U Metropolisu u Titovoj je nekad radila jedna plavka, curvy sa velikim divnim fonase. Njoj sam ostavljao velikodusno baksis. Da ti to nije ta prijateljica?Nastasia wrote: ↑03/05/2024 15:17 Birvaktile Isla na razgovor za poziciju konobara u Metropolisu, covjek mi dao ponudu plata+baksis.
Reko plata je mala, kaze imaces baksis.
Kolko cu imati baksis? Ne zna on.
Pa kako mi moze garantovat da cu imati dovoljno na kraju mjeseca da prezivim? Ne moze.
Prijateljica pocne radit, ja nisam htjela.
U stvarnosti ih je tjerao da pisu kad su koji dan koliko imali, i onda na kraju mjeseca im oduzme od ionako mizerne plate, postotak od njihovog baksisa za koji je smatrao da treba ici njemu.
Govnjivom motkom zatuc.
Relikti kokuzluka
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#251 Re: Relikti kokuzluka
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#252 Re: Relikti kokuzluka
Zapravo ljudi koji nikas nisu imali trose ko ludi kad se dokopaju para. Da nadoknade sve.
Ja recimo sam uvijek kupovao troslojni toalet papir, a u zadnjih 5-6 godina iskljucivo cetvoroslojni. Kad se brisem (naravno, nakon sto sam oprao vodom), pitam se da li su mi sva cetiri sloja potrebna.
Ja recimo sam uvijek kupovao troslojni toalet papir, a u zadnjih 5-6 godina iskljucivo cetvoroslojni. Kad se brisem (naravno, nakon sto sam oprao vodom), pitam se da li su mi sva cetiri sloja potrebna.
- jeza u ledja
#253 Re: Relikti kokuzluka
Pa ti si bolan dosao maksuz na temu da polemises o tome ko ima pravo na baksis, ne ja.Hakiz wrote: ↑03/05/2024 20:34Da nema, ne bismo o ovome uopšte pričalijeza u ledja wrote: ↑03/05/2024 19:38Nije komentar o tebi vec sarkazam o tvojoj argumentaciji koja nema bas puno smisla. Ako ti smeta sistem onda ili ne idi da jedes vani ili ga mijenjaj na drugi nacin. Ne tako sto ces uskratiti ekstra prihod konobara jer se ti kao zalazes za njegovu dobrobit.
Ovako ispada da samo trazis izgovor da prodjes jeftinije, sto se, pazi cuda, savrseno uklapa u ovu temu.
Kao sto ti imas pravo da neostavljas baksis, drugi imaju pravo da ostavljaju. Nema potrebe da moralisemo jedni drugima.![]()
Niti bi ti imao potrebu da napišeš ovaj post.
Sasvim slučajno si opasku da nema potrebe da morališemo napisao tak nakon što si mi "očitao bukvicu". Ko te ne zna, skupo bi te platio![]()
- dale cooper
#254 Re: Relikti kokuzluka
Hakiz being Hakiz. 
-
DonieBrasco
#255 Re: Relikti kokuzluka
Posebna prica je kad se fukara obogati.
-
no_sikiriki
#256 Re: Relikti kokuzluka
Pustite čovjeka na miru, on mrzi biti u centru pažnje.
- skrbavi-admin
-
Hakiz
#258 Re: Relikti kokuzluka
Ni ovdje me ne ostavljaš na miru
-
no_sikiriki
#259 Re: Relikti kokuzluka
Hakiz wrote: ↑03/05/2024 21:40Ni ovdje me ne ostavljaš na miru![]()
- Rockefeller
#260 Re: Relikti kokuzluka
Jako dobra tema 
-
Hakiz
#261 Re: Relikti kokuzluka
Dobro si, ja se već uplašio da si ovo ti šta pišeš na ovoj temi.jeza u ledja wrote: ↑03/05/2024 21:29Pa ti si bolan dosao maksuz na temu da polemises o tome ko ima pravo na baksis, ne ja.Hakiz wrote: ↑03/05/2024 20:34Da nema, ne bismo o ovome uopšte pričalijeza u ledja wrote: ↑03/05/2024 19:38
Nije komentar o tebi vec sarkazam o tvojoj argumentaciji koja nema bas puno smisla. Ako ti smeta sistem onda ili ne idi da jedes vani ili ga mijenjaj na drugi nacin. Ne tako sto ces uskratiti ekstra prihod konobara jer se ti kao zalazes za njegovu dobrobit.
Ovako ispada da samo trazis izgovor da prodjes jeftinije, sto se, pazi cuda, savrseno uklapa u ovu temu.
Kao sto ti imas pravo da neostavljas baksis, drugi imaju pravo da ostavljaju. Nema potrebe da moralisemo jedni drugima.![]()
Niti bi ti imao potrebu da napišeš ovaj post.
