Ama...
![Cool 8-)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/laugh.gif)
Hej, slušaj, za moju "frizuru" mjera.
Kakvi "barberi", kakve mačke piterine!
Ama...
Ja se sisam za 7KM ili je mozda sad 8KM.Chmoljo wrote: ↑03/05/2024 21:56 dobro ba Hakize jebote, uništio bi nokiu 3310...
glede teme, koja je interesantna... isti sam ko medo. baš taj taksi mi je toliko big no no, kao da ću potrošiti ne znam šta. a 10-20 dam za najveću glupost.
i ja i žena smo često u grču oko nekih stvari, a ne moramo biti. ne zarađujemo toliko da ne moramo gledati cijene, ali sigurno možemo biti opušteniji.
ono što čovjek primjeti je da ga jefitnije počesto dođe skuplje - neodržavanje auta, jeftina odjeća & obuća, jeftin alat i sl.
glede napojnica, ostavljam. izuzetak je da ne ostavim. doduše, primjetno je da su konobari u sarajevu mnogo profesionalniji od onih npr u jablanici što neko spomenu. vjerovatno je to uzrok slabe plate ili eksploatisanja, ili šta već, ali uslugu preko kurca "kažnjavam" plaćanjem tačnog iznosa.
inače, te napojnice stvarno nisu velike, marka, dvije... vrlo često je zaokruživanje. neki dan sam ostavio pet, gdje je ručak koštao 80. i to pošto nisam imao keša pitao je li se može karticom bakšiš ostaviti, kaže konobarica može. na drugom mjestu pitao nekad prije, rekli ne može.
i ko se to još šiša za 8 maraka![]()
a da, službe gdje je davanje para nedozvoljeno uvijek se može zamijeniti sa čokoladom npr. i čokolada je sad 2-3 marke.al vrlo vjerovatno je ljudima u uslužnoj djelatnosti kod nas od tih marku, dvije, tri, ako nije preniska plata, bitnije da nisi nadrkani debil koji se istresa tebi jer ne smije kući i da im taj bakšiš vrijedi isto koliko i ljubazno i pristojno "dobar dan" i "jeste li se umorili".
Je li sa pranjem kose, feniranjem, farbanjem i brijanjem?Naslovnica wrote: ↑03/05/2024 22:30Kod Dike petak od 1996.
![]()
![]()
Nema brijanja, a cijene za feniranje i farbanje standardno zavise od dužine kose.
Isti sam tiDzinna wrote: ↑02/05/2024 11:22Joj ovo sve moji baka i dida koji su radili u Njemačkoj. Nedaj Bože otvorit prozor dok se grije, ili da voda curi dok se pere sudjeskupljac_zeljeza wrote: ↑02/05/2024 11:01Sjećam se kada sam prvi puta otišao u Njemačku i stanodavac koji je bio milioner ušao je nešto u kupatilo da pogleda, a ja prao zube i tekla voda i vrati se uze čašu iz kuhinje, nasu jednu, zavrnu česmu i reče da mi je to dovoljno vode da operem zube. Drugi puta našao mi prozor u spavaćoj na kip i reče mi da se tako zimi ne zrači soba nego se otvori na 5 minuta i zatvori da se zidovi ne hlade jer onda će radijatori da bi ugrijali zidove vući dugo plin. U to vrijeme je bila propaganda i na tv kako treba gasiti tv iz zida, a ne daljinskim jer na taj način cijela Njemačka uštedi struje koliko je potrebno jednom velikom gradu jedan dan. Meni to nije bilo nešto logično jer za Božić oni ukrasi po ulicama i radnjama potroše daleko više za mjesec dana. Bio sam jedne prilike na proslavi Nove godine sa Nijemcima i svi se ono po završetku digli da se očisti iza nas i mene zapadne sudopera i ja ispirao tanjire ispod česme i dođe jedan i napuni mi jednu stranu sudopere mlakom vodom, a drugu hladnom i reče kako trebam u toploj strani prati, a u hladnoj ispirati, a ne pustiti da teče voda. Itd...itd...dječak sa šibicama wrote: ↑02/05/2024 09:56 Svabe su prosto takvi, nije skrtost samo pragmaticnost...
