Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
BAK-eV

#23101 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BAK-eV »

tramvajtrojka wrote: 12/03/2024 10:55
BAK-eV wrote: 12/03/2024 10:49
upitan wrote: 12/03/2024 05:25
Dobro,pogledaj Hrvatsku.
18. lipnja 2004 kandidatski status,2005 godine pregovori koji su zavrseni 2011.
2013 godine clanica EU.
Medjutim,jedina je razlika sto ovdje nisu vecinski narod.
I druga razlika,nije tada Rusija bila ovako raspolozena za svoje prosirenje kroz ratna osvajanja.
Onda i ti dobro pogledaj, kad vec trazis, da se dobro gleda.

Zaboravio si 2024 i stotine hiljada, koji su naustili Hrvatsku, skupoca, stranci im pokupovase Jadran .....

Nakon 2000 godina ropstva, opet nemaju valutu, policiju i vojsku niti granice.

Sve im opet Rim kontrolise.

Eto EU ce nas primiti, jer nam zele dobro .... :roll:
Vidimo kako im je lose sve suza suzu roni da izadju iz EU, bas je zanimljivo kako su likovi naklonjeni SDF grupaciji toliko anti EU nastrojeni, okay posteno al nemojte se onda uzdizati u visine kako vam je bitna BiH i njezin napredak jer očigledno nije
Bas me briga za bilo koju sranku pardon stranku.

Govorim realno, da EU nije sto je bila.

Za Bosnu jeste dobro, da bude u EU ali ne po cijenu LGBT zakona.
Isto tako platicemo jos vecu cijenu u vezi demografije.

EU ima svoje prednosti ali i nedostatke i o tome govorim.
A ti eto sad pricaj o srankama....
tramvajtrojka

#23102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

BAK-eV wrote: 12/03/2024 12:34
tramvajtrojka wrote: 12/03/2024 10:55
BAK-eV wrote: 12/03/2024 10:49
Onda i ti dobro pogledaj, kad vec trazis, da se dobro gleda.

Zaboravio si 2024 i stotine hiljada, koji su naustili Hrvatsku, skupoca, stranci im pokupovase Jadran .....

Nakon 2000 godina ropstva, opet nemaju valutu, policiju i vojsku niti granice.

Sve im opet Rim kontrolise.

Eto EU ce nas primiti, jer nam zele dobro .... :roll:
Vidimo kako im je lose sve suza suzu roni da izadju iz EU, bas je zanimljivo kako su likovi naklonjeni SDF grupaciji toliko anti EU nastrojeni, okay posteno al nemojte se onda uzdizati u visine kako vam je bitna BiH i njezin napredak jer očigledno nije
Bas me briga za bilo koju sranku pardon stranku.

Govorim realno, da EU nije sto je bila.

Isto tako platicemo jos vecu cijenu u vezi demografije.

EU ima svoje prednosti ali i nedostatke i o tome govorim.
A ti eto sad pricaj o srankama....
Pa cek sekund smeta ti sto EU nije to sto je bila, LGBT zakoni itd itd. a sam si pobjegao u tu istu EU da nama ovdje pricas koji smo ostali sve najgore o njoj :lol:

mirisem malo licemjerje :zzzz: :zzzz:
Haris.ba

#23103 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Haris.ba »

Rezultat se gleda. EU pregovori su tu, a nije se pristalo na hdzov izborni zakon. Nije lose.
doktor78

#23104 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by doktor78 »

Naravno, pozitivna vijest. Koliko god sporo i nedovoljno, ali ipak se kreće.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#23105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

Von der Leyen je kazala kako je BiH u posljednjih godinu dana napravila najveći napredak u prethodnih 10 godina kada je riječ o našem EU putu.
Razmislite sta je novo u odnosu na prethodnih 10 godina?!

:izet:
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#23106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by F&N »

doktor78 wrote: 12/03/2024 12:46 Naravno, pozitivna vijest. Koliko god sporo i nedovoljno, ali ipak se kreće.
Jbg sad, kako je bilo zadnjih 10 godina (nikako), uz sve moguce opstrukcije iz SR i HR faktora koji su gledali da uz ucjene na svoju korist okrenu svaki korak ka EU, ovo je ogroman uspjeh!

