Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

AmiĐa_Idriz

#78076 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ja sam poprilično miran tokom utakmice, ali sam se doslovno tresao nakon drugog gola Uniteda od bijesa :roll:
no_sekirli

#78077 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Ovo je idealna situacija za Shity, tako da...
BHF_Manijak

#78078 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma dok god su oni iza Liverpoola i dok god Liverpool drzi konce u svojim rukama u odnosu na njih, ja sam mirniji.
Nije bas da ce i oni imati lagane utakmice kako se pise. Jebeno ce biti svima, plus imaju u zgusnutom rasporedu gostovanje Tottenhamu, koji im nekako ne lezi.
Nottingham se bori za opstanak uveliko, gostuju i njima, Brightonu, ne znam, ja fakat misli da ce sve tri ekipe morati jaja otegnuti za titulu. Bice nekih kikseva sigurno, posebno ako i Arsenal i City prodju u LP, eh tad ide sex.

Ono jucer je kataklizma, ali jebat ga, valjda nekad krene i ta fucking realizacija.

Ono sto je meni recimo jos vise porazavajuce iz jucerasnje utakmice jeste - sto i pored 20 suteva, sijaset 100%-tnih prilika - ti si na kraju dao dva gola iz prekida. Nevjerovatno. :)
vaučer

#78079 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Treba se malo opustiti. Fasovali smo najviše sudijskih zajeba, najviše ozljeda i bili smo lani najgora ekipa od ove tri. Dakle to da smo i dalje na vrhu je malo čudo po sebi. Samo mrvica loše sreće da sleti u krilo druge dvije ekipe i tko zna šta se može dogoditi. Zasad je bitno ostati pri vrhu, a nama je najgori period one tri ligaške u gostima zaredom. Bez obzira na rezultat protiv Uniteda, tu gubimo ili potvrđujemo kandidaturu za naslov. Ništa se značajno nije promjenilo.
BHF_Manijak

#78080 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma i da se dobilo jucer, nista ne bi bilo rijeseno. Da, bila bi situacija komotnija, pritisak trunku manji, ali daleko od rijesenog ili komocije u smislu kada imas 8 bodova prednosti, pa si totalno opusten.

Pobjeda bi bila bitna mozda s nekog psiholoskog aspekta, ali ni to nije garant nicega da se ne lazemo. Evo United je nakon Chelsea i 2 gola u 80 sekundi po svim parametrima trebao biti zguzen jucer, da na gol ne pogledaju, a vidjeli smo da nije to bas tako. Grizli su oni i pored psihicke sjebanosti.

Tako da i dalje ostaje da se ide utakmicu po utakmicu, pa dokle se dogura. Kako sam malo preletio raspored, ostatak sezone, vecinom ce mislim biti Liverpool taj koji prvi igra, pa ce se i na taj nacin malo pritisak prebaciti na City i Arsenal, mada je i ta stavka nebitna realno.

Strahuje se od ta 3 gostovanja zaredom, a eto ja se tjesim da ove sezone igraju bolje protiv ekipa iz donjeg dijela tabele, pa se uzdam u to. Daleko od tog da ce to biti lagane utakmice, nijedna od njih, ali jebi ga, ako ces biti sampion moras i to dobijati.

Puno je stvarno 7 kola do kraja u ovoj postavci, bas puno, tako da bas nista ne znaci je li +2 ili isti broj bodova. Da je kolo-dva do kraja da, ali ovako, previse je bodova u igri i teskih utakmica za sve 3 tima i jos hiljadu i jedan faktor koji te moze okrenuti.

Njima Liga prvaka, neka eventualna povreda bitnih igraca, sudijske odluke, milijardu stvari jednostavno.

Zato ustati, otresti se i ici naprijec. Igra me ne plasi, ono je jucer satiranje bilo, stvaraju se prilike, kreira se, doci ce i realizacija! Mora. Brinulo bi me da je igra usporena, mrljava...
AmiĐa_Idriz

#78081 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Nije nužno problem što se igraju 3 u gostima ali je meni tu ipak najveći problem što su svaka 3 dana te utakmice, 2x se putuje u London i igra se na Goodisonu, za koji znamo kako se tamo provodimo, pogotovo kada se borimo za nešto. Njima je to utakmica godine, plus vezana za njihovu borbu za opstanak, ima da poginu.

Da ne pričamo o tome kako nam je gostovanje Fulhamu redovno prosipanje teškog znoja i krvi, a o West Hamu je suvišno pričati.

Ovo juče za Liverpool nije bilo defining, ali ova sedmica će biti sigurno. Ako se preživi, uz neka poklapanja drugih rezultata, onda smo za volanom. A za taj volan nam treba povratak povrijeđenih, te se stoga nadam koliko sutra slikama Jote i Trenta sa treninga.
BHF_Manijak

#78082 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma iskren da budem, ja se tog Evertona nesto ne bojim, cak sam totalno miran, gori mi je WH 5 puta iako nisu u nekoj formi. O Villa Parku da ne pricam, zato molim Boga da se dodje u neku bodovnu situaciju u kojoj bi i bod na tom gostovanju dobar bio.
no_sekirli

#78083 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Boj' se ovna, boj' se govna...

