Narod i Pravda (Konakovic)

il dottore

#34201 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by il dottore »

megaman4 wrote: 29/05/2024 12:42
shbc wrote: 29/05/2024 12:09 Bez namjere da branim ovaj kartel, ali sta je bila alternativa? Blokada ustavnog suda u momentima kada se podriva ustav prijedlozima mirnog razlaza?

Hrvati ce svakako igrati kako tata (EU) i veliki babo (SAD) kazu.

Da je bilo drugih opcija pa se izabrao HDZ-ov covjek, ja bih rekao. Ali ovako...
Pa Vukoja jeste ta prevaga koja ce dovrsiti ono sto u ratu nisu mogli, tj. podjela i kraj BiH u miru i bez upotrebe oruzja. Tolko.
Daj nam malo pojasni kako ce Vukoja dovrsiti podjelu a njegov prethodnik Tadic nije mogo isto uraditi
jao_situacije

#34202 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jao_situacije »

shbc wrote: 29/05/2024 12:09 Bez namjere da branim ovaj kartel, ali sta je bila alternativa? Blokada ustavnog suda u momentima kada se podriva ustav prijedlozima mirnog razlaza?

Da je bilo drugih opcija pa se izabrao HDZ-ov covjek, ja bih rekao. Ali ovako...
jel ti nas zajebavaš ?

hoće hoće glasaće kako amerika kaže

evo baš su neki dan iz hdz blokirali južnu interkonekciju čiju izgradnju traži amerika

čuj da je bilo drugih opcija pa bila je lista između prvoplasiranog i drugoplasirane 1.5 bodova razlike
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#34203 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

megaman4 wrote: 29/05/2024 12:46
_BataZiv_0809 wrote: 29/05/2024 12:45
megaman4 wrote: 29/05/2024 12:42

Pa Vukoja jeste ta prevaga koja ce dovrsiti ono sto u ratu nisu mogli, tj. podjela i kraj BiH u miru i bez upotrebe oruzja. Tolko.
Kako
Pa ti obozavas politiku trojke. Toliko.
Nervoza i ad hominem upucuju na deficit argumenata.

Pricate ko da je Vukoja zamijenio Ivu Komsica ili fra Pavla Andjelica, a ne Matu Tadica.
il dottore

#34204 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by il dottore »

jao_situacije wrote: 29/05/2024 12:48

jel ti nas zajebavaš ?

evo baš su neki dan iz hdz blokirali južnu interkonekciju čiju izgradnju traži amerika

čuj da je bilo drugih opcija pa bila je lista između prvoplasiranog i drugoplasirane 1.5 bodova razlike
Mislis da je drugoplasirana patriota, voli ljiljane
jao_situacije

#34205 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jao_situacije »

il dottore wrote: 29/05/2024 13:03

jel ti nas zajebavaš ?

Mislis da je drugoplasirana patriota, voli ljiljane
govori se o ustavnom sudu a ne o ljiljanima
drug_profi

#34206 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Palavrićka ove godine puni 70, a Ćeman sljedeće.
Dakle očekivati je ubrzo.

A interesantno je kako se zaspinuje ovo.
Dakle nevjerovatno. Već imaju i famozne scenarije u budućnosti.
shbc

#34207 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by shbc »

jel ti nas zajebavaš ?

Upamti boldovano. Nemoj poslije da se pravis lud kad se spomene

Ko je bila druga kandidatkinja?
hepekcina

#34208 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by hepekcina »

najporaznije je ovdje da mnogi likovi, koji su zbog ovih istih stvari pljuvali SDA, danas aplaudiraju ovim idiotima što to isto rade :-)

to mi samo govori da ovdje pišu iz ličnog interesa, a ne zbog principa
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#34209 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

