Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
dr_Evil

#22001 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 26/02/2024 11:28
Ono sto ja vidim je da Hrvati postaju gradjani prvog reda a Bosnjaci drugog reda. I pri tome ja ne izrazavam nikakav nacionalizam, cak stavise tesko da ces na ovom forumu naci osobu koja vise postuje Hrvate. Ja sam apsolutno impresioniran stepenom nacionalne samosvijesti kod Hrvata.

I dosadile su mi price, te Bake ovo, te Hurda ono, te Nerko ovo, te Kifla ono.....kakva je korist od toga sto kontatujemo da su Hurda i Isma isti ?....

Ovo blejanje za ovce se uglavnom odnosi na Bosnjake. Da ne bi neko stekao pogresan utisak.
Pa ja se slazem s tobom, i sam cesto navodim da su Hrvati vladajuca kasta u BiH, i sve se slazemo.

Eh, ali bitno je da konstatujemo da su Hurda i Isma isti, kao da i konstatujemo da je Nerko produzio gdje je Fadil stao(po pitanju Mostara).

Ako to ne konstatujemo onda kako da im trazimo zamEnu? Hocemo li opet za iste u starMo, izbori se blize. Da sutimo, bit ce bolje?
palermo

#22002 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 26/02/2024 11:32
palermo wrote: 26/02/2024 11:28
Ono sto ja vidim je da Hrvati postaju gradjani prvog reda a Bosnjaci drugog reda. I pri tome ja ne izrazavam nikakav nacionalizam, cak stavise tesko da ces na ovom forumu naci osobu koja vise postuje Hrvate. Ja sam apsolutno impresioniran stepenom nacionalne samosvijesti kod Hrvata.

I dosadile su mi price, te Bake ovo, te Hurda ono, te Nerko ovo, te Kifla ono.....kakva je korist od toga sto kontatujemo da su Hurda i Isma isti ?....

Ovo blejanje za ovce se uglavnom odnosi na Bosnjake. Da ne bi neko stekao pogresan utisak.
Pa ja se slazem s tobom, i sam cesto navodim da su Hrvati vladajuca kasta u BiH, i sve se slazemo.

Eh, ali bitno je da konstatujemo da su Hurda i Isma isti, kao da i konstatujemo da je Nerko produzio gdje je Fadil stao(po pitanju Mostara).

Ako to ne konstatujemo onda kako da im trazimo zamEnu? Hocemo li opet za iste u starMo, izbori se blize. Da sutimo, bit ce bolje?
Pa naravno da ces za iste. Jer drugih nema.

Al to opet ne oduzima na cinjenici da je ovo sto govorimo ( a eto, slozismo se) istina. Pa mozda ta istina nekom i dopre do mozga.
dr_Evil

#22003 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 26/02/2024 11:38
Pa naravno da ces za iste. Jer drugih nema.

Al to opet ne oduzima na cinjenici da je ovo sto govorimo ( a eto, slozismo se) istina. Pa mozda ta istina nekom i dopre do mozga.
Bilo ne bilo, onda bolje dati glas HDZu direkt, makar znas za koga ces. Ja njihove prevare, izdaje i lazi ne mogu svariti nikako. Nije da nije bilo izbora na proslim lokalnim, a na ovim ce vjerovatno biti manje jer smo sazvakali vecinu aktivista sta su se borili za Mostar dok nije bilo izbora. Mada licno ne gotovim aktivizam, uvijek se pitam sta je u pozadini, ali to je moja pesimisticna strana.

Moramo pricati susjed, ali tesko je pricati dok je na drugoj strani jedinstvo i suti se. Osjetis susramlje.
ljubijankic

#22004 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ljubijankic »

dr_Evil wrote: 26/02/2024 11:22
palermo wrote: 26/02/2024 11:02
Ko gradi po tzv zapadnom dijelu ? Koja je zgrada u pitanju ? I zasto ekonomski faktor ? Pa ima bogatih ljudi i u Sarajevu, mogli bi uloziti u neku zgradu u tzv. zapadnom Mostaru
I sta sad Baketov i Hurdin potpis ? Pa Isma Hadziosmanovic je nesto potpisao pa sta bi ? Uostalom, samo radi podsjecanja prvi organizovqni obilk otpora Bosnjaka protiv HVO- a odnosno politike Hrvatske je dosao kroz Vijece muslimana u cijoj je organiazaciji upravo islamska zajednica dala znacajqn doprinos.
Ne moze uvijek biti Bake i Hurda potpisali.....pa sta ako su potpisali, Baketa evo i nema....ima mijenjati politiku...
Pa sto ne ulazu tzv. zapadni Mostar bogate Sarajlije? Jesi li cuo zadnjih par godina da je neko pokusao ali mu nisu dali mucni dusmani? Ne znam da je iko osim Binga bilo sta sagradio, ali ne znam ni da je neko pokusao.

