Što se tiče gubitaka Bradleya, pročitao sam negdje na twiteru, upravo raspravu oko Bradleya, gdje su se spominjali ti gubici. Nažalost, sada se i ne mogu sjetiti na čijem nalogu se ta rasprava odvijala.Dupli_skalp wrote: ↑20/03/2024 10:29slažem se i pisao sam to već ranije u par navrata, da je bradley najbolje oklopno vozilo, uz onaj švedski cv90, koji su dobili.
leopard totalno razvikan, a ona francuska smeća da i ne pominjem.
samo odakle info da su izgubili već 60-70 bradleya?
p.s. odavno nije bio bolji klip od ovog zadnjeg od "albafella1"![]()
Ukrajina
-
CrveniKuk
#197301 Re: Ukrajina
- Čitalac
#197302 Re: Ukrajina
Uz dodatnu finansijsku podršku zapadnih zemalja, Ukrajina bi mogla da proizvede dva miliona dronova godišnje.
Ukrajina može povećati proizvodnju dronova na 2 milijuna jedinica godišnje, uz dodatnu financijsku potporu Sjedinjenih Država i drugih zapadnih zemalja, izjavio je Mykhailo Fedorov, ministar digitalne transformacije.
Prema njegovim riječima, vlada Ukrajine "zaključuje ugovore za mnogo manje iznose nego što su proizvođači u zemlji sposobni" jer Vlada nema dovoljno sredstava.
Fedorov je primijetio da je Ukrajina sada na putu proizvodnje više od milijun bespilotnih letjelica godišnje. Prema njegovim riječima, više od 200 tvrtki radi na području proizvodnje dronova u Ukrajini, a od bespilotnih letjelica koje se koriste na bojištu, više od 90% proizvedeno je u Ukrajini.
Ministar je dodao da je glavni problem u sektoru dronova financijski jer Ukrajini trenutačno nedostaje financijske pomoći Sjedinjenih Država.
- JMGuti
#197303 Re: Ukrajina
69 unisteno, osteceno, napusteno i zarobljeno, sto je vizualno potvrdjeno.CrveniKuk wrote: ↑20/03/2024 16:15Što se tiče gubitaka Bradleya, pročitao sam negdje na twiteru, upravo raspravu oko Bradleya, gdje su se spominjali ti gubici. Nažalost, sada se i ne mogu sjetiti na čijem nalogu se ta rasprava odvijala.Dupli_skalp wrote: ↑20/03/2024 10:29slažem se i pisao sam to već ranije u par navrata, da je bradley najbolje oklopno vozilo, uz onaj švedski cv90, koji su dobili.
leopard totalno razvikan, a ona francuska smeća da i ne pominjem.
samo odakle info da su izgubili već 60-70 bradleya?
p.s. odavno nije bio bolji klip od ovog zadnjeg od "albafella1"![]()
- Peacean
#197304 Re: Ukrajina
https://www.reuters.com/world/europe/uk ... 024-03-20/March 20 (Reuters) - Ukrainian drones operated by the GUR military intelligence agency attacked the Engels air base deep inside Russian territory early on Wednesday and Kyiv was assessing the damage, a Ukrainian intelligence source told Reuters.
The governor of the Saratov region, where the base is located, said Ukrainian drones had been downed near the city of Engels but did not report any damage.
"The results are being verified," the Ukrainian source said of the attack.
The base is the main home of Russia's long-range strategic bomber fleet and is located near the city of Saratov - about 730 km (450 miles) southeast of Moscow and hundreds of kilometres from the Ukrainian border.
- jednonogi_Jack
#197305 Re: Ukrajina
E ovi će biti game changer.
S obzirom da rusi brzo uče, pretpostavljam da će ova flotila biti stacionirana na volgi.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#197306 Re: Ukrajina
PTSP će biti veliki problem dugi niz godina.
quaoara za Daily Kos: https://www.dailykos.com/stories/2024/3 ... g-Belgorod
Utorak, 19. marta 2024.
Vojnik je podijelio video koji jasno pokazuje što osjeća osoba s PTSP-om Kako bismo otprilike shvatili kako se osjećaju ljudi koji su vidjeli nešto što nikome ne biste poželjeli.
Životinje u ratnoj zoni trebaju utjehu i pomoć, ali ih one također pružaju.
