Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

no_sekirli

#77251 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Tita mi, niti je Salah sta odigrao, niti Gakpo.

I Oliveru, sucu naftaskog lobija zelim gangbang omanje bande crnaca iz El Salvadora. Smece.
MMM1977

#77252 Re: Liverpool FC

Post by MMM1977 »

no_sekirli wrote: 10/03/2024 22:43 Tita mi, niti je Salah sta odigrao, niti Gakpo.

I Oliveru, sucu naftaskog lobija zelim gangbang omanje bande crnaca iz El Salvadora. Smece.
Zašto omanje? :D
no_sekirli

#77253 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

MMM1977 wrote: 10/03/2024 22:51
no_sekirli wrote: 10/03/2024 22:43 Tita mi, niti je Salah sta odigrao, niti Gakpo.

Zašto omanje? :D
A ono, kad mu bude najbolje da prestanu :D
BHF_Manijak

#77254 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ovako hladne glave da se sta kaze.

S mudima odigrana utakmica, s mudima, sa stavom, necu reci savrseno, vrhunski, ali jako blizu tome. Endo i Maca, celicna muda k'o u vola - obojica!
Pojeli su na sredini i svaka im cast.
Nisam siguran da je dobra odluka bila izvodjenje Bradleya i ostavljanje Gomeza, jer ne smatram Bradleya nista slabijim defanzivno, a ofanzivno je mogao mnogo vise ponuditi od Gomeza, ali vjerovatno se nije Klopp smio usuditi ostaviti same na strani njega i Quansaha, preneiskusno.

Da se ne lazemo niti bi pobjeda rijesila titulu, jer ima jos 10 jebenih kola do kraja, niti ovaj remi rusi nade. Stavise tako su odigrali utakmicu, da ako ponove ovaj pristup, svakoga glat mogu do kraja dobiti.

Slijedi bitan period i nadam se bez povreda. Potrebno je da se Salah, Szoboszlai vrate u ritam i polahko da se vracaju Jones, Trent i Graven, jer svaki igrac u formi treba.

Gakpo je definivitno neko ko je upao u crnu rupu. Steta, ogromna steta Jote. Kako bi taj igrac danas hladno zabio gol, dva... :( :(

Zivotom sam siguran da danas Jones prije povrede ili Dominik u ritmu, da bi se glat uzelo, jer je upravo taj jedan kotacic falio u veznom redu da se zakljuca sve.
Da je bar Salah spreman 100% bio, da pocne, a Elliott u vezi da bude, ali jebaji ga sad.

Helem, siguran sam da City nece sve do kraja uzeti, bice pokoji kiks. Arsenal takodjer. Sta moze Liverpool napravit vidjet cemo.

Protiv Sparte izvesti juniore doslovno, sve. Cak bih i Adriana na gol. Protiv Uniteda stroga kombinacija, jebo ih FA kup i onda full pripreme za Brighton. Nadam se da ce bar Jones biti spreman.
sve_ovo_ja

#77255 Re: Liverpool FC

Post by sve_ovo_ja »

Valjao bi remi u sljedecem kolu Arsenal City da se odvoji od oba tima. United u gostima me vec nervira kad vidim na rasporedu, pogotovo jer ih nismo uzeli kad smo mislili da ce to lako ici. Nadam se da ce se jos par bitnih igraca oporaviti do tada i onda odigrati kao jucer.
convict

#77256 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Nista ne gledati unaprijed. Prvo Brighton, nakon toga Sheffield... Najveca greska bi bila unaprijed upisati bodove protiv bilo koje ekipe. Nadam se da ce Klopp to prenijeti na ekipu, da moraju i protiv Sheffielda i svih ostalih do kraja istrcati kao da je finale.
no_sekirli

#77257 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Ma nema šta, svaka nam je finale do kraja, pa šta bude.