Drago mi je da si izjednacio Ismu i Hurdu :)

Pa nek mjenjaju politiku, aBd kad promijene glasat cu i ja za njih. Za sada vidim samo mafijaski splet HDZ i SDA te standardno zagrijavanje za predizbornu suplju, na odavno podijeljenim rejonima. A znas odlicno da sam upravu, Hurda moze da blokira bilo sta, a kazaliste je vrli premijer Novalic aminovao, valjda nema veze sto je mogao pogurati i ovo usput. Ovo sta mi gledamo je blejanje za ovce, da se zabavljamo dok se pare vrte.
"Najbolji premier u historiji Federacije" :bih: To kazaliste je od krucijalnog interesa za Bosnjake, nemoj da pljujes po njemu !
DonieBrasco

#22005 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sta-bih-moze-nauciti-iz-iskustva-komsija-o-pristupanju-eu-moraju-se-napraviti-krupni-kompromisi/240226019

Šta BiH može naučiti iz iskustva komšija o pristupanju EU: Moraju se napraviti krupni kompromisi
Znaci predaj drzavu Dodiku i Covicu, tj. Zagrebu - Beogradu ispuni im njihove ciljeve 90-ih i eto EU je tu. :lol:

Strasan pritisak ce Trojka u narednim danima trpiti, ne od Dodika i Covica, nego od djela EU koji podrzavava dvojac.
prilikom pristupanja Evropskoj uniji moraju napraviti krupni kompromisi koji podrazumijevaju ono što mi narodski zovemo "gutanje žaba" i "pucanje sebi u nogu".
Neka gutaju srbi i hrvati, sve presude, sve po normama i pravilma EU, svi zakoni kako treba, a ne kako su oni zamislili apartheid i nastavak genocida.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#22006 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

hadzija izvini što je ono makedonija morala uraditi
koliko je slovenija peglala hrvatsku?

sjećamo li se toga?

što očekujete jahanje po glavi stavnika i glat ulijetanje u EU

ne mo tako
dr_Evil

#22007 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Makedonija nikad nije usla, a Hrvatska otisla na arbitrazu, pa kasnije zajebali slovence ne prihvataju rezultate.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#22008 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

Truba wrote: 26/02/2024 12:12 hadzija izvini što je ono makedonija morala uraditi

sjećamo li se toga?

ne mo tako
nema problema, promijenićemo ime u Bosna.
cija123

#22009 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by cija123 »

DonieBrasco wrote: 26/02/2024 12:08 Šta BiH može naučiti iz iskustva komšija o pristupanju EU: Moraju se napraviti krupni kompromisi
Ovdje iskustvene komšije govore o KOMPROMISIMA u toku pregovora sa EU, a ne o kompromisima unutar države kandidatkinje da bi ušla u pregovore. Nijedna država koja je otvorila pregovore nije morala unutar države gutati žabe, močvare, jahati po drveću, trčati uzbrdo sa vrećeama cementa da bi ubijedila koalicione partnere, UNUTAR države, da je dobro otpočeti pregovore sa EU.

Prva lekcija iz evropskih integracija je bila da svaka država koja želi ući u EU mora biti spremna da se odrekne dijela suvereniteta vlastite države u korist EU. Mislim da nijednom BH patrioti to nikada nije bio problem.
atmel

#22010 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by atmel »

Chmoljo wrote: 26/02/2024 12:19
Truba wrote: 26/02/2024 12:12 hadzija izvini što je ono makedonija morala uraditi

sjećamo li se toga?

ne mo tako
nema problema, promijenićemo ime u Bosna.
Koji jad, živi u Bosni i govori u ime druge države. Kao ti postavljaš uslove.
BHCluster

#22011 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

Nekad ih ponese lazna superiornost a onda se sjete da im treba bosnjacki potpis.
DonieBrasco

#22012 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Dino live kod Emele upravo rece da nema nista od uvih uslovljavanja.
cija123

#22013 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by cija123 »

DonieBrasco wrote: 26/02/2024 15:37 Dino live kod Emele upravo rece da nema nista od uvih uslovljavanja.
Uh, nek si nam reko....lakse se diše. :lol: :lol:
plavi_E

#22014 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Koja jezicka vratolomija Konakovica:

"Ne slažem se s Komšićem zbog toga što ne radi, zbog toga što kao član Predsjedništva BiH ima priliku da ovu zemlju predstavlja mnogo bolje i kvalitetnije. Za sedam dana u New Yorku dogovori dvije posjete pa mu se poklope termini, u Berlinu je propustio mnogo prilika. Njega kao člana Predsjedništva sam branio kao što niko nije jer je to legalan izbor, ali ne radi dobro svoj posao i zato što u tom etničkom konzumiranju Hrvati imaju pravo da biraju svog političkog predsjednika, kao što je govorio Izetbegović, Radončić, reis", poručio je.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/klix-studio-s-emelom-elmedin-konakovic-o-pregovorima-s-eu-kartelu-tito-i-dino-i-ismetu-gavrankapetanovicu/240226084
Sta je on u stvario htio da kaze. :?
BHCluster

#22015 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

plavi_E wrote: 26/02/2024 16:47 Koja jezicka vratolomija Konakovica:

