IRAN
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#36401 Re: IRAN
došo dozer
tema jos jednom minirana
pa bolan ima li ikakva vjerojatnoca nesreće ljuti lete u zračnoj kanti kovčegu od 40 godina na kome je pisalo oni koji u meni budu letjeli već su u grobu jednom nogom
kakvi ameri u pm
tema jos jednom minirana
pa bolan ima li ikakva vjerojatnoca nesreće ljuti lete u zračnoj kanti kovčegu od 40 godina na kome je pisalo oni koji u meni budu letjeli već su u grobu jednom nogom
kakvi ameri u pm
- Dozer
#36402 Re: IRAN
Evo Trube, krece trola.
-
JovicSA
#36403 Re: IRAN
Ih da je to tako crno-bijelo. Eto Bush i Cheney su mirotvorci a pobili tolike ljude pa ih Zapad ne proziva zlotvorima. Mislim *ebe mi se i za jednim i za drugima samo treba na toj vašoj moralnoj vagi znati odvagati pošteno i jednima i drugima.Dope_Man wrote: ↑20/05/2024 12:01Nije ni Sjeverna Koreja nikog okupirala, dakle dinastija koja vlada su odlicni ljudi, na ranu ih stavit.JovicSA wrote: ↑20/05/2024 11:57Što zlotvor? Mislim ne poznajem život ni rad dotičnog ali nešto se ne sjećam da je Iran ikoga okupirao. To što nisu po mjeri Zapada je jedna stvar ali zlotvori...mislim ipak da nisu.Tyke wrote: ↑20/05/2024 08:58 Da Bog oprosti ali eto rijesili su se makar na ovaj nacin zlotvora.
Mene zanima kako ide zamjena, ko je alternativa i imaju li neku normalniju opoziciju ili je vec u amanet ostavljeno novom/istom prijestolonasljedniku?
Ne znam koliko se ovo moze preokrenuti na stranu stanovnistva i skanjenju sankcija ako bi bila nova garnitura.
-
toska
#36404 Re: IRAN
Laseru smeta sve sto i običnom svjetlu, tesko prolazi kroz maglu, kišu, oblake i sl.
- Dozer
#36405 Re: IRAN
Sve je stvar marketinga. Ameri imaju 100-godisnje planove za sve i svasta, ukljucujuci i svjetski marketing (filmovi, serije, mediji) u kojem su uvijek najbolji, najbrzi, najljepsi, najsposobniji, najpamentiji i sve ostalo naj.
Ono sto oni rade i bukvalno reklamiraju u svim svojim medijskim "nastupima" bilo koje vrste, to je uvijek OK, pozeljno, dobro i ispravno, ali ako neko drugi radi isto to, npr. Kina i njihov ulicni video nadzor, e - to je onda tiranija, nije demokratski, nije u skladu s ljudskim pravima, jednoumlje, komunjare, blabla itd.itd..
Kad Ameri napakuju petljavine i lazi kako bi opravdali svoje naknadne akcije i ponasanje negdje na planeti, pri cemu im nije mrsko napraviti i veliko sranje s ljudskim zrtvama, cak i svojim, jer to onda dodaje kredibilitet i neophodnost njihove intervencije, onda vrlo brzo svijet preko svog marketinga ubijede da je to sto rade jedino ispravno i potrebno. Pa pogledajte samo licemjerje u Gazi...na jednoj strani opremaju Izrael oruzjem, a na drugoj grade nekakve pontonske luke kako bi mogla doci humanitarna pomoc.... Mislim, ono...
Moglo se desiti da je ovaj helikopter pao sam, naravno. Ali mi je prilicno nategnuto da ostala 2 to nisu registrovali, da nisu vidjeli gdje je pao, zasto je pao... Pitanje za razmisljanje - moze li se desiti da su ga sami Iranci oborili (po americkom receptu) kako bi sebi dali alibi da za to optuze nekoga drugog, mozda Izrael, a time i osnovu za neke druge poteze?
Ono sto oni rade i bukvalno reklamiraju u svim svojim medijskim "nastupima" bilo koje vrste, to je uvijek OK, pozeljno, dobro i ispravno, ali ako neko drugi radi isto to, npr. Kina i njihov ulicni video nadzor, e - to je onda tiranija, nije demokratski, nije u skladu s ljudskim pravima, jednoumlje, komunjare, blabla itd.itd..
Kad Ameri napakuju petljavine i lazi kako bi opravdali svoje naknadne akcije i ponasanje negdje na planeti, pri cemu im nije mrsko napraviti i veliko sranje s ljudskim zrtvama, cak i svojim, jer to onda dodaje kredibilitet i neophodnost njihove intervencije, onda vrlo brzo svijet preko svog marketinga ubijede da je to sto rade jedino ispravno i potrebno. Pa pogledajte samo licemjerje u Gazi...na jednoj strani opremaju Izrael oruzjem, a na drugoj grade nekakve pontonske luke kako bi mogla doci humanitarna pomoc.... Mislim, ono...
