Kakva glupost
"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Moderator: anex
- ShnjaZZZ
#6276 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Valjda ima neki Sektor nabavke koji se time bavi
čuj čistačica da sebi naručuje
šta je spriječava da za godinu naruči 200 umjesto 100 domestosa i uveže se sa prodavačima domestosa i zajedno krčme pare.
Kakva glupost
Kakva glupost
- oldtajmer
#6277 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
kad bude korektna plata vjerujem da onda nije problem da i cistacica poznaje engleski i rad na racunaru,ovako ih uglavnom izrabljuju za mizeriju a niko ne konta kako raditi bez cistacice u pm,po meni je ona apsolutno sastavni dio kolektiva koji treba cijeniti i tu se ne bi trebalo stediti
poznajem dvije zene koje rade kao cistacice u jednoj kantonalnoj instituciji,plata ne daj boze nikome ali jedna pred penziju pa radi samo samo da nabere staz za odlazak u penziju,a drugoj muz tu zaposlen pa im je valjda lakse skupa biti tu,vrijedne zene zaista
poslije njih ce naci nekoga malo morgen za tu crkavicu od plate
a uglavnom se na cistacicama i sl radnicima najvise stedi,smanjuju im broj a povecavaju obim posla dok nove kolace guraju u kancelarije
poznajem dvije zene koje rade kao cistacice u jednoj kantonalnoj instituciji,plata ne daj boze nikome ali jedna pred penziju pa radi samo samo da nabere staz za odlazak u penziju,a drugoj muz tu zaposlen pa im je valjda lakse skupa biti tu,vrijedne zene zaista
a uglavnom se na cistacicama i sl radnicima najvise stedi,smanjuju im broj a povecavaju obim posla dok nove kolace guraju u kancelarije
- ShnjaZZZ
#6278 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Kod nas čistačica otišla u penziju prije 3 godine i nikad nisu zaposlili novu. Sami sebi čistimo, svaki dan dva puta pometem i izdžogiram kancelariju, prebrišem stolove, jednom sedmično očistim hodnik i svaki dan na pola smjene kad uhvatim slobodno izdžogiram i wc. Jebe ih se da zaposle nekog, a nemoj održavati svinjac je za 7 dana.oldtajmer wrote: ↑17/02/2024 12:54 kad bude korektna plata vjerujem da onda nije problem da i cistacica poznaje engleski i rad na racunaru,ovako ih uglavnom izrabljuju za mizeriju a niko ne konta kako raditi bez cistacice u pm,po meni je ona apsolutno sastavni dio kolektiva koji treba cijeniti i tu se ne bi trebalo stediti
- Snake Eyes
#6279 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Prljavije bi ti bilo da imate cistacicu.
- n+1
- ShnjaZZZ
#6281 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Hahahahaha
Moguće
Moguće
- Bloo
- Globalna šefica
#6282 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Papak.problemnatravunu wrote: ↑17/02/2024 07:09Prije par godina kad je "Rimac" u Hrvatskoj počeo, svi se čudili što on za čistačicu traži poznavanje rada na računalu....pa on sam onda napisa ,
da naručivanje krpa, domestosa, metli i svega drugog ide preko excel tabele i e maila![]()
Znaci cistacica mora imati racunar i mail.
-
zippoo87
#6283 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ne radi se o tome ali sta je problem da se ljudi kroz zivot edukuju i nauce nesto novo?
Evo npr.cistcica koja sada ima 50 godina,imala je 30 godina kada je internet usao u svaku kucu i ako za 20 godina nije mogla nauciti napraviti mail i osnove neke,onda je to za mene nepismena osoba.
Mi na Balkanu zaostajemo upravo iz tih razloga,kod nas je edukacija i znanje kao sramota,nebitno...ono sto se naucilo u skoli,90% gradjana i umre sa tim osnovnim znanjem.
Pa zbog ovakvog odnosa prema ucenju i novim tehnologijama,wvi mi pusimo,jer se ne mogu digitalizovati osnovne usluge,jer hamsa od 40 godina ne zna koristiti osnove ili nema mail uopste ili tako nesto.Pa onda kaskamo za svima,pa gubim vrijeme u redu za neki papir,neki pecat a sve mogu obaviti online za 60 sekundi.
U BiH ces peije cuti da smo napravili neko svjetsko cudo,nego ces cuti nekoga da je upisao neku edukaciju ili kurs a da NIJE MORAO...to jednostavno ne postoji a biti glup i nepismen se u BiH podrazumjeva.Ko god radi sa ljudima,zna o cemu pricam.
