Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mishic wrote: ↑23/04/2024 16:56
Trojka časi:
„Trojka je sva buduća imenovanja dala u ruke HDZ-u, ova odluka može imati katastrofalne posljedice“
"Put za imenovanje Vukoje je spreman, kadrovi HDZ-a predsjedavaju oba doma FBiH što je protuustavno"
Nisu u Trojki budale znaju oni dobro zbog cega pozicije bivse vlasti ne ostavljaju sebi nego daju HDZ-u i njegovim satelitima. To sto obicna raja to ne konta to je do raje. I nije to od jucer nego od samog pocetka mandata.
Edin Forto smijenio Bošnjaka da bi povećao broj Hrvata
19.04.2023 — Ministar prometa i komunikacija. Nacionalno “balansiranje” u Vijeću BHANSA-e: Edin Forto smijenio Bošnjaka da bi povećao broj Hrvata.
"Ja mislim da u zadnjih 20 godina osobe koje su obnašale dužnost ministra svoj posao nisu radile na način kako su to trebale da rade. Bili su to ljudi iz druge struke i nisu znali da prepoznaju šta to treba. Ja sam karijeru počeo kao policajac i završio sam je kao kriminalistički službenik. Čovjek sam iz struke i okupio sam najbolji tim, daleko najjači tim imam u državi, može da vodi američku službu", objašnjava Isak.
Posto Ramo bez probleme moze voditi neku americku sluzbu sad se mora strahovati da ga ovi iz DEA ili FBI ne preuzmu i odvedu sa sobom da ih vodi.
"Ja mislim da u zadnjih 20 godina osobe koje su obnašale dužnost ministra svoj posao nisu radile na način kako su to trebale da rade. Bili su to ljudi iz druge struke i nisu znali da prepoznaju šta to treba. Ja sam karijeru počeo kao policajac i završio sam je kao kriminalistički službenik. Čovjek sam iz struke i okupio sam najbolji tim, daleko najjači tim imam u državi, može da vodi američku službu", objašnjava Isak.
Posto Ramo bez probleme moze voditi neku americku sluzbu sad se mora strahovati da ga ovi iz DEA ili FBI ne preuzmu i odvedu sa sobom da ih vodi.
Iskustvo ministra po pitanju djelovanja s obe strane zakona je na zavidnom nivou ...
Prvi put je osuđen na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od dva mjeseca 2011. godine na zbog ugrožavanja sigurnosti prijetnjom. On je novinaru uputio prijetnje rekavši: "Nisi trebao objavljivati članak, nije ti to trebalo (...) čuo si dobro, vidjet ćemo se mi ponovo!"
Odlukom Općinskog suda u Zenici osuđen je na šest mjeseci uslovne kazne zatvora 2014. godine zbog nasilničkog ponašanja. Kazna nije izvršena jer u roku od godinu dana nije počinio novo kazneno djelo.
U osudi se navodi da je žrtvu više puta udario pištoljem u glavu.
Zbog nasilničkog ponašanja mu je suđeno i 2016. godine, ali je predmet ušao u zastaru. Prema optužnici sa trojicom naoružanih muškaraca je prijetio govoreći: "Pucaj, pucaj, ubij ga!"
Evo botovije u napadu. U vezi glasanja evo pojasnjenje. Vanredna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovina održana je danas, a jedina tačka dnevnog reda je bila stav ove institucije u vezi apliciranja Kosova za članstvo u Vijeću Evrope.
Odluka koja je izglasana u Vijeću Evrope ostaje na snazi, zaključak je današnje sjednice Predsjedništva BiH.
Članovi Predsjedništva BiH su glasali na način da je jedan član bio protiv, jedan za i jedan suzdržan.
Denis Bećirović je glasao "za", suzdržan je bio Željko Komšić, a protiv je bila Željka Cvijanović.
Neusaglašen stav
Kako je BiH glasala u Vijeću Evrope: Dvoje za ulazak Kosova, dvoje protiv Napomenimo i kako u ovom slučaju ne postoji mogućnost vitalnog nacionalnog interesa.
Jedan je morao biti suzdrzan kako Cvijanovicka ne bi mogla pozegnuti vitalni. Ali kako objasniti jadnim botovskim jurisnicima.
Zašto je Karla Del Ponte zatamnjivala dokaze iz Srbije?
Wtf?
Nije Karla zatamnjivala djelove dokumenata već vlada Srbije, to je bio njihov tadašnji uslov za saradnju sa Haškim tribunalom.
Mogla je odbiti tu ucjenu saradnje, ali onda ne bi dobila nikakve dokumete od srpske vlasti.
Naravno da je svakome jasno da su zatamnljeni dijelovi koji se odnose na učešće Srbije u agresiji na BiH.
Interpetacija teksta od strane klixa je konfuzna. Kao prvo, i da je povukla VNI, dosao bi na isto - da nema odluke Predsjednistva o prijemu Kosova u Vijece Europe. Kao sto je nema i ovako. Znaci ista stvar, samo sto im Komsic pametno nije htio priustiti luksuz guslanja na jos jednoj posebnoj sjednici.
Drugo, kaze “odluka Vijeca Europe ostaje na snazi”, jer valjda Predsjednistvo ima tu moc, a to je kao bio i cilj sjednice, da ponisti odluke Vijeca Europe.
Prpa.ba wrote: ↑23/04/2024 18:30
Nisi trebao odmah kaciti, da se jos neko upeca osim ovog strastvenog SDP-ovca.
Previse je situacija ozbiljna da bi se zadnjeklasiranim botovskim jurisnicima ostavljalo prostora za sirenje lazi i propagande. Sad samo "djonom u glooovu" sto bi raja rekla.
Mozda internet jurisnici znaju sta je bio cilj Cvijanovicke sa ovom sjednicom? Da je preglasaju pa da "potegne vitalni" pa da prave cirkus u Banjaluci? Ili je samo htijela da vidi ovu dvojicu da ih pita jesu li joj donijeli poklon iz Ameriku?
plavi_E wrote: ↑23/04/2024 18:46
Mozda internet jurisnici znaju sta je bio cilj Cvijanovicke sa ovom sjednicom? Da je preglasaju pa da "potegne vitalni" pa da prave cirkus u Banjaluci? Ili je samo htijela da vidi ovu dvojicu da ih pita jesu li joj donijeli poklon iz Ameriku?
haj sto prenosis doildikove izjave u ekstazi nego ste i srbijanske interese poceli braniti
Leverage wrote: ↑23/04/2024 18:37
Dakle, između da zaključak nema većinu i da ima većinu i bude oboren uz pomoć VNI, bolje je ovo prvo?
Meni se učinilo da je bilo bolje da ide na skupštinu ali ovaj Ljuljan neće da zateže odnose, traži neki kompromis sa rušiteljima države.
Komsicidiot
Leverage wrote: ↑23/04/2024 18:49
Jest ih Ljuljan zajebo, neće moći da guslaju u skupštini po pitanju VNI. To što guslaju inače po svakom pitanju nema veze.
Umjesto da zauzme stav po pitanju Kosova, politički mag Ljuljan je glasao da "hin" šukne pa šukno sam sebi.