I onda se ljudi čude kad pročitaju da smo jedna od tri najgluplje nacije na evropskom kontinentu, a ljudi je zele da prihvate osnovne matematičke operacije i cifre nego vole kuknjavu dok istovremeno plate kutiju cigara i kafu koja ih u prosjeku dodje vise nego sto ce im doci veci racun za struju
ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Moderator: anex
- tramvajtrojka
#2276 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
-
ado_n
#2277 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Odih se ubiti skokom u prazan lavor...lik koji stavlja , ispred i nekom spočitava nepismenost...ojjj živote
EDIT.. zaboravio sam da stavim smajli
Last edited by ado_n on 28/05/2024 15:32, edited 1 time in total.
-
ado_n
#2278 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Bili bi mi i bolji ali se uvijek nađu neki da nas drže u ta top 3..pogodite o kome pišemtramvajtrojka wrote: ↑28/05/2024 15:21I onda se ljudi čude kad pročitaju da smo jedna od tri najgluplje nacije na evropskom kontinentu, a ljudi je zele da prihvate osnovne matematičke operacije i cifre nego vole kuknjavu dok istovremeno plate kutiju cigara i kafu koja ih u prosjeku dodje vise nego sto ce im doci veci racun za struju![]()
-
ado_n
#2279 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Upravo tako ali haj to objasni,u ovom slučaju,botovima te tkz.trojke, dioničarima ili uopšte likovima koji od ovoga imaju koristi..hepekcina wrote: ↑28/05/2024 15:16niko i ne uzima ove firme da ih razvija, već da zapošljava svoje i isisa iz njih šta se isisati možeado_n wrote: ↑28/05/2024 15:08Te gluposti koje pišete možda i upale ali za djecu od 3 godine.tramvajtrojka wrote: ↑28/05/2024 12:01
nema o boze veoma je jednostavna računica, slobodno za dvije godine zaokruzi SDA neka ti drzi na populizmu niske cijene struje al nemoj doci kukati za pet godina kad propadne elektroprivreda i dodje petrol, e.on pa budes placao 300x vece cifre
Razlozi zašto ti lihvari hoće da poskupe struju su rečeni milion puta...ako niste upoznati,pročitajte par postova naprijed..
Ne radi se tu uopšte o sdoo i za koga ko glasa..ko god dođe na vlast u ovoj kvazi državi ništa se ne mjenja,niko ne rješava suštinske probleme zbog kojih je problem nastao...u svih je riješenje samo poskupljenje,bilo to struja,voda,hrana i slično..
Uvijek je kriv neko drugi ali sad smo mi tu da"ispravljamo krivu Drinu" tako što će mo poskupiti sve i to svakom jednako.. nema šta, pravi komunizam..
Da hoće bogdo doći i taj petrol,ne bi mi bilo žao plaćati i puno skuplju struju...bujrum odmah sutra ako bi to značilo noga u dupe barem 50 posto uhljebljenih..
Moglo bi se o ovom i romani pisati ali ne mogu pošto tipkam sa mobitela...razlog zašto to ne radim sa laptopa je što mi je crkao i to krivicom govnara iz elektroprivrede,mame im se svima nahebem
došla SDA, NiP, NS, SDP, SBiH, DF ili Snaga Naroda ili slobodno nastavite niz, sve će ostati isto
- hepekcina
#2280 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
nikad gore i gluplje botovanje nije bilo na ovom forumu do ove vlastiado_n wrote: ↑28/05/2024 15:28Upravo tako ali haj to objasni,u ovom slučaju,botovima te tkz.trojke, dioničarima ili uopšte likovima koji od ovoga imaju koristi..hepekcina wrote: ↑28/05/2024 15:16niko i ne uzima ove firme da ih razvija, već da zapošljava svoje i isisa iz njih šta se isisati možeado_n wrote: ↑28/05/2024 15:08
Te gluposti koje pišete možda i upale ali za djecu od 3 godine.
Razlozi zašto ti lihvari hoće da poskupe struju su rečeni milion puta...ako niste upoznati,pročitajte par postova naprijed..