Sasvim slučajno si opasku da nema potrebe da morališemo napisao tak nakon što si mi "očitao bukvicu". Ko te ne zna, skupo bi te platio![]()
![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#262 Re: Relikti kokuzluka
dobro ba Hakize jebote, uništio bi nokiu 3310...
glede teme, koja je interesantna... isti sam ko medo. baš taj taksi mi je toliko big no no, kao da ću potrošiti ne znam šta. a 10-20 dam za najveću glupost.
i ja i žena smo često u grču oko nekih stvari, a ne moramo biti. ne zarađujemo toliko da ne moramo gledati cijene, ali sigurno možemo biti opušteniji.
ono što čovjek primjeti je da ga jefitnije počesto dođe skuplje - neodržavanje auta, jeftina odjeća & obuća, jeftin alat i sl.
glede napojnica, ostavljam. izuzetak je da ne ostavim. doduše, primjetno je da su konobari u sarajevu mnogo profesionalniji od onih npr u jablanici što neko spomenu. vjerovatno je to uzrok slabe plate ili eksploatisanja, ili šta već, ali uslugu preko kurca "kažnjavam" plaćanjem tačnog iznosa.
inače, te napojnice stvarno nisu velike, marka, dvije... vrlo često je zaokruživanje. neki dan sam ostavio pet, gdje je ručak koštao 80. i to pošto nisam imao keša pitao je li se može karticom bakšiš ostaviti, kaže konobarica može. na drugom mjestu pitao nekad prije, rekli ne može.
i ko se to još šiša za 8 maraka
a da, službe gdje je davanje para nedozvoljeno uvijek se može zamijeniti sa čokoladom npr. i čokolada je sad 2-3 marke.
al vrlo vjerovatno je ljudima u uslužnoj djelatnosti kod nas od tih marku, dvije, tri, ako nije preniska plata, bitnije da nisi nadrkani debil koji se istresa tebi jer ne smije kući i da im taj bakšiš vrijedi isto koliko i ljubazno i pristojno "dobar dan" i "jeste li se umorili".
glede teme, koja je interesantna... isti sam ko medo. baš taj taksi mi je toliko big no no, kao da ću potrošiti ne znam šta. a 10-20 dam za najveću glupost.
i ja i žena smo često u grču oko nekih stvari, a ne moramo biti. ne zarađujemo toliko da ne moramo gledati cijene, ali sigurno možemo biti opušteniji.
ono što čovjek primjeti je da ga jefitnije počesto dođe skuplje - neodržavanje auta, jeftina odjeća & obuća, jeftin alat i sl.
glede napojnica, ostavljam. izuzetak je da ne ostavim. doduše, primjetno je da su konobari u sarajevu mnogo profesionalniji od onih npr u jablanici što neko spomenu. vjerovatno je to uzrok slabe plate ili eksploatisanja, ili šta već, ali uslugu preko kurca "kažnjavam" plaćanjem tačnog iznosa.
inače, te napojnice stvarno nisu velike, marka, dvije... vrlo često je zaokruživanje. neki dan sam ostavio pet, gdje je ručak koštao 80. i to pošto nisam imao keša pitao je li se može karticom bakšiš ostaviti, kaže konobarica može. na drugom mjestu pitao nekad prije, rekli ne može.
i ko se to još šiša za 8 maraka
a da, službe gdje je davanje para nedozvoljeno uvijek se može zamijeniti sa čokoladom npr. i čokolada je sad 2-3 marke.
- emigrazione
#263 Re: Relikti kokuzluka
Pa sto se fukara ne bi smjela obogatiti, ne kontam...znam desetine bijednika 40+ godina koji od zivota ocekuju da im isplati u kešu cinjenicu da su npr. rodjeni u Sarajevu i gle cuda svaki je dobio qurcinu u celo, uglavnom nemaju za pive...dok se fukara hrve sa zivotom, muda do koljena i u najvece talase, FGR uglavnom ceka da im roditelji pokrepaju da rasprodaju tudju muku i dodju do prve gute u zivotu...
- jeza u ledja
#264 Re: Relikti kokuzluka
Ja pisem o temi. Ti si se javio da moralises jer ti se nije svidjela prica o napojnicama.Hakiz wrote: ↑03/05/2024 21:51Dobro si, ja se već uplašio da si ovo ti šta pišeš na ovoj temi.jeza u ledja wrote: ↑03/05/2024 21:29Pa ti si bolan dosao maksuz na temu da polemises o tome ko ima pravo na baksis, ne ja.![]()
-
Naslovnica
#265 Re: Relikti kokuzluka
Ja se šišam za 5KM, ostavim 2-5KM na kafu.Chmoljo wrote: ↑03/05/2024 21:56 dobro ba Hakize jebote, uništio bi nokiu 3310...
i ko se to još šiša za 8 maraka![]()
a da, službe gdje je davanje para nedozvoljeno uvijek se može zamijeniti sa čokoladom npr. i čokolada je sad 2-3 marke.al vrlo vjerovatno je ljudima u uslužnoj djelatnosti kod nas od tih marku, dvije, tri, ako nije preniska plata, bitnije da nisi nadrkani debil koji se istresa tebi jer ne smije kući i da im taj bakšiš vrijedi isto koliko i ljubazno i pristojno "dobar dan" i "jeste li se umorili".