Evo npr.cistcica koja sada ima 50 godina,imala je 30 godina kada je internet usao u svaku kucu i ako za 20 godina nije mogla nauciti napraviti mail i osnove neke,onda je to za mene nepismena osoba.
Mi na Balkanu zaostajemo upravo iz tih razloga,kod nas je edukacija i znanje kao sramota,nebitno...ono sto se naucilo u skoli,90% gradjana i umre sa tim osnovnim znanjem.
Pa zbog ovakvog odnosa prema ucenju i novim tehnologijama,wvi mi pusimo,jer se ne mogu digitalizovati osnovne usluge,jer hamsa od 40 godina ne zna koristiti osnove ili nema mail uopste ili tako nesto.Pa onda kaskamo za svima,pa gubim vrijeme u redu za neki papir,neki pecat a sve mogu obaviti online za 60 sekundi.
U BiH ces peije cuti da smo napravili neko svjetsko cudo,nego ces cuti nekoga da je upisao neku edukaciju ili kurs a da NIJE MORAO...to jednostavno ne postoji a biti glup i nepismen se u BiH podrazumjeva.Ko god radi sa ljudima,zna o cemu pricam.
-
BiBi911
#6284 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Cistacica ne narucije od dobavljaca vec iz internog magacina.
Njeno je da se prijavi na portal i klikne sta joj treba i interna Logistik joj to donese.
Ta vrsta cistacica radi u drzavnoj sluzbi
-
BiBi911
#6285 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Svaka Firma ima portal(racunar po odjelu) koji je free to use.Bloo wrote: ↑17/02/2024 13:42Papak.problemnatravunu wrote: ↑17/02/2024 07:09Prije par godina kad je "Rimac" u Hrvatskoj počeo, svi se čudili što on za čistačicu traži poznavanje rada na računalu....pa on sam onda napisa ,
da naručivanje krpa, domestosa, metli i svega drugog ide preko excel tabele i e maila![]()
Znaci cistacica mora imati racunar i mail.Samo za te potrebe. Ili ce pak otici u Sektor nabave i sjesti sa nizim strucnim saradnikom za nabavu i proci kroz narudzbu.
![]()
Svaki uposlenik dobije mail i Windows log in podatke.
Virtual Maschine je Bar lahko podesit za 8 miliona uposlenih.
Tako smanjis troskove papira, zahtjeva klinaca palaca.
Sve ti na jednom mjestu, platne Liste, zahtjevi za GO, slobodno, skolovanja, neke novosti, kada dolazis/odlazis na posao lista....
Sektor nabave je se bavi necim drugo a teta cistacica samo klikne i posalje zahtjev internom magacinu sta joj treba i masina joj doveze.
2024 je godina i nema potrebe da se sejdi pored nekoga i da taj neko za tebe na masini za kucanje trazi razmaknicu i lize pecat.
-
zrakomlat
#6286 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Koliko sam novih Gmail naloga napravio raji za ovo ili ono, uglavnom pokretanje novog telefona. Nikad ne znaju šifru starog jer im je i taj pravio neko drugizippoo87 wrote: ↑17/02/2024 14:15 Ne radi se o tome ali sta je problem da se ljudi kroz zivot edukuju i nauce nesto novo?
-
zippoo87
#6287 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Znam sve...sramotno je koliko je kod nas sve nepismeno...i staro i mlado.A nepismenost ti je glavni uzrok svih tvojih problema.
-
bumerangss
- Bloo
- Globalna šefica
#6289 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Tako'e.BiBi911 wrote: ↑17/02/2024 14:36 Svaka Firma ima portal(racunar po odjelu) koji je free to use.
Sve ti na jednom mjestu, platne Liste, zahtjevi za GO, slobodno, skolovanja, neke novosti, kada dolazis/odlazis na posao lista....
Sektor nabave je se bavi necim drugo a teta cistacica samo klikne i posalje zahtjev internom magacinu sta joj treba i masina joj doveze.
2024 je godina i nema potrebe da se sejdi pored nekoga i da taj neko za tebe na masini za kucanje trazi razmaknicu i lize pecat.
Placaj usera koji ce se logovati 2 puta mjesecno.
Treba i ukljuciti i obavezne online kurseve Zastite na radu da cistacica naklika.
A Zahtjev definitivno u SAP-u da posalje.
-
BiBi911
#6290 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Hocu i ja platu da zaradim. Da sebi nadjem posla moram nekome nesto xxxxx. Ne mogu vazdan skrstenih ruku sjedittBloo wrote: ↑17/02/2024 17:53Tako'e.BiBi911 wrote: ↑17/02/2024 14:36 Svaka Firma ima portal(racunar po odjelu) koji je free to use.