Moglo se desiti da je ovaj helikopter pao sam, naravno. Ali mi je prilicno nategnuto da ostala 2 to nisu registrovali, da nisu vidjeli gdje je pao, zasto je pao... Pitanje za razmisljanje - moze li se desiti da su ga sami Iranci oborili (po americkom receptu) kako bi sebi dali alibi da za to optuze nekoga drugog, mozda Izrael, a time i osnovu za neke druge poteze?
Last edited by Dozer on 20/05/2024 12:27, edited 2 times in total.
-
giannibelif
#36406 Re: IRAN
Fonetski jezik nevjerovatno podsjeća na mađarski.
- Haris.ba
#36407 Re: IRAN
Iran nije zemlja kojoj trebaju takve stvari da bi uradila nesta sto hoce.
Da su htjeli eskalaciju sa Izraelom, ne bi im trebalo nista. Imali su nedavno situaciju da eskaliraju, pa nisu.
- Dozer
#36408 Re: IRAN
Opravdanje je uvijek potrebno svakome za nesto takvo. Imali su opravdanje u ambasadi prosli put.
- Haris.ba
#36409 Re: IRAN
Mogli su eskalirati nakon izraelskog napada na njihove baze u Iranu. Sta im treba vise od slike mrtve djece po Gazi?
Ponavljam, odakle ti to da je Iranu potrebno ista da uradi sta hoce? Ljudi imaju specificnu politicku strukturu. Mogu sta hoce kada se odluka donese, tj.kada sef donese.
- Dozer
#36410 Re: IRAN
Samo razmisljam "na glas". I nisam mislio da im treba opravdanje u internom smislu, nego u eksternom, medjunarodnom.
A mrtvu djecu u Gazi gleda cijeli svijet, ukljucujuci i onaj "demokratski civilizovani" dio, kao i sve muslimanske zemlje, pa nista....
A mrtvu djecu u Gazi gleda cijeli svijet, ukljucujuci i onaj "demokratski civilizovani" dio, kao i sve muslimanske zemlje, pa nista....
-
El_comadante
#36411 Re: IRAN
Interesantno je ovo. Iran nikoga ne optužuje. 3 helikoptera idu 1 padne 2 prođu, i to padne baš ovaj gdje je predsjednik. Vozi se u starom 40 godina helikopteru, bolji mi imamo. Možda ga je neko ubio ali od Iranaca, unutrašnja borba za vlast.
- jeza u ledja
#36412 Re: IRAN
Ne da mislim da ovo nije bio nesretan slucaj, ali i da neko nekoga namjerno "skine", ne znaci nuzno da bi bio javno optuzen.
Ako ne znas sta da radis s tom optuzbom, ili ako te je stid priznati da si toliko ranjiv, nekad je bolje sutjeti.
Ako vec nije nesretan slucaj, veca je mogucnost da je to rezultat nekih unutarnjih previranja. Kao sto smo vec culi, on je bio jedan od kandidata za poziciju novog vrhovnog ajatolaha.
Jos jedna mogucnost je da su u pitanju neke trece zemlje, ili teroristi.
Ali naravno najvjerovatnije je jednostavno nesreca.
Interesantno je da i za ovu glupost Iranci krive Amerikance i njihove sankcije. Inflacija - Amerikanci krivi. Nema vode - Ameri krivi. Ne rade komunalne sluzbe kako treba - Ameri krivi. Fantastican sistem svaljivanja krivice na druge.
Jbt, nije Amerika kriva sto vodite predsjednika i ministra vanjskih poslova u istom helikopteru kroz gustu maglu i nekim planincugama. Koristi auto ako vec ne mozes helikopter. Konjska zaprega moze.
Ako ne znas sta da radis s tom optuzbom, ili ako te je stid priznati da si toliko ranjiv, nekad je bolje sutjeti.
Ako vec nije nesretan slucaj, veca je mogucnost da je to rezultat nekih unutarnjih previranja. Kao sto smo vec culi, on je bio jedan od kandidata za poziciju novog vrhovnog ajatolaha.
Interesantno je da i za ovu glupost Iranci krive Amerikance i njihove sankcije. Inflacija - Amerikanci krivi. Nema vode - Ameri krivi. Ne rade komunalne sluzbe kako treba - Ameri krivi. Fantastican sistem svaljivanja krivice na druge.
- Haris.ba
#36413 Re: IRAN
Nema potrebe za tim. Ko nije slusao nije dobio dozvokunza daljnji politicki rad, a ako bi bas pretjerao - ide kucni zatvor.jeza u ledja wrote: ↑20/05/2024 17:03 Ako vec nije nesretan slucaj, veca je mogucnost da je to rezultat nekih unutarnjih previranja.
Mislim da je cak i opasnije autom se voziti kakva je ono divljina.jeza u ledja wrote: ↑20/05/2024 17:03 Koristi auto ako vec ne mozes helikopter. Konjska zaprega moze.
