dale cooper wrote: ↑10/05/2024 18:59 Grozota.Fizičko i verbalno nasilje treba prijaviti bez obzira od koga dolazilo.
ovo boldovano ja nikada ne bih napisao,ali to sam valjda samo ja
dale cooper wrote: ↑10/05/2024 18:59 Grozota.Fizičko i verbalno nasilje treba prijaviti bez obzira od koga dolazilo.
Pišem to jer na ovim prostorima postoji određeni tabu i ismijavanje kada muškarac prijavi nasilje nad sobom, posebno kada je zlostavljač žensko. Što u mnogočemu ima veze sa načinom na koji se djeca odgajaju na ovim prostorima.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑10/05/2024 19:04dale cooper wrote: ↑10/05/2024 18:59 Grozota.Fizičko i verbalno nasilje treba prijaviti bez obzira od koga dolazilo.
Tvoj komentar/i?
dale cooper wrote: ↑10/05/2024 19:11Pišem to jer na ovim prostorima postoji određeni tabu i ismijavanje kada muškarac prijavi nasilje nad sobom, posebno kada je zlostavljač žensko. Što u mnogočemu ima veze sa načinom na koji se djeca odgajaju na ovim prostorima.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑10/05/2024 19:04dale cooper wrote: ↑10/05/2024 18:59 Grozota.Fizičko i verbalno nasilje treba prijaviti bez obzira od koga dolazilo.
moj komentar/i?
Kakve komentare očekuješ?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑10/05/2024 19:14 moj komentar/i?
kako mogu imati više komentara?
kako @dale napisa,svako nasilje treba prijaviti
različite valjdano_sikiriki wrote: ↑10/05/2024 19:33Kakve komentare očekuješ?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑10/05/2024 19:14 moj komentar/i?
kako mogu imati više komentara?
kako @dale napisa,svako nasilje treba prijaviti
Cancel kultura je veliko zlo.MarlboroGold wrote: ↑10/05/2024 07:48Upravo tako. U konačnici ih zbog politike možeš samo žaliti, a ona sigurno nije generator iste. Zna se ko stoji iza toga i cijele te ideologije - to je prvenstveno Zagreb, a djeluje još od pada Gradaščevića. Vremenom su se samo mijenjali akteri.
Ovi što galame na temi nisu daleko od jednog broja Ukrajinaca koji pale knjige Dostojevskog, Tolstoja i drugih. Bez obzira što prolaze kroz velike muke to su realno glupi potezi. Tako mržnja samo može još više rasti.
Athlon64 wrote: ↑09/05/2024 17:24Pa kažem ti, jeste tako u nazadnim kulturama i jezicima, pogledaj malo kako je u engleskom jeziku pa se edukuj.belfy wrote: ↑09/05/2024 17:09zanimanja nemaju roda? interesantan ugao gledanja. tako, recimo, sekretarica u firmi i sekretar u UN nemaju roda. cistacica u firmi ili cistac ulica. a, onda slag na tortu zanimanja - medicinska sestra. jer ni doktor/doktorica nemaju rod, kao ni profesor/profesorica, ucitelj/uciteljica... tesko je igdje naci rod u svim tim... a ponajgora je ona domacin/domacica. tu se vise ne zna ni ko docekuje goste, niti ko (po)sprema.
tvoje poznavanje jezika je fascinantno. po kojem udzbeniku sve ovo pratis?
P.S. imaju (i imat ce roda) kada je tebi to ok, ali mimo toga valjda nece. jel to?
I ja bih rekao da je pojednostaljenje, a ne komplikovanje napredak. Čemu 9 padeža i izmjene u rodu i broju ako se može i bez toga?
Može, vala, opušteno.
Kad je čovjek napisao da je preduvjet za njegovu podršku nekom domaćem političaru da je taj političar (ako me sjećanje ne vara) Bošnjak, tako me bio obradovao tim nedvosmislenim izrazom patriotizma... a onda indirektno reče da su bosanski jezik i kultura nazadni i uništi mi onako lijep prvi dojam
I ti si fakat ponekad tako sitničava... Sedam, devet, dva manje, dva više - tu je to negdje. Osim toga, to su samo padeži - da je šta bitno, još bih te i shvatio¤ jelena ¤ wrote: ↑24/05/2024 18:52Može, vala, opušteno.
Koliko god naš jezički sistem bio komplikovan (tj. nazadan kako ti reče)
uvijek će se naći neko ko će ga, u svojoj glavi, dodatno iskomplikovati tj. unazaditi još više.
Čudni smo mi ljudi - naaaajljepše rečeno.
Hajde, molim te, citiraj gdje i kada sam ja rekao da je nazadan bilo koji jezički sistem. Malo su ti se pomiješali postovi, forumaši, ko je šta napisao i tako.¤ jelena ¤ wrote: ↑24/05/2024 18:52Može, vala, opušteno.
uvijek će se naći neko ko će ga, u svojoj glavi, dodatno iskomplikovati tj. unazaditi još više.
Čudni smo mi ljudi - naaaajljepše rečeno.
Čudilo bi me da ti nisi priletio.John Cleese wrote: ↑24/05/2024 19:20I ti si fakat ponekad tako sitničava... Sedam, devet, dva manje, dva više - tu je to negdje. Osim toga, to su samo padeži - da je šta bitno, još bih te i shvatio¤ jelena ¤ wrote: ↑24/05/2024 18:52Može, vala, opušteno.
Čudni smo mi ljudi - naaaajljepše rečeno.![]()
Ko leži i ko ga "cipelari"?Hakiz wrote: ↑24/05/2024 19:28Čudilo bi me da ti nisi priletio.John Cleese wrote: ↑24/05/2024 19:20I ti si fakat ponekad tako sitničava... Sedam, devet, dva manje, dva više - tu je to negdje. Osim toga, to su samo padeži - da je šta bitno, još bih te i shvatio¤ jelena ¤ wrote: ↑24/05/2024 18:52
Može, vala, opušteno.
Čudni smo mi ljudi - naaaajljepše rečeno.![]()
I inače u životu vrebaš kada neko padne da priletiš i malo ga iscipelariš dok leži? Onako hinjski, krijući se iza jačih.