Misliš podanici, i kakve to veze ima?? Oni ne priznaju nijednu vjeru osim svoje zato i pljuju katoličke i pravoslavne svećenike na svakom koraku. Efendije pak skidaju sa snajperima tako da to podaništvo muslimanskih zemalja nema veze sa mržnjom cionista prema drugom i drugačijem…Ludzak wrote: ↑10/05/2024 20:54A zašto bi palili Kuran kada su im većina muslimanskih zemalja savveznici?armin071 wrote: ↑10/05/2024 18:49 https://avaz.ba/vijesti/globus/903855/i ... velje-un-a
Seru se cionisti čitavom svijetu u usta i ovi haman traže još…. Čudi me da nije usput zapalio i Kur’an i Bibliju jer u tome su majstori….
Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
- armin071
#701 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
- Ludzak
#702 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Nije pitanje da li oni vole drugu vjeru osim svoje (realno, većina pripadnika svoje vjere ne voli druge vjere sem svoje), već javno već je pitanje zašto bi javno palili Kuran i Bibliju?armin071 wrote: ↑10/05/2024 21:00Misliš podanici, i kakve to veze ima?? Oni ne priznaju nijednu vjeru osim svoje zato i pljuju katoličke i pravoslavne svećenike na svakom koraku. Efendije pak skidaju sa snajperima tako da to podaništvo muslimanskih zemalja nema veze sa mržnjom cionista prema drugom i drugačijem…Ludzak wrote: ↑10/05/2024 20:54A zašto bi palili Kuran kada su im većina muslimanskih zemalja savveznici?armin071 wrote: ↑10/05/2024 18:49 https://avaz.ba/vijesti/globus/903855/i ... velje-un-a
Seru se cionisti čitavom svijetu u usta i ovi haman traže još…. Čudi me da nije usput zapalio i Kur’an i Bibliju jer u tome su majstori….
- jeza u ledja
#703 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Nakon sto je Biden zaustavio slanje jedne posiljke bombi Izraelu, Ben Gvir na twitteru napisao "Biden
Hamas".
Mislim ono, dokle ide ta zadojenost i nadobudnost.
- SmokingMan
#704 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Stepen bezobrazluka na koje USA nema pravog odgovora, šta reći, kompromitovana spoljašnja politika mogla bi ih doći glave.
-
giannibelif
#705 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
I što bi Izrael sutra normalno živio, ovi Mizrahi, jemenski i perzijski Jevreji mu ne daju. Ogromna polarizacija je u tom društvu tamo. Prevelika razlika izmedju svih koji su stigli sa raznih strana i sve to skupa u jednoj korpi egzistira. Krajnja desnica u liku ultra vjerski orijentiranih Jevreja je jedini neprijatelj tamo njima, a vlast to koristi obilato.
- skupljac_zeljeza
#706 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
A šta će biti kroz 10 ili 20 godina?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#707 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
https://edition.cnn.com/2024/05/10/midd ... index.htmlStrapped down, blindfolded, held in diapers: Israeli whistleblowers detail abuse of Palestinians in shadowy detention center
- skupljac_zeljeza
#708 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Brazil....
- armin071
#709 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
https://www.sou rce.ba/mobile/clanak/Muzika/688512
koji blam
Na svakom koraku otpor prema Izraelu raste. Što je do jučer bilo nezamislivo, danas sve više ljudi dižu glas čak i pored ove represije tv medija i državnih aparata na svakom koraku…
koji blam
-
mishic
#710 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Netanyahu, njegova vlada, Izrael i sve što se ovih mjeseci događa vezano za njih svoj vrhunac i idiotluk pokazali su pred međunarodnom javnošću vezano za Eurosong. Međunarodna zajednica je još jednom kao i devedesetih godina prošlog stoljeća stala na stranu i podržala zlo i zločin, javnost ponovo nije u stanju prisiliti svoje vlade da ne stoje uz zlo, protesti širom svijeta se događaju uz hapšenja i policijske torture, ukratko zlo ponovo trijumfuje.
I kao što su greške napravljene na isti način tokom devedesetih proizvele posljedice koje i danas odnose živote, kao što je tadašnje nagrađivanje zla, zločina i genocida ugrozilo mir, proizvelo nove ratove, sukobe i krvoprolića, tako će i ova nova podrška zlu, zločinu i genocidu proizvesti niz posljedica. Silnici koje čine današnje zločine i provode genocid a i oni što ih podržavaju u tome neće uvijek i trajno biti u poziciji da se samo oni pitaju. A kada se situacija obrne pa budu ginuli i oni koji danas siju smrt svijet će se ponovo čuditi pitajući se od kuda i kako da se takvo i toliko zlo ponovo javi?!!