Teško je osvojiti ovu ligu sa ovakvim suđenjem, evo direktno su nam ukradena 2 boda sinoć, barem 1 protiv Totaša. Da ostale, "manje" i ne spominjemo. Jebga, težak križ nosi ovaj klub, odnosno prije katedralu cijelu...
BHF_Manijak

#77258 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Protiv Arsenala takodjer ocit penal nije sviran.
Ne znam majke mi, ne pratim toliko ostale klubove, ali ovo su greske koje direktno uticu na rezultat i to protiv direktnih konkurenata.

Nije isto X sa Arsenalom i pobjeda ili sad sa Cityem. Umjesto na +4, ostanes na +1, gdje ce biti isto.
vaučer

#77259 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Dva boda ovdje, dva boda protiv Arsenala na Anfieldu, barem bod protiv Spursa.
Tablica bi izgledala:

Liverpool 69
Arsenal 62
City 61

Pa se ti žali kurcu. :roll:
no_sekirli

#77260 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

vaučer wrote: 11/03/2024 11:38 Dva boda ovdje, dva boda protiv Arsenala na Anfieldu, barem bod protiv Spursa.
Tablica bi izgledala:

Liverpool 69
Arsenal 62
City 61

Pa se ti žali kurcu. :roll:
Ma da, nije samo što bi mi imali više, nego bi direktni konkurenti imali manje. Ali eto, nadam se da će kozmička pravda na kraju učiniti svoje.
vaučer

#77261 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Ja više vjerujem u skupe odvjetnike nego u kozmičku pravdu.
Nadam se da će klub konzultirati neki dobar odvjetnički ured nakon sezone ako izgube naslov za bod-dva.
Doslovno ih razmontirati (PGMOL mislim).
BHF_Manijak

#77262 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma nema od te ljubavi nista, ti bas utopijski zivis Boga mi. Pravedno, ali utopijski. To je konglomerat, to je udar na sistem, mozes kurcu svirati.

Da je volje i zelje davno bi se pokrneule stvari/klubovi da se ovaj cirkus rijesi, ali ocito nije ni u cijem interesu.

Ispast ce da stalno kukam na sudije, ostet se i drugi, tacno, stoji - i odavno govorim da je (ne)konzistentnost odluka najveci problem, ali i u takvom ludilu Liverpool je evo protiv 3 konkurentna direktno ostecen za 2 penala i 1 gol.
ismar2215

#77263 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Ma ne znam, ne bih ja o sudijama toliko. Grijesi se, al se grijesi i svima. Sjetimo se recimo nepustanja prednosti Cityu protiv Tottenhama kad je Haaland isao 1 na 1. Tu su City ostetili za dva boda.

Ovo jucer ja ne mogu reci da je penal stvarno. Pogledajte video kontakta. Doku gleda u loptu, ide nogom, Mac Allister skace naprijed u Dokua i prije nego uopste dolazi do kontakta, okrece glavu, pravi grimasu i ramenim dira loptu milisekundu prije Dokua. Doku ga spicem dohvati negdje oko pazuha, spusta nogu i jos malo po butini. Sve ok, kontakt je bio, ali je Doku krenuo nogom na loptu, a Alexis se bukvalno bacio na loptu. Za mene je ono klasicni sudar u kaznenom. Vjerovatno bi svirao faul da je negdje van 16, jer je tako izgledalo i jer se Alexis valjao, al i to bi bilo pogresno.

Penal protiv Arsenala ok, tekma protiv Tottenhama uzas sudijski sa ponistenim golom i dva crvena bez potrebe. Ali opet kazem, sa svima se grijesi, nismo mi ni manje ni vise osteceni od ostalih, samo najcesce gledamo nase tekme pa nam se tako cini.

