Pa Dino je sam priznao da je tamo isao po pozivu "grupe gradjna BiH". Jedino nije rekao ko je u to "grupi gradjana BiH" konkretno. Pa da usporedimo sastav sa sastavom kartela. Neka kaze s kim se tamo konkretno vidio i sastao.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
Jordan1961
#26476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
Jordan1961
#26477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Meni pod broj jedan Niksic ne odaje dojam pretjerano inteligentnog covjeka. Tome bih jos dodao sklonost ka korupciji. U kombinaciji ovo dvoje, ovakva situacija je ralno ocekivana. Ne bih se ja tu previse cudio.Hakiz wrote: ↑24/04/2024 14:09Amerikanci ne da išarete, direktno govore. Džaba.DonieBrasco wrote: ↑24/04/2024 13:37 J'ebo te zivot ovaj Niksic nije normalan ima na tacni Juznu interkonekciju i podrsku amrikanaca, on bi ipak razgovrao sa Covicem jos im ovaj amer rekao ko ima svoje interes da se skloni.
Koji li interes ne dozvoljava im da čuju šta im se govori?
- BHCluster
#26478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
DonieBrasco
#26479 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Koprcaju se mnogi ovih dana, preposteni mumini dobro ce u petak da naklanjaju.
- BHCluster
#26480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Evo gledam ove izjave Njive i Kokainovica iz Neuma (Energetski samit) kao Bosna i Hercegovina treba ovo ili ono uraditi a niko da pokrene pitanje Zapadne interkonekcije kad vec Covic blokira izgradnju Juznu.
Last edited by BHCluster on 24/04/2024 15:32, edited 1 time in total.
- dr_Evil
#26481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Niti jedan politicar na sceni ne ostavlja dojam akademika, jer to nisu, na stranu mozda Zlagumdzija(nije akademik ali je makar ljestvica iznad ovih po obrazovanju). To je kao sto napisah vise nasljedna diplomatija, oni vuku konce, ima tu i poneko se probije od raje, ono djon obraz, ali uvijek se po pravilu pitaju stare i kvarne familije. Raja moze do neke granice se popeti.Jordan1961 wrote: ↑24/04/2024 15:08
Meni pod broj jedan Niksic ne odaje dojam pretjerano inteligentnog covjeka. Tome bih jos dodao sklonost ka korupciji. U kombinaciji ovo dvoje, ovakva situacija je ralno ocekivana. Ne bih se ja tu previse cudio.
Za Nerku sklonost ka korupciji, pa tesko da mu mozemo jos uvijek to prisiti, nije se pokazao nesto posebno u tim vodama, a pogotovo SDP, mada su imali svojih grijeha.
Problem kod Nerke i Kifle je najvise sto su obecali mlade, sposobne i obrazovane, a doveli Ramu Isaka.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ja kad sam bio u sdp novo sarajevo sam se iz vedra neba pojavi neka osoba predsjednica mladih iz maglaja...stara partizanska obitelj iz maglajadr_Evil wrote: ↑24/04/2024 15:26Niti jedan politicar na sceni ne ostavlja dojam akademika, jer to nisu, na stranu mozda Zlagumdzija(nije akademik ali je makar ljestvica iznad ovih po obrazovanju). To je kao sto napisah vise nasljedna diplomatija, oni vuku konce, ima tu i poneko se probije od raje, ono djon obraz, ali uvijek se po pravilu pitaju stare i kvarne familije. Raja moze do neke granice se popeti.Jordan1961 wrote: ↑24/04/2024 15:08
Meni pod broj jedan Niksic ne odaje dojam pretjerano inteligentnog covjeka. Tome bih jos dodao sklonost ka korupciji. U kombinaciji ovo dvoje, ovakva situacija je ralno ocekivana. Ne bih se ja tu previse cudio.
Za Nerku sklonost ka korupciji, pa tesko da mu mozemo jos uvijek to prisiti, nije se pokazao nesto posebno u tim vodama, a pogotovo SDP, mada su imali svojih grijeha.