:bih:
ljubijankic

#23107 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ljubijankic »

izvrsni direktor wrote: 12/03/2024 13:02
Von der Leyen je kazala kako je BiH u posljednjih godinu dana napravila najveći napredak u prethodnih 10 godina kada je riječ o našem EU putu.

Laze kuja izdajnicka :bih: zna se da radi za Dinu i trojku
Point.

#23108 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

jazzer wrote: 12/03/2024 12:31 Zeljko K. maloprije.

Image
Totalno kriva, da ne kažem lažna, tvrdnja.
Hakiz

#23109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

BAK-eV wrote: 12/03/2024 12:34
Gore će biti poskupljenje energije itd nego prava LGBT.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#23110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

BHCluster wrote: 12/03/2024 12:21

Nismo ispunili, pustili nas dalje.

Na taj nas skrmni trend dodamo trenutnu situaciju u svijetu ja mislim da bi. Ako sam sta pogrijesio halali nije namjerno.
ti misliš.

ona koja donosi odluke kaže:
sigurno je da više guraju zbog geopolitičke situacije. ali da bi te neko gurao moraš dati i razlog.

a trojka ga je dala. od medija, pa do ovog foruma nema za šta nisu optuživani. istrpili su i nagrađeni su. niko ne kaže da sad trebaju svi za njih glasati.

ali je sportski jednom reći: bravo, svaka čast. koristiće nam svima.

ja istinski ne bi imao problem da SDA bude sve vrijeme na vlasti ako bi to značilo boljitak za ovu državu. oni su dokazali i pokazali da im je njihov boljitak bitniji od svega ostalog, po visoku cijenu po sve nas ostale.

no da nije tako, itekako bih ih pohvalio. međutim, ovi drugi ne žele. jer im je krivo.

što se uspjelo.

zato sram i stid svakoga da bude ko dobro ove države stavlja iza sitnog šićara nekolicine lažnih patriota. udavili se u onom što su nakrali dabogda i udavili se u svojim spletkama.
Seyfo

#23111 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Seyfo »

Duduk kaže da je Republika Srpsla doprinijela da se otvaraju pregovori, nakon što je on lično sve uradio da do njih ne dođe...izuzev sastanka s Putinom, pa ih je malo prepao. U tom dijelu jeste dao svoj doprinos
vee-jay

#23112 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vee-jay »

cekaj jel' sad neki na ovoj temi lobiraju PROTIV EU samo zato jer je ta EU potvrdila da ce otvoriti pregovore sa BiH za vrijeme Trojke :-)
BHCluster

#23113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

Chmoljo wrote: 12/03/2024 13:10
BHCluster wrote: 12/03/2024 12:21

Nismo ispunili, pustili nas dalje.

Na taj nas skrmni trend dodamo trenutnu situaciju u svijetu ja mislim da bi. Ako sam sta pogrijesio halali nije namjerno.
ti misliš.

ona koja donosi odluke kaže:
sigurno je da više guraju zbog geopolitičke situacije. ali da bi te neko gurao moraš dati i razlog.

a trojka ga je dala. od medija, pa do ovog foruma nema za šta nisu optuživani. istrpili su i nagrađeni su. niko ne kaže da sad trebaju svi za njih glasati.

ali je sportski jednom reći: bravo, svaka čast. koristiće nam svima.

ja istinski ne bi imao problem da SDA bude sve vrijeme na vlasti ako bi to značilo boljitak za ovu državu. oni su dokazali i pokazali da im je njihov boljitak bitniji od svega ostalog, po visoku cijenu po sve nas ostale.

no da nije tako, itekako bih ih pohvalio. međutim, ovi drugi ne žele. jer im je krivo.