Pa eno protiv Foresta ko moze objasniti otkud kod nas lopta poslije onog prekida igre. Gledam talksport podcast poslije i zove navijac Foresta i kuka. I kaze mu voditelj, pricas gluposti, iznosite loptu iz kaznenog u 99. minuti umjesto da je izbijete. Greske se prave na svakoj tekmi jer su sudije grozne, ali nije to opravdanje. Primili ste go jer niste izbili loptu, a ne jer je mozda trebala lopta biti kod vas.

I covjek je upravu. Nismo mi jucer izgubili 2 boda zbog navodnog penala (koji to svakako nije bio), nego zbog promasaja Diaza, losih odluka Gakpa u kaznenom itd...

Pravljenje zrtve od Liverpoola i prica kako nas namjerno nesto zakidaju je u rangu prica s druge strane da nas guraju i da smo LiVARpool. Sudije su ocajne i svima su manje vise takvi i to je to. Takvi su uslovi u ligi, hajmo igrat i osvojit.
Mustang1

#77264 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Diaz je bio najbolji na terenu. Nadam se da ce nastaviti sa ovakvim igrama. Golovi ce doci. Uvijek sam za igraca koji je vidljiv na terenu a neku sansu fula nego za nekog koji i nema sanse za fulati.
no_sekirli

#77265 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

@ismar2215

Po tebi je Doku OK što je krenuo po loptu nogom na preko metar i pol visine, a pogriješio je Maca koje je išao tijelom na loptu koju je prije i dirnuo od Dokua? To što okreće glavu je njegov krimen, a nije ti možda palo napamet da je okrenuo glavu, jer je mislio da će ga idiot odvaliti u glavu kramponima, pa se prepao da će možda ostati invalid do kraja života.

E svašta čovjek može i pročitati...
vaučer

#77266 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Tko je prvi do lopte ne znači ništa ako je opasna igra ili ako u nastavku polomiš nekog. Uvijek bilo, uvijek će biti. Mane je dobio direktan crveni van šesnaesterca zbog visoke noge iako je bio prvi na loptu. Jones zbog nastavka kretanja iako je bio prvi na loptu. Šta je Doku htio je također nebitno.

Ono za Forest, nitko ne spominje da je Tierney uradio istu stvar ranije u utakmici, samo je dao njima loptu koja je trebala biti naša. To se zaboravilo.
no_sekirli

#77267 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Mac je prvi dirnuo loptu, u tome je cijela poanta!
Tijelom, da tijleom, ali i tijelom se može postići gol. Samo zamislite da je išao glavom na nju, ovaj bi mu promijenio lični opis.
no_sekirli

#77268 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Znam da se mogu naći greške u korist Liverpoola, to nitko ne spori, ali evo lik složio par minuta videa sa 10 najočitijih koje su direktno koštale, i to jako skupo.

ismar2215

#77269 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Ma nije niko pogrijesio, ni Doku ni Mac Allister. Stvar je u tom sto je to klasicni sudar. Doku ima pravo ici nogom na loptu u onoj visini, opasna igra ne moze biti penal, eventualno neki indirekt. Al ono nije bila opasna igra. Covjek digao nogu savijenu koljenu, Mac Allister naletio i kontakt vrlo blag, cak ne u prsa.

Ako je poredjenje Maneovog crvenog nad Edersonom, onda smijesno. Ederson naletio glavom na loptu, ovaj ga s potpuno ispravljenom nogom i otvorenim djonom odvalio po sred glave, sta vam je.

Al opet kazem, totalno je nebitno, eto nek je cist penal ko suza, opet je pickasto to navoditi kao razglog sto nismo dobili kad smo prije toga 3-4 stopostotne prilike sjebali.

Sudije su lose, to su uslovi, igrajmo fudbal. Pogotovo je bezveze tabelu crtati sa tim nekim dodatnim bodovima, jer onda treba dodati i 2 boda Cityu za tekmu s Tottenhamom, Arsenal vjerovatno koji bod, nama uzeti koji bod itd itd. Mozda bi pobjeda Citya nad Spursima im dala krila, pa bi zgazili sve do kraja. Mozda bi taj go Haalanda natjerao spurse da krenu naprijed pa bi zabili jos dva. Mozda je nas onaj kretenski poraz od spursa dodatno motivisao i iz inata jos bolje proigrali. Dakle tu se ne moze znati kako je tacno uticala neka sudijska greska.

