Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- vaučer
#78226 Re: Liverpool FC
Dosad u sezoni su svaki put nakon poraza reagirali pozitivno, zato mislim da ih je stvarno ubio United u glavi, jer ovdje djeluju izgubljeno i nespremno.
- Point.
#78227 Re: Liverpool FC
Serie A > EPL 
- drug_profi
#78228 Re: Liverpool FC
Ako ispadanje iz ovoga znači da će uzeti svih 21 bod do kraja prvenstva, ja bih rekao nek bude i 0:5.
Ali bojim se da će sve završiti sa mikimaus kupom za ovu sezonu...
- no_sekirli
#78229 Re: Liverpool FC
Gube 0:3, i i dalje se dodaju sa golmanom 
- vaučer
#78231 Re: Liverpool FC
Anketa ne treba.
Nemoguće je izabrati flopa.
Nemoguće je izabrati flopa.
- Edin H.
#78232 Re: Liverpool FC
Srećom vraća se nekoliko igrača, najgore što će se Palace sad naložiti da kao nešto mogu izvući.drug_profi wrote: ↑11/04/2024 22:44 Ako ispadanje iz ovoga znači da će uzeti svih 21 bod do kraja prvenstva, ja bih rekao nek bude i 0:5.
Last edited by Edin H. on 11/04/2024 23:19, edited 1 time in total.
- ismar2215
#78233 Re: Liverpool FC
Potcijenio je Klopp protivnika. Nije bilo potrebe da se s ovim sastavom starta. Poslije pokusaj nekog cupanja s izmjenama, al Atalanta je pokazala da je preozbiljna ekipa.
Ovo je razlika izmedju nas i Citya i Reala, odnosno samog vrha fudbala. Svaku sezonu imamo neki nelogican meltdown protiv objektivno slabijeg protivnika. Fali takticke konstantnosti.
Ovo je razlika izmedju nas i Citya i Reala, odnosno samog vrha fudbala. Svaku sezonu imamo neki nelogican meltdown protiv objektivno slabijeg protivnika. Fali takticke konstantnosti.
-
convict
#78234 Re: Liverpool FC
Srecom nisam bio u prilici gledati utakmicu. Sta bi sa onim dogovorom da ce poginuti za Kloppa, ko je izradio? Treba onu djecu forsirati sto su uzeli kup, bar su pokazali neku zelju.
- BHF_Manijak
#78235 Re: Liverpool FC
Bezobrazno losa utakmica.
OK, razumijem Kloppa, ali je bezobrazno od navijaca ocekivati ludilo, a ovakva igra na terenu. Uvijek je bilo da igra dize raju.
Kompletna ekipa zakurac. Svi do jednog.
Ne znam je li do Uniteda ili do stava, ali bahat, engleski ulazak u utakmicu ovog takmicenja. Takav je meni dojam bio.
Sto je najsmjesnije stvarno vjerujem da ovo i mogu proci, uprkos 0:3, samo s pravim stavom.
Ova igra je bezobrazno mrljava. Nikakva trka i energija.
Nisu krivi samo njih dvojica, ali Gomez i Tsimikas pokazali da nikad vise od rezerve nece biti. Dzaba. Gomez je ok samo za zakrpit.
Jones i Szoboszlai u ocajnoj formi. Dominik posebno. Hajd jones se tek vratio, ali Szoboszlai...
OK, razumijem Kloppa, ali je bezobrazno od navijaca ocekivati ludilo, a ovakva igra na terenu. Uvijek je bilo da igra dize raju.
Kompletna ekipa zakurac. Svi do jednog.
Ne znam je li do Uniteda ili do stava, ali bahat, engleski ulazak u utakmicu ovog takmicenja. Takav je meni dojam bio.
Sto je najsmjesnije stvarno vjerujem da ovo i mogu proci, uprkos 0:3, samo s pravim stavom.
Ova igra je bezobrazno mrljava. Nikakva trka i energija.
Nisu krivi samo njih dvojica, ali Gomez i Tsimikas pokazali da nikad vise od rezerve nece biti. Dzaba. Gomez je ok samo za zakrpit.
