Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa cek sekund smeta ti sto EU nije to sto je bila, LGBT zakoni itd itd. a sam si pobjegao u tu istu EU da nama ovdje pricas koji smo ostali sve najgore o njoj
mirisem malo licemjerje
Kakvo licemjerje!
Pa i Nijemci se bune zbog LGBT, energetske politike, zabrane SUS motora i sl.....
Novi LGBT zakoni tek treba do dodju i ovo sto se sprema je odvratno.
O tome pricam .....
A i da sam licemjer, pa sta....
Tema nisam ja vec nasa drzava i nas narod u nekoj buducnosti.
ljudska prava nisu svedski stol -- ne moze prava za jedne a ne za druge -- mislim, moze ali to onda nije EU nego BiH
Ne bulazni bezveze.
Ljudsko pravo ne moze biti zabrana ucitelju, da ne smije koristiti rijec djecak ili djevojcica, vec samo neutralno dijete.......
Nije ljudsko pravo, da se iz rodnog lista izbacuje otac i majka a ubacuje roditelj broj 1 i 2 ...
BAK-eV wrote: ↑12/03/2024 15:04
Kakvo licemjerje!
Pa i Nijemci se bune zbog LGBT, energetske politike, zabrane SUS motora i sl.....
Novi LGBT zakoni tek treba do dodju i ovo sto se sprema je odvratno.
O tome pricam .....
A i da sam licemjer, pa sta....
Tema nisam ja vec nasa drzava i nas narod u nekoj buducnosti.
ljudska prava nisu svedski stol -- ne moze prava za jedne a ne za druge -- mislim, moze ali to onda nije EU nego BiH
Ne bulazni bezveze.
Ljudsko pravo ne moze biti zabrana ucitelju, da ne smije koristiti rijec djecak ili djevojcica, vec samo neutralno dijete.......
Nije ljudsko pravo, da se iz rodnog lista izbacuje otac i majka a ubacuje roditelj broj 1 i 2 ...
Iskompleksirana gnjidica se javila i ni riječi hvale Trojci, samo Borjani i Andreju. Koja hulja, koja u zadnjoj rečenici pokazuje kako ne zna ni osnove Dejtonskog sporazuma.
Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen kazala je u utorak u Europskom parlamentu da će Komisija preporučiti Europskom vijeću otvaranje pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom.
BiH je pokazala, ocijenila je von der Leyen, da je sposobna ispuniti kriterije za članstvo u EU, iako je na tom putu čeka još puno posla.
Ovo je posebno dojmilo HDZ-ovu europarlamentarku Željanu Zovko koji je oduševljeno pozdravila odluku Evropske komisije, a sve zasluge za otvaranje pristupnih pregovora pripisala je hrvatskim zvaničnicima.
Tako je posebno čestitala predsjedavjaućoj Vijeća ministara Borjani Krišto na "iznimnom trudu", a nije štedjela na pohvalama ni prema premijeru susjedne Hrvatske Andreju Plenkoviću za kojeg je kazala da je "odigrao ključnu utakmicu u preventivnoj diplomatiji i odveo 'team Europe' zajedno sa Von der Leyen i Markom Rutteom u Sarajevo..."
Na kraju je ponovila šta Hrvatska od vlasti BiH još očekuje, a to je, naravno, izmjena izbornog zakona BiH po kojem bi se u Predsjedništvo BiH birao onaj član koji odgovara interesima Zagreba i HDZ-a.
"Ovim se krug zatvara i sada još ostaje zadnja stepenica u BiH da se dogovori ključna promjena izbornog zakona sukladno presudi 'Ljubić' i sukladno međunarodnim presudama, kako bi konačno i u Predsjedništvu BiH narodi i građani imali tri člana kakve su zaslužili i kako je dogovoreno Dejtonsko-pariškom sporazumom", poručila je Zovko.
Point. wrote: ↑12/03/2024 16:48
Iskompleksirana gnjidica se javila i ni riječi hvale Trojci, samo Borjani i Andreju. Koja hulja, koja u zadnjoj rečenici pokazuje kako ne zna ni osnove Dejtonskog sporazuma.
Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen kazala je u utorak u Europskom parlamentu da će Komisija preporučiti Europskom vijeću otvaranje pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom.
BiH je pokazala, ocijenila je von der Leyen, da je sposobna ispuniti kriterije za članstvo u EU, iako je na tom putu čeka još puno posla.
Ovo je posebno dojmilo HDZ-ovu europarlamentarku Željanu Zovko koji je oduševljeno pozdravila odluku Evropske komisije, a sve zasluge za otvaranje pristupnih pregovora pripisala je hrvatskim zvaničnicima.
Tako je posebno čestitala predsjedavjaućoj Vijeća ministara Borjani Krišto na "iznimnom trudu", a nije štedjela na pohvalama ni prema premijeru susjedne Hrvatske Andreju Plenkoviću za kojeg je kazala da je "odigrao ključnu utakmicu u preventivnoj diplomatiji i odveo 'team Europe' zajedno sa Von der Leyen i Markom Rutteom u Sarajevo..."
Na kraju je ponovila šta Hrvatska od vlasti BiH još očekuje, a to je, naravno, izmjena izbornog zakona BiH po kojem bi se u Predsjedništvo BiH birao onaj član koji odgovara interesima Zagreba i HDZ-a.
