Ukrajina
-
Crvene_brigade
#194926 Re: Ukrajina
Ostali su samo dugmići od fašističkog agresora...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- Haris.ba
#194928 Re: Ukrajina
Nisam znao. Pa jesu li onda isti ko Finci, ili eto - posebni?
-
melac
#194929 Re: Ukrajina
Nisu, oni su Esti, nisu isti ni kao Madzari u upadaju u grupu Ugrofinsku. Ali koliko sam upratio, imam kroz posao kontakt sa par estonaca, relativno lako nauce Finski, odnosno lakse vec iko drugi i obratno.
-
Piaty
#194930 Re: Ukrajina
Ja mislim da je realnije da dođe Deda Mraz i kaže "ljudi, nije zajebancija, ja stvarno postojim, vozaju me jeleni i to...i sve to je istina" nego ova tvoja slika.hamos wrote: ↑22/02/2024 15:09Ne mora biti jedna drzava ali da smo slicni i da suradjujemo poput germanskih zemalja, to trebamo
I zapadnjaci su se klali i ratovali pa zakopali sjekire
Od "slavenskih zemalja" baš volim Bugarsku i Ukrajinu. Dragi su mi i "susjedi" valjda jer su susjedi. Ostale su mi drage kao Turska +-
-
melac
#194931 Re: Ukrajina
Zali naroda i djece sto su pobijeni, a u politickom smislu ko sto bi se reklo sam pao sam se ubio. Cijelo vrijeme donose lose dugorocne odluke a Izrael dobre u politickom smislu dobre za njih.JoseMujica wrote: ↑22/02/2024 14:58melac wrote: ↑22/02/2024 14:19U ovom trenutku se desava istrebljenje Masalit plemena u Sudanu od strane arapski milicija, otprilike isti razmjeri zlocina kao nad palestincima. I onda licemjeri prozivaju Zapada za licemjerje. ALi to je neka druga prica, ali treba ih malo skinuti s kurca sa tim prozivanjem za licemjerje a sami licemjeri.Dupli_skalp wrote: ↑22/02/2024 11:28
tebe i slične tebi bi bolila neka stvar za palestince da su bilo koje druge vjere.
eto koliko ste naopaki, dvolični i licemjerni.
Ja podrzavam Sumirov stav, samo navijacki za Ukrajinu bez neke patetike.![]()
na kraju činjenica je da su Palestinci uz Srbiju bili kad smo mi ginuli....danas su uz Rusiju i manje više samo budali nije jasno da je Hamasova akcija aminovana iz Moskve i da danas čitav narod trpi posljedice iste.
nismo u poziciji da se khurchimo bez pokrića i poturamo guzove/vratove đe im nije mjesto
A kome je do ruske, iranske ili sjevernokorejske pravde nek ide za Guardianom iz Laktaša
Isto je i sa nama, nesta se mi kuveljamo ko tamo bi ko vamo bi, eto tako nam i jeste sada.
Radio u Norveskoj neko krace vrijeme, i sad imaju gomilu civilnih helikoptire za transport, i kazu ovi piloti da vecina ide u Ameriku, Florida, u letacku skolu, iako po njihovom zakon je validna samo ova iz Norveske, ali kad doneses cage iz Cemerike, niko se ne buni samo ga priznaju. Eto na kakvim detaljima Norvezani paze da su na strani onoga ko im donosi prosperitet, i kao takve vidimo gdje je Norveska danas a gdje Bosna. A sirotinja bili ne tako davno.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#194932 Re: Ukrajina
kad slijepac slijepca vodi obojica završe u jarku...izreka je stara vjerovatno par milenijamelac wrote: ↑22/02/2024 15:33Zali naroda i djece sto su pobijeni, a u politickom smislu ko sto bi se reklo sam pao sam se ubio. Cijelo vrijeme donose lose dugorocne odluke a Izrael dobre u politickom smislu dobre za njih.JoseMujica wrote: ↑22/02/2024 14:58melac wrote: ↑22/02/2024 14:19
U ovom trenutku se desava istrebljenje Masalit plemena u Sudanu od strane arapski milicija, otprilike isti razmjeri zlocina kao nad palestincima. I onda licemjeri prozivaju Zapada za licemjerje. ALi to je neka druga prica, ali treba ih malo skinuti s kurca sa tim prozivanjem za licemjerje a sami licemjeri.
