Eurosong 2024-Pobjednik:Švicarska
Moderator: _BataZiv_0809
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1251 Re: Eurosong 2024-Pobjednik:Švicarska
to su zapravo bili zvižduci podrške jer u dvorani nije bilo migranata, njima je to skupa zajebancija
- dječak sa šibicama
-
baxus
#1253 Re: Eurosong 2024-Pobjednik:Švicarska
https://x.com/verminusm/status/1789461600841195839?s=46
Evo vam
Detaljno glasovi za Izrael od svake zemlje, publika plus žiri.
Evo vam
Detaljno glasovi za Izrael od svake zemlje, publika plus žiri.
Last edited by baxus on 12/05/2024 11:18, edited 1 time in total.
- SmokingMan
#1254 Re: Eurosong 2024-Pobjednik:Švicarska
Stojimo, nijemo gledamo, kako se mijenjamo.teskeredzic_22 wrote: ↑12/05/2024 10:58Vjerovatno.SmokingMan wrote: ↑12/05/2024 10:40Vjetrovatno si mogao naslutit da sam milsio istovremeno na slijeđeneje novih a odbacivanja starih normi u muzičkoj industriji, postepenonog naginjanja običnoj zabavi za mase, ritam bez sadržaja, nešto u čemu većinom novije generacije uživaju.teskeredzic_22 wrote: ↑12/05/2024 10:35
San Remo je kvalitetniji ali je Evrovizija zanimljivija , zbog država , glasanja , individualne selekcije svake države a ne selektivnog žirija San Rema itd.itd.itd
San Remo je institucija ali je i Evrovizija institucija.
Poput Premier lige i Svjetskog prvenstva u fudbalu (komparacija).
Barbara Pari Francuska , 2021 , druga , najtipčnija , najevrovizijskija , prelijepa , predivna balada , ona savršeno izvela , savršeno jednostavnog a prelijepog izgleda i druga.
Znaš ko je bio prvi ? Italijan i ma kako mu scenski nastup bio ekscentričan i ma kako on bio popularan imao je bolju pjesmu od Barbarine. Džaba
Šveđanka sa pjesmom "Hold me closer" , četvrta , tipična , najtipičnija evrovizijska pjesma , prelijepa izvedba i žena i recimo ispred ekscentrične i brilijantne Konstrakte i ta bi se Šveđanka sinoć hladno pofajtala s Lazanjom i Švajcarcem za pobjedu.
Isti Eurosong , ruku na srce slabija pjesma i od Barbare i od Šveđanke , portugalka Maro - deveta , predivna pjesma a Maro je oličenje jednostavne ljepote i pristojnosti.
Svih osam su bili bolji od nje , čak i pobjednička Ukrajina.
Nisu stvari tako crno-bijele niti je Evrovizija izgubila sve elemente ljepote.
Ja sam u nevjerici, ali meni moje.
- cyprus
#1255 Re: Eurosong 2024-Pobjednik:Švicarska
Vrlo jednostavno objasniti... Kod glasanja publike prođe dobro sve što polarizira javnost... Tako npr. može nekog hejtat 80% publike, podrška ostalih 20% može biti itekako dovoljna da nekog izbaci blizu vrhu ili sami vrh... Bilo da je riječ o pederima, bilo da je riječ o Izraelu, ili nekom trećem... Jer od hejta nema selameta - ne možeš glasat da nekog daš negativne bodove, nego samo za onog koga želiš podržat...Porodice Foht wrote: ↑12/05/2024 06:58 Moze li neko pojasniti kako ziri toliko zemalja smjesti Izrael u “drugu ligu”, bez ikakve sanse,po meni posve korektno, a onda tzv. glasovi publike pogurase te iste Jevreje umalo do pobjede? Sreca, ne pokvarise mi noc.
Slično je i na izborima - jest da 70% ljudi hejta SDA, ali zbog onih cca 30% vjernih glasača, oni će maltene uvijek biti stranka br. 1 po broju glasova, jer se ovi ostali rasprše na mnogo drugih opcija...