Komentar:
Kao zračni veteran, reći ću da američka vojska svakoga obučava da bude najbolji kooperativni ubojica. To ne znači da pripadnici američke vojske nemaju dušu i brigu, ali obuka je da vas učini najboljim mogućim ubojicom. Ovo može zvučati vrlo mračno ili zlo, ali to je ono što spašava vas i vaše kolege vojnike. Ubijanje na zemlji u borbi bez oklijevanja, ali s namjerom i vještinom ključ je uspjeha i opstanka. Rusi koji su požureni u borbu na prvoj crti bez ikakve prave obuke nemaju pojma što se događa i što bi trebali učiniti.
Koliko ja mogu zaključiti nakon svih videa stvarnih ruskih boraca u ovom ratu, čini se da čak nisu ni kooperativna sila koja radi zajedno ili brine jedni za druge. Osim nekih videa ruskih vojnika koji odbijaju ići na front jer znaju da će svi biti ubijeni.
Zapravo mi ih je žao, iako ja osobno ne bih imao problema srušiti ih u sekundi, osim ako se ne žele predati. Iako bi to uzelo danak na mene kao što sam siguran da ima na Ukrajincima.
Bit će puno PTSP-a u Ukrajini nakon ovog rata, ali oni nastavljaju spašavati životinje i živjeti s njima kao partneri, plesati, pjevati, svirati, što će, nadam se, zaštititi njihovu ljudskost do kraja ovog rata. Kad jednom postanete pravi ubojica, jako je teško postati normalan civil bez obzira na to kako to filmovi prikazuju.
Ovdje u SAD-u ~17 veterana prema podacima iz 2022. oduzimaju svoje živote svaki dan i mi nismo ni s kim u ratu, to je ono što borbe i ubijanje čine ljudima, pa čak i ljudima koji podržavaju ljude koji se bore i ubijaju.
Oprostite, možda sam rekao previše.
quaoara za Daily Kos: https://www.dailykos.com/stories/2024/3 ... g-Belgorod
Utorak, 19. marta 2024.
Vojnik je podijelio video koji jasno pokazuje što osjeća osoba s PTSP-om Kako bismo otprilike shvatili kako se osjećaju ljudi koji su vidjeli nešto što nikome ne biste poželjeli.
Životinje u ratnoj zoni trebaju utjehu i pomoć, ali ih one također pružaju.
Komentar:
Kao zračni veteran, reći ću da američka vojska svakoga obučava da bude najbolji kooperativni ubojica. To ne znači da pripadnici američke vojske nemaju dušu i brigu, ali obuka je da vas učini najboljim mogućim ubojicom. Ovo može zvučati vrlo mračno ili zlo, ali to je ono što spašava vas i vaše kolege vojnike. Ubijanje na zemlji u borbi bez oklijevanja, ali s namjerom i vještinom ključ je uspjeha i opstanka. Rusi koji su požureni u borbu na prvoj crti bez ikakve prave obuke nemaju pojma što se događa i što bi trebali učiniti.
Koliko ja mogu zaključiti nakon svih videa stvarnih ruskih boraca u ovom ratu, čini se da čak nisu ni kooperativna sila koja radi zajedno ili brine jedni za druge. Osim nekih videa ruskih vojnika koji odbijaju ići na front jer znaju da će svi biti ubijeni.
Zapravo mi ih je žao, iako ja osobno ne bih imao problema srušiti ih u sekundi, osim ako se ne žele predati. Iako bi to uzelo danak na mene kao što sam siguran da ima na Ukrajincima.
Bit će puno PTSP-a u Ukrajini nakon ovog rata, ali oni nastavljaju spašavati životinje i živjeti s njima kao partneri, plesati, pjevati, svirati, što će, nadam se, zaštititi njihovu ljudskost do kraja ovog rata. Kad jednom postanete pravi ubojica, jako je teško postati normalan civil bez obzira na to kako to filmovi prikazuju.
Ovdje u SAD-u ~17 veterana prema podacima iz 2022. oduzimaju svoje živote svaki dan i mi nismo ni s kim u ratu, to je ono što borbe i ubijanje čine ljudima, pa čak i ljudima koji podržavaju ljude koji se bore i ubijaju.
Oprostite, možda sam rekao previše.
- Čitalac
#197307 Re: Ukrajina
Ukrajina razvija svoju verziju HIMARS-a, piše Washington Post.
