https://www.youtube.com/shorts/bwVPvSdKm5U
Ukrajina
- Ironmen
#198401 Re: Ukrajina
-
PM72
#198402 Re: Ukrajina
Tako se rat ne dobija...pojedini bilmezi zamišljaju rat tako što dronom ganjaš tenkove...još jednom da ponovim,Ukrajina polako gubi rat i sad preostaje epizoda u kojoj će se amerikanci i englezi čupat iz ukrajinskog blata u kojeg su se uvalili misleći da će sa rusima lakše izaći na kraj.Ukrajina će dobit republiku rusku a vraćaće kredite još 5 generacija
- Leopard_SA
#198403 Re: Ukrajina
Hvala ti. Ovo je strasno
- karanana
#198404 Re: Ukrajina
vidis mjesas stvari. donekle sam se slago s tobom u konstataciji da ukrajina lagano gubi rat, i kad jedan ventil popusti ode sve. kijev i harkiv se brane na istoku, ako padne istok i ako linije kolabriraju, nije bitno to sto kijev ima (ili je imo) 4 miliona a harkiv 1,3 miliona ljudi. ne znam hoce li se tako nesto desiti da linije kolabriraju a postoji i dnjepar koji je neka zadnja linija ako bi se to i desilo.PM72 wrote: ↑09/04/2024 14:51Tako se rat ne dobija...pojedini bilmezi zamišljaju rat tako što dronom ganjaš tenkove...još jednom da ponovim,Ukrajina polako gubi rat i sad preostaje epizoda u kojoj će se amerikanci i englezi čupat iz ukrajinskog blata u kojeg su se uvalili misleći da će sa rusima lakše izaći na kraj.Ukrajina će dobit republiku rusku a vraćaće kredite još 5 generacija
ali onda ti spominjes da ce ukrajina dobiti republiku rusku i vidim da totalno mijesas babe i zabe i da pojma nemas sta ce biti ishod rata. jer ako bude republika ruska, to znaci da ukrajina u najmanju ruku nije izgubila i da su ustvari rusi ti koji ce dati koncesiju i koji ce podanuti zauzete teritotijie i vratiti ih u ukrajinu. i ako ce ukrajina izgubit, kako to da ce vracat kredite? moze li mrtvac vracati kredit?
-
PM72
#198405 Re: Ukrajina
Republika ruska su oni regioni što su rusi zauzeli i nemaju namjeru da ih vrate Ukrajini.Oslobodit ih neće.Na to sam mislio.Ostatak Ukrajine će klepit ušima a zapad će ih natjerati da to priznaju ...
- apsidejzi
#198406 Re: Ukrajina
Cuj molim te, Ukrajina gubi rat. Ukrajina je trebala izgubiti rat za tri dana. No ostali ste usranih gaca i oticete iz Ukrajine usranih gaca. Vasi mokri snovi o ukraijnskom porazu su samo to: mokri snovi. Jedan po jedan tenk nestaju. Rusija ima kapacitet 30 tenkova MJESECNO. Pa ti izracunaj. Jedini razlog zasto napreduju jeste to sto su imali 12.000 kad su poceli.PM72 wrote: ↑09/04/2024 14:51Tako se rat ne dobija...pojedini bilmezi zamišljaju rat tako što dronom ganjaš tenkove...još jednom da ponovim,Ukrajina polako gubi rat i sad preostaje epizoda u kojoj će se amerikanci i englezi čupat iz ukrajinskog blata u kojeg su se uvalili misleći da će sa rusima lakše izaći na kraj.Ukrajina će dobit republiku rusku a vraćaće kredite još 5 generacija
Ruska ekonomija je ratna ekonomija. Ruse im se brane, mostovi, ceste. Zivotni standard im je u pm. Pola budzeta je namjenjeno za rat u Ukrajini. Haloooooo ba. Pola ruskog budzeta je namjenjeno za rat. Ovo je objavilo rusko ministarstvo finansija prosli mjesec. Prihodi od nafte nikad nizi nisu bili. Jedini razlog sto imaju ekonomiju je potrosnja gotovine koju su sacuvali prethodnih godina.
Rusija ne dobija rat. Rusija uzima livadu po livadu i u tom procesu gubi 1000 vojnika dnevno i par desetina vozila. Ukrajina je razjebala rusku mornaricu i otvorila sebi put da izvozi zito bez straha od bombardovanja luke. Imaju problema, to da. Ali da gube rat... Previse gledas prorusku propagandu momce.
