubije ti neko dijete, majku,oca zbog nekakvog sranja besmislenog, to dozivis, i zivis sa tim svaki dan. Ako je htio sa njim obracune poslovne prirode u stan idi pa napravi đevđir od njega,a ne na sred jebenog Vilsa u sred ljeta kad ima milion ljudi. Ne postoji niti ce postojati opravdanje za ovo sto je lik uradio. Nama sve sto nije potrebno olako prihvatimo i udomacimo, a ono sto nam prijeko treba odbacujemo.
Karikaturist

#80785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Karikaturist »

Ocistio Niho grad za jednog loseg. Pustite momka nije nikad problrme pravio.

Top komentar na vijest o preljubi. Nije ni cudo sto smo u kurcu.
alphonse kauders

#80786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by alphonse kauders »

Evo sad nova priča - "ženu mu Krečo Hakija..."

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /komentari
Naslovnica

#80787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

vjeshalica wrote: 11/06/2024 09:40
Naslovnica wrote: 11/06/2024 09:19
Što kažeš, vidjećemo.
To je tacno. Ljudi su se ubijali za minornije stvari,a li su generacije ispastale i istresala se žuč na stvari iz proslosti. Danas bi svako mogao pronaci motiv i razlog u nekom nezadovoljstvu da ode ubiti nekog, ali to ne radi jer još uvijek ima razuma i to nije vrijedno toga. Ovaj ce za cijeli zivot biti ubica. Ljudi iz bliskog okruzenja pamte dobro neke stvari, mi obicni citaci vijesti necemo vise se sjecati. Da li je to ono sto nama treba? Mogao je neko tu stradati, blizu su 2 skole,ljudi koriste mostic da predju preko Miljacke, prometno do bola. Zamisli ubije ti neko dijete, majku,oca zbog nekakvog sranja besmislenog, to dozivis, i zivis sa tim svaki dan. Ako je htio sa njim obracune poslovne prirode u stan idi pa napravi đevđir od njega,a ne na sred jebenog Vilsa u sred ljeta kad ima milion ljudi. Ne postoji niti ce postojati opravdanje za ovo sto je lik uradio. Nama sve sto nije potrebno olako prihvatimo i udomacimo, a ono sto nam prijeko treba odbacujemo.
Naravno da ne postoji opravdanje.
Slažem se sa tvojim postom.
basicm

#80788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by basicm »

Sve su ovo posljedice, uzroci su ti koji se ne rjesavaju. Bez obzira sta je bilo, mnogo me detalji i ne zanimaju, ali covjek bez dosjea likvidira kriminalca u sred dana, znaci da je nesto doslo “do duvara”.
Nije on kriv, nego ovo sto zovemo sistem, jer sistem treba da zna sta krimogene glave doruckuju, rucaju, a pogotovo sta rade. Tek pocetak juna, on hapsen u martu, nasilje, oruzje, a vec vani i nastavio dalje po svom. Kako? A za par metara drva se ode na duzu robiju.
nekome

#80789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nekome »

mjesecar + afekt (iznenada, u po bijela dana) + strah (16 klikova), 5 god, 3 uslovno uz dobro vladanje
DaysleepeR

#80790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Ako je oko žene, svu priču od juče od 17:00h do ovog momenta možete slobodno bacit u kantu.

Ubistva oko bračnih nesuglasica ne spriječi ni CIA ni FBI.
mali_balon

#80791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Znao sam, samo zensko moze ovako ispizdit cojka da upica drugog cojka sa 16 metaka
rocco_siffredi

#80792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by rocco_siffredi »

Ako je zbog koke, onda je veći debil nego što sam mislio. On u zatvor, jebač na Ahiret, a mladu će neko treći rastavljati :lol:
Za pare bih i razumio, ali zbog ženske :-)
Last edited by rocco_siffredi on 11/06/2024 10:06, edited 1 time in total.
SpecialOffer

#80793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SpecialOffer »

Ma neka ga je izbusio, ko mu j mater, nije bio cust svakako. Jedino sto nije trebao na Vilsu. Ostalo, pusti vodu, neka idu govna.
kB27

#80794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

Nemojte samo da dodjemo do "zena kriva". :run:

Ako je ovaj navod sa klix-a o aferi tacan... cuj pokusao zaustaviti vezu, koji kurac jebote, ako ti se neko mota oko zene, u redu - rjesavas s njim; ako ti zena ima aferu s nekim, valjda rjesavas s njom (pri tome ne mislim na nasilje i femicid, da me dusebriznici ne uhvate za post i izvrnu ga).
vjeshalica

#80795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Ja motiva i govana :run:
noviclan

#80796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Naslovnica wrote: 11/06/2024 09:34 Kamata.
Sreca pa je obavio umru, a kamata na 3 mu dosla glave
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#80797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by izvrsni direktor »

Simptomaticno je da bosnjo uvijek optuzi zenu i njenu prevaru. Isto je ovako bilo i sa onom budalom iz tuzle sto pobi sve. Odma je bilo da je zena kurva. Evo i ovaj slucaj.
Zatucani bosnjakistan
basicm

#80798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by basicm »

izvrsni direktor wrote: 11/06/2024 10:20 Simptomaticno je da bosnjo uvijek optuzi zenu i njenu prevaru. Isto je ovako bilo i sa onom budalom iz tuzle sto pobi sve. Odma je bilo da je zena kurva. Evo i ovaj slucaj.
Zatucani bosnjakistan
Ma jok, nego je to najsocnije u teorijama, pikantno :)
staxx

#80799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by staxx »

Ako je tacno da je motiv zensko, bas je glup potez bio da ga ispuca...

Ona ako se kurvala, nemas sta sa njim rjesavat, da nije njega prasio bi treci...
Jos ubijeni uhapsen u martu zbog nasilja u porodici.
Znaci lagano pustis zenu sa tim likom da ide, otpustis je, on je ubije sakama, ubije pitu u njoj, on opet uzatvor, ti zaduziš kokice i gledaš sa strane kino.

Ne kontam motiv, ovako on pod zemlju, ti u zatvor, nju će opet neko prašit... loš film

Jedino ako je ubijeni nju smarao, a ona nije htjela od njega ništa, pa covjek da je zastiti... ali to ne vjerujem da se desilo, za prevaru treba minimalno dvoje
Indigont

#80800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Indigont »

eltroxin wrote: 11/06/2024 06:24 Kako da ne, na Beograd se treba ugledati
Daj ba jebo ga beograd. Eto XY grad, naravno da se treba ugledati na ono sto je BOLJE od tebe. Ti cim si cuo beograd tebi ceca u ocima. Vidi, to je do tebe bojim se.
Post Reply