Ukrajina je počela razvijati sustav sličan američkom HIMARS-u, izvijestio je Washington Post pozivajući se na neimenovane dužnosnike. Nakon više od dvije godine rata, Ukrajini je potrebno sve, od metaka do sofisticiranog oružja kao što su raketni sustavi dugog dometa i borbeni zrakoplovi.
Prošlog mjeseca ministar strateške industrije Ukrajine Oleksandr Kamyshin rekao je da je Ukrajina pokrenula proizvodnju projektila s dometom preko 400 milja, ali nije naveo detalje. "Prema dužnosnicima, također se razvijaju sustavi protuzračne obrane i visokoprecizni projektili slični američkom sustavu visoke pokretljivosti (HIMARS)", tvrde novine.
Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da država radi "maksimalno" kako bi Oružane snage ove godine mogle računati na oružje i vojnu opremu proizvedene u Ukrajini.
-
sumirprimus
- Čitalac
#197309 Re: Ukrajina
Ukrajinski mediji opažaju da je Sullivan, govoreći o kraju rata, ovog puta izostavio oslobođenje svih okupiranih teritorija.
Savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan rekao je da će Ukrajina pobijediti ako iz rata izađe kao suverena, demokratska i slobodna zemlja, ali pritom među uvjetima za pobjedu nije spomenuo obnovu njezine teritorijalne cjelovitosti.
"Rekao sam da Ukrajina mora pobijediti. I što to znači? To znači da će Ukrajina izaći iz ovog rata suverena, neovisna, slobodna, sposobna odvratiti buduću agresiju, s jakom, dinamičnom demokracijom, s dubokim demokratskim institucijama, s gospodarstvom koje raste ne samo u tradicionalnim industrijama, već i u visokoj tehnologiji. To je ono što znači pobijediti", rekao je Sullivan.
-
Hakiz
#197310 Re: Ukrajina
Koji će od vas koji podržavate Ukrajinu sutra navijati za nju, ne za BiH 
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#197311 Re: Ukrajina
General Ben Hodges (umirovljeni): Zapad treba stratešku jasnoću.
General-pukovnik Ben Hodges (umirovljeni) služio je 38 godina u vojsci Sjedinjenih Država i bivši je zapovjednik američke vojske u Europi. U ovoj epizodi podcasta govorimo o trenutnom stanju rata u Ukrajini, ruskoj vojsci, Iranu, Sjevernoj Koreji i budućnosti Rusije nakon Putinova izbora.
General-pukovnik Ben Hodges (umirovljeni) služio je 38 godina u vojsci Sjedinjenih Država i bivši je zapovjednik američke vojske u Europi. U ovoj epizodi podcasta govorimo o trenutnom stanju rata u Ukrajini, ruskoj vojsci, Iranu, Sjevernoj Koreji i budućnosti Rusije nakon Putinova izbora.
-
melac
-
sumirprimus
#197314 Re: Ukrajina
Slava Ukrajini
- drug_profi
#197315 Re: Ukrajina
Mi nismo zaslužili ništa pa ni pobjedu u fudbalu.
-
Labirint
#197316 Re: Ukrajina
Herojima slava i da obraduju vojnike na frontu. Mi smo svoju reprezentaciju svakako prepustili u ruke ovim drugim, agresorima, dakle ni ne zaslužujemo je u ovom momentu. Do nekih boljih vremena...
-
Ermin ZM
#197317 Re: Ukrajina
https://9gag.com/gag/aMVeAZ1?utm_source ... post_share
To je ta logika mrzitelja Zapada. Ne valja Zapad ali ne bi se vratili nazad odakle su dosli
To je ta logika mrzitelja Zapada. Ne valja Zapad ali ne bi se vratili nazad odakle su dosli
- haubica_i_to_teshka
#197318 Re: Ukrajina
Podrzavam Ukrainu u borbi protiv agresora!
Srce i dusa samo za
nema tu dileme za koga cu navijati!!!
Sto se tice saveza, cekate 100 trecu (minKensku), ili (?)