Problem kod Nerke i Kifle je najvise sto su obecali mlade, sposobne i obrazovane, a doveli Ramu Isaka.
dok si drugi napredovali
ali jbg istrpit ćemo i nerka samo da nije neki novi fadil branković bičakćiuć ahmetinedžad itd
-
Jordan1961
#26483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ko malo poznaje odnose Niksica sa Uzunovicem pa javno snimljeno ciganisanje oko strnackog zaposljavanja (brata u autocestama da ne spominjem to je ono sto bi se reko off the charts i ocekivano za nase podneblje) itd. zna o kakvom se karakteru radi. Intlektualno nesposoban za ozbiljne korupcijske afere (tu je za njega Zlatko - koji ga je i doveo a zna i zasto, veliki mag), taj mis mekinjas ce naci nacina da ugrabi mrvicu za sebe. A takav Covicu najvise treba da odradi Juznu interkonekciju.dr_Evil wrote: ↑24/04/2024 15:26Niti jedan politicar na sceni ne ostavlja dojam akademika, jer to nisu, na stranu mozda Zlagumdzija(nije akademik ali je makar ljestvica iznad ovih po obrazovanju). To je kao sto napisah vise nasljedna diplomatija, oni vuku konce, ima tu i poneko se probije od raje, ono djon obraz, ali uvijek se po pravilu pitaju stare i kvarne familije. Raja moze do neke granice se popeti.Jordan1961 wrote: ↑24/04/2024 15:08
- dr_Evil
#26484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ma vise sam referirao na ove begovske i vlastelinske partije koje su tu od stoljeca sedmog. Ali naravno i u SDPu je nasljedna hijerarhija, i komunisticka Juga je stvorila svoju elitu - valjda je zato bilo lako i razbiti.Truba wrote: ↑24/04/2024 15:34
ja kad sam bio u sdp novo sarajevo sam se iz vedra neba pojavi neka osoba predsjednica mladih iz maglaja...stara partizanska obitelj iz maglajastare zasluge... udba...krizni put...ozna...ko ce ga znati ako se raspala juga nisu njihove veze i vezice gdje mrtve partizančine i dalje u njihovim krugovima neštro znače...onda skontaš da si izgubio 10 godina veranja po sdp ljestvicama a nisi nigdje mako
dok si drugi napredovali
ali jbg istrpit ćemo i nerka samo da nije neki novi fadil branković bičakćiuć ahmetinedžad itd
A sta da ti kazem, realno da si zlatan i da imas 10 akademskih titula nisi imao neke velike sanse. I SDP kao i ostale partije je postala partija prosjeka i "zajmic vratic", balkanski mentalitet ne da onome boljem od sebe naprijed, zato se i valjamo u blatu. Dodajmo tome i nacionalni karakter jer ljevica je postala samo motika u ruci desnice.. kud ces.
-
Dimu1927
#26485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne dokazujem nego klevetam. Teret dokazivanja je na tebi da dokazes da sam klevetaoStyling wrote: ↑24/04/2024 14:06Teret dokazivanja je NA TUZENOM. Ti napisao, bujrum dokazi. Preko sudskog naloga moze se saznati ko ovdje pise ovakve stvari, lahoko je to pronaci i na sud. Dokazi da ovo sto si napisao je istina.Dimu1927 wrote: ↑24/04/2024 13:47Za to onda moras dokazati da nije tacno a to se ovi ne usudjuju
Evo tuzi me advokatu naroda i praha, tito im je platio kampanju isto ko sto je brkovic platil cengicu ajd da vas vidim
Da je tako faco bi bio na dozivotnoj sta vam radi svaku noc, sto ga ne tuzite za klevetu ako nije istina ono sto prica ?