Jones i Szoboszlai u ocajnoj formi. Dominik posebno. Hajd jones se tek vratio, ali Szoboszlai...
- vaučer
#78236 Re: Liverpool FC
Moram spomenuti, tek sad vidiš šta znači kad drkaš s prilikama kako Nunez drka non stop. Smireno zakuca onu divnu loptu Jonesa i imaš potpuno drugu utakmicu. Rani gol na Anfieldu transformira i igru i publiku i protivnika.
-
Osmi Socrates
#78237 Re: Liverpool FC
Govori se da su navijači protestovali zato što je najavljeno poskupljenje karata za 2% sljedeće sezone. Ni prvi ni zadnji put. Flat Kop. Flat Anfield. Flat tim. Flat Klopp. Atalanta ih iznenadila igrom čovjek na čovjeka. Sve se potrefilo u jednoj noći. Prvi poraz na Anfieldu nakon 14 mjeseci. 
- drug_profi
#78238 Re: Liverpool FC
Bolje da se ti nizovi prekidaju na manje važnim takmičenjima, nego u prvenstvu.
- Capajebo
#78239 Re: Liverpool FC
Inace ga hvalim, ali koji odron je veceras bio Konate 
- no_sekirli
#78240 Re: Liverpool FC
Evo ja pogledah highlightse, s teškom mukom.
Ma ništa ništa nije odigrano kako treba, još smo na kraju dobro i prošli pa nismo petardu popušili.
Mislim da bi sa Bradleyem na beku dobili puno više, kao i da je Salah od starta igrao.
Ovi eksperimenti se ne pokazuju uspješnim, kao i pokušaj zajebancije sa Europa liga natjecanjem, od 9 utakmica, naši izgubili 3, samo 2 CSa.
Iako bih volio da se ugrizem za jezik, ovo natjecanje je za nas završeno već sinoć. Idemo dalje, još je samo jedan kolosijek ostao...
Ma ništa ništa nije odigrano kako treba, još smo na kraju dobro i prošli pa nismo petardu popušili.
Mislim da bi sa Bradleyem na beku dobili puno više, kao i da je Salah od starta igrao.
Ovi eksperimenti se ne pokazuju uspješnim, kao i pokušaj zajebancije sa Europa liga natjecanjem, od 9 utakmica, naši izgubili 3, samo 2 CSa.
Iako bih volio da se ugrizem za jezik, ovo natjecanje je za nas završeno već sinoć. Idemo dalje, još je samo jedan kolosijek ostao...
- AmiĐa_Idriz
#78241 Re: Liverpool FC
Nije ništa u fudbalu nemoguće, ali okrenuti ovo u Italiji mogu samo u savršenom izdanju. Takvo izdanje mi nije ipak realno, za 7 dana.
Ono sinoć je bilo ozbiljno prizemljenje i ozbiljan šamar iz kojeg će se nadam se izroditi nešto pozitivno.
Ono sinoć je bilo ozbiljno prizemljenje i ozbiljan šamar iz kojeg će se nadam se izroditi nešto pozitivno.
- BHF_Manijak
#78242 Re: Liverpool FC
Ma ja i dalje mislim da sa pravim pristupom i pravom postavom, Atalanta se moze uzeti sa vise golova razlike.
Igraju vrlo vrlo rizicnu taktiku gdje covjek covjeka cuva i tu ako puknes, primas lahko 3+ golova. Jedan igrac kad ti ispadne, srusi se sve kao kula od karata.
To sto Liverpool jucer nije na nivou bio, niko, to je vec druga stvar.
Grozan je pristup bio od starta, kurcev govor tijela, ma uzas sve od pocetka do kraja. Od tribina, igraca, govora tijela, energije...
Ova utakmica me podsjetila na proslogodisnja izdanja.
Molit Boga da se ovi povratnici sto prije dohavizaju i vrate u formu, inace su mogli komotno jos povrijedjeni biti. Jota se cini OK, mada je premali uzorak minuta, ali Salah, Szoboszlai, Jones cine se jako losim. Isto drvene noge.
