https://mvinfo.hr/clanak/umberto-eco-prasko-groblje
nije dobar kao ime ruže i fukovo klatno
ali nije loš ni kao ostrvo dana predjašnjeg i nulti broj
možda je u rangu baudolina po zanimljivosti
previše komplicirano za Ćitat ali ide lagano
Moderator: Chloe

Trump je 2017 dobro reducirao tax kod ali opet je nerijesen i dosta podugacak...Digla_da_kreci wrote: ↑01/02/2024 19:34 Ohoho.Sta kazes za nove tax brackets?
![]()
Kod mene Semper Idem - Đorđe Lebović
Roman o odrastanju sa sirokim dijapazonom dojmljivih likova.
![]()

jesili samo Wool citala (prvih pet knjiga)?Digla_da_kreci wrote: ↑03/02/2024 16:09 Gledala sam seriju i kad je zavrsila prva sezona skinula sam e-knjige samo da procitam sta ce dalje biti jer ko ce docekati drugu sezonu.![]()

Snijeg je fantastična knjiga.Ksara wrote: ↑16/02/2024 22:24 Pozdrav,
U potrazi sam za nekim ko ima sličan ukus, pa da razmijenimo preporuke..
Pročitala sam neke postove, vidim da se skoro nikome ne sviđa jedna od meni omiljenih knjiga- "Zovem se crvena" ,Orhan Pamuk. Još bolja je "Crvenokosa" i "Čudne misli u mojoj glavi", a "Snijeg" mi je najslabija.
Upravo pročitana je TIRZA, Arnon Grunberg
Mene je knjiga zaista oduševila!Drugačija i pomalo luđačka i uznemirujuća, ali svakako te baci u čudan osjećaj i preispitivanje.
Toliko od nekog ko voli Pamuka, Bulgakova, Nabokova, Dostojevskog, Alameddine-a,Karahasana, Selimovića, Jergovića, Sejranovića i ekipu
Meni su knjige bile dobre dok Ciri ne dođe na scenu, tad su mi malo dosadile. Mislim da je ovo moje mišljenje potpuno suprotno od mišljenja većine čitača
Krenut cu sa prvom sto je napisao Sapkowski, ali izgleda da ima neki prequel 2018 napisan. Mislim da cu redom krenuti kako su izlazile.