Nipovci sponzorisani narko parama, cekam poziv cekam
- BHCluster
#26486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sve sami propali i nesposobni politicari na ovom forumu.Truba wrote: ↑24/04/2024 15:34ja kad sam bio u sdp novo sarajevo sam se iz vedra neba pojavi neka osoba predsjednica mladih iz maglaja...stara partizanska obitelj iz maglajadr_Evil wrote: ↑24/04/2024 15:26Niti jedan politicar na sceni ne ostavlja dojam akademika, jer to nisu, na stranu mozda Zlagumdzija(nije akademik ali je makar ljestvica iznad ovih po obrazovanju). To je kao sto napisah vise nasljedna diplomatija, oni vuku konce, ima tu i poneko se probije od raje, ono djon obraz, ali uvijek se po pravilu pitaju stare i kvarne familije. Raja moze do neke granice se popeti.Jordan1961 wrote: ↑24/04/2024 15:08
Problem kod Nerke i Kifle je najvise sto su obecali mlade, sposobne i obrazovane, a doveli Ramu Isaka.stare zasluge... udba...krizni put...ozna...ko ce ga znati ako se raspala juga nisu njihove veze i vezice gdje mrtve partizančine i dalje u njihovim krugovima neštro znače...onda skontaš da si izgubio 10 godina veranja po sdp ljestvicama a nisi nigdje mako
dok si drugi napredovali
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
pa sam onaj bradati ne znam ni sam kako se zove u jednom trenutku sa mnom u klupi FPN a u drugom u paralemntudr_Evil wrote: ↑24/04/2024 15:41Ma vise sam referirao na ove begovske i vlastelinske partije koje su tu od stoljeca sedmog. Ali naravno i u SDPu je nasljedna hijerarhija, i komunisticka Juga je stvorila svoju elitu - valjda je zato bilo lako i razbiti.Truba wrote: ↑24/04/2024 15:34
ja kad sam bio u sdp novo sarajevo sam se iz vedra neba pojavi neka osoba predsjednica mladih iz maglaja...stara partizanska obitelj iz maglajastare zasluge... udba...krizni put...ozna...ko ce ga znati ako se raspala juga nisu njihove veze i vezice gdje mrtve partizančine i dalje u njihovim krugovima neštro znače...onda skontaš da si izgubio 10 godina veranja po sdp ljestvicama a nisi nigdje mako
dok si drugi napredovali
A sta da ti kazem, realno da si zlatan i da imas 10 akademskih titula nisi imao neke velike sanse. I SDP kao i ostale partije je postala partija prosjeka i "zajmic vratic", balkanski mentalitet ne da onome boljem od sebe naprijed, zato se i valjamo u blatu. Dodajmo tome i nacionalni karakter jer ljevica je postala samo motika u ruci desnice.. kud ces.
i on iznenađen
25 godina poslije isto palamudi kao i prvog dana... neke obitelji su jednostavno krampači a druge su palamudani
najgori su trtimudani
- dr_Evil
#26488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nemoj da se prevaris, najveca veza poslovna postoji u trokutu, pardon trouglu HDZ-SBB-SDA, sto mozes vidjeti preko autocesta i svih vecih poduhvata. Nerko je tu nebitna licnost.Jordan1961 wrote: ↑24/04/2024 15:38
Ko malo poznaje odnose Niksica sa Uzunovicem pa javno snimljeno ciganisanje oko strnackog zaposljavanja (brata u autocestama da ne spominjem to je ono sto bi se reko off the charts i ocekivano za nase podneblje) itd. zna o kakvom se karakteru radi. Intlektualno nesposoban za ozbiljne korupcijske afere (tu je za njega Zlatko - koji ga je i doveo a zna i zasto, veliki mag), taj mis mekinjas ce naci nacina da ugrabi mrvicu za sebe. A takav Covicu najvise treba da odradi Juznu interkonekciju.
A Juzna interkonekcija, ovo da nije smijesno bilo bi zalosno. Da podsjetim da je Platforma bila jedina koja je dirnula u Aluminij, i tu joj je bio i kraj, SDA se nikad nije mjesala u zonu odgovornosti HDZa, to jest gdje je ostala HVO cizma. Da je sad SDA na vlasti nemam na osnovu cega smatrati drugacije. Da li ce Nerko popustit HDZu, da li vrsi spasavanje vojnika Dragana, sve je moguce, sve vec vidjeno na sceni, ali bojim se da mi kao i uvijek slusamo jedno od hambasade, a iza scene je nesto drugo.
Preduzeca Senade, Obraz!
-
Dimu1927
#26489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Tako je. Doneses rjesenje o nekaznjavanju po tom djeluAdzijaFace wrote: ↑24/04/2024 14:35Kako mislis da nesto funkcionise na taj nacin? Ti kazes da sam silovatelj, tuzim te, a ti kazes, dokazi da nisi? WTF?
Daj smirite malo sa etiketama, naci ce se neko koga boli racku za politiku i sl, ali ce vas nauciti pameti. Ne mozes izjaviti nesto bez posljedica.
