Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post Reply
Dosadno mii

#1726 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Dosadno mii »

Škobo Habu wrote: 24/05/2024 22:46 Iskren da budem: divim se Vučiću. Ovakav nivo manipulacije srpskim narodom se još nije vidio od Slobodana Miloševića:
"Stvarni odnos je bio 84 prema 107. Zašto 107 a ne 106, reći ću vam. Uveli su Ekvador. Dakle, od 191 koji su imali pravo glasa, 107 nije glasalo za. 84 su podržale. To je 43,5 odsto članica UN koje su glasale za. Tu ima i trikova, nameštali su da ne ide u Savet bezbednosti. Išli su da se to obeležava kao kulturni događaj, a ne političko pitanje. A tema je takva da niko neće da bude protiv, sem naših najvećih prijatelja. Poput Kine, neretko zaboravim i Belorusiju. Za braću iz Minska se podrazumeva da su sa nama. Posebno se zahvaljujem i Viktoru Orbanu, pokazao je da je premijer bratskog naroda," dodao je Vučić.
[media]https://www.b92.net/info/politika/25211 ... rbije/vest[/media]
Sta se divis nista ga ne kontam
Kakve veze ima ekvador sa brojem 106 ili 107
GandalfSivi

#1727 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by GandalfSivi »

Tyke wrote: 24/05/2024 23:59 Gdje ste gledali Zlaju, ima li se gdje ponovo pogledati ili vratiti emisija na tv-u?
Post prijavljen za dolazak na forum bez provjeravanja klix stranice 😎
Hendrix

#1728 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Hendrix »

GandalfSivi wrote: 24/05/2024 22:19 Slusam Zlaju sa cistim uzivanjem (i Emela ga isto slusa tako, jedva da ga je prekinula). Lik je sada napokon malo vise otvorio karte kako je cijela prica isla. Dobro je preslusati, i za istoriju i za dnevnopoliticke potrebe 😎

Jedino je zajebao kod A la carte menija, nije to svedski sto 😁
Pa dobro jbg lik je intelektualac, profesor i neko koga se ne stidimo poslati u svijet da nas predstavlja. Nazalost malo je takvih ostalo u politici, danas imamo familju Isak kao politicare na TikTok nivou.
Tyke

#1729 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Tyke »

GandalfSivi wrote: 25/05/2024 00:04
Tyke wrote: 24/05/2024 23:59 Gdje ste gledali Zlaju, ima li se gdje ponovo pogledati ili vratiti emisija na tv-u?
Post prijavljen za dolazak na forum bez provjeravanja klix stranice 😎
Generalno slabije citam portale, forum mi uvijek otvoren na telefonu pa direkt ulazim. :mrgreen:

Hvala @oldtajmer :thumbup:
omega369

#1730 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by omega369 »

Samo zamisljam Dzaferovica na mjestu Denisa i.....

To je to
GandalfSivi

#1731 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by GandalfSivi »

omega369 wrote: 25/05/2024 00:17 Samo zamisljam Dzaferovica na mjestu Denisa i.....

To je to
Mislis Baketa 😂😂😂
House

#1732 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by House »

ovi koji pjevevaju ceci u beogradu. takve prezirem, oca mi

pišam vam se na karijeru
House

#1733 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by House »

omega369 wrote: 25/05/2024 00:17 Samo zamisljam Dzaferovica na mjestu Denisa i.....

To je to
Strava i užaš. SDA bi prodala rezoluciju
House

#1734 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by House »

samo na ignor.
Mea_parvitas

#1735 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Mea_parvitas »

1987 smo počeli vikati Slobo-slobodo, 88-91 smo počeli autobusima da se vozamo po mitinzima sa pričama "neće više nikad turska- nemačka-vatikanska noga ovo-ono", ložili se na propagandne pamflete "Nož", "Knjiga o Milutinu" "Vreme kurca-palca", pravili mape i pisali istoriju koja spada u #nijesedesilo, vozali leševe vozom, škrgutali zubima po celoj zemlji, na izborima birali Miloševića, nosili slike, lepili po autobusima, stvorili seljanu Baja-Ceca-Džej, od krimosa napravili pukovnike, izabrali put krvi i naneli zla čitavoj sopstvenoj zemlji koja se raspala, rešili se svega radnog, vrednog, pametnog, uveli religiju bronzanog doba kao ideološki put oporavka, svakog ko drugačije misli proglasili neprijateljem, istolerisali pljačku svega što imamo, kako bismo obogatili sopstveni šljam, dok smo gladovali, od mladosti napravili horde nepismenih zatucanih fašista, prozaične zastavnike zlotvore proglasili mitološkim bićima, vojvodama i đeneralima, usrali se u neke od najsvetlijih trenutaka sopstvene istorije, streljali jedinog koji je imao energije da krene u ispravljanje grešaka i zaustavi sumanutost, posle kratkotrajne pauze, vratili sav šljam, posvađani sa progresivnim-revolucionarnim zapadom koji nam je jedini ikada pomagao, stigli konačno do tačke najvećeg istorijskog blama i stida, nesposobni od deluzija da vidimo svet oko sebe. Oduzeti nam poslovnu sposobnost, dodeliti nam staratelja, zabraniti nam sopstvene izbore, jer ćemo izabrati najveće ludake od nas!
problemnatravunu

