Rekonstrukcija tramvajske pruge

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Optimist

#15851 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Optimist »

Scheduler wrote: 15/03/2024 23:39
Thorgerson wrote: 15/03/2024 22:34
made_in_sarajevo wrote: 13/03/2024 15:23 uh teskih dana, uh eno bageri kopaju trasu za prugu i to ne samo 5cm sloja,uhh. eno i manji bager dio parkinga asflat razvaljuje. joj pritisla me teska tuga uh.

inace nesto mi prahnu, da pametni ljudi nisu kad se cesta radila ilidza hrasnica, vec tad pripremili temelj za prugu, pa mozda zato nece biti nekog ogromnog kopanja?
Koji pametni ljudi?
Pametni ljudi poput kljusine memica koji je na trasi zasadio jabuke.
Jos jedna od trojkinih lazi!
Prof.dr. njegova ekselencija Senaid Memic nije sadio jabuke vec su to bile prvoklasne sadnice visanja i sljiva i to u broju od preko 1400!
A zasto je to radio?
Jer je imao svoj rasadnik. :D
Scheduler

#15852 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Scheduler »

A naplatio od opstine mogu misliti
Hakiz

#15853 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

Sjeća li se neko kada je rečeno da će prevoz raditi cijelu noć?

Da znamo koliko je trajala ta laž.
izbjeglica_iz_besmisla

#15854 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Hakiz wrote: 17/03/2024 00:50 Sjeća li se neko kada je rečeno da će prevoz raditi cijelu noć?

Ne znam jel ima nocnog prijevoza ili ne, ali kakve to ima veze sa rekonstrukcijom pruge?

A da, hrasnica se pocela ozbiljnije raditi, tramvaj se provozao do zeljeznicke, pa nema vise standardnih tema za pljuvanje. Sve jasno sad...
NediM17

#15855 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by NediM17 »

Okretaljka na Skenderiji ?
izbjeglica_iz_besmisla

#15856 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Na njoj redovne linije ne voze odavno jer fali tramvaja, bar koliko se sjecam, tako da cemo se nacekati da tamo prodje tramvaj - i sa Stetom i bez njega.

Ali razumijem, treba se hvatati za slamke pa nastavite.

Ja samo volim svaki put ostaviti ovako napomenu, cisto ako dodje neko neupucen i procita ovo vase da ne pomisli da se radi o nekoj legitimnoj zabrinutosti.
Hakiz

#15857 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 17/03/2024 07:28
Hakiz wrote: 17/03/2024 00:50 Sjeća li se neko kada je rečeno da će prevoz raditi cijelu noć?

Ne znam jel ima nocnog prijevoza ili ne, ali kakve to ima veze sa rekonstrukcijom pruge?

A da, hrasnica se pocela ozbiljnije raditi, tramvaj se provozao do zeljeznicke, pa nema vise standardnih tema za pljuvanje. Sve jasno sad...
Objedinjena tema :-D

Šta je jasno, kakav nedostatak tema, obećaš da će tramvaj raditi cijelu noć, a od 00.30 do 01.00 nema tramvaja, konkretno sa Ilidže na Alipašinom. Za tu relaciju ne treba više od pola sata. A ne prođe ni jedan u suprotnom smjeru, takođe. To nije laganje?

OK, rekonstruišeš prugu po kojoj tramvaj ne vozi, tačnije, ne vozi kako si obećao, u ovom slučaju naveče. Pa ljudi koji se oslone na obećanje, izvise.

Rekonstrukcija sama sebi cilj? Hajde de.
NediM17

#15858 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by NediM17 »

Ne vozi sestica, znamo da samo linija 3 radi, ali kad se desi udes na obali zasto voze samo Ilidza- C. Vila ako bi se tramvaj mogao okrenuti na Skenderiji.
archi_a

#15859 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by archi_a »

Ne treba nama funkcionalna okretaljka na skenderiji radi linije skenderija. Trebaju nam sve funkcionalne okretaljke i upravljanje saobraćajem tako da kad se desi nesreća na čaršiji ne staje kompletan tramvajski saobraćaj u gradu. Ako je nesreća na malti, neka radi ilidža čvila i vijećnica želježnička. Ako je udes na obali, neka radi ilidža-skenderija neometano. Valjda je to lako za skontati. Ili? :D A ne ovako, kolaps totalni.

