Živinice (all about)
-
Piaty
#101 Re: Živinice (all about)
Baš gledam dokumentarac o Krivaji.
Pa jebo im pas mater svima koji su uništili takvog giganta.
Đubrad gora neg ijedan neprijatelj.
Pa jebo im pas mater svima koji su uništili takvog giganta.
Đubrad gora neg ijedan neprijatelj.
-
jamaks
#102 Re: Živinice (all about)
Krivaja je u Zavidovicima, u Živinicama je Konjuh
- Ozimician
#103 Re: Živinice (all about)
Promasio si cijeli fudbal, Konjuh je u Zivinicama, unisten, ali je niklo privatnih firmi koje se bave istom djelatnoscu koliko hoces.
Krivaja je bila daleko veci gigant, sa imovinom po cijelom svijetu koji je takodjer unisten, ali u Zavidovicima nije niklo privatnih firmi kao u Zivinicama i to je sad propao grad skroz naskroz.
Krivaja je bila daleko veci gigant, sa imovinom po cijelom svijetu koji je takodjer unisten, ali u Zavidovicima nije niklo privatnih firmi kao u Zivinicama i to je sad propao grad skroz naskroz.
- Bosanac sa dna kace
#104 Re: Živinice (all about)
Ovo je ne znam koji put da ljudi miješaju Živinice i Zavidoviće...
Takođe mnogi misle da su Živinice, Gračanica, Gradača, Banoviću itd, isto što i Tuzla...
Takođe mnogi misle da su Živinice, Gračanica, Gradača, Banoviću itd, isto što i Tuzla...
-
detroit-mercy
#105 Re: Živinice (all about)
Meni je fascinantno koliko Bosanci slabo poznaju svoju zemlju, odnosno koliko malo posjecuju druga mjesta i sl. Pa nismo Amerika da je s kraja na kraj drzave 5 sati leta.Bosanac sa dna kace wrote: ↑07/05/2024 14:32 Ovo je ne znam koji put da ljudi miješaju Živinice i Zavidoviće...
Takođe mnogi misle da su Živinice, Gračanica, Gradača, Banoviću itd, isto što i Tuzla...![]()
Btw, interesantno mi je koliko su se Zivnice razvile i izgradile nakon rata, mozda jedan od rjedjih pozitivnih primjera.
- Rockefeller
#106 Re: Živinice (all about)
Zivinice propale?Ozimician wrote: ↑06/05/2024 16:25 Promasio si cijeli fudbal, Konjuh je u Zivinicama, unisten, ali je niklo privatnih firmi koje se bave istom djelatnoscu koliko hoces.
Jarane, pises gluposti.
- Ozimician
#107 Re: Živinice (all about)
Ko je to napisao?Rockefeller wrote: ↑11/05/2024 10:26Zivinice propale?Ozimician wrote: ↑06/05/2024 16:25 Promasio si cijeli fudbal, Konjuh je u Zivinicama, unisten, ali je niklo privatnih firmi koje se bave istom djelatnoscu koliko hoces.
Krivaja je bila daleko veci gigant, sa imovinom po cijelom svijetu koji je takodjer unisten, ali u Zavidovicima nije niklo privatnih firmi kao u Zivinicama i to je sad propao grad skroz naskroz.![]()
Jarane, pises gluposti.
-
NediM17
#108 Re: Živinice (all about)
Slabo čitaju napisano.
- Rockefeller
#109 Re: Živinice (all about)
Jebiga ne smijes pogrijesit 
-
sumirprimus
#110 Re: Živinice (all about)
Skolski primjer divlje gradnje, koja se otela kontroli, i nepostojanja plana koji bi pratio rast opstine i populacije. Zivnice su strahota doslovno.detroit-mercy wrote: ↑09/05/2024 16:43Meni je fascinantno koliko Bosanci slabo poznaju svoju zemlju, odnosno koliko malo posjecuju druga mjesta i sl. Pa nismo Amerika da je s kraja na kraj drzave 5 sati leta.Bosanac sa dna kace wrote: ↑07/05/2024 14:32 Ovo je ne znam koji put da ljudi miješaju Živinice i Zavidoviće...
Takođe mnogi misle da su Živinice, Gračanica, Gradača, Banoviću itd, isto što i Tuzla...![]()
Btw, interesantno mi je koliko su se Zivnice razvile i izgradile nakon rata, mozda jedan od rjedjih pozitivnih primjera.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#111 Re: Živinice (all about)
sjećam se ja se vratio u školu u sarajevo 1995 a 1996 negdje početkom jedan lik imo 7 kečeva proveo rat u sarajevu metalac... alternativa seljakluku što bi se reklo...frajer ne zna pronaći doboj na mapi BIH
ja svako selo od rata znao svaki grad...svaku kotu ko je ko držao i gdje su se bitke vodile
da ne govorimo o likovima sa skenderije iz sarajeva koji nisu znali doći na maltu u drugom srednje
ili naći put za igman preko dobrinje u 4. srednje kad su položili
ja svako selo od rata znao svaki grad...svaku kotu ko je ko držao i gdje su se bitke vodile
da ne govorimo o likovima sa skenderije iz sarajeva koji nisu znali doći na maltu u drugom srednje
ili naći put za igman preko dobrinje u 4. srednje kad su položili
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#112 Re: Živinice (all about)
Da li je realno reći da su Živinice neka vrsta tuzlanske Ilidže, samo što možda nisu direktno jedna urbana cjelina?