Gospodo, spirala zla je nezaustavljiva, nju hrane i povečevaju svi koji bilo gdje, bilo kada i bilo kako čine zlo i grdno se varaju da će moći da kontrolišu kretanje te spirale i njen rast. Netanyahu i njegov narod doživjeli su ono što danas i sami čine i grdno se varaju ako misle da njih više nikada neće moći ponovo sustići ono što danas oni čine. To je tako i biće tako dok je svijeta. Uzajmi vrati, kupi plati, bilo je i biće dok je svijeta i vijeka!!!
I kao što su greške napravljene na isti način tokom devedesetih proizvele posljedice koje i danas odnose živote, kao što je tadašnje nagrađivanje zla, zločina i genocida ugrozilo mir, proizvelo nove ratove, sukobe i krvoprolića, tako će i ova nova podrška zlu, zločinu i genocidu proizvesti niz posljedica. Silnici koje čine današnje zločine i provode genocid a i oni što ih podržavaju u tome neće uvijek i trajno biti u poziciji da se samo oni pitaju. A kada se situacija obrne pa budu ginuli i oni koji danas siju smrt svijet će se ponovo čuditi pitajući se od kuda i kako da se takvo i toliko zlo ponovo javi?!!
Gospodo, spirala zla je nezaustavljiva, nju hrane i povečevaju svi koji bilo gdje, bilo kada i bilo kako čine zlo i grdno se varaju da će moći da kontrolišu kretanje te spirale i njen rast. Netanyahu i njegov narod doživjeli su ono što danas i sami čine i grdno se varaju ako misle da njih više nikada neće moći ponovo sustići ono što danas oni čine. To je tako i biće tako dok je svijeta. Uzajmi vrati, kupi plati, bilo je i biće dok je svijeta i vijeka!!!
- skupljac_zeljeza
-
sumirprimus
#712 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Fascinantni su mi ovi migranti koji bjeze iz svojih propalih drzava i diktatura u jednu svedsku i onda gore prave ovakva srnja 
- shape of despair
#713 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
ti znaš ko je ko na snimku i odakle je,zanimljivosumirprimus wrote: ↑11/05/2024 23:19 Fascinantni su mi ovi migranti koji bjeze iz svojih propalih drzava i diktatura u jednu svedsku i onda gore prave ovakva srnja![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#714 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
čuj, to je ono što sam neki dan govorio o ponašanju koje bi ih moglo koštati. stvarno ne znam da su ikada bili ovoliko nemudri. baš ta nadobudnost i bahatost, nasilnike svi mrze i preziru. ne zadržavaju se sa tim ponašanjem u granicama izraela/palestine. misle da je svijet njihov. ali svijet nije getoizirana palestina, pa se onda naiđe na otpor i ostane uvrijeđen ko razmaženo derište.jeza u ledja wrote: ↑11/05/2024 03:58 Nakon sto je Biden zaustavio slanje jedne posiljke bombi Izraelu, Ben Gvir na twitteru napisao "BidenHamas".
ja se stvarno ne sjećam ovolike frke oko izraela i na manifestacijama koje nemaju veze sa stanjem tamo, tipa evrovizije.
-
last mohicans
#715 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Nisu oni nemudri, već bahati i bezobrazni, pa se pišaju po cijelom dunjaluku, a Amerika je faktički njihova marioneta. Ali, raduje ovaj medijski i nadasve narodski otpor kojeg nikad ranije nije bilo. Svijet se digao. Za 1.maj sam i u Italiji svjedočio prvomajskim skupovima gdje su domicilni Italijani nosali palestinke i zastave.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#716 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
bahatost je slabost. nikakve koristi, a velike posljedice. prati ovo da je na evroviziji izraelac podjebavo mrtve roditelje holanđanina... mislim, koji kurac jebote...last mohicans wrote: ↑11/05/2024 23:37 Nisu oni nemudri, već bahati i bezobrazni, pa se pišaju po cijelom dunjaluku, a Amerika je faktički njihova marioneta. Ali, raduje ovaj medijski i nadasve narodski otpor kojeg nikad ranije nije bilo. Svijet se digao. Za 1.maj sam i u Italiji svjedočio prvomajskim skupovima gdje su domicilni Italijani nosali palestinke i zastave.