Ne radi se tu uopšte o sdoo i za koga ko glasa..ko god dođe na vlast u ovoj kvazi državi ništa se ne mjenja,niko ne rješava suštinske probleme zbog kojih je problem nastao...u svih je riješenje samo poskupljenje,bilo to struja,voda,hrana i slično..
Uvijek je kriv neko drugi ali sad smo mi tu da"ispravljamo krivu Drinu" tako što će mo poskupiti sve i to svakom jednako.. nema šta, pravi komunizam..
Da hoće bogdo doći i taj petrol,ne bi mi bilo žao plaćati i puno skuplju struju...bujrum odmah sutra ako bi to značilo noga u dupe barem 50 posto uhljebljenih..
Moglo bi se o ovom i romani pisati ali ne mogu pošto tipkam sa mobitela...razlog zašto to ne radim sa laptopa je što mi je crkao i to krivicom govnara iz elektroprivrede,mame im se svima nahebem
došla SDA, NiP, NS, SDP, SBiH, DF ili Snaga Naroda ili slobodno nastavite niz, sve će ostati isto
- drug_profi
#2281 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
E bogtemolovo kakvi likovi... 
-
Ci-Nick
#2282 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Objasnite nam kako je moguće razviti firmu koja je domaćinstvima i privredi donirala u posljednje 3 godine blizu milijardu maraka.
Privreda je u posljednjih nekoliko godina imala rekorfnu dobit izmedu ostalog i zbog donacija Elektroprivrede.
-
ado_n
#2283 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Takoe drug,i ja to isto kažem..i sad naravno smajli
- drug_profi
#2284 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
-
ado_n
#2285 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
-
ado_n
#2286 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Zato što i nemate nikakve argumentacije osim struja mora biti skuplja jer to odgovara dioničarima, struja mora biti skuplja jer ako ne poskupi sad,bit će skuplja i 300 posto, struja mora biti skuplja jer je skupa i u EU, struja mora biti skuplja jer su penzije veće, struja mora biti skuplja jer smo mi tako rekli.. struja mora biti skuplja xxxxxxxxx unedogled..a imate , crno na bijelo,tabelicu gdje piše da je proizvodna cijena u HE 5.76 kf dok je TE 14.30 kf a finalna oko 10 kf....ako ne vidite ko je tu problem onda ne vidim potrebu za daljnjom repiskomdrug_profi wrote: ↑28/05/2024 16:14Pa ado dragi, vama nikakva normalna argumentacija ne pomaze da shvatite bilo sta.
Samo dreka, vika, neću, kmee....
Zato smajli, jer je vrijeme dragocijeno, a zivci nisu besplatni.
-
ado_n
#2287 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Ja I, što bi rekao jedan vrlo pametni čoek
- dječak sa šibicama
#2288 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Svakako bi im i ovaj prijedlog mogao pasti, kao i prethodni, jer opet petljaju oko procenata.
Prosli put su htjeli poskupiti vise od nagovjestenog pa ih FERK ohladio, sada opet lazu o 10% a stvarno poskupljenje bi bilo iznad 11.
Prosli put su htjeli poskupiti vise od nagovjestenog pa ih FERK ohladio, sada opet lazu o 10% a stvarno poskupljenje bi bilo iznad 11.
-
ado_n
#2289 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Ama kakav ferk,sve su to ista gnova i sve je to povezano..dječak sa šibicama wrote: ↑28/05/2024 17:15 Svakako bi im i ovaj prijedlog mogao pasti, kao i prethodni, jer opet petljaju oko procenata.
Problem je ako im to olako prođe,onda nema zaustavljanja, samo nebo je granica...hebena superhik država, ništa drugo
- Peacean
#2290 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Da li bi imalo smisla da kombinuju ovu ideju sa prošlom, tako da ide nekih 300kWh po staroj cijeni a onda sve iznad po novoj 10% skupljoj?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2291 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Najbolje je da dionicarrima ne naplacuju struju
To da nam bude dividenda
To da nam bude dividenda
-
ado_n
#2292 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Imalo bi kod nekoga ko normalno razmišlja, samo bih ja tu granicu podigao,300 kW potrošiš i kad se patiš ko zadnja fukara..