Interesantan podatak sa FB:
| Ekipe protiv kojih je Darwin Nunez ove sezone postigao gol u ligi:
• Newcastle
• West Ham
• Nottingham Forest
• Burnley
• Bournemouth
• Brentford
• Sheffield United
4 od 7 ovih klubova zauzimaju pet zadnjih mjesta na tabeli. Nunez ove sezone nije postigao gol protiv klubova iz "BIG SIX".
Do kraja sezone ostao je još jedino Tottenham koji pripada toj skupini.
drug_profi

#78084 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ja nekako kontam da će Gomezov gol doći kad baš bude najvažniji.
vaučer

#78085 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Jebo ga gol, jebo ga svako deranje s tribina da puca.
Posrao je 50 lopti dosad gonjajući taj gol s bezveznim udarcima.
AmiĐa_Idriz

#78086 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

AmiĐa_Idriz

#78087 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

no_sekirli

#78088 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Usra i Cody onu polukontru par minuta prije kraja, navukao lik 5 igrača na sebe i neće da doda, nego ide da ga fauliraju na centru. Amaterski apsolutno.
vaučer

#78089 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Vrlo izvjesno i očekivano za Salaha.
Novi ugovori Trentu i Van Dijku a Mo-a utopiti za brdo para i kupiti za te pare zamjenu.
BHF_Manijak

#78090 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

no_sekirli wrote: 08/04/2024 12:23 Boj' se ovna, boj' se govna...

Interesantan podatak sa FB:
| Ekipe protiv kojih je Darwin Nunez ove sezone postigao gol u ligi:
• Newcastle
• West Ham
• Nottingham Forest
• Burnley
• Bournemouth
• Brentford
• Sheffield United
4 od 7 ovih klubova zauzimaju pet zadnjih mjesta na tabeli. Nunez ove sezone nije postigao gol protiv klubova iz "BIG SIX".
Do kraja sezone ostao je još jedino Tottenham koji pripada toj skupini.
Ne znam sta vise da mislim o njemu, Boga mi. Imao je perverzno dobrih utakmica, imao je flopova da ga nasamaras. Tacno nisam pametan.

Ovako hladne glave mislim da nije dugorocno rjesenje za Liverpool, da nece nikad jednostavno imati taj ubilacki instinkt pred golom u kontinuitetu, tipa da ce Suarez biti.
A Liverpoolu fali jedan finisher, ubojiti.
Hajde eto srecom sad idu "njegovi" protivnici, pa cemo vidjeti...

Za Salaha, ako se moe zeti ozbiljna cifra, nije problem. Ali koga dovesti, ko ce ti isporucivat 15-20 golova i 10-tak asistencija? Ja ga ne vidim...
no_sekirli

#78091 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

vaučer wrote: 08/04/2024 12:52 Vrlo izvjesno i očekivano za Salaha.
Novi ugovori Trentu i Van Dijku a Mo-a utopiti za brdo para i kupiti za te pare zamjenu.
Ne znam hoću li zvučati papanski, ali mjesec dana Afcona i mjesec dana Ramazana, (u kojem je prilično loš) za najplaćenijeg igrača je malo too much.

A i savez u vrijeme Ramazana uvijek šteli nama neke popodnevne termine, zar nije bilo logično bar da je jučerašnji derbi bio u vrijeme kad su igrale 2 kasne tekme.
no_sekirli

#78092 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

BHF_Manijak wrote: 08/04/2024 13:11

Za Salaha, ako se moe zeti ozbiljna cifra, nije problem. Ali koga dovesti, ko ce ti isporucivat 15-20 golova i 10-tak asistencija? Ja ga ne vidim...
vaučer

#78093 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Bowen je u godinama.
Musiala, Rodrygo, Olise, zašto ne i Palmer.
Ako imaš 120m lako se dogovoriti.
BHF_Manijak

#78094 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma Olisse je staklen gore od MAtipa i Konatea zajedno. Odlican igrac, ali staklen.

Palmer je prestrasan, ali on nije klasicno krilo, a i cisto sumnjam da bi ga Chelsea pustio. Nema sanse, mokri snovi.

Nesto ala Pedro Neto, ali to je ipak 1-2 klase ispod Salaha, da se ne lazemo u startu.
AmiĐa_Idriz

#78095 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Tražio bi se neko iz data fascikle, ala Kubo, Bakayoko, Pino, etc.

Zamjena kao zamjena Salahovska svakako ne postoji, tako da bi se išlo na provjereni metod.
convict

#78096 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Ma ne mora biti zamjena 1:1. Mogli bi npr. dovesti solidno krilo, koje nije neka top klasa, a ostatak uloziti na drugim mjestima u timu. Kao sto se parama od prodaje Coutinha pokrio Van Dijk i Alisson.
AmiĐa_Idriz

#78097 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

drug_profi

#78098 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

hajd, ne bi li se malo kutariso ovog stresa.
Lijepo sezona da ide glatko, borba za drugo ili trece mjesto.
Nema sekiracije, kiksevi dopusteni...

A sto se tice zamjene za Salaha, Gakpa, Nuneza, Diaza...

Bilo ko ko je u stanju da puca u okvir.

Jer se kreira dovoljno situacija kad se treba pucati.
vaučer

#78099 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Mislim da ta priča o opuštenom igranju za Top 4 nema nikakvog uporišta. A to mi sugerira i relativno kratak trogodišnji ugovor koji se ovdje spominje. Trener koji preuzme Liverpool dolazi u odličnu ekipu, imat će love za potrošiti i očekuju se trofeji. Nema šta on tu graditi i kemijati godinama. Ekipa je miljama bolja od one npr koju je pruzeo Arteta, kojem je trebalo vremena da to podigne, kao uostalom i Klopp kad je došao.
AmiĐa_Idriz

#78100 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Caoimhin Kelleher is expected to attract interest after again impressing as Alisson‘s back-up this season and could be tempted by the lure of regular first-team football.

— @dmlynchlfc
Liverpool are keeping tabs on Sunderland goalkeeper Anthony Patterson ahead of a potential reshuffle of their goalkeeping department this summer.

— @dmlynchlfc
Post Reply