Prvi dan ramazana. U gradu je potpuni haos. Odlučujem da ostavim vozilo i da krenem tramvajem jer je apsolutni zastoj na kompletnom pravcu čaršija ilidža. Tramvaj čekam preko 25 minuta. Nit muka vratiti se po vozilo niti uzeti taksi jer svi mile. Dolazi tramvaj krcat, ljudi kroz prozor vire. Šta ću, strpi se, uguraj se na prva, blizu vozača. Negdje na malti, vozač uzima telefon i zove nekoga. Slušam. "đe si druže, šta ima? Vidi, ovo je nepodnošljivo! Kako nije znao, šta nije znao?!? Javljeno je prije sat i po. Zašto ne pušta jebene tramvaje. Moramo pojačati, ne može ovako.Bože sačuvaj, nećemo mi njegov posao raditi" Očigledno je da je poslovođa, koji je bio na vrijeme obavješten jednostavno nije odradio svoj posao, oglušio se na zahtjeve. BolikuVac. Nek se pate i vozači i putnici.
Last edited by archi_a on 17/03/2024 17:36, edited 1 time in total.
RJ57

#15860 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by RJ57 »

bitnije je bilo iskopati tri rupe prema hrasnici nego uraditi nešto što bi bilo jako bitno :D
Haris033

#15861 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Haris033 »

Kao što sam i prije pisao.. Džaba nama nova pruga i novi tramvaji, ako će se na tramvaj, bus i trolejbus čekati i po sat vremena, a što je praksa zadnjih 30 godina u vrijeme špica i mimo njih.. Red vožnje se mora poštovati.
Zašto GRAS ne napravi ozbiljnu aplikaciju u kojoj ćemo u realnom vremenu pratiti vozila (GPS), kako bi građani sebi mogli organizovati vrijeme putovanja od tačke A do tačke B?
Hakiz

#15862 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

archi_a wrote: 17/03/2024 17:18 Ne treba nama funkcionalna okretaljka na skenderiji radi linije skenderija. Trebaju nam sve funkcionalne okretaljke i upravljanje saobraćajem tako da kad se desi nesreća na čaršiji ne staje kompletan tramvajski saobraćaj u gradu. Ako je nesreća na malti, neka radi ilidža čvila i vijećnica želježnička. Ako je udes na obali, neka radi ilidža-skenderija neometano. Valjda je to lako za skontati. Ili? :D A ne ovako, kolaps totalni.

Prvi dan ramazana. U gradu je potpuni haos. Odlučujem da ostavim vozilo i da krenem tramvajem jer je apsolutni zastoj na kompletnom pravcu čaršija ilidža. Tramvaj čekam preko 25 minuta. Nit muka vratiti se po vozilo niti uzeti taksi jer svi mile. Dolazi tramvaj krcat, ljudi kroz prozor vire. Šta ću, strpi se, uguraj se na prva, blizu vozača. Negdje na malti, vozač uzima telefon i zove nekoga. Slušam. "đe si druže, šta ima? Vidi, ovo je nepodnošljivo! Kako nije znao, šta nije znao?!? Javljeno je prije sat i po. Zašto ne pušta jebene tramvaje. Moramo pojačati, ne može ovako.Bože sačuvaj, nećemo mi njegov posao raditi" Očigledno je da je poslovođa, koji je bio na vrijeme obavješten jednostavno nije odradio svoj posao, oglušio se na zahtjeve. BolikuVac. Nek se pate i vozači i putnici.
Poslovođa nije uradio jer zna da neće biti kažnjen od šefa ili direktora. A direktor ne kažnjava poslovođu koji nije uradio posao jer direktor zna da ga stranka, upravni odbor ili ministar neće kazniti. A ministar i upravni odbor i sam direktor su postavljeni od stranke/stranaka.

Pa se to, fino, ispostavi kao račun na izborima.

