18+ sadržaj, gledanje na vlastitu odgovornost:
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- Leverage
#28851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Militantni ekstremista Ajfon, nekoć predsjednik koNbi straMke, a sada predsjednik koNbi udruženja megalomanskog imena i još megalomanskije nebitnosti, ponovo je divljao i vrijeđao na televiziji bivšeg režima. Ovaj nelegitimni Mešalić na steroidima očito hitno treba stručnu pomoć prije nego što postane opasan po okolinu. Kao zabrinuti građanin molim struku da se uključi dok nije kasno.
Spoiler
Show
[/spolier]
- MujkicHaris
- GandalfSivi
#28853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne moze insan ni napasti Refu kad ga pocnu zvati “Ajfon” (nebulozna prica skroz), ali hajde da pokusam. Kakav je to nekada SDP-ovac bio, malo nervozan, ali potencijal. I sjeba ga jaran, malo je reci kako je Brega sjeb’o Kustu, samo da ga ostavi samog na ledini. I sada laje Refa, malo na ljude, malo na zvijezde, a sveukupno pajac…Leverage wrote: ↑22/05/2024 01:14 Militantni ekstremista Ajfon, nekoć predsjednik koNbi straMke, a sada predsjednik koNbi udruženja megalomanskog imena i još megalomanskije nebitnosti, ponovo je divljao i vrijeđao na televiziji bivšeg režima. Ovaj nelegitimni Mešalić na steroidima očito hitno treba stručnu pomoć prije nego što postane opasan po okolinu. Kao zabrinuti građanin molim struku da se uključi dok nije kasno.
SpoilerShow[/spolier]
Ako bas udjemo u patologiju tog ludila, mislim da je prelomni momenat (ne racunajuci ko te podrzava i zbog cega, nego ono, licni momenat), bio taj nesretni potez kandidature za Nacelnika Opcine Centar, kada (ako se dobro sjecam), zavrsi peti, iza tada jos relativno nepoznatog Damira Niksica.
Bas ono tezak pad jednog talenta, nekada sam pricao kako nam trebaju ljudi kao on, ali dobro, ja sam se na forum prijavio da branim Damira Hadzica, tako da meni nije vjerovati
- problemnatravunu
#28854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A zašto bi Igor Stojanović preselio u Bg ???
To mi izgleda totalno nerealno ,
a ovaj tekst " portala istrage" zlonamjeran
-
kakabanja213
#28855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Evo izgleda da si mi opet odgovorio. Medjutim to je jedna od klasicnih floskula, vladajucih (bilo kojih), ove drzave. Prebaci odgovornost na nekoga drugog. I tako iz dana u dan iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu . Dok Voloder, Seka... u miru trose pokradene pare. Pa kad je mogao mahati papirima moze u ovih 8 mjeseci bar jednom javno upitati dokle je dosla istraga, malo izvrsiti pritisak. Ipak vaznije je potrositi mjesec-dva na press-ove i izjave, kojima ce braniti sebe, prijatelje, poznanike od eto neutemeljenih optuzbi duboke drzave.A_A_AKCIJA wrote: ↑21/05/2024 23:43Hehe, jesi sladak, a bukvalno ne znaš istinu reći.Jordan1961 wrote: ↑21/05/2024 23:31De i ti vise? Kako te nije stid tako nesto pitati? Sram te bilo! Koga sada briga sta je Dinokio obecavao prije toliko vremena? Bitno je da je guzica u fotelji i da budes dobar i poslusan da bi ti Cirilo i Dodik osigurali vjecni mandat.kakabanja213 wrote: ↑21/05/2024 23:21 Kada ce onaj Voloder u zatvor??? Dino je prije skoro godinu dana mahao papirima i pricao da ovaj samo sto nije uhapsen, kao postoje dokazi i eto pitanje dana je kada ce biti uhapsen. Prije 5 6 mjeseci je mahao papirima i za Volodera i za ove iz Telekoma. Ni iz Telekoma jos niko nije uhapsen? Ceka li se da Volder sprzi tih 200 miliona ili nesto drugo. Rece li onaj sto mu je neko nudio 3 miliona u kesu za ruku u parlamentu ko je to bio. Je li bar on u zatvoru jer nece da kaze ko mu je to nudio.