- Bosanac sa dna kace
- Chloe
- Photo mod
#114 Re: Živinice (all about)
Neke preporuke od domaćina, gdje kvalitetno ručati/večerati/zasladiti/kafendisati? 
-
mokhac
- PlusSA
#117 Re: Živinice (all about)
Intermezzo Caffe & Restaurant bivši Central, parkiraj se kod Omege i 2 minute šetanja do Restorana.
Hrana dobra, cijene su okey a skoro su uredili objekat
- Chloe
- Photo mod
#118 Re: Živinice (all about)
E vidiš ne upitah situaciju sa parkingom.
tako da ne mora biti u centru.
Hvala.
- PlusSA
#119 Re: Živinice (all about)
Ovaj parking je kraj autoputa da se ne zavlacis po ulicama pogotov ako ne znaš koja je jednosmjerna a koja dvosmjerna ulica u Gradu
Tu se manje više sve vrti, bulevar i šetanje glavnom ulicom.
- Chloe
- Photo mod
#120 Re: Živinice (all about)
Odlično.PlusSA wrote: ↑06/06/2024 08:28Ovaj parking je kraj autoputa da se ne zavlacis po ulicama pogotov ako ne znaš koja je jednosmjerna a koja dvosmjerna ulica u Gradu![]()
Tu se manje više sve vrti, bulevar i šetanje glavnom ulicom.
E još jedno pitanje, namjera mi je posjetiti Bešigovac, nekropolu stećaka - Jasik, te Džebarsku džamiju i onu drvenu u Priluku, kako se organziovati da ne gubim beze vrijeme u vozikanju od jedne do druge lokacije, ako znaš.
I imaš li neku preporuku pored ovog navedenog?
- PlusSA
#121 Re: Živinice (all about)
I to je previšeChloe wrote: ↑06/06/2024 08:40Odlično.
E još jedno pitanje, namjera mi je posjetiti Bešigovac, nekropolu stećaka - Jasik, te Džebarsku džamiju i onu drvenu u Priluku, kako se organziovati da ne gubim beze vrijeme u vozikanju od jedne do druge lokacije, ako znaš.
I imaš li neku preporuku pored ovog navedenog?![]()
Jezero Bašigovci je najbliži gradu nekih 5 minuta vožnje a odmah tu su ti nekropola stećaka cesta razdvaja to dvoje, možeš napraviti da produžiš do Džebarske džamije al nisam siguran kakav je put, obzirom da je Džebarska džamija udaljenija uska cesta i visina.
Kontra strana ti je Stara džamija u Priluku to ostavi možda za kraj pa produži krug preko Poljica do Jezera modrac imaš i tu restoran za kafu jelo i onda kako ti paše dalje Šićki brod Orašje - Tuzla - Sarajevo
- Chloe
- Photo mod
#122 Re: Živinice (all about)
PlusSA wrote: ↑06/06/2024 08:54
I to je previše![]()
Jezero Bašigovci je najbliži gradu nekih 5 minuta vožnje a odmah tu su ti nekropola stećaka cesta razdvaja to dvoje, možeš napraviti da produžiš do Džebarske džamije al nisam siguran kakav je put, obzirom da je Džebarska džamija udaljenija uska cesta i visina.
Kontra strana ti je Stara džamija u Priluku to ostavi možda za kraj pa produži krug preko Poljica do Jezera modrac imaš i tu restoran za kafu jelo i onda kako ti paše dalje Šićki brod Orašje - Tuzla - Sarajevo![]()
-
iz zadnje klupe
#123 Re: Živinice (all about)
Apsolutno ne, slažem se se, Živinice jednostavno ima veći izbor robe od Tuzle, što je paradoksalno, ako hoceš kupiti pločice, namještaj, to je po meni rezultat više faktora, zivinice su uz magistralu Tuzla-Sarajevo, a najvažnije RAVNE ( Sprečko polje), nekako su tokom rata i posleije rata izbjeglice ili biklo ko ko ima para birao Živinice za boravak zbog širine, jer šta god je pravio, kuću sa okućnicom, veliku halu, imao je gdje da se širi, shvatiš koliko su Živinice široke, prostrane i nagodne za širenje, kad godješ u Kladanj ilil Olovo, prvo lokacija negdje centralno TK; da je i onom iz Kladnjaa iz Sapne nije problem doci, sticajem po meni geografskih okolnosti je stekla prednost u odnosu na ostale gradoveDa li je realno reći da su Živinice neka vrsta tuzlanske Ilidže, samo što možda nisu direktno jedna urbana cjelina?
- Chloe
- Photo mod
#124 Re: Živinice (all about)
PlusSA wrote: ↑06/06/2024 08:54I to je previšeChloe wrote: ↑06/06/2024 08:40Odlično.
![]()
Kontra strana ti je Stara džamija u Priluku to ostavi možda za kraj pa produži krug preko Poljica do Jezera modrac imaš i tu restoran za kafu jelo i onda kako ti paše dalje Šićki brod Orašje - Tuzla - Sarajevo![]()

- PlusSA
#125 Re: Živinice (all about)
nadam se da si imala ugodan boravak i obišla sve tražene lokacijeChloe wrote: ↑07/06/2024 23:39PlusSA wrote: ↑06/06/2024 08:54I to je previšeChloe wrote: ↑06/06/2024 08:40
Odlično.
![]()
![]()