- Mi se vrtimo u krug, mlavimo se ovdje i mutimo. Ja stvarno vas ne razumijem, nemojte me pogrešno shvatiti, ako je ovo neustavno, super. Za vas super. Ako je neustavno sve, što ste nervozni toliko? Sačekate jun, sačekate sjednicu, Ustavni sud proglasi neustavnim... Pa pustite nas da ispunimo svoju obavezu prema HDZ-u, ako su se zeznuli... Šta nas mlavite više. Pustite da prema Evropskoj uniji, američkom ambasadoru, njemačkom ambasadoru, svjetskim silama... pustite nas da ispunimo tu obavezu. Ako je neustavna i ako Ustavni sud odluči, ako ste sigurni, ne znam što se nervirate? Pustite da ih zeznemo, ako ćemo ih zeznuti. Pustite da ih nasadimo na tu tehnikaliju i mi smo čisti. Sljedeći put idemo iz početka i tražimo novog. Je l' sad kontate o čemu se radi ovdje
Hvala Damiru što je jedini iskren čovjek među ovim lažovima i opsjenarima sarajevskog ogranka HNS-a, mada prema onome što čujem, Damira je rukovodstvo NS pomnožolo s nulom, baš zbog iskrenosti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#34210 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Truba »

drug_profi wrote: 29/05/2024 13:08 Palavrićka ove godine puni 70, a Ćeman sljedeće.
Dakle očekivati je ubrzo.

A interesantno je kako se zaspinuje ovo.
Dakle nevjerovatno. Već imaju i famozne scenarije u budućnosti.
većina ljudi ne zna ni da postoji ustavni sud
a kamoli da su poa 2 plus 3 stranca
ova odluka nema nikakvog efekta na izbore
internazionale

#34211 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by internazionale »

JoseMujica wrote: 29/05/2024 13:59
- Mi se vrtimo u krug, mlavimo se ovdje i mutimo. Ja stvarno vas ne razumijem, nemojte me pogrešno shvatiti, ako je ovo neustavno, super. Za vas super. Ako je neustavno sve, što ste nervozni toliko? Sačekate jun, sačekate sjednicu, Ustavni sud proglasi neustavnim... Pa pustite nas da ispunimo svoju obavezu prema HDZ-u, ako su se zeznuli... Šta nas mlavite više. Pustite da prema Evropskoj uniji, američkom ambasadoru, njemačkom ambasadoru, svjetskim silama... pustite nas da ispunimo tu obavezu. Ako je neustavna i ako Ustavni sud odluči, ako ste sigurni, ne znam što se nervirate? Pustite da ih zeznemo, ako ćemo ih zeznuti. Pustite da ih nasadimo na tu tehnikaliju i mi smo čisti. Sljedeći put idemo iz početka i tražimo novog. Je l' sad kontate o čemu se radi ovdje
Hvala Damiru što je jedini iskren čovjek među ovim lažovima i opsjenarima sarajevskog ogranka HNS-a, mada prema onome što čujem, Damira je rukovodstvo NS pomnožolo s nulom, baš zbog iskrenosti.
Moglo se i pretpostaviti koji će se delegat prvi zalijepiti za ovo
jao_situacije

#34212 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jao_situacije »

shbc wrote: 29/05/2024 13:18

jel ti nas zajebavaš ?

šta to ti meni sa neke visine kao zapamti, nemoj ovo, vidi ono

naučite se komunicirati, nije ovo pijačna kavga, onaj vrijeđa ti nešto kao prijetiš
šta je sljedeće odredi smrti i goli otok