Evo postavio si sliku kokaine i slicnih droga. Koji dokaz imas za navedeno? Tvoje misljenje? Pa pa ok, misljenje moze i kostati![]()
A ako ja kazem da ti je tito platio kampanju bujrum tuzi me i doka,i da nije, aha jasta. Isto ko sto nisi bio u dubaiju kod njega itd itd
-
Jordan1961
#26490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Za SDA ne sumnjam ali nisu na vlasti i oko ovoga sada su prakticno nemocni. SBB klinicki mrtav i nebitan.dr_Evil wrote: ↑24/04/2024 15:45Nemoj da se prevaris, najveca veza poslovna postoji u trokutu, pardon trouglu HDZ-SBB-SDA, sto mozes vidjeti preko autocesta i svih vecih poduhvata. Nerko je tu nebitna licnost.Jordan1961 wrote: ↑24/04/2024 15:38
Ko malo poznaje odnose Niksica sa Uzunovicem pa javno snimljeno ciganisanje oko strnackog zaposljavanja (brata u autocestama da ne spominjem to je ono sto bi se reko off the charts i ocekivano za nase podneblje) itd. zna o kakvom se karakteru radi. Intlektualno nesposoban za ozbiljne korupcijske afere (tu je za njega Zlatko - koji ga je i doveo a zna i zasto, veliki mag), taj mis mekinjas ce naci nacina da ugrabi mrvicu za sebe. A takav Covicu najvise treba da odradi Juznu interkonekciju.
A Juzna interkonekcija, ovo da nije smijesno bilo bi zalosno. Da podsjetim da je Platforma bila jedina koja je dirnula u Aluminij, i tu joj je bio i kraj, SDA se nikad nije mjesala u zonu odgovornosti HDZa, to jest gdje je ostala HVO cizma. Da je sad SDA na vlasti nemam na osnovu cega smatrati drugacije. Da li ce Nerko popustit HDZu, da li vrsi spasavanje vojnika Dragana, sve je moguce, sve vec vidjeno na sceni, ali bojim se da mi kao i uvijek slusamo jedno od hambasade, a iza scene je nesto drugo.
Preduzeca Senade, Obraz!
Onaj ko ima vlast i ko trenutno moze je Trojka/SDP/Niksic - u kojeg nemam nimalo povjerenja, kako zbog (ne)sposobnosti, tako i zbog karaktera.
- GandalfSivi
-
A_A_AKCIJA
#26492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Laž do laži.Jordan1961 wrote: ↑24/04/2024 15:06Pa Dino je sam priznao da je tamo isao po pozivu "grupe gradjna BiH". Jedino nije rekao ko je u to "grupi gradjana BiH" konkretno. Pa da usporedimo sastav sa sastavom kartela. Neka kaze s kim se tamo konkretno vidio i sastao.
Gdje je Europol izjavio da je bio u Dubaiju i da se sastao sa kriminalcima?
Gdje je Dino rekao da je išao?
Dino je dao dokaz, a izvor je Vlada UAE.
-
A_A_AKCIJA
#26493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Super, samo javno iznesi pod pravim imenom, i dobiješ što si tražio.Dimu1927 wrote: ↑24/04/2024 15:47Tako je. Doneses rjesenje o nekaznjavanju po tom djeluAdzijaFace wrote: ↑24/04/2024 14:35Kako mislis da nesto funkcionise na taj nacin? Ti kazes da sam silovatelj, tuzim te, a ti kazes, dokazi da nisi? WTF?
Daj smirite malo sa etiketama, naci ce se neko koga boli racku za politiku i sl, ali ce vas nauciti pameti. Ne mozes izjaviti nesto bez posljedica.
Evo postavio si sliku kokaine i slicnih droga. Koji dokaz imas za navedeno? Tvoje misljenje? Pa pa ok, misljenje moze i kostati![]()
A ako ja kazem da ti je tito platio kampanju bujrum tuzi me i doka,i da nije, aha jasta. Isto ko sto nisi bio u dubaiju kod njega itd itd
Za Dubai je dokazano.
- 512MB
#26494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jah, dao "izjavu" da 23.03. nije bio u DubaiuA_A_AKCIJA wrote: ↑24/04/2024 16:20Laž do laži.Jordan1961 wrote: ↑24/04/2024 15:06Pa Dino je sam priznao da je tamo isao po pozivu "grupe gradjna BiH". Jedino nije rekao ko je u to "grupi gradjana BiH" konkretno. Pa da usporedimo sastav sa sastavom kartela. Neka kaze s kim se tamo konkretno vidio i sastao.
- Skijaš
#26495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Negdje sam procitao to "hambasada", ne mogu se sad sjetiti gdje. Ko koristi taj izraz i zasto ?
-
plavi_E
#26496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
U vezi pitanja kad je EUROPOL izjavio da se je Konakovic sastajao sa vodjama kriminalne grupe.
Na konstataciju da je akcija izvedena u saradnji s Europolom, Konaković kaže da je i Europol "napisao notornu laž da se on sastajao u Dubaiju s vođama kriminalne grupe".