Takodjer Endo mi se cini prilicno umornim. Jednostavno momak kaska zadnjih par utakmica, sto je razumljivo, poginuo je zadnja 3-4 mjeseca. Podhitno ga treba odmorit.
Igraju vrlo vrlo rizicnu taktiku gdje covjek covjeka cuva i tu ako puknes, primas lahko 3+ golova. Jedan igrac kad ti ispadne, srusi se sve kao kula od karata.
To sto Liverpool jucer nije na nivou bio, niko, to je vec druga stvar.
Grozan je pristup bio od starta, kurcev govor tijela, ma uzas sve od pocetka do kraja. Od tribina, igraca, govora tijela, energije...
Ova utakmica me podsjetila na proslogodisnja izdanja.
Molit Boga da se ovi povratnici sto prije dohavizaju i vrate u formu, inace su mogli komotno jos povrijedjeni biti. Jota se cini OK, mada je premali uzorak minuta, ali Salah, Szoboszlai, Jones cine se jako losim. Isto drvene noge.
Takodjer Endo mi se cini prilicno umornim. Jednostavno momak kaska zadnjih par utakmica, sto je razumljivo, poginuo je zadnja 3-4 mjeseca. Podhitno ga treba odmorit.
- vaučer
#78243 Re: Liverpool FC
Poraz kao poraz mi nije naročit problem. Usput budi rečeno, Atalanta je odigrala apsolutno savršenu utakmicu. Odlično organizirani, odigrali su bez imalo posustajanja cijelih 90 minuta presing na čovjeka cijelu utakmicu i bili efektni, direktni i precizni u realizaciji. Potpuno su zaslužili čak i veću pobjedu. Gledao sam utakmicu i kad su zabili drugi rekao da je dvomeč gotov za nas. Ne jer ne možemo zabiti koji gol, nego jer su nas do te mjere uškopili na Anfieldu, da ne vidim kako može biti bolje u gostima. Može samo biti teže.
Ono što me brine, a na šta ćemo znati odgovor nakon utakmice za vikend, je da je ovo prvi put ove sezone da na loš rezultat odgovorimo još gorom igrom i rezultatom. Doslovno prvi put. Svaki put smo na negativan rezultat odgovarali igrački, trkački i taktički na pravi način. Ali sinoć ne. Dio problema je da je Klopp izveo užasno arogantnu postavu prepunu igrača koji mjesecima nisu šutnuli loptu, iako se ruku na srce nije ništa promjenilo ni kad je uveo ozbiljnije zamjene, do tad je već bilo gotovo jer je Atalanta znala da imaju recept. Dakle utakmica za vikend će reći više. Čak i da pobjedimo a opet fasujemo prvi gol, ili fasujemo gol ili dva uopće, opet se patimo s realizacijom i stvaranjem prilika, opet im darujemo glupe prilike - čak ni pobjeda u tom slučaju me neće razuvjeriti da nismo završili s ovom sezonom. Jer izgledamo umorno i bezidejno, do te mjere da ne vidim kako možemo preživiti ovaj niz utakmica u gostima gdje jednostavno moramo pobjediti sve.
Jedina mala, mala šansa koju vidim je da povratnic, Jota, Trent, Ali možda i Jones - hitno nađu neku formu koja će trznuti, razbuditi i iznova energizirati ekipu. Ali vrijeme za to ističe, ako već nije isteklo, doslovno bi morali u roku od sedam dana biti vrhunski. Dakle ne znam, ne djeluje mi generalna slika dobro nimalo, ali znat ćemo više u nedjelju.