- karanana
#198407 Re: Ukrajina
samo cu ovo za zito komentarisati. ima tu mnogo toga sto mi ne znamo i dilovi nisu javni. vjerovatno postoji neki dil o nenapadanju brodova sa zitom isto ko sto ukri ne napadaju ruske tankere koji voze naftu. ili sto i dalje fercera gasovod i naftovod kroz ukrjainu. naravno tu bi se i greta naljutila kad bi napravili mrlju u crnom moru. a ako hoce mogu i jedni i drugi a posebno rusi i dalje pogoditi i potopiti svaki brod a da ne govorim o rokanju brodova u luci odesa. ako hoce.apsidejzi wrote: ↑09/04/2024 15:05Cuj molim te, Ukrajina gubi rat. Ukrajina je trebala izgubiti rat za tri dana. No ostali ste usranih gaca i oticete iz Ukrajine usranih gaca. Vasi mokri snovi o ukraijnskom porazu su samo to: mokri snovi. Jedan po jedan tenk nestaju. Rusija ima kapacitet 30 tenkova MJESECNO. Pa ti izracunaj. Jedini razlog zasto napreduju jeste to sto su imali 12.000 kad su poceli.PM72 wrote: ↑09/04/2024 14:51Tako se rat ne dobija...pojedini bilmezi zamišljaju rat tako što dronom ganjaš tenkove...još jednom da ponovim,Ukrajina polako gubi rat i sad preostaje epizoda u kojoj će se amerikanci i englezi čupat iz ukrajinskog blata u kojeg su se uvalili misleći da će sa rusima lakše izaći na kraj.Ukrajina će dobit republiku rusku a vraćaće kredite još 5 generacija
Ruska ekonomija je ratna ekonomija. Ruse im se brane, mostovi, ceste. Zivotni standard im je u pm. Pola budzeta je namjenjeno za rat u Ukrajini. Haloooooo ba. Pola ruskog budzeta je namjenjeno za rat. Ovo je objavilo rusko ministarstvo finansija prosli mjesec. Prihodi od nafte nikad nizi nisu bili. Jedini razlog sto imaju ekonomiju je potrosnja gotovine koju su sacuvali prethodnih godina.
Rusija ne dobija rat. Rusija uzima livadu po livadu i u tom procesu gubi 1000 vojnika dnevno i par desetina vozila. Ukrajina je razjebala rusku mornaricu i otvorila sebi put da izvozi zito bez straha od bombardovanja luke. Imaju problema, to da. Ali da gube rat... Previse gledas prorusku propagandu momce.
Last edited by karanana on 09/04/2024 15:09, edited 1 time in total.
-
PM72
#198408 Re: Ukrajina
Nisi ti zdrave glave...čuj moji mokri snovi o ukrajinskom porazu i kako ću ja otići iz Ukrajine usranih gaćaapsidejzi wrote: ↑09/04/2024 15:05Cuj molim te, Ukrajina gubi rat. Ukrajina je trebala izgubiti rat za tri dana. No ostali ste usranih gaca i oticete iz Ukrajine usranih gaca. Vasi mokri snovi o ukraijnskom porazu su samo to: mokri snovi. Jedan po jedan tenk nestaju. Rusija ima kapacitet 30 tenkova MJESECNO. Pa ti izracunaj. Jedini razlog zasto napreduju jeste to sto su imali 12.000 kad su poceli.PM72 wrote: ↑09/04/2024 14:51Tako se rat ne dobija...pojedini bilmezi zamišljaju rat tako što dronom ganjaš tenkove...još jednom da ponovim,Ukrajina polako gubi rat i sad preostaje epizoda u kojoj će se amerikanci i englezi čupat iz ukrajinskog blata u kojeg su se uvalili misleći da će sa rusima lakše izaći na kraj.Ukrajina će dobit republiku rusku a vraćaće kredite još 5 generacija
-
Labirint
#198409 Re: Ukrajina
Kakve gluposti ovdje prosipas nije ni čudo što su te tako etiketirali. Odjavi se sam sa teme,imas dovoljno godina...PM72 wrote: ↑09/04/2024 15:09Nisi ti zdrave glave...čuj moji mokri snovi o ukrajinskom porazu i kako ću ja otići iz Ukrajine usranih gaćaapsidejzi wrote: ↑09/04/2024 15:05Cuj molim te, Ukrajina gubi rat. Ukrajina je trebala izgubiti rat za tri dana. No ostali ste usranih gaca i oticete iz Ukrajine usranih gaca. Vasi mokri snovi o ukraijnskom porazu su samo to: mokri snovi. Jedan po jedan tenk nestaju. Rusija ima kapacitet 30 tenkova MJESECNO. Pa ti izracunaj. Jedini razlog zasto napreduju jeste to sto su imali 12.000 kad su poceli.PM72 wrote: ↑09/04/2024 14:51
Tako se rat ne dobija...pojedini bilmezi zamišljaju rat tako što dronom ganjaš tenkove...još jednom da ponovim,Ukrajina polako gubi rat i sad preostaje epizoda u kojoj će se amerikanci i englezi čupat iz ukrajinskog blata u kojeg su se uvalili misleći da će sa rusima lakše izaći na kraj.Ukrajina će dobit republiku rusku a vraćaće kredite još 5 generacija
Rusija ne dobija rat. Rusija uzima livadu po livadu i u tom procesu gubi 1000 vojnika dnevno i par desetina vozila. Ukrajina je razjebala rusku mornaricu i otvorila sebi put da izvozi zito bez straha od bombardovanja luke. Imaju problema, to da. Ali da gube rat... Previse gledas prorusku propagandu momce.![]()
-
zigzag
#198410 Re: Ukrajina
Nema republike ruske, nema sadnje cvijeća na liniji fronta koje bi trebalo kao biti granica i koje će čuvati dva rusa, Ruslan i Timur
To su nečiji vlažni snovi
To su nečiji vlažni snovi
-
geoxx
#198411 Re: Ukrajina
Covjek je prosao rat (iako ne voli pricati o tome), tako da ga definitivno treba saslusati.