-
mali_balon
#36414 Re: IRAN
Ja bi da pitamo Semira Osmanagica za misljenje.....mislim da su ipak vanzemOljci u pitanju pa da upitamo Giorgia Tsoukalosa....mozda nam om objasni te dozerove satelite i lasere
- GandalfSivi
#36415 Re: IRAN
Da malo zakuhamo…
-
BiBi911
#36416 Re: IRAN
Jedino kome odgovara sranje u iranu za koje ce iranci okrivit Izrael i USA je vatnik. Treba im novi sukob da mogu radit zlocine u Ukrajini ubili su onog Slovaka sto ne bi i zapoceli novo sranje na bliskom istoku. Jer kako god pogledas oni su ti koji orave Probleme i zele iste.
- jeza u ledja
#36417 Re: IRAN
Pa ima potrebe ako za tako nesto nije postojala politicka podloga za one koji su ga htjeli ukloniti. Recimo Hamenijev sin, za kojeg se misli da je jedan od kandidata da ga naslijedi.Haris.ba wrote: ↑20/05/2024 19:04Nema potrebe za tim. Ko nije slusao nije dobio dozvokunza daljnji politicki rad, a ako bi bas pretjerao - ide kucni zatvor.jeza u ledja wrote: ↑20/05/2024 17:03 Ako vec nije nesretan slucaj, veca je mogucnost da je to rezultat nekih unutarnjih previranja.
Mislim da je cak i opasnije autom se voziti kakva je ono divljina.jeza u ledja wrote: ↑20/05/2024 17:03 Koristi auto ako vec ne mozes helikopter. Konjska zaprega moze.
Ma samo nagadjam, naravno da je mala vjerovatnoca da je ovo neko namjerno izveo. Samo kazem i to mi se cini vjerovatnije nego neki napad Izraela ili Amerike. Njima je lik nebitan.
Doduse, mozda su htjeli isprobati svoj novi Jewish space laser.
- Haris.ba
#36418 Re: IRAN
To je isto ko da kazes da je neko mimo Tite mogao odobriti politicki odstrel nekoga u Jugi.jeza u ledja wrote: ↑20/05/2024 20:03 Pa ima potrebe ako za tako nesto nije postojala politicka podloga za one koji su ga htjeli ukloniti. Recimo Hamenijev sin, za kojeg se misli da je jedan od kandidata da ga naslijedi.
Borbe na dvoru u Iranu se ne odvijaju tako. Kad bi to bilo istina sta kazes, sutra bi ajatolah vratio instituciju zamjenika vrhovnog poglavara, izabrao nekoga drugoga, i u vijece koje bira vrgovnog poglavnika izabrao one sto ce izabrati zamjenika po njegovoj smrti.
A Hameneijev sin bi zavrsio u kucnom pritvoru.
Last edited by Haris.ba on 20/05/2024 20:58, edited 1 time in total.
-
geoxx
#36419 Re: IRAN
Nije bezveze ovo sto Dozer pise. Malo je poznato da su Rusi prvo htjeli ubiti Putina, okriviti Ukrajince i na osnovu toga pokrenuti invaziju, ali su u zadnji tren promijenili odluku. Tako da je sve moguce.
- Haris.ba
-
geoxx
#36421 Re: IRAN
A i jedna anegdota iz drugog svjetskog rata. Navodno su nacisti bacali novcic izmedju ubistva Hitlera te svaljivanja krivice na Poljake i incidenta u Gleiwitzu. Znamo svi na koju stranu je novcic pao, ali eto, moglo je i drugacije.
- Edin H.
#36422 Re: IRAN
Pa dobro, i Amerikanci su skrpili avion na Ćilipima sa visokim dužnoscinima.jeza u ledja wrote: ↑20/05/2024 17:03 Ne da mislim da ovo nije bio nesretan slucaj, ali i da neko nekoga namjerno "skine", ne znaci nuzno da bi bio javno optuzen.
Interesantno je da i za ovu glupost Iranci krive Amerikance i njihove sankcije. Inflacija - Amerikanci krivi. Nema vode - Ameri krivi. Ne rade komunalne sluzbe kako treba - Ameri krivi. Fantastican sistem svaljivanja krivice na druge.Jbt, nije Amerika kriva sto vodite predsjednika i ministra vanjskih poslova u istom helikopteru kroz gustu maglu i nekim planincugama. Koristi auto ako vec ne mozes helikopter. Konjska zaprega moze.
Ovaj Iranac je pobio mnogo ljudi “zatvorenika svjest” po zatvorima, ali nije on jedini bio u helikopteru.
Teorije zavjere u ovom slučaju su budalaštine.
-
Mr.Fundamental
#36423 Re: IRAN
Kad mu vidiš helikopter, jedina teorija zavjere je kako je ona skalamerija do sada letjela.
- Haris.ba
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#36425 Re: IRAN
E.moji drugari valja meni u srijedu u Teheran