Placaj usera koji ce se logovati 2 puta mjesecno.![]()
Treba i ukljuciti i obavezne online kurseve Zastite na radu da cistacica naklika.![]()
A Zahtjev definitivno u SAP-u da posalje.
- problemnatravunu
#6291 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Bloo wrote: ↑17/02/2024 13:42Papak.problemnatravunu wrote: ↑17/02/2024 07:09Prije par godina kad je "Rimac" u Hrvatskoj počeo, svi se čudili što on za čistačicu traži poznavanje rada na računalu....pa on sam onda napisa ,
Znaci cistacica mora imati racunar i mail.Samo za te potrebe. Ili ce pak otici u Sektor nabave i sjesti sa nizim strucnim saradnikom za nabavu i proci kroz narudzbu.
![]()
Code: Select all
https://narod.hr/gospodarstvo/rimac-ne-zaposljavas-nevalja-zaposljavas-opet-nije-dobro-ovo-jako-dobro-prikazuje-kakvo-smo-drustvo- Bloo
- Globalna šefica
#6292 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Covjek hoce recepcionerku/sekretaricu/cistacicu.problemnatravunu wrote: ↑18/02/2024 09:44Bloo wrote: ↑17/02/2024 13:42Papak.problemnatravunu wrote: ↑17/02/2024 07:09
Prije par godina kad je "Rimac" u Hrvatskoj počeo, svi se čudili što on za čistačicu traži poznavanje rada na računalu....pa on sam onda napisa ,
![]()
Code: Select all
https://narod.hr/gospodarstvo/rimac-ne-zaposljavas-nevalja-zaposljavas-opet-nije-dobro-ovo-jako-dobro-prikazuje-kakvo-smo-drustvo
Inace je mali Rimac supak. Kao i babo mu.
-
HelaS
#6293 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Znaš obojicuBloo wrote: ↑18/02/2024 09:47Covjek hoce recepcionerku/sekretaricu/cistacicu.problemnatravunu wrote: ↑18/02/2024 09:44Code: Select all
https://narod.hr/gospodarstvo/rimac-ne-zaposljavas-nevalja-zaposljavas-opet-nije-dobro-ovo-jako-dobro-prikazuje-kakvo-smo-drustvo
Inace je mali Rimac supak. Kao i babo mu.Pokusaj Muska iz Hrvatske.
- Bloo
- Globalna šefica
-
HelaS
- problemnatravunu
- Bloo
- Globalna šefica
#6297 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Kakav uspjeh?problemnatravunu wrote: ↑18/02/2024 10:00Rimcu se (ipak neki) uspjeh ne može osporavati , hoću reći , nema kapitaliste koji je fin i čist , nemojmo se zanositi
Babo HDzovac, mali prima poticaje/subvencije i zemljiste od drzave, nikako ili malo opravdava sredstva i nikad materijalizirane projekte...
Klasicna prevara.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#6298 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Bloo wrote: ↑18/02/2024 10:06Kakav uspjeh?problemnatravunu wrote: ↑18/02/2024 10:00Rimcu se (ipak neki) uspjeh ne može osporavati , hoću reći , nema kapitaliste koji je fin i čist , nemojmo se zanositi
Babo HDzovac, mali prima poticaje/subvencije i zemljiste od drzave, nikako ili malo opravdava sredstva i nikad materijalizirane projekte...
Klasicna prevara.
Svako bi mogao tako jelde. Forumasu su svi prevare, svaki forumas je pametniji i strucniji u svakoj oblasti
- konoplja
#6299 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Cuj pokusaj Muska iz Hrvatske.Bloo wrote: ↑18/02/2024 09:47Covjek hoce recepcionerku/sekretaricu/cistacicu.problemnatravunu wrote: ↑18/02/2024 09:44Code: Select all
Inace je mali Rimac supak. Kao i babo mu.Pokusaj Muska iz Hrvatske.
- Bloo
- Globalna šefica
#6300 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ne baš svako.izvrsni direktor wrote: ↑18/02/2024 10:08 Svako bi mogao tako jelde. Forumasu su svi prevare, svaki forumas je pametniji i strucniji u svakoj oblasti
Potrebno je da zadovoljis odredene uslove - babo prevarant i HDZovac prvo.
Al hajd.
Vidim da sam iznijela nepopularno misljenje.
Da li sam u pravu ili ne, mozda moramo sacekati smjenu vlasti u Hrvatskoj.