Ja sam lično odgovorio mostarcu na to pitanje ima mjesec, dva, ali se i on pravi lud.
Istraga je u roku i to baš u kantonalnom tužilaštvu Mostar.
Dakle, šta je bilo u Trojkinoj moći, uradilo se.
Ostalo je do Tužilaštva.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#28856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Hehe koji mentolLeverage wrote: ↑22/05/2024 01:14 Militantni ekstremista Ajfon, nekoć predsjednik koNbi straMke, a sada predsjednik koNbi udruženja megalomanskog imena i još megalomanskije nebitnosti, ponovo je divljao i vrijeđao na televiziji bivšeg režima. Ovaj nelegitimni Mešalić na steroidima očito hitno treba stručnu pomoć prije nego što postane opasan po okolinu. Kao zabrinuti građanin molim struku da se uključi dok nije kasno.
SpoilerShow[/spolier]
A kad se sjetim kako je pricao da se treba radiklano obracunat sa rezimom SDA
- tramvajtrojka
#28857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zato sto je Avdo nevidjeni otpad i ljudska kanalizacija, pripadnika i borca armije BiH samo zato sto se zove Igor tjera u Beograd jer ne igra po SDA pravilimaproblemnatravunu wrote: ↑22/05/2024 06:46A zašto bi Igor Stojanović preselio u Bg ???
To mi izgleda totalno nerealno ,
a ovaj tekst " portala istrage" zlonamjeran![]()
Najveći novinarski sljam u ovoj državi je on

da govori ovo za borca armije
- shbc
#28858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
AnbiliviblJordan1961 wrote: ↑21/05/2024 22:25Nadje covjek par kokosara koji ne sjede u zatvoru i pravi od toga primjer kakvo nam je pravodsudje i drzava.shbc wrote: ↑21/05/2024 22:16Posto izgleda i quote gdje pitas ko je osudjen nije dovoljan dokaz da si pitao ko je osudjen, mozemo i tako. Evo posto ti je tesko i/ili nepoznanica googlanje:Jordan1961 wrote: ↑21/05/2024 22:01
Ako lazem, ti to opovrgnes tako sto navedes koji funkcioner SDA je pravomocno presudjen za djela kriminala i korupcije.
Objasnio sam ti ranije razliku izmedju osude i pravomocne presude, da nebi bilo zabune.
Rezultat je naravno porazavajuci za ovu drzavu, bez obzira koju politicku opciju podrzavamo.
https://n1info.ba/vijesti/bivsi-poslani ... sku-kaznu/
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... -km/502478
https://detektor.ba/2020/08/05/bivsi-na ... a-zatvora/
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bivsi-d ... /211124105
https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... isa/103229
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bivsi-d ... /231205025
SDA moze biti samo ponosna jer nigdje ni B od Bakira, A od prvog do Bakira, ili bilo kojeg drugog vidjenijeg SDA-ovca.
Drzava opljackana, firme unistene, tenderi se po javim poduzecima familijarno nasljedjuju a mi pricamo o nekakvom Ahmetovicu i 4 ugovora o djelu!?
Ocito u pravosudju problema nemamo.
Zar je toliko tesko reci, pogrijesio sam, ipak ima optuzenih i presudjenih SDA-ovaca pored ovih za respiratore?
Mislim prvo si trazio ko je optuzen pored malinara. Pa si dobio listu. Pa si onda rekao da istim sa liste nije presudjeno. Pa si dobio da ipak jeste. I to nije dovoljno jer au to samo "kokosari". Generalni sekretari, premijeri, ministri i nacelnici su kokosari? Hajde da i to cujem.
