bravo žorine! sreća pa u ukrajini postoje ljudi koji misle svojom glavom, za razliku od klimača glavom i poslušnika nesposobnog vojno-političkog vrha na čelu sa zelenskim i sirskim (koji se uzgred pokazao kao nesposobniji od zalužnog).Čitalac wrote: ↑23/05/2024 21:47 Žorin, Treća jurišna, o mobilizaciji, stanju na frontu i društvenim prilikama...
- Kao društvo nismo spremni za pobjedu. Odnosno, spremni smo da dočekamo pobjedu, da je prihvatimo, ali ne vidim da smo konsolidovani. Vojska je umorna, potrebna je popuna, to je problem koji je svima poznat. To znaju i Rusi i to koriste u svojoj propagandi...I oni imaju problema, na fronti više nema robijaša, sve teže pronalaze vojnike po regionima, ali su njihovi problemi ipak manji od naših. Ključ za rješenje naših problema je u nama samima, da se dozovemo pameti…
- Lično ne očekujem da će zakon o mobilizaciji drastično popraviti stvari. Vlada se igrala s ovim zakonom, vodeći računa o reakciji građana, i mislim da je to velika greška...Zakon jeste korak u pravom smjeru, ali tek jedan korak u čitavom kompleksu mobilizacije koji je neophodan...Lično bih napravio daleko oštriji zakon…
- Žao mi je ljudi koji misle da će moći da izbjegnu vojsku. Neće moći. Žao mi je, ali to je naša stvarnost, zemlja je u ratu...Treća jurišna je primjer da se od nemotiviranih ljudi mogu napraviti motivirani. Uz pravilan rad, prave primjere i autoritete i pravi tim. U našoj brigadi je puno mobilisanih, nakon obuke je teško uočiti ko je došao sam a ko je mobilisan jer su na istom nivou i moralno-ideološkom i motivacijskom. Svako od njih zna da će onaj koji mu izda naredbu tu naredbu izvršiti skupa s njim, a neće ostati negdje u pozadini...
- Jasno mi je da veliki broj ljudi strahuje da će zapasti u jedinicu u kojoj je zapovjednik neko iz „sovjetske škole“. Ljudi moraju znati da danas imamo veliki broj zapovjednika koji su stasali u borbi, od jurišnika su postali zapovjednici brigada. To su ljudi koji nikada neće dopustiti da se vojnici tretiraju po sovjetskom modelu...
- Današnja ruska vojska nije ona ista koja je izvršila invaziju na Ukrajinu 24. veljače 2022. godine, tada su bili slabiji nego danas. Dok smo se mi smijali, zabavljali, sanjali da će sutra, prekosutra, za dva tjedna, sve biti gotovo, dok smo slušali te gluposti od nekih ljudi, Rusi su se za to vrijeme prilagođavali, pripremali i modernizirali. Mediji su sudjelovali u sustavnom podcjenjivanju neprijatelja. Počeli smo se stavljati u ovo čudno stanje, u snove, umjesto da živimo u stvarnosti…
a boldirano posebno neka pročita bubić ekipa s teme.