Da, ko god kaže da ne može tako, ne može za sve stranka biti kriva, ja po ovom principu komandne odgovornosti kažem da može. U javnim preduzećima, sigurno da može. Barem meni. Ko kaže da ne može, hoće da trpi nerad poslovođe bez reakcije, ima na to pravo.

Šteta je rekao da će Sarajevo imati prevoz noću, svakih pola sata će tramvaj saobraćati. Ja sam sinoć uzalud se pouzdao u te Štetine riječi, tramvaja nije bilo, čekao sam ga od 00.30 do 01.00. Mene je Šteta slagao.

A za koji mjesec će lokalni, pa za 2 godine opšti izbori. To ide na spisak, zajedno sa nemogućnosti kupvine šelaka i 97% alkohola, nepovećavanjem vsine invalidnine u odnosu na visinu koja je bila za vrijeme kriminalne SDA itd. A taj spisak se provjeri prije izlaska na glasačko mjesto. A onda se ili ne izađe, ili ubaci nevažeći listić, a ako budem posebno ljut, glasam za nekog trećeg. Mirnesa Ajanovića, možda? Ramu Isaka, do 2026. će ojačati dovoljno da pomisli da može bez trojke? Imat će se za koga. Uostalom, Komšić je uvijek opcija :mrgreen:
Hakiz

#15863 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

Haris033 wrote: 17/03/2024 17:50 Kao što sam i prije pisao.. Džaba nama nova pruga i novi tramvaji, ako će se na tramvaj, bus i trolejbus čekati i po sat vremena, a što je praksa zadnjih 30 godina u vrijeme špica i mimo njih.. Red vožnje se mora poštovati.
Zašto GRAS ne napravi ozbiljnu aplikaciju u kojoj ćemo u realnom vremenu pratiti vozila (GPS), kako bi građani sebi mogli organizovati vrijeme putovanja od tačke A do tačke B?
Prvo mora javni prevoz ući u 19. vijek. Daleko je do aplikacije.

:evil:
bumerangss

#15864 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by bumerangss »

NediM17 wrote: 17/03/2024 09:35 Okretaljka na Skenderiji ?
Mislim da i ne treba nikad da radi
Isto kao i petica i dvojka
Samo trojke da kruže sa cescimnintervalom
Te okretnice koristiti samo u slucaju udesa kad npr ne moze da ide na carsiju pa sve preusmjeriti preko skenderije kao kad je i docek Nove gidine u Titovoj i slicno
Tako isto okretnicu u Nedzaricima koristiti samo kad tramvaji ne mogu ici do ilidze

Za sad dok insAllah ne proradi do Hrasnice :bih:
izbjeglica_iz_besmisla

#15865 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

NediM17 wrote: 17/03/2024 14:33 Ne vozi sestica, znamo da samo linija 3 radi, ali kad se desi udes na obali zasto voze samo Ilidza- C. Vila ako bi se tramvaj mogao okrenuti na Skenderiji.
Ima zeljeznicka za to.
NediM17

#15866 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by NediM17 »

Jes' vala dobro si, ima i C. Vila. :-)
konami666

#15867 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by konami666 »

Kada puštaju nove tramvaje u saobracaj? Jedan je već gu, kada će on krenuti da se vrti
izbjeglica_iz_besmisla

#15868 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Hakiz wrote: 17/03/2024 13:49
izbjeglica_iz_besmisla wrote: 17/03/2024 07:28

Objedinjena tema :-D

Šta je jasno, kakav nedostatak tema, obećaš da će tramvaj raditi cijelu noć, a od 00.30 do 01.00 nema tramvaja, konkretno sa Ilidže na Alipašinom. Za tu relaciju ne treba više od pola sata. A ne prođe ni jedan u suprotnom smjeru, takođe. To nije laganje?

OK, rekonstruišeš prugu po kojoj tramvaj ne vozi, tačnije, ne vozi kako si obećao, u ovom slučaju naveče. Pa ljudi koji se oslone na obećanje, izvise.