Ovo da se voda gasi dok se peru zubi nas je učila Frau Majic iz Njemackog, i to je fakat bacanje vode, to mi je ušlo u naviku da gasim vodu.
medvjed23 wrote: ↑03/05/2024 22:52 Kad sam bio mali, u mojoj raji - tad nisam bio teški introvert i imo sam raju - posipali smo kriške hljeba šećerom. Na šećer koju kap vode, da se malo kao rastopi i eto ga, dobiješ nešto kao slatki namaz. A kad bi se desilo da mama napravi domaći čokoladni namaz, to je tek bila poslastica. Vremenom su se stekli uslovi i za kupovinu takvih namaza, prvo oni najpovoljniji, kasnije nešto skuplji. Al mazanje se pažljivo doziraloUzmeš trunku navrh kašike i onda tanko razmašeš po hljebu
Tek nedavno me taj restriktivni pristup popustio. Sad zagrabim kolko mi je ćeif
![]()
Chmoljo wrote: ↑03/05/2024 21:56 dobro ba Hakize jebote, uništio bi nokiu 3310...
glede teme, koja je interesantna... isti sam ko medo. baš taj taksi mi je toliko big no no, kao da ću potrošiti ne znam šta. a 10-20 dam za najveću glupost.
i ja i žena smo često u grču oko nekih stvari, a ne moramo biti. ne zarađujemo toliko da ne moramo gledati cijene, ali sigurno možemo biti opušteniji.
ono što čovjek primjeti je da ga jefitnije počesto dođe skuplje - neodržavanje auta, jeftina odjeća & obuća, jeftin alat i sl.
glede napojnica, ostavljam. izuzetak je da ne ostavim. doduše, primjetno je da su konobari u sarajevu mnogo profesionalniji od onih npr u jablanici što neko spomenu. vjerovatno je to uzrok slabe plate ili eksploatisanja, ili šta već, ali uslugu preko kurca "kažnjavam" plaćanjem tačnog iznosa.
inače, te napojnice stvarno nisu velike, marka, dvije... vrlo često je zaokruživanje. neki dan sam ostavio pet, gdje je ručak koštao 80. i to pošto nisam imao keša pitao je li se može karticom bakšiš ostaviti, kaže konobarica može. na drugom mjestu pitao nekad prije, rekli ne može.
i ko se to još šiša za 8 maraka![]()
a da, službe gdje je davanje para nedozvoljeno uvijek se može zamijeniti sa čokoladom npr. i čokolada je sad 2-3 marke.al vrlo vjerovatno je ljudima u uslužnoj djelatnosti kod nas od tih marku, dvije, tri, ako nije preniska plata, bitnije da nisi nadrkani debil koji se istresa tebi jer ne smije kući i da im taj bakšiš vrijedi isto koliko i ljubazno i pristojno "dobar dan" i "jeste li se umorili".
Pa pitaj je
Hej, dobar sam fol skonto. Lafo neka introvertnost, lafo neki poetični vuk samotnjak, lafo neke šopenhauerske kontemplacije o samoći, u samoći, a zapravo - želja da svoju Nutellu zadržim za sebesuspect_zero wrote: ↑04/05/2024 00:51medvjed23 wrote: ↑03/05/2024 22:52 Kad sam bio mali, u mojoj raji - tad nisam bio teški introvert i imo sam raju - posipali smo kriške hljeba šećerom. Na šećer koju kap vode, da se malo kao rastopi i eto ga, dobiješ nešto kao slatki namaz. A kad bi se desilo da mama napravi domaći čokoladni namaz, to je tek bila poslastica. Vremenom su se stekli uslovi i za kupovinu takvih namaza, prvo oni najpovoljniji, kasnije nešto skuplji. Al mazanje se pažljivo doziraloUzmeš trunku navrh kašike i onda tanko razmašeš po hljebu
Tek nedavno me taj restriktivni pristup popustio. Sad zagrabim kolko mi je ćeif
![]()
Postao si rasipan i zatvorio se u sebe![]()
https://hairground.hr/proizvod/wahl-sup ... a-sisanje/Truba wrote: ↑04/05/2024 12:03 ja sam na dar dobio 2018 masinicu jer sam se odavno ima 10 godina uvijek sisao na keca ili dvicu
kaze frizer ljudi ganjaju s 4 dlake frizuru a ti s tako gustom kosom na keca
i onda su culi to i kupili mi masinicu
pun pogodak je bio i u koroni ta masinica
nedavnmo sam kupio novu i zajebo se jer je na kabl nije na bateriju
ali radi i ona prva pa se natezem na vikendici zbog dlaka nek idu u polje