A ovo od sinoć je stvarno lako objasnit... Žiriji je pretežno sastavljeni od lijevo-liberalnih ljudi kojima je podrška LGBT populaciji i Palestini bliska... Zato je bilo puno glasova za Švicarsku i malo za Izrael... A kako su dosad biti ispromovisani binarni elementi LGBT spektra, tako je sad došao red na ne-binarne
U publici sa druge strane imaš i mnogo desno-orijentisanih ljudi... Glasovi za Izrael su sinoć bili glasovi desnice... Npr. Španija - njihova aktuelna vlada je vrlo pro-plaestinska... Ali ona jedva da ima većinu za ostanak na vlasti - desničarska opozicija je dosta jaka... Tako da španski glasovi za Izrael su ujedno dobrim dijelom bili i desničarski glasovi protiv španske vlade...
Previše je sve ovo ispolitizirano, ali sociološki vrlo lako objašnjivo...
- dječak sa šibicama
#1256 Re: Eurosong 2024-Pobjednik:Švicarska
Ali jaki su, dodje lik obuce se ko ruzicasti flamingos, bukvalno pjeva o svom "rodnom odredjenju", sav se pretvorio u non binarnog gejpedera ne bi li na tom fonu pokupio glasove, lobi mu izlobira pobjedu kako se i ocekivalo, a onda smo mi na kraju zli pokvareni ljudi jer primjecujemo da je on pufnasti flamingos i da je zato pobijedio 
- Ludzak
#1257 Re: Eurosong 2024-Pobjednik:Švicarska
Ja ti kažem kako jeste. Europska masa je proizraelska, većinom.dzenanalic22 wrote: ↑12/05/2024 11:04A zvižduci tijekom drugog polufinala? Nizozemska je tad sudjelovala.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#1258 Re: Eurosong 2024-Pobjednik:Švicarska
Ode tema u politiku
...u Francuskoj zivi 3,35 mil muslimana...pa su im dali 12 poena publika...ma nastimano i ovo public glasanje.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1259 Re: Eurosong 2024-Pobjednik:Švicarska
Primjetio sam da su izraelci bili na samom rubu loža, tik do izlaza ako neko iskoci ili zapuca... bas su cionisti napravili medjvjedju uslugu samim jevrejima.skupljac_zeljeza wrote: ↑12/05/2024 09:07A ko je kriv da je čuva 100 policajaca ispred Arene i oklopna vozila samo nju? Politika njene države koju ovdje predstavlja. Ovo je već na granici antisemitizma koji stvaraju cionisti svojim djelima jer sutra to mogu biti atletičari ili fudbaleri.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#1260 Re: Eurosong 2024-Pobjednik:Švicarska
realno, s muzickog aspekta ta pjesma Izraela je bila lošija od onih sto su top zadni na tabeli...nidje veze s vezom...za 3 sekunde zaboravis taktove koji idu koliko je pjevljiva i pamtljiva.
- Edin H.
#1261 Re: Eurosong 2024-Pobjednik:Švicarska
Sada se vidi koliku snagu nasuprot izraelskoj mašineriji je imala poruka Plenkovića svijet da se glasa za Hrvatasku 
-
DonieBrasco
#1262 Re: Eurosong 2024-Pobjednik:Švicarska
Ovo je mix stimanja, politike i lobiranja - pare, sta drugo moze da bude.
Na stranu Izrale sto je politika i ogromno licemjerje, hajde realno da sumiramo kako je moguce da je od 37 drzava - strucni ziri njih 31. dao dvanest poena Svici, ostali 6. drzava po deset, osam, ...itd.
Na stranu Izrale sto je politika i ogromno licemjerje, hajde realno da sumiramo kako je moguce da je od 37 drzava - strucni ziri njih 31. dao dvanest poena Svici, ostali 6. drzava po deset, osam, ...itd.
Last edited by DonieBrasco on 12/05/2024 11:28, edited 1 time in total.
- JohnnyS
#1263 Re: Eurosong 2024-Pobjednik:Švicarska
Ja mislim da europsku masu, većinom, uglavnom boli kurac i za Izrael i za Palestinu, jednako kao što ih je boli kurac i za nas. Postotak ljudi u Europi koji uistinu razmišljaju iole o tom ratu teško da prelazi 20%.Ludzak wrote: ↑12/05/2024 11:23Ja ti kažem kako jeste. Europska masa je proizraelska, većinom.dzenanalic22 wrote: ↑12/05/2024 11:04A zvižduci tijekom drugog polufinala? Nizozemska je tad sudjelovala.