što se uspjelo.

zato sram i stid svakoga da bude ko dobro ove države stavlja iza sitnog šićara nekolicine lažnih patriota. udavili se u onom što su nakrali dabogda i udavili se u svojim spletkama.
Donosila je odluke i kad je Ukraina napadnuta i kad je bio Brexit itd... Cinjenica je da nismo ispunili ono sto je od nas trazeno, a trazeno za nasu dobrobit ne nekog drugog, svaki korak naprijed je za pohvalu.
vee-jay

#23114 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vee-jay »

A_A_AKCIJA wrote: 12/03/2024 12:03
DaysleepeR wrote: 12/03/2024 12:00
Chmoljo wrote: 12/03/2024 11:59

da niko nije sretan i da zato treba biti SDA.
Da lijepo odjebemo ove što su nešto konačno uradili i da se vratimo onima koji nisu ništa uradili, tj. onima zbog kojih je cijelo ovo pristupanje pregovorima lišeno radosti i euforije?

Sasvim razuman argument.
Poenta je da to što SDA nije uradila ništa na EU putu ove države, nije rezultat nesposobnosti, uhljupluka i partnerstva u kriminalu sa neprijateljima države, nego samo još jedna briljantna strategija da nas poštede patnje i muke koju donosi EU.
:thumbup:
Chmoljo

#23115 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

BHCluster wrote: 12/03/2024 13:20
Donosila je odluke i kad je Ukraina napadnuta i kad je bio Brexit itd... Cinjenica je da nismo ispunili ono sto je od nas trazeno, a trazeno za nasu dobrobit ne nekog drugog, svaki korak naprijed je za pohvalu.
spinuješ.

u posljednjih 10 godina nije ostvaren veći napredak.

što više umanjuješ, to se više vidi koliko ti i nije drago.
BHCluster

#23116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

Onda po vasoj prici i logici ispada da je EU dala kandidatski status Bosni i Hercegovini radi sdO? :(
tutku

#23117 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tutku »

Može li neko ozbiljno objasniti na čemu se temelji stav da smo mi ovim postali "evropa", a kao do sad nismo bili.

Mi nećemo izvjesno dobiti ni datum otvaranja pregovora, već uslovno da će pregovori biti otvoreni. Evo i da sutra otvorimo pregovore, to podrazumijeva radikalne izmjene svega što ne funkcioniše i to je pozitivno jer će se očekivati od nas. Međutim, ne postoji nikakva sankcija niti mehanizam koji će ubrzati da se te reforme provedu. Svima je poznato koliko pregovaraju Sj. Makedonija, Albanija, Crna Gora, Srbija - ne vidim da su nešto napredniji od nas, a nemaju konstitutivne narode i konsocijaciju kao mi.

Dakle, ovo je dobra stvar za nas, ali daleko smo mi od EU i nećemo moći ni postati članica dok je ovakvog konsocijacijskog odlučivanja na kojem je zasnovano političko djelovanje prije svega HDZ.

Sutra kad se probudimo nakon vijesti o otvaranju pregovora, zna li neko kako ćemo riješiti ustavni sud, južnu interkonekciju, xy institucija koje je uništio dodik, itd? Dok bosanski politički subjekt ne bude imao odgovor na ta pitanja, sve je sekundarnog značaja.
kokakolas

#23118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kokakolas »

ljubijankic wrote: 12/03/2024 13:04

Laze kuja izdajnicka :bih: zna se da radi za Dinu i trojku
Izdaja!!!
ljubijankic

#23119 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ljubijankic »

Ma hajmo realno gledati stvari i ova EU nije neka sreca. Mi trebamo samo sebe gledati, a pokusati surađivati sa svima, počevši sa Dodikom :bih:
tutku

#23120 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tutku »

Ruski agresor u Ukrajini je novost u odnosu na prethodnih 10 godina. Von der Leyen je političarka i ona će svoje stavove oblikovati prema stanju na terenu, a stanje na terenu je maligni ruski utjecaj u zemlji u kombinaciji sa ruskom agresijom na Ukrajinu i ruskim ofanzivama koje se planiraju, dok jedan od predsjednika stranaka koalicije ide na sastanak sa Putinom i Lukašenkom. Da se razumijemo, išao je i ranije, ali ranije Rusija nije prijetila Evropi.
BHCluster

#23121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

Chmoljo wrote: 12/03/2024 13:25
BHCluster wrote: 12/03/2024 13:20
spinuješ.

u posljednjih 10 godina nije ostvaren veći napredak.