Rekonstrukcija sama sebi cilj? Hajde de.
Jedna stvar je ako nema nocnog prijevoza *nikako* i *nikad* a druga da ga nije bilo tih pola sata kad je tebi trebalo jednu noc. Otkud znas da nije udes na sinama bio il se pokvario tramvaj il ispala mreza il sta god vec?

Ako imas provjerenu informaciju da nema nocnog prijevoza nikako vise, objavi je al ne na ovoj temi. Pa onda s pravom kritikujte tamo negdje... al nemojte se za slamke hvatati, tuzno je gledati odrasle ljude to da rade - i to po tudjem nalogu.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 18/03/2024 10:26, edited 1 time in total.
VladaFBiH

#15869 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by VladaFBiH »

Hakiz wrote: 17/03/2024 17:53
archi_a wrote: 17/03/2024 17:18 Ne treba nama funkcionalna okretaljka na skenderiji radi linije skenderija. Trebaju nam sve funkcionalne okretaljke i upravljanje saobraćajem tako da kad se desi nesreća na čaršiji ne staje kompletan tramvajski saobraćaj u gradu. Ako je nesreća na malti, neka radi ilidža čvila i vijećnica želježnička. Ako je udes na obali, neka radi ilidža-skenderija neometano. Valjda je to lako za skontati. Ili? :D A ne ovako, kolaps totalni.

Poslovođa nije uradio jer zna da neće biti kažnjen od šefa ili direktora. A direktor ne kažnjava poslovođu koji nije uradio posao jer direktor zna da ga stranka, upravni odbor ili ministar neće kazniti. A ministar i upravni odbor i sam direktor su postavljeni od stranke/stranaka.

Pa se to, fino, ispostavi kao račun na izborima.

Da, ko god kaže da ne može tako, ne može za sve stranka biti kriva, ja po ovom principu komandne odgovornosti kažem da može. U javnim preduzećima, sigurno da može. Barem meni. Ko kaže da ne može, hoće da trpi nerad poslovođe bez reakcije, ima na to pravo.

Šteta je rekao da će Sarajevo imati prevoz noću, svakih pola sata će tramvaj saobraćati. Ja sam sinoć uzalud se pouzdao u te Štetine riječi, tramvaja nije bilo, čekao sam ga od 00.30 do 01.00. Mene je Šteta slagao.

A za koji mjesec će lokalni, pa za 2 godine opšti izbori. To ide na spisak, zajedno sa nemogućnosti kupvine šelaka i 97% alkohola, nepovećavanjem vsine invalidnine u odnosu na visinu koja je bila za vrijeme kriminalne SDA itd. A taj spisak se provjeri prije izlaska na glasačko mjesto. A onda se ili ne izađe, ili ubaci nevažeći listić, a ako budem posebno ljut, glasam za nekog trećeg. Mirnesa Ajanovića, možda? Ramu Isaka, do 2026. će ojačati dovoljno da pomisli da može bez trojke? Imat će se za koga. Uostalom, Komšić je uvijek opcija :mrgreen:
Samo nemoj Komšića ili Efendića - sve ostalo može (naravno sem Riđobradog bandita) a na spisak se opasno gura i Hadži Kifla
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#15870 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Chmoljo »

Sa gradskog autobusa u Beogradu otpao točak i usmrtio ženu
Ugledajmo se na region i kako to drugi rade.
kontrasviju

#15871 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by kontrasviju »

Ukoliko je u pitanju baš ta noć i u toliko sati kada si napisao ovaj post, nisu radili jer je došao novi tramvaj. Ispred Alte, kao i svaki do sada. :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#15872 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Chmoljo »

Nastao je tajac...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15873 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Truba »

invalid u 55 vani poslije 22:00
nešto mi se tu ne slaže
:mrgreen:
zašto ne spavaš kad normalan svijet spava a ti na tramvajskoj
izbjeglica_iz_besmisla

#15874 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Neka hoda covjek, vise zanimacije u zivotu mozda donese manje trolanja na forumu.

A jeste dobra ova info za novi tramvaj, nema sta. Bit ce da ipak ima nocnih linija, hajte trazite sad novi problem :mrgreen: :bih:
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#15875 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by laserShow »

zasto su opet stali radovi na novoj trasi do Hrasnice?
Post Reply