Ja podrzavam Sumirov stav, samo navijacki za Ukrajinu bez neke patetike.![]()
na kraju činjenica je da su Palestinci uz Srbiju bili kad smo mi ginuli....danas su uz Rusiju i manje više samo budali nije jasno da je Hamasova akcija aminovana iz Moskve i da danas čitav narod trpi posljedice iste.
nismo u poziciji da se khurchimo bez pokrića i poturamo guzove/vratove đe im nije mjesto
A kome je do ruske, iranske ili sjevernokorejske pravde nek ide za Guardianom iz Laktaša
Isto je i sa nama, nesta se mi kuveljamo ko tamo bi ko vamo bi, eto tako nam i jeste sada.
Radio u Norveskoj neko krace vrijeme, i sad imaju gomilu civilnih helikoptire za transport, i kazu ovi piloti da vecina ide u Ameriku, Florida, u letacku skolu, iako po njihovom zakon je validna samo ova iz Norveske, ali kad doneses cage iz Cemerike, niko se ne buni samo ga priznaju. Eto na kakvim detaljima Norvezani paze da su na strani onoga ko im donosi prosperitet, i kao takve vidimo gdje je Norveska danas a gdje Bosna. A sirotinja bili ne tako davno.
u današnjem svijetu niti jedan narod sebi ne može dopustiti luksuz da mu na čelu stoje mahalaši, ljudi koji ne poznaju i ne spoznaju život van svoje mahale i koji misle i razmišljaju na nivou vođa kvartovskih bandi.
i mi sami po sebi vidimo da je to čarobna formula samo za siromaštvo i regresiju
- dr_Evil
#194933 Re: Ukrajina
Stadoh kod "podrzava sumirov stav"
meni dosta.
- Čitalac
#194934 Re: Ukrajina
Jermak u tekstu za The Hill apeluje na Amerikance...
...Prijetnja danas nije ništa manje stvarna nego što je bila 1938. Rusija, pod Putinovim vodstvom, pokazala je svoju spremnost da izazove Zapad — prvo invazijom na Gruziju 2008, zatim aneksijom Krima 2014, a sada sveobuhvatnim ratom protiv Ukrajine koji traje od 2022. I ima mnogo paralela s Drugim svjetskim ratom. Kao što su nacisti oko sebe ujedinili diktatorske režime, tako ni današnja Ruska Federacija u ovom ratu nije usamljena. Iran i Sjeverna Koreja joj pružaju materijalnu potporu, uključujući iranske bespilotne letjelice i sjevernokorejske rakete...
...Uz podršku SAD-a, Ukrajina ne samo da može pobijediti u ovom ratu, već i pokazati američkim protivnicima da Sjedinjene Države i njihovi saveznici diljem svijeta neće popustiti pred agresijom. Oni neće dopustiti da se ugasi plamen slobode koji su zapalili utemeljitelji Amerike. Neće dopustiti da žrtve u protekle dvije godine budu uzaludne. Neće dopustiti da odgovorni za ovo razaranje prođu nekažnjeno.
«Mi Amerikanci naučili smo gorke lekcije iz dva svjetska rata,» rekao je Ronald Reagan 1984. «Bolje je biti ovdje, spreman braniti mir, nego se slijepo skrivati iza mora, žureći odgovoriti tek nakon što je sloboda izgubljena. Shvatili smo da izolacionizam nikada nije bio, niti će ikada biti, prihvatljiv odgovor na tiranske vlade s ekspanzionističkim namjerama."