Znaci to tvrdi sam Konakovic. A njegovi "dokazi" da EUROPOL laze ne dokazuju ama bas nista. I bitno je napomenuti da stoji "sastajao" a ne "sastao" znaci radi se o mnozini.
Na konstataciju da je akcija izvedena u saradnji s Europolom, Konaković kaže da je i Europol "napisao notornu laž da se on sastajao u Dubaiju s vođama kriminalne grupe".
Znaci to tvrdi sam Konakovic. A njegovi "dokazi" da EUROPOL laze ne dokazuju ama bas nista. I bitno je napomenuti da stoji "sastajao" a ne "sastao" znaci radi se o mnozini.
-
plavi_E
#26497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
https://www.klix.ba/vijesti/bih/predmet ... /240424128
Predmet "Black Tie 2": Tužilaštvo BiH tvrdi da je organizovana kriminalna grupa imala namjeru "preuzeti državu"
Ovo postaje sve ozbiljnije.
Prema navodima tužitelja Sanjina Kulenovića u istrazi u ovom predmetu osim domaćih institucija učestvuje i američki FBI, DEA i Europol.
Znaci FBI, DEA i EUROPOL ucestvuju u predmetu. Nisu nikakvi posmatraci ili pomagaci.
Tužilaštvo je izdvojilo i to da je biznismen Gordan Memija platio spomenutim pripadnicima FUP-a angažman kao fizičko osiguranje Edina Gačanina prilikom njegove posjete Sarajevo (Kadić, Čatić i Druškić).
Znaci kum platio obezbjedjenje.
Upravo kod Gordana Memije, prema navodima tužitelja, je pronađen veći broj materijalnih dokaza.
Pa kako bas kod kuma.
Predmet "Black Tie 2": Tužilaštvo BiH tvrdi da je organizovana kriminalna grupa imala namjeru "preuzeti državu"
Ovo postaje sve ozbiljnije.
Prema navodima tužitelja Sanjina Kulenovića u istrazi u ovom predmetu osim domaćih institucija učestvuje i američki FBI, DEA i Europol.
Znaci FBI, DEA i EUROPOL ucestvuju u predmetu. Nisu nikakvi posmatraci ili pomagaci.
Tužilaštvo je izdvojilo i to da je biznismen Gordan Memija platio spomenutim pripadnicima FUP-a angažman kao fizičko osiguranje Edina Gačanina prilikom njegove posjete Sarajevo (Kadić, Čatić i Druškić).
Znaci kum platio obezbjedjenje.
Upravo kod Gordana Memije, prema navodima tužitelja, je pronađen veći broj materijalnih dokaza.
Pa kako bas kod kuma.
-
Jordan1961
#26498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kako ja mogu slagati nesto sto nisam ni rekao. Ni E od Europola spomenuo nisam. I nisam ni spomenuo da se sastao sa kriminalcima.A_A_AKCIJA wrote: ↑24/04/2024 16:20Laž do laži.Jordan1961 wrote: ↑24/04/2024 15:06Pa Dino je sam priznao da je tamo isao po pozivu "grupe gradjna BiH". Jedino nije rekao ko je u to "grupi gradjana BiH" konkretno. Pa da usporedimo sastav sa sastavom kartela. Neka kaze s kim se tamo konkretno vidio i sastao.
Da li je Dino ikada bio u Dubaiju ili ne? I ako je bio s kim se sastao. Pusti ti "grupu gradjana" i svako govno koje Dino posere ne moras mezit. Imaju pojedinici u toj grupi svoje ime.
Evo sta on sam kaze:
"Ja sam išao u Dubai više puta i ići ću opet. Prvi moj odlazak u Dubaji bio je moj medeni mjesec kod naših prijatelja u njihov stan, imam karte koje sam kupio. 2021. sam išao u novembru preko sarajevske agencije i sve sam sam platio."
Ko je platio, niko ga ne pita. Bitnije je s kim se tamo sastajao. O tome ni mukajet.
Last edited by Jordan1961 on 24/04/2024 17:27, edited 1 time in total.
-
zenit dozic
#26499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Citajuci i gledajuci sta se sve desava kontam da je Dino glup pa ga ova siva eminencija iz stranke koristi ili je i on u tome svemu
Taman kad pomislis da si se rjesio jednog zla....
Taman kad pomislis da si se rjesio jednog zla....
-
Ezel Bayraktar
#26500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Bio je u Dubaiju više puta, kad, zašto i s kim, pasoš nek nam uslika a ne neku potvrdu.