šta da upamtim

bilo je na sjednici parlamenta

ako laže čavalić onda lažem i ja
Federalno ministarstvo prostornog uređenje odbilo je zahtjev BH Gasa za izdavanje urbanističke saglasnosti za izgradju plinovoda Južna interkonekcija BiH - Hrvatska na koju smo toliko čekali. Neka odgovore iz Ministarstva - rekao je Admir Čavalić, predsjednik Kluba zastupnika SBiH.
Marin Vukoja sa 46, 50 bodova, zatim ga slijedi Sanela Gorušanović-Butigan sa 45 bodova, a trećerangirani je Ivo Rozić sa 43,50 bodova
a čisto da vidimo i ko ih je ocjenjivao
Radnu grupu, koja je intervjuisala kandidate za sudiju Ustavnog suda i trebala ih rangirati temeljem njihovih sposobnosti su činili: doktor medicine (Mladen Bošković), mašinski tehničar (Irfan Durić), diplomirani pravnik (Rasim Smajlović) i dvoje sudija (Hakija Zajmović i Božana Banduka). Dakle, u sastav radne grupe koja je kandidatima za članstvo u instituciji koja je čuvar Ustava BiH, postavljala stručna pitanja i onda bodovala njihove odgovore su bili mašinski tehničar i doktor medicine. Kako su ova dva člana radne grupe mogli ispuniti povjereni zadatak, ostaje nepoznanica u ravni misaone imenice.

To se je posebno pokazalo na primjeru bodovanja Zvonka Mijana. Zvonko Mijan je bio registrar Ustavnog suda 14 godina. Biti registrar Ustavnog suda znači poznavati ustavno pravo kao i praksu Ustavnog suda i Evropskog suda za ljudska prava u ravni, a ako ne i bolje, nego same sudije Ustavnog suda.
shbc

#34213 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by shbc »

jao_situacije wrote: 29/05/2024 14:13
shbc wrote: 29/05/2024 13:18

jel ti nas zajebavaš ?

šta to ti meni sa neke visine kao zapamti, nemoj ovo, vidi ono

naučite se komunicirati, nije ovo pijačna kavga, onaj vrijeđa ti nešto kao prijetiš
šta je sljedeće odredi smrti i goli otok

šta da upamtim

bilo je na sjednici parlamenta

ako laže čavalić onda lažem i ja
Federalno ministarstvo prostornog uređenje odbilo je zahtjev BH Gasa za izdavanje urbanističke saglasnosti za izgradju plinovoda Južna interkonekcija BiH - Hrvatska na koju smo toliko čekali. Neka odgovore iz Ministarstva - rekao je Admir Čavalić, predsjednik Kluba zastupnika SBiH.
Marin Vukoja sa 46, 50 bodova, zatim ga slijedi Sanela Gorušanović-Butigan sa 45 bodova, a trećerangirani je Ivo Rozić sa 43,50 bodova
a čisto da vidimo i ko ih je ocjenjivao
Radnu grupu, koja je intervjuisala kandidate za sudiju Ustavnog suda i trebala ih rangirati temeljem njihovih sposobnosti su činili: doktor medicine (Mladen Bošković), mašinski tehničar (Irfan Durić), diplomirani pravnik (Rasim Smajlović) i dvoje sudija (Hakija Zajmović i Božana Banduka). Dakle, u sastav radne grupe koja je kandidatima za članstvo u instituciji koja je čuvar Ustava BiH, postavljala stručna pitanja i onda bodovala njihove odgovore su bili mašinski tehničar i doktor medicine. Kako su ova dva člana radne grupe mogli ispuniti povjereni zadatak, ostaje nepoznanica u ravni misaone imenice.

To se je posebno pokazalo na primjeru bodovanja Zvonka Mijana. Zvonko Mijan je bio registrar Ustavnog suda 14 godina. Biti registrar Ustavnog suda znači poznavati ustavno pravo kao i praksu Ustavnog suda i Evropskog suda za ljudska prava u ravni, a ako ne i bolje, nego same sudije Ustavnog suda.
Sta si se upalio momcino. Ko ti prijeti? :lol:

Nemoj uzimati toliko srcu, nijedan posao nije vrijedan toga.
kakotakonikako

#34214 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kakotakonikako »

“Zivotinja satjerana u cosak, spremna je na sve da spasi sebe “. Znaju to dobro lovci.

:bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#34215 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

hepekcina wrote: 29/05/2024 13:32 najporaznije je ovdje da mnogi likovi, koji su zbog ovih istih stvari pljuvali SDA, danas aplaudiraju ovim idiotima što to isto rade :-)

to mi samo govori da ovdje pišu iz ličnog interesa, a ne zbog principa
Pa ja ne vidim da iko aplaudira od pro BiH komponente.
Nikome se Vukoja ne svidja osim komponenti koja ga je nominovala.
Ali ima ljudi koji ovo posmatraju pragmaticno.
Ceman sekretar stranke i Cistacica ubrzo lete i treba to zavrsit.
drug_profi

#34216 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Samo imenovati kakve da nisu pregazili 50.
Arnaut će recimo imati dogodine 50, doktor je prava, ima iskustva iz struke...
JoseMujica

#34217 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

drug_profi wrote: 29/05/2024 14:47 Samo imenovati kakve da nisu pregazili 50.
on bi čak bio odličan za Ustavni sud, al sve zavisi od toga da li će ga Čirilica odobriti
drug_profi

#34218 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

JoseMujica wrote: 29/05/2024 14:59
on bi čak bio odličan za Ustavni sud, al sve zavisi od toga da li će ga Čirilica odobriti
Pa vidjećemo. Ako je dogovor bio kako predpostavljamo, da Vukoja prolazi, a da onda i dva Bošnjačka suca prolaze kako budu predloženi, to je to.
Ako ćirilo bude zatezao tu, vidjećemo kako će se rješavati, ali onda je ovo sve provala Trojke, i def. dokaz da HDZ i SNSD žele samo SDA.
palermo

#34219 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

Pa.lobiras, molis, das nesto u zamjenu pa ne moze ti odobriti na lijepe oci...
kakabanja213

#34220 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kakabanja213 »

drug_profi wrote: 29/05/2024 15:03
Pa vidjećemo. Ako je dogovor bio kako predpostavljamo, da Vukoja prolazi, a da onda i dva Bošnjačka suca prolaze kako budu predloženi, to je to.
Ako ćirilo bude zatezao tu, vidjećemo kako će se rješavati, ali onda je ovo sve provala Trojke, i def. dokaz da HDZ i SNSD žele samo SDA.
Nemoj zajebavati da mislis, da ce HDZ podrzati dva Bosnjacka kandidat iz bilo koje stranke da dolaze. HDZ ceka da ako je ikako moguce dobiju od ovih mladih majmuna izborni zakon i onda lete iz vlasti. Nakon tog slijedi hvatanje za muda Bakira, Zahe i kompanije i davanje svega zivog u zamjenu za telekom, KCUS (spoznaces kako onda nema nikakvih prepreka za imenovanje generalnog), mozda opet Autoceste.
A ovi mladi majmuni ce opet nama palmuditi kako nema dogovora sa nacionalistickim strankama i slicne nebuloze. Damir Niksic ce se vratiti youtube snimcima i nekoj konceptualnoj umjestnosti, mlaviti kako travu treba legalizovati.
Jordan1961

#34221 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Jordan1961 »

A_A_AKCIJA wrote: 29/05/2024 07:41
Jordan1961 wrote: 29/05/2024 05:50 Nije. Trenutno se odluke donose vecinom glasova. Zato Covic i Dodik i pokusavaju uvesti ono sto sam gore napisao. A Trojka, kako su krenuli, bezpogovorno sekundira. Prvi korak, ustoliciti covjeka od povjerenja.
Nije, a onda se sam demantuješ.