Danas neki ljudi stvarno žele da Amerika sve zaboravi, da se povuče pred tiranijom. Ukrajina vjeruje u moć Sjedinjenih Država i njihovih utemeljitelja da osiguraju da plamen slobode gori ne samo na američkim obalama, već i na obalama njezinih saveznika diljem svijeta. Nemoj nas iznevjeriti, Ameriko.
-
CrveniKuk
#194935 Re: Ukrajina
Nema veze sa Ukrajinom, ali…Tito dragi…
"
"
- drug_profi
- Čitalac
#194938 Re: Ukrajina
Bundestag je sa 382 glasa za i 284 protiv izglasao isporuku „oružja dugog dometa“ Ukrajini.
Koalicijska inicijativa poziva vladu kancelara Olafa Scholza da Ukrajini pošalje dodatne sustave oružja dugog dometa. U isto vrijeme, projektili Taurus se ne spominju u dokumentu.
Gabriela Heinrich, zamjenica čelnika njemačke vladajuće Socijaldemokratske stranke (SPD), rekla je da formulacija parlamentarne rezolucije ne znači nužno Taurus. “To je stvar interpretacije“, komentirala je Heinrich.
Tijekom pregovora o dokumentu prije glasanja u parlamentu, predstavnici Stranke zelenih i Slobodne demokratske stranke (FDP) Njemačke tražili su da rezolucija sadrži naziv projektila Taurus, ali je vladajući SPD odbio taj zahtjev, piše DW.
Zamjenik predsjednika Odbora Verkhovne Rade za nacionalnu sigurnost i obranu Yehor Chernev izvijestio je da je sada odluka o isporuci projektila na Olafu Scholzu.
“Koalicija je napravila kompromis oko teksta rezolucije o dalekometnom oružju, bez spominjanja Taurusa. Međutim, Njemačka nema drugih projektila za takve namjene“, kaže Chernev.
- drndalo
#194939 Re: Ukrajina
Oslobodioci bijele tehnike su opet isplivali...
- drndalo
#194940 Re: Ukrajina
"Samodokrajcivanje" jednog agresora... Nije za zabrinute...
Spoiler
Show
- drndalo
#194941 Re: Ukrajina
Ispracaj jedne borbene bolnicarke ako sam dobro shvatio.
Meni face ljudi na slikama sve govore.
Meni face ljudi na slikama sve govore.
- Čitalac
#194942 Re: Ukrajina
To je Diana Wagner.
Diana Wagner, bolničarka iz Njemačke, spasila je živote mnogih ukrajinskih vojnika i željela postati državljankom Ukrajine.
Diana Wagner preselila se u Ukrajinu prije početka agresije, Zaljubila se u ukrajinsku kulturu i tradiciju, učila ukrajinski jezik i zatražila ukrajinsko državljanstvo.
Borila se više od 2 godine, radila je svoj posao na fronti bez PR-a na društvenim mrežama. Poginula je krajem siječnja u borbama u regiji Luhansk, u smjeru Svatova.
- drndalo
#194943 Re: Ukrajina
Lepi dronovi, lepo snimaju...
- drndalo
#194944 Re: Ukrajina
Laka joj zemlja bila.Čitalac wrote: ↑22/02/2024 17:39 To je Diana Wagner.
Diana Wagner, bolničarka iz Njemačke, spasila je živote mnogih ukrajinskih vojnika i željela postati državljankom Ukrajine.
Diana Wagner preselila se u Ukrajinu prije početka agresije, Zaljubila se u ukrajinsku kulturu i tradiciju, učila ukrajinski jezik i zatražila ukrajinsko državljanstvo.
Borila se više od 2 godine, radila je svoj posao na fronti bez PR-a na društvenim mrežama. Poginula je krajem siječnja u borbama u regiji Luhansk, u smjeru Svatova.
-
zigzag
#194946 Re: Ukrajina
Sve mogu sažvakat, svu krv, svo njihovo neprijateljstvo.
Al za ovo se treba najebat matere svakom simpatizeru putinove rusije.