Od toga nema ništa jer sa druge strane imaš glupake koji ne znaju,niti ih interesuje kako živi većina stanovništva..
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#2293 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Zasto trojka za godinu dana nije mogla rijesiti probleme koje je sda 30 godina gomilala? Zastooo? E zbog toga sto nisu to uspjeli, znaci da su isti!!!
Zasto trojka za pocetak nije vratila 300 miliona koje je sda bacila u pricu o bloku 7. Eto samo mi to recite. Zasto na tih 300 miliona nisu pokazali da su bolji.
Zasto trojka nije prije 20 godina razmisljala o tome da termoelektrane stare i da im rok upotrebe istice. Zasto?
Zasto se rudnici za pvu gpdinu dana nisu mogli dovest u red, rijesit dugove, kupit masine, povecat produktivnost, otjerati neradnike? Godinu dana su imali, da su bolji od sda pokazali bi na tom primjeru
Zasto trojka za pocetak nije vratila 300 miliona koje je sda bacila u pricu o bloku 7. Eto samo mi to recite. Zasto na tih 300 miliona nisu pokazali da su bolji.
Zasto trojka nije prije 20 godina razmisljala o tome da termoelektrane stare i da im rok upotrebe istice. Zasto?
Zasto se rudnici za pvu gpdinu dana nisu mogli dovest u red, rijesit dugove, kupit masine, povecat produktivnost, otjerati neradnike? Godinu dana su imali, da su bolji od sda pokazali bi na tom primjeru
-
izvrsni direktor
#2294 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
krah projekta hidroelektrane Vranduk, te gubitak spora s kompanijom Strabag, što je Elektroprivredu koštalo oko 25 miliona KM.
Za realizaciju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla već je potrošeno čak 300 miliona KM, a ni kamen temeljac još nije položen. Samo je za avans dato 200 miliona KM. pitanje je da li će se moći povratiti sav ili dio potrošenog novca. Također je pitanje ko će odgovarati za neuspjeh projekta.
-
ado_n
#2295 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Sve rečeno, očekujemo kontra argumente poput onih,pa penzioneri imaju veće penzije,pa moramo jer ako dođe petrol,jer je skupa i u EU i slične glupostiizvrsni direktor wrote: ↑28/05/2024 18:07 Zasto trojka za godinu dana nije mogla rijesiti probleme koje je sda 30 godina gomilala? Zastooo? E zbog toga sto nisu to uspjeli, znaci da su isti!!!
-
izvrsni direktor
-
ado_n
-
ado_n
#2298 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
@izvršni..a što kolutaš tako očima 
-
BadBoy
#2299 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Jesil ti glup ili ti samo noge smrde? Haj polako pročitaj post koji si kvoto al polako riječ po riječado_n wrote: ↑28/05/2024 18:25Sve rečeno, očekujemo kontra argumente poput onih,pa penzioneri imaju veće penzije,pa moramo jer ako dođe petrol,jer je skupa i u EU i slične glupostiizvrsni direktor wrote: ↑28/05/2024 18:07 Zasto trojka za godinu dana nije mogla rijesiti probleme koje je sda 30 godina gomilala? Zastooo? E zbog toga sto nisu to uspjeli, znaci da su isti!!!
-
ado_n
#2300 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Ajojj,vidi ovog padobranca ali otkad nisam vidio ovo sa nogama i smradomBadBoy wrote: ↑28/05/2024 18:31Jesil ti glup ili ti samo noge smrde? Haj polako pročitaj post koji si kvoto al polako riječ po riječado_n wrote: ↑28/05/2024 18:25Sve rečeno, očekujemo kontra argumente poput onih,pa penzioneri imaju veće penzije,pa moramo jer ako dođe petrol,jer je skupa i u EU i slične glupostiizvrsni direktor wrote: ↑28/05/2024 18:07 Zasto trojka za godinu dana nije mogla rijesiti probleme koje je sda 30 godina gomilala? Zastooo? E zbog toga sto nisu to uspjeli, znaci da su isti!!!