- TAFKAP
#717 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Udarna vijest:
Američka vlada vjeruje da je moguće da je Izrael prekršio međunarodno humanitarno pravo oružjem koje su SAD dostavile u Pojasu Gaze. Međutim, izvještaj State Departmenta ostavlja otvorena vrata za Bajdenovu vladu.
Kofol malo pritisak na Netanjahua, mislim moguće je... Isto ko da je moguće da se Biden nada da će sa tim zamazati oči glasačima...
Američka vlada vjeruje da je moguće da je Izrael prekršio međunarodno humanitarno pravo oružjem koje su SAD dostavile u Pojasu Gaze. Međutim, izvještaj State Departmenta ostavlja otvorena vrata za Bajdenovu vladu.
Kofol malo pritisak na Netanjahua, mislim moguće je... Isto ko da je moguće da se Biden nada da će sa tim zamazati oči glasačima...
-
putokaz1
#718 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Koja budala dade 300 poena izraelu
-
glockov kolac
-
putokaz1
#720 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ako im Biden Zavrne Pipu nema od njih nista
-
glockov kolac
#721 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ma nikad, ovo je samo igra za javnost. Tek kad se Amerika o sevi zabavi onda ce ih ostaviti na cjediilu ko i sve svoje "saveznike".
-
putokaz1
#722 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Mene strah da i nas ostavi...glockov kolac wrote: ↑12/05/2024 01:29Ma nikad, ovo je samo igra za javnost. Tek kad se Amerika o sevi zabavi onda ce ih ostaviti na cjediilu ko i sve svoje "saveznike".
- jeza u ledja
#723 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Kojim glasacima bi trebali zamazati oci? Nek dovoljno pririsne Izraelce i pocece gubiti glasove, ne obratno.TAFKAP wrote: ↑11/05/2024 23:56 Udarna vijest:
- jeza u ledja
#724 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Pa nikad prije nisu napravili ovakve zlocine kao sada u ovako kratkom roku i nikad uostalom nisu imali ovakve frikove u vladi.Chmoljo wrote: ↑11/05/2024 23:30čuj, to je ono što sam neki dan govorio o ponašanju koje bi ih moglo koštati. stvarno ne znam da su ikada bili ovoliko nemudri. baš ta nadobudnost i bahatost, nasilnike svi mrze i preziru. ne zadržavaju se sa tim ponašanjem u granicama izraela/palestine. misle da je svijet njihov. ali svijet nije getoizirana palestina, pa se onda naiđe na otpor i ostane uvrijeđen ko razmaženo derište.jeza u ledja wrote: ↑11/05/2024 03:58 Nakon sto je Biden zaustavio slanje jedne posiljke bombi Izraelu, Ben Gvir na twitteru napisao "BidenHamas".
ja se stvarno ne sjećam ovolike frke oko izraela i na manifestacijama koje nemaju veze sa stanjem tamo, tipa evrovizije.
I slazem se, do sada su mudro iskoristavali svoju poziciju i poziciju muslimana u svijetu, ali sa ovakvim idiotima ne samo da su ugrozili sebe vec i sve jevreje svijeta. Ponasaju se kao neko ko je radio sta hoce previse dugo vremena bez ikakvih checks and balances. Nije to tako bilo uvijek, to je tako zadnjih 20-25 godina, sa tendencijom na gore, i kulminacijom ovog sto imamo danas.
I dalje mislim da se nista znacajno nece promjeniti, i mislim da je tragicno i bezobrazno uvjeravati zrtve svega ovoga da ce se nesto drasticno promjeniti, no to prvenstveno zasnivam na toj percepiranoj "mudrosti", koje izgleda sve manje ima. Ako ste zaglupili za ovih zadnjih 75 godina, i postali fastioidna diktatura, ah mozda je vrijeme da vam se desi malo uvodjenje demokratije.
-
sumirprimus
#725 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Vox populi
Nema lobi veze s tim, ovo je cist doksz da nije stanje u europi onakvo kakvo se prikazuje na tim protestima koje vode vecinom migranti. I da je podrska izraelu mnogo veca nego sto se to oslikava kroz medije. Tiha vecina. Htjeli vi to priznat ili ne
Nema lobi veze s tim, ovo je cist doksz da nije stanje u europi onakvo kakvo se prikazuje na tim protestima koje vode vecinom migranti. I da je podrska izraelu mnogo veca nego sto se to oslikava kroz medije. Tiha vecina. Htjeli vi to priznat ili ne