Jer nije dno kada se porokaju i zarobljeni i na frontu, dno dna je kada pređe pola svijeta i krade vešmašinu tamo gdje su kosti ostavljali ko žohari.
I onda neko bude neutralan, kao putin je u pravu.
Klikskovci , ako već postavljate vijesti, ovo je vijest o putinovoj vojsci za naslovnu stranicu. Nek vide malorusi i glupavi bošnjaci za šta im se putin bori.
Kao i amerikanci su isti. Jesu. Aha.
-
Crvene_brigade
#194947 Re: UkrajinaRuski
Putinovi agresorski fašisti lete u nebo...
- no_sekirli
#194948 Re: Ukrajina
Iskreno se nadam da Ukrajinci ostavljaju zamke u kucanskim aparatima. Ovi ruski domoroci ves masinu vidjeli samo na reklami mozda.
- jednonogi_Jack
#194949 Re: Ukrajina
Stvarno ne mogu zamisliti da mogu postojati veći debili od ovih orka.
- Čitalac
#194950 Re: Ukrajina
Serhi Filimonov, od nedavno komandant bataljona „Da Vinčijevi vukovi“: Treba nam najmanje 250 hiljada ljudi.
ratni put: Kijev, Balaklija, Kupjansk, Serebrjanka, Bilohorivka, Lisičansk, Severodonjeck, Soledar, Bahmut, Pokrovsk, Bohorodične, Svjatohirsk, Kliščivka, Piski, Avdivka, Vuhledar.
...Sada smo u fazi oporavka. Mobilišemo, obučavamo, liječimo ranjenike i spremamo se za povratak na bojišnicu. Uglavnom smo se borili na istočnom smjeru i sada se za to spremamo. Spremamo se za sve - i za jurišna djelovanja, i za obranu, izvršit ćemo sve zadaće koje nam postavi zapovjedništvo. Moja dva starija brata se bore sa mnom u bataljonu...
...Prije svega, trebaju nam ljudi koji znaju razmišljati i žele učiti. Treba nam borbeni sanitet, pješaci, topnici i tenkisti. Bataljon se popunjava, trebali bismo imati skoro tisuću ljudi, no polovica još nije u bataljonu. Ali ne znam ni da li uopće ima 100% popunjenih bataljona, dakle, to je uobičajena situacija...
Rusija gradi borbene sposobnosti i obučava vojnike, treba očekivati velike masovne „mesne napade“ poput Avdivke. Ne čeka nas samo teško proljeće i ljeto, čekaju nas teška vremena općenito. Jedino što to može ublažiti su naši ljudi, to su Ukrajinci koji se sada moraju prijaviti u vojsku, pripremiti se i učiniti sve da zaustave neprijatelja na liniji na kojoj se danas nalazi.
U ovom trenutku, kao jedinu moguću taktiku koja će nam dati prednost u budućnosti vidim aktivnu obranu koju moramo izdržati i kada neprijatelj napadne nanijeti mu velike gubitke. A nakon toga trebamo razmišljati o napadačkim akcijama u 2025. Sad je svima očito da je lopta u protivničkom polju i da je on na redu za napad...
250 tisuća mobiliziranih - to je minimum koji Ukrajina treba da bismo zadržali ono što imamo. Da ne bismo 2025. pričali o tome kako vratiti Dnipro. Treba nam 250 tisuća ljudi na fronti, koji će moći učiti, zamijeniti mrtve, ranjene i umorne. Ovo vrijeme moramo dobro iskoristiti: pripremiti, mobilizirati i obnoviti jedinice koje će nastaviti braniti zemlju.
Očigledno, ne postoji takva stvar kao što je dovoljno opskrbe. Kao i svi drugi, imamo problema sa streljivom, granatama i teškim naoružanjem. Sva nada je u našim saveznicima, koji moraju shvatiti da je sada vrlo važno osigurati nam sve kako bismo mogli zadržati neprijatelja...