Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Anquilla

#9226 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Anquilla »

last mohicans wrote: 21/02/2024 13:01 Utihnule društve mreže kluba i igrača, valjda skontali da od nerealnog hajcanja preko društvenih kanala slabo ima fajde na terenu. Ili pak rade u miru, da konačno nekoga igrom dobijemo.
Ipak imaju obraza da se ne javljaju u nevakat :D
Logovan

#9227 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Hajcanje prije Širokog ništa specijalno, klasične objave. Ne znam za što bi sad hajcali, naredna je protiv Zvijezde u gostima.

Ja da se pitam hajcao bih prije svake domaće utakmice i to više zbog toga da što više raje stekne kulturu odlaska na utakmicu.
kakaljin

#9228 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakaljin »

Logovan wrote: 21/02/2024 17:41 Hajcanje prije Širokog ništa specijalno, klasične objave. Ne znam za što bi sad hajcali, naredna je protiv Zvijezde u gostima.

Ja da se pitam hajcao bih prije svake domaće utakmice i to više zbog toga da što više raje stekne kulturu odlaska na utakmicu.
To trebe stalno raditi. Da odlazak na utakmicu postane nesto normalno i da to postane dan gdje sve ostale obaveze se ostavljaju po strani.
18mn97

#9229 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 18mn97 »

Lijepo je vidjeti dosta zena, cura i djece na tribinama. Cini mi se da to prije nije bio slucaj.
Ali dzaba sve ako to rezultati ne prate.
kakaljin

#9230 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakaljin »

18mn97 wrote: 21/02/2024 18:13 Lijepo je vidjeti dosta zena, cura i djece na tribinama. Cini mi se da to prije nije bio slucaj.
Docice i rezultati, ne moze sve odmah. Treba poceti dolaziti na utakmice jer nije samo dolazask kada se ima rezultati i kada si sampion vec se dolazi i kada nije sve kako treba, po tome se vidi privrzenost i ljubav prema klubu.
Paradox76

#9231 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Paradox76 »

kakaljin wrote: 21/02/2024 18:17
18mn97 wrote: 21/02/2024 18:13 Lijepo je vidjeti dosta zena, cura i djece na tribinama. Cini mi se da to prije nije bio slucaj.
Docice i rezultati, ne moze sve odmah. Treba poceti dolaziti na utakmice jer nije samo dolazask kada se ima rezultati i kada si sampion vec se dolazi i kada nije sve kako treba, po tome se vidi privrzenost i ljubav prema klubu.
Da je samo vise ljudi ovako da razmišlja bilo bi odlično.
Jednostavno mi smo narod koji sve hejta.
Zabolio je i mene ovaj poraz kao jedan od težih, krivio sam i Rozmana i igrače i dresove crne i Mirvica, nema koga nisam.
Bit će poraza a bit će i pobjeda, to je fudbal.
Danas sam bio na treningu, profesionalizam na visokom nivou, trening jako kvalitetan.
Rožman odlično radi na treninzima kao igrači.
Danas su igrali prva postava, barem mislim da će ta ekipa istrčati u Ugljeviku, protiv druge postave.
Sijevaju dueli, faulovi, ne štede se.
Vjerujte da rade na svim segmentima igre, od kornera, tranzicije lopte, markiranja igrača i svega ostalo sto im prvi ja zamjeram.
Gledao sam i prije treninge sa bivšim trenerima FKS, jedino gdje sam vidio slične stvari su bile kod Mehe Kodre.
Ja sam ubijeđen da će rezultati doći.
Anquilla

#9232 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Anquilla »

Paradox76 wrote: 21/02/2024 18:35 Da je samo vise ljudi ovako da razmišlja bilo bi odlično.
Zabolio je i mene ovaj poraz kao jedan od težih, krivio sam i Rozmana i igrače i dresove crne i Mirvica, nema koga nisam.
Danas sam bio na treningu, profesionalizam na visokom nivou, trening jako kvalitetan.
Danas su igrali prva postava, barem mislim da će ta ekipa istrčati u Ugljeviku, protiv druge postave.
Vjerujte da rade na svim segmentima igre, od kornera, tranzicije lopte, markiranja igrača i svega ostalo sto im prvi ja zamjeram.
Gledao sam i prije treninge sa bivšim trenerima FKS, jedino gdje sam vidio slične stvari su bile kod Mehe Kodre.
Ne znam koja je prva postava na treningu, ali se nadam da ima bar jedna izmjena u odnosu na utakmicu s Širokim.
Paradox76