- cyprus
#1264 Re: Eurosong 2024-Pobjednik:Švicarska
Jes, a koliko ima Le Peninih glasača?
Helem, poenta je da na glasanju nema negativnih glasova... Zbog čega dobro motivisana grupa koja možda čini i svega 10% populacije može izbacit nekoga na vrh...
To ujedno govori i koliko je besmisleno generalizirati na konto evovizijskog glasanja... Evropa je sve samo ne homogeno i monolitno društveno-političko tijelo...
Last edited by cyprus on 12/05/2024 11:29, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#1265 Re: Eurosong 2024-Pobjednik:Švicarska
U Europi sve cesce pojedjuje desnica, europljani se okrecu desno jer je politika "doseljavanja migranata" rezultirala kontraefektom, svima je pun kurac doseljenika i njihovih zlocina koji se po medijima skrivaju, a drustvene mreze su pune snimaka slika i svjedocenja, svakodnevno neki migrant napravi sranje, ubija macetom, nozem, siluju i seksualno napastuju djevojke, a mediji o svemu tome agresivno sute. Ne mozes istinu skrivati u 2024, godini.
Ja mislim da su mnogi glasali za Izrael samo zato jer je takvo glasanje kontra narativa da je Izrael los. Usput ubijaju muslimane tamo negdje.
Broj glasova za Izrael je u isto vrijeme pokazatelj koliko je takvih u EU, i pokazatelj koliko je eurovizija "muzicko takmicenje". Jednako kao i pobjeda ovog nonbinarnog jednoroga. Za muziku su glasali glasaci Lazanje, Francuza i tako dalje. Iako je Francuz dobio i dio glasova od muslimana
Ja mislim da su mnogi glasali za Izrael samo zato jer je takvo glasanje kontra narativa da je Izrael los. Usput ubijaju muslimane tamo negdje.
Broj glasova za Izrael je u isto vrijeme pokazatelj koliko je takvih u EU, i pokazatelj koliko je eurovizija "muzicko takmicenje". Jednako kao i pobjeda ovog nonbinarnog jednoroga. Za muziku su glasali glasaci Lazanje, Francuza i tako dalje. Iako je Francuz dobio i dio glasova od muslimana
- black
- cyprus
#1267 Re: Eurosong 2024-Pobjednik:Švicarska
Da je Palestina sinoć učesvovala, sa kakvom god pjesmom, ja sam siguran da bi pobjedila... Izrael bi bio drugi...dječak sa šibicama wrote: ↑12/05/2024 11:29 U Europi sve cesce pojedjuje desnica, europljani se okrecu desno jer je politika "doseljavanja migranata" rezultirala kontraefektom, svima je pun kurac doseljenika i njihovih zlocina koji se po medijima skrivaju, a drustvene mreze su pune snimaka slika i svjedocenja, svakodnevno neki migrant napravi sranje, ubija macetom, nozem, siluju i seksualno napastuju djevojke, a mediji o svemu tome agresivno sute. Ne mozes istinu skrivati u 2024, godini.
Broj glasova za Izrael je u isto vrijeme pokazatelj koliko je takvih u EU, i pokazatelj koliko je eurovizija "muzicko takmicenje". Jednako kao i pobjeda ovog nonbinarnog jednoroga. Za muziku su glasali glasaci Lazanje, Francuza i tako dalje. Iako je Francuz dobio i dio glasova od muslimana![]()
-
DonieBrasco
#1268 Re: Eurosong 2024-Pobjednik:Švicarska
Ako nista dobra zayebancija na forumu. 
- manuchao91
#1269 Re: Eurosong 2024-Pobjednik:Švicarska
uuu dobra Austrijanka 94 godište.I dobar scenski nastup .Svjetlosni efekti odlicni,pjesma pravi Eurodance ono sto eurovizija traži.Predobro ,gledam vec 5 ti put
- dječak sa šibicama
#1270 Re: Eurosong 2024-Pobjednik:Švicarska
Ruke k sebi, Marie-Sophie je zauzeta!manuchao91 wrote: ↑12/05/2024 11:39 uuu dobra Austrijanka 94 godište.I dobar scenski nastup .Svjetlosni efekti odlicni,pjesma pravi Eurodance ono sto eurovizija traži.Predobro ,gledam vec 5 ti put
- Edin H.