#1736 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by problemnatravunu »

Mea_parvitas wrote: 25/05/2024 07:14
1987 smo počeli vikati Slobo-slobodo, 88-91 smo počeli autobusima da se vozamo po mitinzima sa pričama "neće više nikad turska- nemačka-vatikanska noga ovo-ono", ložili se na propagandne pamflete "Nož", "Knjiga o Milutinu" "Vreme kurca-palca", pravili mape i pisali istoriju koja spada u #nijesedesilo, vozali leševe vozom, škrgutali zubima po celoj zemlji, na izborima birali Miloševića, nosili slike, lepili po autobusima, stvorili seljanu Baja-Ceca-Džej, od krimosa napravili pukovnike, izabrali put krvi i naneli zla čitavoj sopstvenoj zemlji koja se raspala, rešili se svega radnog, vrednog, pametnog, uveli religiju bronzanog doba kao ideološki put oporavka, svakog ko drugačije misli proglasili neprijateljem, istolerisali pljačku svega što imamo, kako bismo obogatili sopstveni šljam, dok smo gladovali, od mladosti napravili horde nepismenih zatucanih fašista, prozaične zastavnike zlotvore proglasili mitološkim bićima, vojvodama i đeneralima, usrali se u neke od najsvetlijih trenutaka sopstvene istorije, streljali jedinog koji je imao energije da krene u ispravljanje grešaka i zaustavi sumanutost, posle kratkotrajne pauze, vratili sav šljam, posvađani sa progresivnim-revolucionarnim zapadom koji nam je jedini ikada pomagao, stigli konačno do tačke najvećeg istorijskog blama i stida, nesposobni od deluzija da vidimo svet oko sebe. Oduzeti nam poslovnu sposobnost, dodeliti nam staratelja, zabraniti nam sopstvene izbore, jer ćemo izabrati najveće ludake od nas!
Da , to je ono što je 1945. urađeno Njemačkoj , i pokazalo se kao uspješan recept....
duh_sa_sjekirom

#1737 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by duh_sa_sjekirom »

Ne znam za vas, ali meni je teže pala suzdržanost UAE nego mađarsko protiv...
Koja govna i ljudski otpad...
SmokingMan

#1738 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by SmokingMan »

On o što u buduće ostaje kao obaveza je da se pazi kako se postupa sa ovom rezolucijom, obraza radi.
Škobo Habu

#1739 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Škobo Habu »

duh_sa_sjekirom wrote: 25/05/2024 07:27 Ne znam za vas, ali meni je teže pala suzdržanost UAE nego mađarsko protiv...
Eh, kad se sjetim samo devedesetih kada su Alijini pan-islamistički ideolozi, među njima najgrlatija braća Latić, poručivali da im je preći musliman od Mašrika do Magreba, nego li Srbi ili Hrvati. O Amerikancima, Britancima, Francuzima itd. suvišno je i govoriti...

UAE, Oman, Maldivi, Alžir itd. su samo dokaz koliko je pan-islamizam, i slične gluposti klerikalno-političke elite okupljene oko SDA, promašena ideologija.
Dosadno mii

#1740 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Dosadno mii »

duh_sa_sjekirom wrote: 25/05/2024 07:27 Ne znam za vas, ali meni je teže pala suzdržanost UAE nego mađarsko protiv...
Po meni je Madjarska ocekivano glasala
problemnatravunu

#1741 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by problemnatravunu »

Pa to su i bili najavili Mađari ,eno oni sad nešto i protiv NATOa , kao ne bi oni baš bili 100% po pravilima NATOa,
jebomater kako ti likovi imaju kratko pamćenje ,
sad im kao opet nešto draga Rusija , zaboravljaju sve ono prije kako su ih Rusi-Sovjeti sistematski handrili i gušili od 45-te pa do pada Berlinskog zida :-)
duh_sa_sjekirom

#1742 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Škobo Habu wrote: 25/05/2024 09:08
Eh, kad se sjetim samo devedesetih kada su Alijini pan-islamistički ideolozi, među njima najgrlatija braća Latić, poručivali da im je preći musliman od Mašrika do Magreba, nego li Srbi ili Hrvati. O Amerikancima, Britancima, Francuzima itd. suvišno je i govoriti...