#9233 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Paradox76 »

Anquilla wrote: 21/02/2024 18:56
Paradox76 wrote: 21/02/2024 18:35 Da je samo vise ljudi ovako da razmišlja bilo bi odlično.
Ne znam koja je prva postava na treningu, ali se nadam da ima bar jedna izmjena u odnosu na utakmicu s Širokim.
Zabranit će mi dolazak, sve se prati.
Šalim se, ne mora znaciti da će ovi igrati u Ugljeviku, možda je samo probavao danas.
Uglavnom imaju 4 promjene u odnosu na Široki.
Meni je izgledalo dobro, eh sad, to je trening.
To treba na zvaničnim utakmicama da pokažu.
il dottore

#9234 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by il dottore »

Mogu oni uigravati sta hoce. Kad u subotu kisa zapada i kad se teren koji je sam od sebe livada jos natopi. Pa malo domaci krenu ostrije. Sumnjam da su se oprostili od lige
mond

#9235 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mond »

Mogu misliti tih kornera, oni iz NATO baze zadužili osoblje za vraćanje lopti :-) :(
Dinostula

#9236 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Nije problem ni izgubiti ali da ti prvi sut bude u 93 minuti mislim da 80% ljudi to nije spremno da trpi ni gleda.
kakaljin

#9237 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakaljin »

Dinostula wrote: 22/02/2024 13:06
Nije problem ni izgubiti ali da ti prvi sut bude u 93 minuti mislim da 80% ljudi to nije spremno da trpi ni gleda.
Niko nikoga ne tjera da gleda.

Ali slazem se da nije problem ni izgubiti samo neka se bore i ginu na terenu.
Logovan

#9238 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Neka onda tih 80% ne dolazi na utakmice, ako ne mogu trpiti, sta drugo reci. Jeste sramota onako izgubiti, jeste sramota ne osutati na gol skoro citavu utakmicu, ali isto tako nije to nesto novo kod nas, niti u svijetu. Vec vidjeno hiljadu puta sa raznim trenerima i sa raznim igracima. I desit ce se opet i jos milion puta.
last mohicans

#9239 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

il dottore wrote: 22/02/2024 10:19 Mogu oni uigravati sta hoce. Kad u subotu kisa zapada i kad se teren koji je sam od sebe livada jos natopi. Pa malo domaci krenu ostrije. Sumnjam da su se oprostili od lige
Meni se čini da Rozman uigrava što on zamisli, a da vrlo često zanemari protivnika totalno. Uvijek mi Ivica naupadne kad je SP komentarisao, pa kad je rekao:Pita se i protivnik nešta, tj.onaj s druge strane. Mi u svim ovim utakmicama, gdje smo izgubili, uglavnom smo popili prvi, jal i drugi gol bezveze, onda smo se kao nešta pokušavali vaditi sa ho ruk taktikom. Padnemo psihički, niko ne preuzima odgovornost, uđe voda u uši, a mentalni smo patuljici. Široki, Sloga, Zrinjski, vrlo loše pripremljene utakmice prema protivniku. Previše mi Simon djeluje samozaljubljive i nepogrešive prirode, sa vrlo malom dozom samokritičnosti. Nadam se da griješim.
Paradox76

#9240 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Paradox76 »

last mohicans wrote: 22/02/2024 16:11
il dottore wrote: 22/02/2024 10:19 Mogu oni uigravati sta hoce. Kad u subotu kisa zapada i kad se teren koji je sam od sebe livada jos natopi. Pa malo domaci krenu ostrije. Sumnjam da su se oprostili od lige
Meni se čini da Rozman uigrava što on zamisli, a da vrlo često zanemari protivnika totalno. Uvijek mi Ivica naupadne kad je SP komentarisao, pa kad je rekao:Pita se i protivnik nešta, tj.onaj s druge strane. Mi u svim ovim utakmicama, gdje smo izgubili, uglavnom smo popili prvi, jal i drugi gol bezveze, onda smo se kao nešta pokušavali vaditi sa ho ruk taktikom. Padnemo psihički, niko ne preuzima odgovornost, uđe voda u uši, a mentalni smo patuljici. Široki, Sloga, Zrinjski, vrlo loše pripremljene utakmice prema protivniku. Previše mi Simon djeluje samozaljubljive i nepogrešive prirode, sa vrlo malom dozom samokritičnosti. Nadam se da griješim.
Teško je analizirati ekipe na početku polusezone, u svim timovima je došlo do promjena, od igrača do trenera.
Naravno da to nije opravdanje, moraš se prilagoditi i analizirati sve sto imas o ekipi protiv koje igraš.
Moje licno mišljenje je da se treba promijeniti pristup da mi svakoga moramo napadati ili sto kaže Rožman loviti.
Pročitali su nam svi igru, bas je to Rožman pričao igračima na treningu i vjerujte da se radi na tome i vise nego sto mislite.
last mohicans