-
PM72
#198412 Re: Ukrajina
Nisu to gluposti nego ozbiljne stvari.Drugi je padež što se nedorasla magarad što su ratovala na play stationu pale na priču kako svaki dan pogine hiljadu rusa i sto tenkova i umišljaju da su operateri na dronovima...
Ovo će ostat upisano...vidjećemo ko će biti u pravu
Ovo će ostat upisano...vidjećemo ko će biti u pravu
-
El_comadante
#198413 Re: Ukrajina
Koga ti nazivaš u Gazi terorističkom organizacijom?Haris.ba wrote: ↑08/04/2024 22:01Nema mi neke logike. Nije bas da unistavanje gradova doprinosti nekom priznavanju. Evo, Gaza sravljena sa zemljom pa teroristicka organizacija ne popusta, a da popusti drzava...
Nisam razmisljao o tome, ali moguce da se radi o jednostavnom principu odmazde zbog napada na Belgorod.
Ono, ko napadne rusku teritoriju, ide fizicko unistenje jednoga grada.
Cime oni bacaju ove bombe?
- Čitalac
#198414 Re: Ukrajina
Baerbock: Moramo sačiniti popis Patriota kako bi pomogli Ukrajini.
Zalihe sustava protuzračne obrane Patriot u Njemačkoj gotovo su potpuno iscrpljene, izjavila je ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock.
Šefica njemačke diplomatije naglasila je da bi zbog ruskog bombardiranja Harkova europske zemlje trebale učiniti više.
"Nažalost, zalihe naših vlastitih sustava Patriot sada su gotovo potrošene. Potrebno je izvršiti reviziju svih sustava Patriot u Europi i svijetu, kako bi se pronašla dodatna pomoć za Ukrajinu", rekla je Baerbock i dodala kako se nada da će više informacija biti dostupno na sastanku ministara vanjskih poslova G7.
-
lajkujMe
#198415 Re: Ukrajina
To sto Ukrajina planira evakucija Harkiva nema veze s gubitkom rata niti je Ukrajina blizunda ga izgubi
Ali je daleko od pobjede a pobjeda je upitna.
To nas mori sve sto smo zamislili 2022 je palo u vodu s mlakim zapadom.
A s druge strane (znam da cu biti prozvan) Ukrajina nije Hamas ima luksuz da evakuira grad ako znaju da ce ga Rusi sravniti s zemljom.
Nema potrebe da civili ginu ako postoji opcija da ne ginu.
Ali da valja ne valja
Ali je daleko od pobjede a pobjeda je upitna.
To nas mori sve sto smo zamislili 2022 je palo u vodu s mlakim zapadom.
A s druge strane (znam da cu biti prozvan) Ukrajina nije Hamas ima luksuz da evakuira grad ako znaju da ce ga Rusi sravniti s zemljom.
Nema potrebe da civili ginu ako postoji opcija da ne ginu.
Ali da valja ne valja
- apsidejzi
#198416 Re: Ukrajina
Znas da se ovakvo etiketiranje moze prijaviti moderaciji? No to je obicno znak slabosti i manjka argumenata, sto ke zapravo i tacno. Siris rusku pripagandu bazirano na nicemu i onda ljude koji na to ukazu nazivas magaradi. Iduci put cu ti prijaviti ovakve nazive. Il kulturno pisi il se odjavi sa teme. Ja sve sto sam napisao na ovom forumu ispostavilo se kao tacno. Slobodno se vrati na moje postove sa pocetka rata kad su svi slavoukrajinasi najavljivali pad ruske vojske a mene napadali sto sam realan. Sad je isto samo me napdaju proruski orjentisani.