I da, daleko smo mi od pravne drzave, a jos je dalja SDA od stranke bez presudjenih istaknutih clanova
-
statixx
#28859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zaboravili ste Causevica. 
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#28860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A sta ovi iz sda sad hoce, da u ustavni sud ne udje neki hrvat po mjeri hdz-a, a bira se kroz parlament od strane politickih stranaka?
A sebe pobiju u istom tekstu:
A sebe pobiju u istom tekstu:
Pa kako to da je oduvijek tako bilo, a sad eto moze da ne bude? Zasto ranije nije onda moglo?Ako mislite da je svejedno ko sjedi u Ustavnom sudu BiH, vratite se na slučaj “Ljubić”. Tada je dvoje HDZ-ovih sudija, u saradnji sa dvojicom SNSD-ovih i jednim strancem
- Prpa.ba
#28861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Mi se nadali novi pregovaraci, ispravit ce makar te kapitalne izdaje i promasene politike SDA, kad ono.
Znas li makar koji je sastav federalnog parlamenta?
Znas li makar koji je sastav federalnog parlamenta?
- Point.
#28862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zar nisu rekli da neće raditi iste greške kao SDA, da će biti novi pregovarači, drugačiji?izvrsni direktor wrote: ↑22/05/2024 09:11 A sta ovi iz sda sad hoce, da u ustavni sud ne udje neki hrvat po mjeri hdz-a, a bira se kroz parlament od strane politickih stranaka?
A sebe pobiju u istom tekstu:Pa kako to da je oduvijek tako bilo, a sad eto moze da ne bude? Zasto ranije nije onda moglo?Ako mislite da je svejedno ko sjedi u Ustavnom sudu BiH, vratite se na slučaj “Ljubić”. Tada je dvoje HDZ-ovih sudija, u saradnji sa dvojicom SNSD-ovih i jednim strancem
-
Hakiz
#28863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa, SDA je bio zlo koje je radilo te greške.izvrsni direktor wrote: ↑22/05/2024 09:11 A sta ovi iz sda sad hoce, da u ustavni sud ne udje neki hrvat po mjeri hdz-a, a bira se kroz parlament od strane politickih stranaka?
A sebe pobiju u istom tekstu:Pa kako to da je oduvijek tako bilo, a sad eto moze da ne bude? Zasto ranije nije onda moglo?Ako mislite da je svejedno ko sjedi u Ustavnom sudu BiH, vratite se na slučaj “Ljubić”. Tada je dvoje HDZ-ovih sudija, u saradnji sa dvojicom SNSD-ovih i jednim strancem
Što ovima treba da su isti kao taj SDA?
-
skankhunt420
#28864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
https://x.com/HayatMediaBIH/status/1793036808990642177
Do kad cemo vise pustati da nas gaze? Ovo treba hraknuti iz cipela prvi put kad ga neko vidi u Sarajevu.
Do kad cemo vise pustati da nas gaze? Ovo treba hraknuti iz cipela prvi put kad ga neko vidi u Sarajevu.
-
izvrsni direktor
#28865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jel u trenutnom politickom uredjenju i okolnostima moguce drugacije?Point. wrote: ↑22/05/2024 10:14Zar nisu rekli da neće raditi iste greške kao SDA, da će biti novi pregovarači, drugačiji?izvrsni direktor wrote: ↑22/05/2024 09:11 A sta ovi iz sda sad hoce, da u ustavni sud ne udje neki hrvat po mjeri hdz-a, a bira se kroz parlament od strane politickih stranaka?
Mozda sam nesto prespavao, je li to u medjuvremenu sda ispravila gresku iz 1995 i pristanka na uredjenje koje imamo?
-
izvrsni direktor
#28866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Je li rijec o gresci ili djelovanju u skladu sa uredjenjem koje je sama sda donijela?Hakiz wrote: ↑22/05/2024 10:15Pa, SDA je bio zlo koje je radilo te greške.izvrsni direktor wrote: ↑22/05/2024 09:11 A sta ovi iz sda sad hoce, da u ustavni sud ne udje neki hrvat po mjeri hdz-a, a bira se kroz parlament od strane politickih stranaka?
