To su ljudi koji pricaju da ce se vratiti cim uzmu njemacki pasos i pocnu raditi posao u BiH za njemacku firmu i naravno njemacku platuelcaliente wrote: ↑22/04/2024 17:05Imteresantno je to, ja npr ne poznajem niti jednu jedinu osobu koja se vratila u BiH a pogotovo ovima sa djecom ne pada na pamet.Athlon64 wrote: ↑21/04/2024 20:34Ovi moji školski u Njemačkoj, svi koji rade neke visokokvalifikovane poslove planiraju da se vrate uskoro._BataZiv_0809 wrote: ↑21/04/2024 20:32
I ja sam to primijetio.
Za dosta slucajeva povratka nakon 5 do 7 godina sam saznao u zadnje vrijeme.
Ne penzosa nego bas ljudi koji su otisli u periodu 2013-2017
90% ih ima isti plan: - uzeti njemački pasoš čim mognu; otvoriti obrt u BiH i raditi za njemačkog poslodavca.
Hrvatske porodice s djecom se u Usoru već vraćaju uveliko. Tj. puno više je povrataka nego odlazaka a ruku na srce i nema više ko odatle ni otići.
Trenutno ih izgleda najviše taj pasoš je*e, a kad se oni krenu vraćati, nek je bog na pomoći sa nekretninama...
Ovo ne govorim napamet nego sam aktivni clan dzemata i BH udruzenja, ja samo primjetim neprestani dolazak.
Sada pravimo i svoju novu dzamiju u Minhenu i bas smo pricali o tome da moze biti mala jer ljudi neprestano dolaze.
Bilo bi mi interesantno cuti ko su ti ljudi koji se vracaju i sta ih je to privuklo da se vrate. Zanimljivo je to.
Btw, toliko je njemckih poslodavaca u BiH koji samo cekaju da se vrate ovi iz Njemacke da rade za njih