To si ti rekao jer si sirotinja.drug_profi wrote: ↑14/05/2024 01:05To si ti rekao.
A ja kažem da su rikverc kamera i senzori parkiranja izmišljeni za levate.
Kiselo grožđe.
Vjerovatno nisi nikad ni vozio neki veći noviji auto.
Drž se lubeničara.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
To si ti rekao jer si sirotinja.drug_profi wrote: ↑14/05/2024 01:05To si ti rekao.
A ja kažem da su rikverc kamera i senzori parkiranja izmišljeni za levate.
Retrovizori su sasvim dovoljni onome ko zna voziti.kravamuzara wrote: ↑14/05/2024 01:06Ovo danas (visoke linije, mali prozori) ima takvu preglednost da je kamera obavezna oprema.
Nije to vise B2 lubenicar da vidis svaki cosak zmireci![]()
E moja budalo.Athlon64 wrote: ↑14/05/2024 01:08To si ti rekao jer si sirotinja.drug_profi wrote: ↑14/05/2024 01:05To si ti rekao.
A ja kažem da su rikverc kamera i senzori parkiranja izmišljeni za levate.![]()
Kiselo grožđe.
Vjerovatno nisi nikad ni vozio neki veći noviji auto.
Drž se lubeničara.
Imam CE kategoriju.drug_profi wrote: ↑14/05/2024 01:11Šta bi bilo da sjedneš u kombija koji nema zadnju šajbu, ili C kategoriju?
Plakao bi da te neko isparkira.
Imao Mazdu 6 mk1 bez ikakvih senzora, imam mk3 sa senzorima i naprijed i nazad i kamerom.drug_profi wrote: ↑14/05/2024 01:10Retrovizori su sasvim dovoljni onome ko zna voziti.kravamuzara wrote: ↑14/05/2024 01:06Ovo danas (visoke linije, mali prozori) ima takvu preglednost da je kamera obavezna oprema.
Ne znam ja. Ti znaš šta ti je. Ako tebi trebaju ta pomagala, onda ok.kravamuzara wrote: ↑14/05/2024 01:14Imao Mazdu 6 mk1 bez ikakvih senzora, imam mk3 sa senzorima i naprijed i nazad i kamerom.drug_profi wrote: ↑14/05/2024 01:10Retrovizori su sasvim dovoljni onome ko zna voziti.kravamuzara wrote: ↑14/05/2024 01:06
Ovo danas (visoke linije, mali prozori) ima takvu preglednost da je kamera obavezna oprema.
Staru sam mogao zmireci parkirati bolje i brze i sa manje lufta nego novu sa svim dzidzama.
Jesam li zaboravio voziti ? Ili je noviji oblik deset puta nepregledniji ?
Zanš šta je problem tu? Oslanjaš se na nju. Kamera u pomenutom nisanu kojeg sam vozio mi je poslužila samo par puta upravo da vidim ima li nešto iza auta jer mi se cuko motao okolo, ali da sam se na nju oslanjao kod vožnje u rikverc, nisam.Athlon64 wrote: ↑14/05/2024 01:18 Nije problem samo parkiranje, 500x mi se desilo, posebno na parkinzima od shoppinga da imam pješake iza, djecu, kolica.
Bez kamere ih sigurno ne bih vidio. Jednostavno auta su nepregledna i to je to.
Ne vidim iskreno problem u korištenju moderne tehologije onda kad stvarno pomaže.
Ako ćeš već "kahvu" klasifikovati kao arhaizam, onda treba ukloniti ogromnu komadinu i bosanskog i srpskog rječnika, iz jasnog razloga, a od toga nema ništa. Ako u našem jeziku ima mjesta za anglizme, onda ima i za arhaizme (ako se kahva već želi tako klasifikovati).drug_profi wrote: ↑14/05/2024 00:58 Kahva je arhaican naziv koji se sad potencira kao bosanski izgovor.
Lijepo se time baviti, ali treba znati da jezik evoluira i mijenja se kroz vijekove.
Nema vraćanja na staro. Može samo na silu.
Oj cuj onog padobranca arhaizam...canvra888 wrote: ↑14/05/2024 02:20Ako ćeš već "kahvu" klasifikovati kao arhaizam, onda treba ukloniti ogromnu komadinu i bosanskog i srpskog rječnika, iz jasnog razloga, a od toga nema ništa. Ako u našem jeziku ima mjesta za anglizme, onda ima i za arhaizme (ako se kahva već želi tako klasifikovati).drug_profi wrote: ↑14/05/2024 00:58 Kahva je arhaican naziv koji se sad potencira kao bosanski izgovor.
Lijepo se time baviti, ali treba znati da jezik evoluira i mijenja se kroz vijekove.
Nema vraćanja na staro. Može samo na silu.
I sami parking senzori sa pištanjem su više nego dovoljni za sigurno parkiranje ,
nisu ni ovi senzori toliko sigurni, vidio sam na mnogim autima da zakazu jednostavnoproblemnatravunu wrote: ↑14/05/2024 06:43I sami parking senzori sa pištanjem su više nego dovoljni za sigurno parkiranje ,
tako jeftina i jednostavna stvar , da bi se trebalo stavljati serijski u svaki auto ,
a kome je to malo ili ko hoće preseravanje , onda pričati o kamerama i "televizorima"
Ma nisu ni senzori garancija, jer oni "ne vide" ako je iza npr. kraj podzida i kanal, čak ne vide ni izbočine koje su npr. u visini zadnje šajbe (nedavno je kolega oslanjajući se na senzore, razbio zadnju šajbu na betonsku izbočinu na zgradi), tako da je kamera dobra, ali ja još uvijek nemam "puno povjerenje" da se oslonim na nju, mada dosta dobro radi. Izuzetno je korisna kad se na rikverc izlazi sa parking mjesta, jer se nalazi na zadnjem kraju vozila, pa bolje od vozača "vidi" prostor lijevo i desno od vozila...problemnatravunu wrote: ↑14/05/2024 06:43I sami parking senzori sa pištanjem su više nego dovoljni za sigurno parkiranje ,
tako jeftina i jednostavna stvar , da bi se trebalo stavljati serijski u svaki auto ,
a kome je to malo ili ko hoće preseravanje , onda pričati o kamerama i "televizorima"
Dobri..talijan97 wrote: ↑14/05/2024 10:32 https://olx.ba/artikal/57077269
Šta mislite o ovome? Kakvi su im motori 1.6?
Osim problema sa lancom a la N47.konektovan wrote: ↑14/05/2024 10:47Dobri..talijan97 wrote: ↑14/05/2024 10:32 https://olx.ba/artikal/57077269
Odlični, Euro 5.talijan97 wrote: ↑14/05/2024 10:32 https://olx.ba/artikal/57077269