A onda opet futur, izdaće
Cekaj covjece. Pitas moze li Tadic blokirati sud, ja ti odgovorim da ne moze jer se odlucuje vecinskim glasovima sudija.
A sto se izdaje tice, vidjeli smo sinoc. Nema future. Vec je perfekt. Vidjeli smo Trojku na djelu, pogotovo one principijelne: Zuljevica i Miokovica.
E sada imas prijedloge reforme US od strane SNS(H)D(Z) a ticu se izbacivanja stranih sudija i uvodjenja nacionalnog veta.
Ako ima kakvih lekcija iz proslosti, moze se ocekivati sta slijedi.
Jordan1961

#34222 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Jordan1961 »

Chmoljo wrote: 29/05/2024 08:12
Jordan1961 wrote: 29/05/2024 05:50
sime_cipol wrote: 28/05/2024 23:40
A Tadić to do sada nije mogao raditi?
Nije. Trenutno se odluke donose vecinom glasova. Zato Covic i Dodik i pokusavaju uvesti ono sto sam gore napisao. A Trojka, kako su krenuli, bezpogovorno sekundira. Prvi korak, ustoliciti covjeka od povjerenja.
Šta je Tadića sprječavalo to da uradi?
Pravila funkcionisanja suda. Sve i da je htio nije mogao. I nije bitan on nego pravila koja SNS(H)D(Z) pokusava progurati.
Jordan1961

#34223 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Jordan1961 »

sime_cipol wrote: 29/05/2024 09:52
Nije. Trenutno se odluke donose vecinom glasova. Zato Covic i Dodik i pokusavaju uvesti ono sto sam gore napisao. A Trojka, kako su krenuli, bezpogovorno sekundira. Prvi korak, ustoliciti covjeka od povjerenja.
Mozes li mi objasniti kako je 2>5
Ili ako Srbi budu u US kako je 4>5
To je tako trenutno.
Imas vec iduce korake SNS(H)D(Z).
a) izbacivanje stranih sudija
b) uvodjenje nacionalnog veta
Vec imas prijedlog zakona. Jedan (Vukoja) je dovoljan. Bice 1=5 ili koliko vec bude. Blokada do legalnog rasturanja drzave.
Zivi bili pa vidjeli.
JoseMujica

#34224 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

drug_profi wrote: 29/05/2024 15:03
lijepe želje, ali je stvarnost do sada pokazala da ih HDZ vazda naguzi

već su ih naguzili na imenovanju Koordinatora za reformu javne uprave...kaže mi jaran bio dogovoren SDP-ov Samir Sabljica i na sjednici im HDZ progura svoga i onda im ponude da ovog njihovog imenuju za zamjenika, za šta čovjek uopće nije konkurisao. Za vd. zamjenika imenuju ženu Zukanovog savjetnika Mašovića jer ovaj Sabljica nije htio da bude vd. Na kraju ponove konkurs za zamjenika i jedini kandidat koji se prijavio je bio ovaj Sabljica i još ga nisu imenovali :lol:

prosto mi žao čovjeka koliko su ga izjebali, ni za šta.

al eto živi bili pa vidjeli, skeptičan sam da će se te dvije B pozicije u Ustavnom sudu BiH ikada popuniti. Dvije S hoće i onda će 2H+2S imati većinu u odnosu na 3 strane sudije.

Imali su priliku izabrati Hrvata koji nije Čirilicin potrčko i ta propuštena prilika je postala prigoda da HDZ i SNSD imaju kontrolu nad Sudom i budi siguran da je oni neće propustiti, a nama ostaje još da pričamo o tome jel bio ofsajd ili ne :roll:
Last edited by JoseMujica on 29/05/2024 16:31, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#34225 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Chmoljo »

Jordan1961 wrote: 29/05/2024 16:25
Chmoljo wrote: 29/05/2024 08:12
Šta je Tadića sprječavalo to da uradi?
Pravila funkcionisanja suda. Sve i da je htio nije mogao. I nije bitan on nego pravila koja SNS(H)D(Z) pokusava progurati.
Dakle opet u futuru pricamo, pa da drugacije pitam: sta je sprjecavalo snsd i hdz da to guraju dok je bio tadic?
Post Reply