Ono što me brine, a na šta ćemo znati odgovor nakon utakmice za vikend, je da je ovo prvi put ove sezone da na loš rezultat odgovorimo još gorom igrom i rezultatom. Doslovno prvi put. Svaki put smo na negativan rezultat odgovarali igrački, trkački i taktički na pravi način. Ali sinoć ne. Dio problema je da je Klopp izveo užasno arogantnu postavu prepunu igrača koji mjesecima nisu šutnuli loptu, iako se ruku na srce nije ništa promjenilo ni kad je uveo ozbiljnije zamjene, do tad je već bilo gotovo jer je Atalanta znala da imaju recept. Dakle utakmica za vikend će reći više. Čak i da pobjedimo a opet fasujemo prvi gol, ili fasujemo gol ili dva uopće, opet se patimo s realizacijom i stvaranjem prilika, opet im darujemo glupe prilike - čak ni pobjeda u tom slučaju me neće razuvjeriti da nismo završili s ovom sezonom. Jer izgledamo umorno i bezidejno, do te mjere da ne vidim kako možemo preživiti ovaj niz utakmica u gostima gdje jednostavno moramo pobjediti sve.
Jedina mala, mala šansa koju vidim je da povratnic, Jota, Trent, Ali možda i Jones - hitno nađu neku formu koja će trznuti, razbuditi i iznova energizirati ekipu. Ali vrijeme za to ističe, ako već nije isteklo, doslovno bi morali u roku od sedam dana biti vrhunski. Dakle ne znam, ne djeluje mi generalna slika dobro nimalo, ali znat ćemo više u nedjelju.
-
RJ57
#78244 Re: Liverpool FC
jel ima neki smislen razlog zbog koga je klopp ostavio diaza na klupi?
pored macalistera sigurno igrač u trenutno najboljoj formi
a salah ne bi trebao više startati, one je potpuno van forme, nikad gori
pored macalistera sigurno igrač u trenutno najboljoj formi
a salah ne bi trebao više startati, one je potpuno van forme, nikad gori
- BHF_Manijak
#78245 Re: Liverpool FC
Nevezano sad za ovu utakmicu, vec onako generalno... Gledam neke stare klipove, golove...
Jebo te tito koliko su samo uigrani i uhodani, majstori bili Mane, Bobby i Salah. Imam osjecaj da je to ono sto prilicno fali trenutnoj trojci naprijed. Nema to vise veze koliko ko igra zajedno. Ima naravno, ali nije bas ni da su se jucer sreli Diaz, Nunez i Salah, ali opet mi fali nekako tu hemije, fali saradnje, razumijevanja, znanja kretanja itd.
Mislim ima tu i do klase, da se ne lazemo, Mane i Boby su prestrasni igraci, ali nije bas ni da su krampe Diaz i Nunez, medjutim fali to nesto.
Kakve su kontre i kretnje trcali ova prethodna trojica, prestrasno Boga mi.
Kome nije mrsko, da se podsjeti malo...
Jebo te tito koliko su samo uigrani i uhodani, majstori bili Mane, Bobby i Salah. Imam osjecaj da je to ono sto prilicno fali trenutnoj trojci naprijed. Nema to vise veze koliko ko igra zajedno. Ima naravno, ali nije bas ni da su se jucer sreli Diaz, Nunez i Salah, ali opet mi fali nekako tu hemije, fali saradnje, razumijevanja, znanja kretanja itd.
Mislim ima tu i do klase, da se ne lazemo, Mane i Boby su prestrasni igraci, ali nije bas ni da su krampe Diaz i Nunez, medjutim fali to nesto.
Kakve su kontre i kretnje trcali ova prethodna trojica, prestrasno Boga mi.
Kome nije mrsko, da se podsjeti malo...
- vaučer
#78246 Re: Liverpool FC
Sve što ja vidim na tom videu je da je Bobby bio neopjevani bog nogometa i najvažniji igrač tog Liverpoola.
- BHF_Manijak
#78247 Re: Liverpool FC
Ma i Mane je bio munja nebeska, nemoj jebat. Strasnu saradnju je imao taj trojac.
- Logovan
#78248 Re: Liverpool FC
Pa mozda zato sto im je bitnija liga od EL, a kakve je Liverpool srece sa povredama on bi se povrijedio.
- AmiĐa_Idriz
#78249 Re: Liverpool FC
Previše je utakmica Diaz igrao ove godine, morao je negdje odmoriti.
-
RJ57
#78250 Re: Liverpool FC
ligu neće osvojiti, city će vrlo vjerovatno dobiti sve do kraja a oni neće