Što ovima treba da su isti kao taj SDA?
- Prpa.ba
#28867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
U "potpisanom" uredjenju pise da Predstavnicki dom Parlamenta FBiH imenuje suce prostom vecinom.
Isto kao i da se clanovi Predsjednistva BiH - Bosnjak i Hrvat biraju prostom vecinom unutar svojih listi u FBiH.
Sto ti je tesko preko usta prevaliti Konakovicevu "nije fer"? Sto krivis "uredjenje"?
Isto kao i da se clanovi Predsjednistva BiH - Bosnjak i Hrvat biraju prostom vecinom unutar svojih listi u FBiH.
Sto ti je tesko preko usta prevaliti Konakovicevu "nije fer"? Sto krivis "uredjenje"?
- hepekcina
#28868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
pa bio je mlada nada SDP-a...manje poznato da je Reuf kreator "Države za čovjeka", ako se neko sjeća tadašnje fenomenalne SDP-ove kampanje, koja na kraju, kao i sve ostalo od ovih lažnih ljevičara, završila kao šarena laže za sirotinjuGandalfSivi wrote: ↑22/05/2024 05:50Ne moze insan ni napasti Refu kad ga pocnu zvati “Ajfon” (nebulozna prica skroz), ali hajde da pokusam. Kakav je to nekada SDP-ovac bio, malo nervozan, ali potencijal. I sjeba ga jaran, malo je reci kako je Brega sjeb’o Kustu, samo da ga ostavi samog na ledini. I sada laje Refa, malo na ljude, malo na zvijezde, a sveukupno pajac…Leverage wrote: ↑22/05/2024 01:14 Militantni ekstremista Ajfon, nekoć predsjednik koNbi straMke, a sada predsjednik koNbi udruženja megalomanskog imena i još megalomanskije nebitnosti, ponovo je divljao i vrijeđao na televiziji bivšeg režima. Ovaj nelegitimni Mešalić na steroidima očito hitno treba stručnu pomoć prije nego što postane opasan po okolinu. Kao zabrinuti građanin molim struku da se uključi dok nije kasno.
SpoilerShow[/spolier]
Ako bas udjemo u patologiju tog ludila, mislim da je prelomni momenat (ne racunajuci ko te podrzava i zbog cega, nego ono, licni momenat), bio taj nesretni potez kandidature za Nacelnika Opcine Centar, kada (ako se dobro sjecam), zavrsi peti, iza tada jos relativno nepoznatog Damira Niksica.
Bas ono tezak pad jednog talenta, nekada sam pricao kako nam trebaju ljudi kao on, ali dobro, ja sam se na forum prijavio da branim Damira Hadzica, tako da meni nije vjerovati![]()
- No Mind
#28869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
HDZ traži da se osobama s američke crne liste omogući isplata plata u gotovini
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hdz-tra ... /240522042
Samo kompletna budala im ovo moze dozvoliti, nisu dzaba dosli na crnu listu ...
Ranije su vlasti objavile javnu nabavku za prijavu pošti preko kojih bi se sankcionisanima plata isplaćivala u gotovini. Na tu javnu nabavku se prijavila Pošta RS dok se BH Pošta i Pošte Hrvatske nisu prijavile. Tako da državni zvaničnici iz RS-a, kao što je Cvijanović, platu mogu primati preko Pošte RS
Ovo je malo nejasno, kako je ovo moglo proci nezapazeno... Nadam se da niko sa pro-BiH strane nije bio umjesan.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hdz-tra ... /240522042
Samo kompletna budala im ovo moze dozvoliti, nisu dzaba dosli na crnu listu ...