Moja je generalno poruka, ne pizdite na sudije, losi su, ocajni, takvi su u svakoj tekmi lige i prema svakoj ekipi. To su uslovi u kojima se igra ova liga. Ne smisljajte neke teorije zavjere u kojima neko kao mrzi Liverpool. Eto zbog cega, koji moze biti razlog? Guraju City jer su ih kupili? Pa sto onda ne pusti prednost Haalandu da zabije za pobjedu nad Spursima? Aha, cekaj, Tottenham ih je "vise" kupio?

Dajte ljudi, bavimo se Liverpoolom i kako se sta moze poboljsati.
no_sekirli

#77270 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Vela havle, Vela Luka, Veli Jože...
vaučer

#77271 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Nisam iznosio nikakve teorije zavjere, a tri primjera koja sam dao nisu ni u istoj galaksiji kao spori Grealish 35m od gola s tri odbrambena (brža) igrača na leđima. Da li bi uzeli bodove, realizirali penale, ne zna nitko. Ali znam da smo od tri ekipe u borbi za naslov ne najviše naguženi od sudija - nego nije ni blizu. Ni blizu.
ismar2215

#77272 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Diaz je odlican bi jucer. Desava mu se nesto slicno ko Darwinu. Puno radi fakat, zuji, probija, work rate 1000, jbg, onda nije lako jos u zavrsnici zadrzati koncentraciju, smiriti se, i opucati ispravno. Nadoci ce, vjerujem. Gakpo ima neku inteligenciju fudbalsku koja uvijek nekako sporo reaguje i donese pogresnu odluku. Imam osjecaj da ako skonta, da ce biti top. Al mozda nikad i ne skonta. Uzasno mi ide na zivce kad je u igri i neuporedivo smo manje opasni kad je on umjesto Darwina. Sad ide dio sezone kad se nema vremena da se on uigrava, pa se nadam da ce manje biti na terenu u ligi.
ismar2215

#77273 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

vaučer wrote: 11/03/2024 14:12 Nisam iznosio nikakve teorije zavjere, a tri primjera koja sam dao nisu ni u istoj galaksiji kao spori Grealish 35m od gola s tri odbrambena (brža) igrača na leđima. Da li bi uzeli bodove, realizirali penale, ne zna nitko. Ali znam da smo od tri ekipe u borbi za naslov ne najviše naguženi od sudija - nego nije ni blizu. Ni blizu.
Pa dobro jesmo i sta sad? Nikakva tuzba za to nije opcija, to ne postoji. Mogli bi eventualno dobiti tuzbu ako se dokaze da su namjerno gurali nekog, a to nije slucaj. Ne mozes dobit tuzbu jer je sudija pogrijesio i jer je loš. Da mi neko ponudi da se vratimo nazad i da se onaj Diazov go protiv Spursa prizna, ne bih pristao. Jer u ovom scenariju smo na diobi prvog mjesta sa 64 boda. Ko zna gdje bi nas doveo taj go.
BHF_Manijak

#77274 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

ismar2215 wrote: 11/03/2024 14:03 Ma nije niko pogrijesio, ni Doku ni Mac Allister. Stvar je u tom sto je to klasicni sudar. Doku ima pravo ici nogom na loptu u onoj visini, opasna igra ne moze biti penal, eventualno neki indirekt. Al ono nije bila opasna igra. Covjek digao nogu savijenu koljenu, Mac Allister naletio i kontakt vrlo blag, cak ne u prsa.