#9241 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Paradox76 wrote: 22/02/2024 17:15
Teško je analizirati ekipe na početku polusezone, u svim timovima je došlo do promjena, od igrača do trenera.
Naravno da to nije opravdanje, moraš se prilagoditi i analizirati sve sto imas o ekipi protiv koje igraš.
Moje licno mišljenje je da se treba promijeniti pristup da mi svakoga moramo napadati ili sto kaže Rožman loviti.
Pročitali su nam svi igru, bas je to Rožman pričao igračima na treningu i vjerujte da se radi na tome i vise nego sto mislite.
Svakako, uvijek sam se čudio zašto mi kao neki fejk MC moramo se bjesumučno i beskonačno dodavati bez ikakvog efekta. Pusti malo i njima loptu, odmah ti se otvori tranzicija, kontra, a imamo prejebene igrače za tu igru. Najbolji primjer je utakmica zelje protiv laznih, pa ono je jedina moguća taktika bila, pusti im loptu, čekaj kontru i tranziciju. Čvrsto nazad i na sredini. Da su se stali ganjati s njima, tricu bi im uvalili glat.
Paradox76

#9242 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Paradox76 »

last mohicans wrote: 22/02/2024 17:36

Svakako, uvijek sam se čudio zašto mi kao neki fejk MC moramo se bjesumučno i beskonačno dodavati bez ikakvog efekta. Pusti malo i njima loptu, odmah ti se otvori tranzicija, kontra, a imamo prejebene igrače za tu igru. Najbolji primjer je utakmica zelje protiv laznih, pa ono je jedina moguća taktika bila, pusti im loptu, čekaj kontru i tranziciju. Čvrsto nazad i na sredini. Da su se stali ganjati s njima, tricu bi im uvalili glat.
Upravo to.
Logovan

#9243 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Disciplinsdka komisija Fudbačlskog saveza Bosne i Hercegovine izrekla je kaznu za FK Sarajevo. Kao što je bilo i očekivano, s obzirom da je Sarajevo ranije bilo kažnjeno uslovno, kapije stadiona Koševa za naredni meč sa Igmanom će biti zatvorene.

No, kako saznajemo, to nije sve, odnosno istočna tribina će biti zatvorena na još dva meča, a Sarajevo će u kasu Fudbalskog saveza uplatiti 15.000 KM.
Šteta za ovu utakmicu protiv Igmana. :roll:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#9244 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Fudbalski klub Sarajevo će u ponedjeljak, 26. februara, u Gradskoj Vijećnici, sa početkom u 15:00 sati, održati konferenciju za štampu.
Tema konferencije za štampu bitće infrastrukturna problematika i prezentacija idejnog rješenja za rekonstrukciju Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović – Hase”, s ciljem postizanja kategorije 4 prema UEFA standardima.
Ovu informaciju je medijima poslao zvaničnim putem FK Sarajevo, a što znači da uskoro slijedi renoviranje najvećeg stadiona u BiH.
perscitus

#9245 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by perscitus »

Paradox76 wrote: 22/02/2024 17:40
last mohicans wrote: 22/02/2024 17:36

Upravo to.
Ne bih se složio sa tim. Mi smo Sarajevo i oni moraju se izvoliti braniti. Nismo beskičmenjaci ko naše komšije iz Novog Grada, imamo ugled i ponos koji treba braniti. To je dio našeg mentaliteta. Moramo imati loptu u nogama. Troduplo više ulažemo i sad trebamo dati loptu u nogama kvislinzima iz vukojebina. Neće da može. Nije stvar tri boda već stvar principa! Kad stalno napadaš onda se učiš i igrati na kontre ali kad se učiš igrati na kontre onda ne umiješ napadati. I zato puna podrška Rožmanu, istina nismo na tom nivou još ali težimo ka tome i to me raduje. Ono kako smo odigrali protiv Ukrajinaca na pripremama je neki ideal kako želimo igrati. E sad što ne igramo tako u ligi i što igrači zaborave muda kada vide naše navijače to je neka druga stvar i sigurno neće dobiti na hrabrosti ako se budu branili jer većina timova iz naše lige je presretna sa bodom protiv nas.
last mohicans