što više umanjuješ, to se više vidi koliko ti i nije drago.
Nema potrebe za spinom, jednostavno cinjenice napisao sam ti ko je i sta uradio sto se tice 14 prioriteta, i slazem se sa konstatacijom o napretku ko sto je bilo kda smo dobili kandidatski status jeli tako?
Chmoljo

#23122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

tutku wrote: 12/03/2024 13:26 Može li neko ozbiljno objasniti na čemu se temelji stav da smo mi ovim postali "evropa", a kao do sad nismo bili.

Mi nećemo izvjesno dobiti ni datum otvaranja pregovora, već uslovno da će pregovori biti otvoreni. Evo i da sutra otvorimo pregovore, to podrazumijeva radikalne izmjene svega što ne funkcioniše i to je pozitivno jer će se očekivati od nas. Međutim, ne postoji nikakva sankcija niti mehanizam koji će ubrzati da se te reforme provedu. Svima je poznato koliko pregovaraju Sj. Makedonija, Albanija, Crna Gora, Srbija - ne vidim da su nešto napredniji od nas, a nemaju konstitutivne narode i konsocijaciju kao mi.

Dakle, ovo je dobra stvar za nas, ali daleko smo mi od EU i nećemo moći ni postati članica dok je ovakvog konsocijacijskog odlučivanja na kojem je zasnovano političko djelovanje prije svega HDZ.

Sutra kad se probudimo nakon vijesti o otvaranju pregovora, zna li neko kako ćemo riješiti ustavni sud, južnu interkonekciju, xy institucija koje je uništio dodik, itd? Dok bosanski politički subjekt ne bude imao odgovor na ta pitanja, sve je sekundarnog značaja.
to ono, nek prvo pohapse ove velike lopove, pa onda nek kažnjavaju ove što se nepropisno parkiraju?

nema sankcija ni za provođenje presuda ustavnog suda, pa ipak su politički žeton. tako će biti i u ovom slučaju. što je veća diplomatska aktivnost, više će se stvari dešavati. ako nema diplomatske aktivnosti, onda ćemo uslove ispunjavati u trećinama svakih deset godina.
dječak sa šibicama

#23123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dječak sa šibicama »

SDFA prije otvaranja pregovora: Trojka je nesposobna, nikad sa njima necemo u EU, prodali su drzavu cetnicima ustasama

SDFA nakon otvaranja pregovora: EU nam ne treba, krscanska antiislamska organizacija, bolje sa Rusijom, Trojka nas uvodi u ponor
Chmoljo

#23124 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

BHCluster wrote: 12/03/2024 13:30 Nema potrebe za spinom, jednostavno cinjenice napisao sam ti ko je i sta uradio sto se tice 14 prioriteta, i slazem se sa konstatacijom o napretku ko sto je bilo kda smo dobili kandidatski status jeli tako?
meni je bilo drago svakako, no ipak je napravljen najveći napredak u posljednjih deset godina. :)

ti sad kiti kako želiš. glumi prinipijelnost, zaboravljaj da smo bili odbijeni za otvaranje pregovora, pa se ovdje slavilo (ako se zarovimo u tvoje postove, šta ćemo naći?), pa se onda zasukali rukavi, pa se radilo ono za šta se plaćeno, pa se trpile optužbe o izdaji, pa svašta nešto.

toliki trud se uložio u miniranje mogućeg otvaranja pregovora, ali kada su se uprkos tome desili, onda se kaže: meh... to bi svakako bilo.

:lol:

pasjaluk nije dobar za zdravlje. ne znam je li stranački ili što bi ti nekad u sunarodnjaci mogli kao i ti biti dio EU, ali svakako da šteti.
DaysleepeR

#23125 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

Stvarno ne znam kako nije sramota pojedine luzere, kakve stvari pišu i kako se ukopavaju...

A svi odreda žive u toj istoj EU...

Fuj, fuj
Locked