Ako je poredjenje Maneovog crvenog nad Edersonom, onda smijesno. Ederson naletio glavom na loptu, ovaj ga s potpuno ispravljenom nogom i otvorenim djonom odvalio po sred glave, sta vam je.

Al opet kazem, totalno je nebitno, eto nek je cist penal ko suza, opet je pickasto to navoditi kao razglog sto nismo dobili kad smo prije toga 3-4 stopostotne prilike sjebali.

Sudije su lose, to su uslovi, igrajmo fudbal. Pogotovo je bezveze tabelu crtati sa tim nekim dodatnim bodovima, jer onda treba dodati i 2 boda Cityu za tekmu s Tottenhamom, Arsenal vjerovatno koji bod, nama uzeti koji bod itd itd. Mozda bi pobjeda Citya nad Spursima im dala krila, pa bi zgazili sve do kraja. Mozda bi taj go Haalanda natjerao spurse da krenu naprijed pa bi zabili jos dva. Mozda je nas onaj kretenski poraz od spursa dodatno motivisao i iz inata jos bolje proigrali. Dakle tu se ne moze znati kako je tacno uticala neka sudijska greska.

Moja je generalno poruka, ne pizdite na sudije, losi su, ocajni, takvi su u svakoj tekmi lige i prema svakoj ekipi. To su uslovi u kojima se igra ova liga. Ne smisljajte neke teorije zavjere u kojima neko kao mrzi Liverpool. Eto zbog cega, koji moze biti razlog? Guraju City jer su ih kupili? Pa sto onda ne pusti prednost Haalandu da zabije za pobjedu nad Spursima? Aha, cekaj, Tottenham ih je "vise" kupio?

Dajte ljudi, bavimo se Liverpoolom i kako se sta moze poboljsati.
Kako je bolan noga savijena, a frajer djonom tj. kramponima opali Mac Allistera? Kako ima pravo nogom ici u onoj visini u kojoj ljudi idu glavom? Sto nije isao glavom kao i Alexis?

I kako ces porediti tu situaciju iz 99. minute i Diazove promase iz sredine drugog poluvremena? Nije isto kad ti svira penal za pobjedu u zadnjim sekundama i kad mozes postici ili postignes gol u 60. minuti.
Sta ce ti vjerovatnije donijeti pobjedu, jedno ili drugo, iskreno?

I niko ne kreira teorije zavjere, ljudi sta navode su fakti. Ove sezone 20% losih sudijskih odluka je islo na stetu Liverpoola. To su egzaktni podaci, nisu ih forumasi izmislili niti kreirali teoriju.
Sto je tako, namjerno, nenamjerno, uzrok, posljedjica, ja pojma nemam, samo sam ti predocio fakte. Oni su neumoljivi i nisu podlozni manipulacija.

Sudijska organizacija je uzasna, ali to ne mijenja cinjenicu da je Liverpool u tom cirkus najvise ostecen.
vaučer

#77275 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

ismar2215 wrote: 11/03/2024 14:22 Pa dobro jesmo i sta sad? Nikakva tuzba za to nije opcija, to ne postoji. Mogli bi eventualno dobiti tuzbu ako se dokaze da su namjerno gurali nekog, a to nije slucaj. Ne mozes dobit tuzbu jer je sudija pogrijesio i jer je loš. Da mi neko ponudi da se vratimo nazad i da se onaj Diazov go protiv Spursa prizna, ne bih pristao. Jer u ovom scenariju smo na diobi prvog mjesta sa 64 boda. Ko zna gdje bi nas doveo taj go.

Tužba je itekako opcija, jer cilj tužbe nije da ti vrate te odluke i naslov - nego da se dokaže da ova i ovakva sudijska organizacija nesposobna za obavljanje posla koji joj je predan. Tužiš ih s dokazima da ne obavljaju posao ni kompetentno, ni ujednačeno i da samo-regulacija koja im je poklonjena - NE FUNKCIONIRA.
Post Reply