#1271 Re: Eurosong 2024-Pobjednik:Švicarska
cyprus wrote: ↑12/05/2024 11:19Vrlo jednostavno objasniti... Kod glasanja publike prođe dobro sve što polarizira javnost... Tako npr. može nekog hejtat 80% publike, podrška ostalih 20% može biti itekako dovoljna da nekog izbaci blizu vrhu ili sami vrh... Bilo da je riječ o pederima, bilo da je riječ o Izraelu, ili nekom trećem... Jer od hejta nema selameta - ne možeš glasat da nekog daš negativne bodove, nego samo za onog koga želiš podržat...Porodice Foht wrote: ↑12/05/2024 06:58 Moze li neko pojasniti kako ziri toliko zemalja smjesti Izrael u “drugu ligu”, bez ikakve sanse,po meni posve korektno, a onda tzv. glasovi publike pogurase te iste Jevreje umalo do pobjede? Sreca, ne pokvarise mi noc.
Slično je i na izborima - jest da 70% ljudi hejta SDA, ali zbog onih cca 30% vjernih glasača, oni će maltene uvijek biti stranka br. 1 po broju glasova, jer se ovi ostali rasprše na mnogo drugih opcija...
A ovo od sinoć je stvarno lako objasnit... Žiriji je pretežno sastavljeni od lijevo-liberalnih ljudi kojima je podrška LGBT populaciji i Palestini bliska... Zato je bilo puno glasova za Švicarsku i malo za Izrael... A kako su dosad biti ispromovisani binarni elementi LGBT spektra, tako je sad došao red na ne-binarne![]()
U publici sa druge strane imaš i mnogo desno-orijentisanih ljudi... Glasovi za Izrael su sinoć bili glasovi desnice... Npr. Španija - njihova aktuelna vlada je vrlo pro-plaestinska... Ali ona jedva da ima većinu za ostanak na vlasti - desničarska opozicija je dosta jaka... Tako da španski glasovi za Izrael su ujedno dobrim dijelom bili i desničarski glasovi protiv španske vlade...
Previše je sve ovo ispolitizirano, ali sociološki vrlo lako objašnjivo...
Dobro napisano, masovna psihologija je izuzetno interesantno polje i žao mi je gledajući iz današnjeg aspekta da je nisam imao priliku studirati.
- dječak sa šibicama
#1272 Re: Eurosong 2024-Pobjednik:Švicarska
Prije 30 godina slusali smo pjesme, prije 20 smijali se kad komsije glasaju za komsije, danas mi nedostaje i ovo drugo vrijeme.
- dječak sa šibicama
- okanomalo
#1274 Re: Eurosong 2024-Pobjednik:Švicarska
da su hrvati obukli svoga decka u suknicu i stiklice pobjeda bi bila zagarantovana. ovako on seta sa djevojkom? pa gdje to ima? 
- Edin H.
#1275 Re: Eurosong 2024-Pobjednik:Švicarska
Nastupio je Fazla sa “Sva bol svijeta”, tokom rata u BiH, , po meni dobra pjesma, pa nije najbolje prošao.cyprus wrote: ↑12/05/2024 11:35Da je Palestina sinoć učesvovala, sa kakvom god pjesmom, ja sam siguran da bi pobjedila... Izrael bi bio drugi...dječak sa šibicama wrote: ↑12/05/2024 11:29 U Europi sve cesce pojedjuje desnica, europljani se okrecu desno jer je politika "doseljavanja migranata" rezultirala kontraefektom, svima je pun kurac doseljenika i njihovih zlocina koji se po medijima skrivaju, a drustvene mreze su pune snimaka slika i svjedocenja, svakodnevno neki migrant napravi sranje, ubija macetom, nozem, siluju i seksualno napastuju djevojke, a mediji o svemu tome agresivno sute. Ne mozes istinu skrivati u 2024, godini.
Broj glasova za Izrael je u isto vrijeme pokazatelj koliko je takvih u EU, i pokazatelj koliko je eurovizija "muzicko takmicenje". Jednako kao i pobjeda ovog nonbinarnog jednoroga. Za muziku su glasali glasaci Lazanje, Francuza i tako dalje. Iako je Francuz dobio i dio glasova od muslimana![]()