#9246 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Jarane, konačni saldo i stanje na tabeli donosi titule i sjećanja. Jebo dodavanje, a osobito naše, koje nikakav učinak nema. Gubiš utakmice od lošijih ekipa. Eno Sloga preslušala i Goška, sa 4 gola, pušu nam za vraz, a Vlado se ismijava na našim temama. Preslušao je i velikog Rozmana. Još on treba da uči našu ligu i protivnike. Daleko smo mi od tog levela mljevenja protivnika kao MC, a i njih stane, iako, vjerujem, bi se mogli dodavati žmireći i da ne gledaju, a mi korner ne znamo učiniti ni sekunde opasnim po protivnika. Igru i postavu moraš prilagoditi protivniku, imati backup plan, ako ne ide, a mi ga rijetko imamo. Skoro sve utakmice smo izgubili, eventualno bod izvukli gdje smo stizali rezultat. Nemamo taj mentalni sklop kao Zrinjski koji se na glavu baca da preokrene i uglavnom preokrene.
Logovan

#9247 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Naravno da nemamo mentalni sklop kao Zrinjski, ne stvara se to tek tako lako. Mi kada ga krenemo graditi srušimo ga nakon dva, tri mjeseca. :-)
Pitar sa Kariba wrote: 23/02/2024 19:58
Fudbalski klub Sarajevo će u ponedjeljak, 26. februara, u Gradskoj Vijećnici, sa početkom u 15:00 sati, održati konferenciju za štampu.
Tema konferencije za štampu bitće infrastrukturna problematika i prezentacija idejnog rješenja za rekonstrukciju Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović – Hase”, s ciljem postizanja kategorije 4 prema UEFA standardima.
Ovu informaciju je medijima poslao zvaničnim putem FK Sarajevo, a što znači da uskoro slijedi renoviranje najvećeg stadiona u BiH.
Hajde neće li se više šta pokrenuti. :roll:
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#9248 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by suad-sarajevo »

Danas čujem da je bio neki sukob na relaciji Penaranda-Julardžija. Nadam se da je nečija bomba ali sudeći po onome kako izgledamo svašta je moguće. Julardžija još nije ni ulazio protiv Zvijezde. Sumnjivo da Bog kaže.
GandalfSivi

#9249 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

A mozda nije igrao jucer jer sam ja trenutno u boljoj formi od njega. Ubile ga pripreme…

Nego, eno Dudic opet pobijedio. Nije do trenera to vise, kod nas je problem puno dublji. Od prvih 11 imamo samo Buljubasica koji je nase dijete, plus Hamzu i Andjusica na klupi. Sve ostalo placenici, koji nikada nece dati 120% kada bas treba. Jebote, nama je kapiten proveo jesen na klupi cuvajuci noge i cekajuci transfer u Tursku. Ne znam jesmo li od Totlaka imali kapitena sa autoritetom koji ce zagrmiti na ekipu, bukvalno ih natjerati da igraju… Skupili ih sa svih strana kao pojedince, ali nigdje tu ni e od ekipe nema.
last mohicans

#9250 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Pa i u tom Radničkom igraju otpisani Čosić kod kona i naš Šerbečić, 3/3. Ne mogu da trazim koliko je domaćih. Taj klub i nema navijače. Mozda kao Igman kod nas. Našem stručnjaku nije valjao Šerba, a može u srpskoj ligi. Riba smrdi od glave, ja sam sad 99% ubjeđen da mi sa ovom upravom, gdje Mirvić na čelu, ništa značajno nećemo postići. Mi vrtimo isti film otkad nas je preuzeo, dovedi, otjeraj, dovedi, potjeraj, sto od igrača, pa do trenera, otada nas ni q.. nema, a sve su prilike da će se tako i nastaviti. Preko 100 igrača je sigurno prošlo kroz klub i koliko, 7-8 trenera. Sad, je li lik toliki peh, metuzalem da ne umije, zlobnik koji igra kladionicu, pere-ja ne pere, nije me ni briga više, ne mogu tu ništa značajno uticati, kao ni većina nas, samo me moj klub interesuje. Eto sad ko idemo ka tome da istrpimo, ista pjesma je bila i sa Dudićem, ne istrpismo, ako mi izgubimo u BL i derbi, s Rozmanom je priča završena. Jah tuga me uhvati kad Zrinjski na ovakom kijametu utrpa Igmanu 4 za jedno poluvrijeme.
Post Reply