Shvatas li ti da ovi tvoji uzimaju jedan dva grada godisnje? I to bi da osvoji Ukrajinu?
- apsidejzi
#198417 Re: Ukrajina
Mozda i ima neki deal al bogami imaju i vodeni dronovi koji od ruskih brodova prave podmornicekaranana wrote: ↑09/04/2024 15:08samo cu ovo za zito komentarisati. ima tu mnogo toga sto mi ne znamo i dilovi nisu javni. vjerovatno postoji neki dil o nenapadanju brodova sa zitom isto ko sto ukri ne napadaju ruske tankere koji voze naftu. ili sto i dalje fercera gasovod i naftovod kroz ukrjainu. naravno tu bi se i greta naljutila kad bi napravili mrlju u crnom moru. a ako hoce mogu i jedni i drugi a posebno rusi i dalje pogoditi i potopiti svaki brod a da ne govorim o rokanju brodova u luci odesa. ako hoce.apsidejzi wrote: ↑09/04/2024 15:05Cuj molim te, Ukrajina gubi rat. Ukrajina je trebala izgubiti rat za tri dana. No ostali ste usranih gaca i oticete iz Ukrajine usranih gaca. Vasi mokri snovi o ukraijnskom porazu su samo to: mokri snovi. Jedan po jedan tenk nestaju. Rusija ima kapacitet 30 tenkova MJESECNO. Pa ti izracunaj. Jedini razlog zasto napreduju jeste to sto su imali 12.000 kad su poceli.PM72 wrote: ↑09/04/2024 14:51
-
zivco
#198418 Re: Ukrajina
Svaka cast! Toliko su ga guzovi zabolili da je morao odcutati
-
zivco
#198419 Re: Ukrajina
drug_profi wrote: ↑09/04/2024 13:12Nadovezao si se na prethodnika koji je tvrdnju izrekao u perfektu.PM72 wrote: ↑09/04/2024 12:39Napisao sam da Ukrajina gubi rat...valjda si pismendrug_profi wrote: ↑09/04/2024 12:27 I jesi li u ratu tako svojim saborcima crnjačio?
I pošto si pismen, da nema pojasni na osnovu čega si zaključio da je Ukrajina izgubila rat?
I sam si se našao prozvanim na moj upis gdje sam ja tačno naveo "Čuj Ukrajina izgubila rat".
Dakle ti si se našao braniti i tu tezu koju doduše nisi sam izrekao, ali si se svojim upisima našao iza nje.
Ne znam jesam li ja dovoljno pismen za tebe, ali eto, tako kontam.
[/quote
Pozurio sam,bas nemam vremena a morao sam ovdje odreagovati. Dakle,gornji post je u vezi ovog
-
geoxx
#198420 Re: Ukrajina
Umjesto za Hute, ode za Ukrajinu.
- drug_profi
#198421 Re: Ukrajina
Padaju i mostovi sami od sebe
- apsidejzi
#198422 Re: Ukrajina
Ja nisam iskoristio rijec rusofil. To si ti sebi umislio.PM72 wrote: ↑09/04/2024 17:06Prvo sebe prijavi kad mi napišeš da sam ja rusofil i kako ću ja ostati usranih gaća i slične gluposti.To može napisati samo bezobrazan i nedorastao magarac.apsidejzi wrote: ↑09/04/2024 16:54Znas da se ovakvo etiketiranje moze prijaviti moderaciji? No to je obicno znak slabosti i manjka argumenata, sto ke zapravo i tacno. Siris rusku pripagandu bazirano na nicemu i onda ljude koji na to ukazu nazivas magaradi. Iduci put cu ti prijaviti ovakve nazive. Il kulturno pisi il se odjavi sa teme. Ja sve sto sam napisao na ovom forumu ispostavilo se kao tacno. Slobodno se vrati na moje postove sa pocetka rata kad su svi slavoukrajinasi najavljivali pad ruske vojske a mene napadali sto sam realan. Sad je isto samo me napdaju proruski orjentisani.
Shvatas li ti da ovi tvoji uzimaju jedan dva grada godisnje? I to bi da osvoji Ukrajinu?
- apsidejzi
#198423 Re: Ukrajina
A kad kazem da ce se neko vratiti usranih gaca onda mislim na ovo:
- Athlon64
- Athlon64
#198425 Re: Ukrajina
Zanimljivo da neko smatra kako je šaltanje ruske ekonomije na "ratnu" i to da 50% ruske ekonomije radi za rat u Ukrajini zapravo loše za ruski ishod u Ukrajini.
Naprotiv.
Također neko smatra da će pad ruskog standarda učiniti neku štetu tamošnjoj vlasti?
Naprotiv.
Također neko smatra da će pad ruskog standarda učiniti neku štetu tamošnjoj vlasti?