"Ovim se krug zatvara i sada još ostaje zadnja stepenica u BiH da se dogovori ključna promjena izbornog zakona sukladno presudi 'Ljubić' i sukladno međunarodnim presudama, kako bi konačno i u Predsjedništvu BiH narodi i građani imali tri člana kakve su zaslužili i kako je dogovoreno Dejtonsko-pariškom sporazumom", poručila je Zovko.
Ursula von der Leyen potvrdila: Dat ćemo zeleno svjetlo za otvaranje pregovora s BiH
Ovo je bilo za ocekivati jer EU bi u suprotnom sama sebi napravila proleme u BiH. A sad moze krenuti utrka prosipanja suplje ko je zasluzan za ovo. Naravno da ce mo tesko cuti od nekog da ovaj korak ima ikakve veze sa stanjme u Ukrajini.
plavi_E wrote: ↑12/03/2024 17:23Ursula von der Leyen potvrdila: Dat ćemo zeleno svjetlo za otvaranje pregovora s BiH
Ovo je bilo za ocekivati jer EU bi u suprotnom sama sebi napravila proleme u BiH. A sad moze krenuti utrka prosipanja suplje ko je zasluzan za ovo. Naravno da ce mo tesko cuti od nekog da ovaj korak ima ikakve veze sa stanjme u Ukrajini.
Najzaslužniji je laktaški krkan i njegovo šurovanje sa Putinom i njegovim kompanjonima
plavi_E wrote: ↑12/03/2024 17:23Ursula von der Leyen potvrdila: Dat ćemo zeleno svjetlo za otvaranje pregovora s BiH
prosipanje suplje nije zahvali se trojci sto ce dio tvojih poreza koje uplatis u inozemstvu otici u tvoju dragu BiH za igradnju modernog društva i države
Dodik o pozitivnim signalima EU: Evropski put predstavlja ispunjenje velikog nacionalnog cilja za Srbe
Plenković nakon najave o otvaranju pregovora BiH s EU: Jedno od najvećih dostignuća Hrvatske
E da i ovo dozivimo! Da i velikosrpska i velikohrvatska ideologija ovo predstavljaju kao svoj uspijeh. De bolan malo smanjite! Ostavite malo i za Niksica, Fortu i Konakovica.
Nije nikakav problem sto ce se lagati i obmanjivati javnost u vezi zasluga u vezi ovih pregovora. To je normalna pojava na bh. politickoj sceni. Problem je sto ce razni botova traziti da svi vjeruju u te njihove lazi. Inace ide pljuvanje, vrijedjanje i ostala sranja.
Izborni zakon je gurnut u stranu pod pritiskom EU. Dali su im da usvoje neke stvari kako bi se stvorio privid da je nesto uradjeno kao alibi za davanje pregovora. Da ne ispadne da su dali pregovore za dzaba. I domaci politicari to iskoristili i donijeli zakon o sukobu interesa po kojem su podatci od kud im imovina na dobrovoljnoj bazi.
Jos im Niksic zaprijetio ovima u EU u stilu: ako vam se ne svidja nas zakon o sukobu interesa otrest ce mo vas ko slinavce slinu.
“Ne mislim da smo ‘džaba krečili’. Zakoni koje smo donijeli se ne mogu promijeniti, oni ostaju i dio su EU puta BiH. Mi smo i našim partnerima iz Evrope rekli: ‘Mi smo spremni za kompromis, ali ako se ne desi – onda zaboravite na to da je ovo naša politika koju ćemo nastaviti. Okrenut ćemo se sami sebi i tražiti rješenja za ovu zemlju kakva možemo naći”, rekao je Nikšić.
Point. wrote: ↑12/03/2024 16:48
Davno vam je receno put u eu ide preko hrvata, ili to ili bliski istok i sta bog dadne, a ne daje
Bez obzira sto se moze reci da je BiH dobila pregovore na muci i patnji naroda u Ukrajini ovo je veliki pozitivni korak za BiH. Ovo otvara nove mogucnosti za BiH. Cak navodno i neke mogucnosti koje se nece svidjeti ni Zagrebu ni Beogradu. Citao sam neki tekst u kojem stoji da ve vojna industrija iz BiH otvaranjem pregovora dobiti puno bolji pristup trzistu i saradnji sa vojnom proizvodnjom u EU. Mozda je to i jedan od razloga za otvaranje pregovora ovom vremenu potraznje za granatama.
Ako bi briselska administracija, kao i institucije Evropske unije pristale da ovako uređena Bosna i Hercegovina može postati članicom Evropske unije, onda bi to bila velika pobjeda etno-nacionalista u Bosni i Hercegovini, kao i njihovih šefova u Zagrebu, Beogradu, pa zašto ne reći i u Moskvi. ", izjavio je Željko Komšić.
Iliti, nesto su ovi iz sdfa nervozni, ne ide im po planu oko odbijanja pocetka pregovora
plavi_E wrote: ↑12/03/2024 17:48
Jos im Niksic zaprijetio ovima u EU u stilu: ako vam se ne svidja nas zakon o sukobu interesa otrest ce mo vas ko slinavce slinu.
“Ne mislim da smo ‘džaba krečili’. Zakoni koje smo donijeli se ne mogu promijeniti, oni ostaju i dio su EU puta BiH. Mi smo i našim partnerima iz Evrope rekli: ‘Mi smo spremni za kompromis, ali ako se ne desi – onda zaboravite na to da je ovo naša politika koju ćemo nastaviti. Okrenut ćemo se sami sebi i tražiti rješenja za ovu zemlju kakva možemo naći”, rekao je Nikšić.