UAE, Oman, Maldivi, Alžir itd. su samo dokaz koliko je pan-islamizam, i slične gluposti klerikalno-političke elite okupljene oko SDA, promašena ideologija.
I što je najgore, onaj njihov beduin prije glasanja osudio genocid, govorio o najmlađoj žrtvi i na kraju šupački ostade suzdržan..puu, i sjeme i pleme im...
Kakav ološ
sajber87

#1743 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by sajber87 »

Dosadno mii wrote: 25/05/2024 09:12
Jednom kad orbanov proputinovski autokratski rezim padne okrenuce se ploca preko noci.
duh_sa_sjekirom

#1744 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Jeste, oni su i najavili to, zato i kažem...
Zastozato

#1745 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Zastozato »

Škobo Habu wrote: 25/05/2024 09:08

Bez podrške islamskih zemalja ova rezolucija ne bi prošla. Ustvari njihov glas ZA je učinio da, kao što Zlatko Lagumdžija kaže, pobjeda bude još veća, skoro 5 prema 1.
Nekoliko zaljevskih državica nisu predstavnici islama.
Za rezoluciju su glasale sve najveće muslimanske države: Indonezija, Malezija, Pakistan, Bangladeš, Iran, Irak, Saudijska Arabija, Egipat, Turska i druge manje čiji glas je bio bitan (Jordan, Tunis, Libija, Jemen, Katar i drugi).
Last edited by Zastozato on 25/05/2024 09:26, edited 1 time in total.
Dr Arsla

#1746 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Dr Arsla »

Mađari su makar blii pricipijelni. Jos ranije su najavili da ce biti protiv. Ono govno iz UAE poče pričom o genocidu i najmlađoj žrtvi koja je ubijena sa svega 12 dana života i onda nam "ućera" do balčaka na kraju
Ludzak

#1747 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Ludzak »

UAE imaju dobru diplomatsku vezu sa Srbijom. Ništa čudno...
Cherry-Cherry

#1748 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Cherry-Cherry »

A već čujem kako neki brane Emirate, nalaze izgovore. Prva Munira ih je branila na BHTV
Škobo Habu

#1749 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Škobo Habu »

Zastozato wrote: 25/05/2024 09:23

Bez podrške islamskih zemalja ova rezolucija ne bi prošla. Ustvari njihov glas ZA je učinio da, kao što Zlatko Lagumdžija kaže, pobjeda bude još veća, skoro 5 prema 1.
Nekoliko zaljevskih državica nisu predstavnici islama.
Za rezoluciju su glasale sve najveće muslimanske države: Indonezija, Malezija, Pakistan, Bangladeš, Iran, Irak, Saudijska Arabija, Egipat, Turska i druge manje čiji glas je bio bitan (Jordan, Tunis, Libija, Jemen, Katar i drugi).
Niko ne spori uticaj OIC-a, već zagovornike jedne propale ideologije, čiji je predvodnik bio Alija Izetbegović, koji smatraju da čim izustiš njegovo ime među muslimanima odmah dođe do erupcije oduševljenja.

Nije Alžir u Mikroneziji, niti su Oman i UAE u Južnoj Americi, pa da ih po pitanju Srebrenice moraš posebno educirati.

Sama činjenica koliki Vučić ima uticaj na te tri zemlje, po meni, jeste katastrofalna. Iran, koji je prvi saveznik Rusije, baš kao i Sirija, bio je na našoj strani bez ikakvog pogovora.
Piaty

#1750 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Piaty »

MAha wrote: 24/05/2024 23:09 Ne bi ja trazio dlaku jajetu. Ljudi su uradili lavovski posao. Ko god je ucestvovavo i vidljivo i nevidljivo. Hvala im do neba i da im Bog dadne sve najbilje i na ovom i na onom svijetu. Ovo je ba golemo, golemo. Napokon se stvari mijenjaju nabolje, krecemonse naorijed, desavaju se pozitivne stvari. Jel do nas, jel do globalne aituacije, jesul dodo i vucko zaigrali na pogresne karte, il je sve skupa, ne znam i nije mi ni briga, bitno je da idemo naprijed. I da jebe mi se i za sda i za trojku i ne znam koga, ne zanima me ko je sta je, jel ko zaradio poene ili izgubio. Po ovome sto sam cuo, g Becirevic i g Lagumdzija su zakotrljali, a onda se kalemilo. I svi su pametno odradili, uz pomoc sasvim sigurno ogromnu (bez koje ne bi bilo nista), prijatelja iz svijeta, saveznika, nazovi kako hoces.
:thumbup: :bih:
Post Reply