-
Kuvet
#266 Re: Relikti kokuzluka
Dobra tema.
Relikt kokuzluka me kostao na prijasnjem autu. Vazda sam ga cijedio do kraja, u smislu goriva. Natocim za 50KM i mora se upalit rezerva i tacno znam koliko jos mogu preci dok nije otisao u vjecna lovista. Prljavstina se nakupila na rezervoaru, teska katastrofa.
Gasim sijalice ( sto bi moj otac uvijek govorio, nismo u dzamiji
) i gasim bojler cim zavrsim sa kupanjem
.
Cipele i odjeca se iskoriste do zadnjeg daha, dok ne popuca.
Ali recimo nikada nisam mario za struju, da li je jeftina ili skupa, Nutella mora biti u kuci bez obzira koliko kosta, tehnika mora biti dobra, tu ne stedim.
U medjuvremenu sam naucio da, sve sto je jeftino najskuplje kosta.
Relikt kokuzluka me kostao na prijasnjem autu. Vazda sam ga cijedio do kraja, u smislu goriva. Natocim za 50KM i mora se upalit rezerva i tacno znam koliko jos mogu preci dok nije otisao u vjecna lovista. Prljavstina se nakupila na rezervoaru, teska katastrofa.
Gasim sijalice ( sto bi moj otac uvijek govorio, nismo u dzamiji
Ali recimo nikada nisam mario za struju, da li je jeftina ili skupa, Nutella mora biti u kuci bez obzira koliko kosta, tehnika mora biti dobra, tu ne stedim.
-
detroit-mercy
#267 Re: Relikti kokuzluka
I ne bili profesionalniji, u Jablanici kad trasis svoju platu, dobijes preko ledjaChmoljo wrote: ↑03/05/2024 21:56 dobro ba Hakize jebote, uništio bi nokiu 3310...
a da, službe gdje je davanje para nedozvoljeno uvijek se može zamijeniti sa čokoladom npr. i čokolada je sad 2-3 marke.al vrlo vjerovatno je ljudima u uslužnoj djelatnosti kod nas od tih marku, dvije, tri, ako nije preniska plata, bitnije da nisi nadrkani debil koji se istresa tebi jer ne smije kući i da im taj bakšiš vrijedi isto koliko i ljubazno i pristojno "dobar dan" i "jeste li se umorili".
- Chmoljo
#268 Re: Relikti kokuzluka
bogami ja za 10. odvedem malog, to nam je 20. još sam promijenio frizera, prethodni je bio i skuplji.
- skrbavi-admin
#269 Re: Relikti kokuzluka
jel opalite brazilsku 
- skrbavi-admin
#270 Re: Relikti kokuzluka
haj sad reci jos samo koji je tvoj svakodnevni profil nick kojeg koristis da znamo tacno ko je taj firaunKuvet wrote: ↑03/05/2024 22:15 Dobra tema.
Gasim sijalice ( sto bi moj otac uvijek govorio, nismo u dzamiji) i gasim bojler cim zavrsim sa kupanjem
.
-
Naslovnica
#271 Re: Relikti kokuzluka
- Chmoljo
#272 Re: Relikti kokuzluka
oj Dika u B fazi?Naslovnica wrote: ↑03/05/2024 22:30Kod Dike petak od 1996.
![]()
![]()
-
Naslovnica
#273 Re: Relikti kokuzluka
Ama...
Hej, slušaj, za moju "frizuru" mjera.
Kakvi "barberi", kakve mačke piterine!
- nepass1
#274 Re: Relikti kokuzluka
Ja se sisam za 7KM ili je mozda sad 8KM.Chmoljo wrote: ↑03/05/2024 21:56 dobro ba Hakize jebote, uništio bi nokiu 3310...
Ali uvjek ostavim cenera. Kafe su mi svakako preskupe pa ne ostavljam baksis. Jedino ako je sta vise pa kosta 19KM onda ostavim tu marku. Metropolis mada tu jednom godisnje sjedem ali nema sanse da bih i pola marke ostavio jer su cjene prenapuhane, da se razumijemo sam od sebe tamo nikad za nikad ne bih sjeo.
Restorane ne posjecujem od ove inflacije.
I kako zenu navesti da kriticno gleda prema trosenju novca? Jucer vec pomaga kako ce joj dug mjesec biti
- Edin H.
#275 Re: Relikti kokuzluka
Je li sa pranjem kose, feniranjem, farbanjem i brijanjem?Naslovnica wrote: ↑03/05/2024 22:30Kod Dike petak od 1996.
![]()
![]()