"Ne slažem se s Komšićem zbog toga što ne radi, zbog toga što kao član Predsjedništva BiH ima priliku da ovu zemlju predstavlja mnogo bolje i kvalitetnije. Za sedam dana u New Yorku dogovori dvije posjete pa mu se poklope termini, u Berlinu je propustio mnogo prilika. Njega kao člana Predsjedništva sam branio kao što niko nije jer je to legalan izbor, ali ne radi dobro svoj posao i zato što u tom etničkom konzumiranju Hrvati imaju pravo da biraju svog političkog predsjednika, kao što je govorio Izetbegović, Radončić, reis", poručio je.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/klix-studio-s-emelom-elmedin-konakovic-o-pregovorima-s-eu-kartelu-tito-i-dino-i-ismetu-gavrankapetanovicu/240226084
Izgleda da mu je to bolje zvucilo u glOvi.
RtrnOfSalisbury

#22016 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by RtrnOfSalisbury »

... ako ko nako vic ne spomene kotac, zamajac, narativ, momentum .... necu ni da citam
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#22017 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

BHCluster wrote: 26/02/2024 16:52

Zamisli koliko nizak nivo inteligencije imas da ne mozes da skontas ovih par recenica :-?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22018 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

I da to svoje nekontanje pripisujes drugom :D
BHCluster

#22019 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

izvrsni direktor wrote: 26/02/2024 17:43
BHCluster wrote: 26/02/2024 16:52

Zamisli koliko nizak nivo inteligencije imas da ne mozes da skontas ovih par recenica :-?
Tvoj nivo inteligencije.
Officer Crabtree

#22020 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Officer Crabtree »

Kada se čitaju Dinine riječi nije bitna inteligencija, nego emotivnost.

Vidim Bato braniš ga, a zamolio sma te da to prepustiš nama.

Ti brani Nerku, tamo fali inteligencije.
belfy

#22021 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by belfy »

palermo wrote: 25/02/2024 22:16
sehohari wrote: 25/02/2024 21:46
palermo wrote: 25/02/2024 21:41

Ne, ne granicni. Naprotiv oni su tu samo da kazu koji je stvarni vlasnik grada. A to sto ce biti par sokaka u kojem ce kobajagi vladati muslimani je cis' t onako.
Druže moj, granični.

Da makar ima i jedna zgrada na istočnoj strani, pa hajde.
Ali ovdje, ako sada završe sa HNK, Bulevar će imati nacionalni simbol na svako 50 metara, ali bukvalno samo sa jedne strane. Ako to nije granica, ne znam ni ja šta je.
Ne zahmeti, al sad cu upotrijebiti staru forumasku, ne znas, ipak si daleko od Mostara ( dijaspora :-D ) Hrvati su davno presli na lijevu obalu, ko drzi Bristol, ko drzi kultni Labirint u Starom gradu.......mislim, nemam ja nista protiv toga, pod uslovom. da postoje neki ireverzibilni procesi...al jok ,doduse idu i Bosnjaci na desnu ...al uglavnom da hamale.....

Te granice koje spominjes nisu vise aktuelne...
sta ti mislis da znaci rijec koju si upotrijebio? :lol:
palermo

#22022 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

belfy wrote: 26/02/2024 20:40
palermo wrote: 25/02/2024 22:16
sehohari wrote: 25/02/2024 21:46

Druže moj, granični.

Da makar ima i jedna zgrada na istočnoj strani, pa hajde.
Ali ovdje, ako sada završe sa HNK, Bulevar će imati nacionalni simbol na svako 50 metara, ali bukvalno samo sa jedne strane. Ako to nije granica, ne znam ni ja šta je.
Ne zahmeti, al sad cu upotrijebiti staru forumasku, ne znas, ipak si daleko od Mostara ( dijaspora :-D ) Hrvati su davno presli na lijevu obalu, ko drzi Bristol, ko drzi kultni Labirint u Starom gradu.......mislim, nemam ja nista protiv toga, pod uslovom. da postoje neki ireverzibilni procesi...al jok ,doduse idu i Bosnjaci na desnu ...al uglavnom da hamale.....

Te granice koje spominjes nisu vise aktuelne...
sta ti mislis da znaci rijec koju si upotrijebio? :lol:
Nemam pojma,hamal, slobodno pojasni i meni i sirokim narodnim masama
Lug

#22023 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Lug »

hoce da kaze da treba udovoljiti Covicevim zeljama.
512MB

#22024 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by 512MB »

Čekaj, jel sad legalno il nije?

Željko Komšić je biran legalno, al Hrvati imaju PRAVO da biraju svog političkog presjednika. Jel imaju pravo il nemaju? Šta je politički presjednik :?

Kifla zbunjen do bola...
Point.

#22025 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

1. Kako je Dino kompetentan da odlučuje ko radi dobar posao a ko ne?

2. Legalan izbor i imaju pravo ne ide u istu rečenicu.

3. Politički predsjednik? To neka nova varijacija hns narativa :?
Locked