Neki se ovdje "ibrete". sto pojedini Ukrainci izbjegavaju mobilizaciju, a kod nas ne mogu ni mirnim protestima , blokadama ggradjanskim neposluhom protiv saveza
"skinuli" bi odgovorne u savezu do sad 100x
ali jok, lakse je 'vako doc na forum(e) i...
neka/ nemoj/ne talasaj/proci ce..tako godinama
eeee
Srce i dusa samo za
Sto se tice saveza, cekate 100 trecu (minKensku), ili (?)
Neki se ovdje "ibrete". sto pojedini Ukrainci izbjegavaju mobilizaciju, a kod nas ne mogu ni mirnim protestima , blokadama ggradjanskim neposluhom protiv saveza
"skinuli" bi odgovorne u savezu do sad 100x
ali jok, lakse je 'vako doc na forum(e) i...
neka/ nemoj/ne talasaj/proci ce..tako godinama
eeee
- Hame_
#197319 Re: Ukrajina
Ukrajinski vojnici bacaju mine i granate iz dronova na ruske vojnike i opremu. Negdje u Ukrajini marta 2024.
Veće "tabanje" iz zraka nisam vidio 
Spoiler
Show
- Hame_
#197320 Re: Ukrajina
Ja bih volio da se bez znanja Ukrajinaca nekako tajno dogovorimo, uz saglasnost selektora, igrača i navijača da u zadnjem minutu predamo loptu Ukrajincima, zastanemo i očito dozvolimo da primimo go (i golman da propusti loptu) i Ukrajinci pobijede. Tada čitav stadion zajedno sa igračima uzvikne GOOOO!!!!, a nakon par minuta sve zamukne - Džeko izađe na sred terena da izvede loptu ali tada desnu ruku položi na srce, lijevu podigne sa stisnutom pesicom I urlikne SLAVA UKRAJINI! A cijeli stadion uzvikne:
HEROJIMA SLAVA!
Mislim da bi ta gesta obišla planetu, a mi koji smo prošli ovo što prolazi Ukrajina ukazali kolika smo moralna veličina
-
BiBi911
#197321 Re: Ukrajina
Hame_ wrote: ↑21/03/2024 01:38Ja bih volio da se bez znanja Ukrajinaca nekako tajno dogovorimo, uz saglasnost selektora, igrača i navijača da u zadnjem minutu predamo loptu Ukrajincima, zastanemo i očito dozvolimo da primimo go (i golman da propusti loptu) i Ukrajinci pobijede. Tada čitav stadion zajedno sa igračima uzvikne GOOOO!!!!, a nakon par minuta sve zamukne - Džeko izađe na sred terena da izvede loptu ali tada desnu ruku položi na srce, lijevu podigne sa stisnutom pesicom I urlikne SLAVA UKRAJINI! A cijeli stadion uzvikne:
HEROJIMA SLAVA!
Mislim da bi ta gesta obišla planetu, a mi koji smo prošli ovo što prolazi Ukrajina ukazali kolika smo moralna veličina![]()
Ti zaboravio na postojanje krezavog entiteta, vicu, cicu,macu, ronhil, zivkovice i ostavljanje u amanet.
Bilo bi lijepo ali mi smo(oni) stoka
- apsidejzi
#197322 Re: Ukrajina
Sta rade dron operateri na dopustu 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#197323 Re: Ukrajina
Izgleda da i Vulhedar se opasno klima. Kako su samo ukrajinci pogrijesili sa ovim pozicionim ratovanjem iz WWI. Ruska artijerija sa avijacijom i dalje su mocni na terenu. U rusiji je konstantna mobilizacija svega sto hoda i puže, kepec ne smije izgubiti rat po bilo koju cijenu. Mnogo ce rusa zaplatiti ovom kako zovu specijalnom vojnom operacijom od stotine hiljada mrtvih i ranjenih, nidze veze su logikom. Rat je rat a ne operacija gluperde sibirske.
- apsidejzi
- Čitalac
#197325 Re: Ukrajina
Nakon pauze od 44 dana, prošle noći novi napad na Kijev.

U noći 21. ožujka Rusi su napali Kijev s 2 balističke rakete Iskander-M/Kinžal i 29 krstarećih raketa – sve su oborene. Neprijatelj je napao s dvije rakete Iskander-M (KN-23) / Kh-47M2 Kinzhal, kao i s 29 krstarećih raketa Kh-101/Kh-555 iz 11 strateških bombardera Tu-95MS (lansirna područja – Volgodonsk, Engels – Rusija).