Ranije su vlasti objavile javnu nabavku za prijavu pošti preko kojih bi se sankcionisanima plata isplaćivala u gotovini. Na tu javnu nabavku se prijavila Pošta RS dok se BH Pošta i Pošte Hrvatske nisu prijavile. Tako da državni zvaničnici iz RS-a, kao što je Cvijanović, platu mogu primati preko Pošte RS
Ovo je malo nejasno, kako je ovo moglo proci nezapazeno... Nadam se da niko sa pro-BiH strane nije bio umjesan.
- No Mind
#28870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Jedno lice prima placu preko poste drugo ne, vidljiva je razlika u ekspresiji lica
(Sve dok i PC poste ne dospiju na crnu listu zbog poslovanja sa ovima...)
-
giannibelif
#28871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Koji nivo bezobrazluka je...
- banjaluka078
-
Jordan1961
#28873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kao i obicno, gdje nema argumenata ima emotikona.shbc wrote: ↑22/05/2024 07:42AnbiliviblJordan1961 wrote: ↑21/05/2024 22:25Nadje covjek par kokosara koji ne sjede u zatvoru i pravi od toga primjer kakvo nam je pravodsudje i drzava.shbc wrote: ↑21/05/2024 22:16
Posto izgleda i quote gdje pitas ko je osudjen nije dovoljan dokaz da si pitao ko je osudjen, mozemo i tako. Evo posto ti je tesko i/ili nepoznanica googlanje:
https://n1info.ba/vijesti/bivsi-poslani ... sku-kaznu/
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... -km/502478
https://detektor.ba/2020/08/05/bivsi-na ... a-zatvora/
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bivsi-d ... /211124105
https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... isa/103229
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bivsi-d ... /231205025
SDA moze biti samo ponosna jer nigdje ni B od Bakira, A od prvog do Bakira, ili bilo kojeg drugog vidjenijeg SDA-ovca.
Drzava opljackana, firme unistene, tenderi se po javim poduzecima familijarno nasljedjuju a mi pricamo o nekakvom Ahmetovicu i 4 ugovora o djelu!?
Ocito u pravosudju problema nemamo.![]()
Zar je toliko tesko reci, pogrijesio sam, ipak ima optuzenih i presudjenih SDA-ovaca pored ovih za respiratore?
Mislim prvo si trazio ko je optuzen pored malinara. Pa si dobio listu. Pa si onda rekao da istim sa liste nije presudjeno. Pa si dobio da ipak jeste. I to nije dovoljno jer au to samo "kokosari". Generalni sekretari, premijeri, ministri i nacelnici su kokosari? Hajde da i to cujem.
I da, daleko smo mi od pravne drzave, a jos je dalja SDA od stranke bez presudjenih istaknutih clanova
Mijesas namjerno kruske i jabuke. Sta hoces da dokazes? Da imamo pravnu drzavu? U ratu je nestalo minimalno 2 milijarde USD od donacija a ti ovdje navodis nekakve kokosare presudjene za par ugovora o djelu? Privreda totalno unistena a ti redas i pravomocne i nepravomocne osobe. Sve to kad saberes (i pravomocno i nepravomocno) ne vrijedi ni milion KM a steta samo od opljackane privrede i kriminalne privatizacije se mjeri u milijardama. I namjerno ne koristis termin pravomocno presudjen jer smo ga razjasnili (ko velis bilo sta samo da je vise). Sada SDA moze biti ponosna jer je napravila drzavu koja se obracunava sa kriminalom u njenim redovima. Sta ces, u svakom zitu ima kukolja ali drzava radi svoj posao.
Last edited by Jordan1961 on 22/05/2024 12:41, edited 1 time in total.
-
Škobo Habu
#28874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Treba se prisjetiti da je mlad Emir Suljagić pis'o knjigu "Pogled na profil i ideologiju Zlatka Lagumdžije".
- SmokingMan
#28875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Preduhitrili dugoročan plan unrušavanja ustava i države, vidjeli da to neće moći ići gradualno. Stalo se zmiji nogom na vrat.