Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

zdruzdjo

#46201 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Ne kontam likove/likuše koji imaju auto a nemaju osjecaja za gabarite istog.
Ali nemas problem da se zavuces u usku ulicu i kad treba da se mimoidjes sa nekim, e onda nastupa panika. Ono stoji i ceka da ti koji si sklonjen pucnes prstima, i nestanes da bi ono moglo proci. Danas prolazim ulicom kojom redovno idem. Uska je i dva auta se mogu mimoici u knap. Ali na par mjesta ima malo prosirenja i kad tu kad stanes situacija je super. Mimoidjes se glat. Neka normalna sirina auta. Uglavnom dolazim i ide mi auto u susret. Skoda rapid, lik 40-ak godina.
Sklonim se taman na prosirenje i cekam da lik prodje. Kuku majko. Prolazio je bukvalno dvije minute. Izmedju mog i njegovog auta je bilo brat bratu 40-50cm. Pa ja cekaj, cekaj, ... Nemam vise gdje desno jer sam uz zid. Otvorim prozor da pogledam.
Pa reko hajde ba vise. Iako ima do mene mjesta, ono ne smije smotati svoje desno vise ni cm. Pa gleda, pa gleda...jedva prodje. Gledam na retrovizor jos je dva auta iza mene. Kontaaam, bice veselo sada.

@LikeLike
Ejssss, pa znas ti koliko kosta popravak auta tog tipa? Ovako kupi auto i onda kad dodje na rupu ili tako na lezeceg policajca, da moze uprtio bi ga na ledja i prenjeo. Jos su mi gori kad na one skroz uske(par cm) lezece sto su pred skolama, tako skoci na kocinicu pa predje preko njega 5-10 km/h.
Free Spirit

#46202 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Free Spirit »

U zadnje vrijeme je sve češća pojava likova koji spuste auto previše pa dijagonalno voze preko ležećih i lagano 1 metar pređu u suprotnu traku. Istina, ružni su ovi ležeći konkretno ali sva normalna auta prelaze bez problema (red ležećih ispred IUS-a i dalje prema Ilidži)
Ove i prošle sedmice sam imao situaciju da naglo kočim zbog takvih idiota, puna je linija, vidi me da vozim al ništa to, on dijagonalu uhvati i ti se *ebi ako hoćeš al on će po svom preći
zigson

#46203 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

Free Spirit wrote: 14/02/2024 12:57 U zadnje vrijeme je sve češća pojava likova koji spuste auto previše pa dijagonalno voze preko ležećih i lagano 1 metar pređu u suprotnu traku. Istina, ružni su ovi ležeći konkretno ali sva normalna auta prelaze bez problema (red ležećih ispred IUS-a i dalje prema Ilidži)
Ove i prošle sedmice sam imao situaciju da naglo kočim zbog takvih idiota, puna je linija, vidi me da vozim al ništa to, on dijagonalu uhvati i ti se *ebi ako hoćeš al on će po svom preći
Pa ne koci iduci put i nece vise nikad :D
hopi

#46204 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

Ma nikada manje spuštenih kola a nikada više suvova, suvića i suva.
kabal1337

#46205 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

nema to veze za spustenim autima, vec sa udobnoscu. Udobnije je kad prelazis malo dijagonalno. To sto oni prelaze u tvoju traku to je skroz pogresno.

isto kao sto je udobnije sici sa trotoara ili neke prepreke tocak po tocak.
Mea_parvitas

#46206 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Mea_parvitas »

Najgori su levati koji stanu ispred lezeceg... Ko da voza Ferrari, a ne skulu kojoj jednom u 5 godina promijeni lezajeve...
topcam
Vozim: uzbrdo

#46207 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by topcam »

Nisam siguran da li je prava tema. Rupa u fleksibilnoj cijevi, kod mene naravno, lijevo do mene audi 6 crne boje, ispred skoro isti veoma slican.

Ono kad hocu da krenem stid me. Bas glasno. Ova dva me nisu ni registrovala, nego su po gasu do sljedeceg crvenog semafora.
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#46208 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

o cemu pricas druze, evo 10x citam i ne kontam :?
zigson

#46209 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

topcam wrote: 14/02/2024 18:50 Nisam siguran da li je prava tema. Rupa u fleksibilnoj cijevi, kod mene naravno, lijevo do mene audi 6 crne boje, ispred skoro isti veoma slican.

Ono kad hocu da krenem stid me. Bas glasno. Ova dva me nisu ni registrovala, nego su po gasu do sljedeceg crvenog semafora.
Prava tema

A to jest jbg podrzavam
canvra888

#46210 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by canvra888 »

Image
topcam
Vozim: uzbrdo

#46211 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by topcam »

Ono kad neko kaze oni nemaju gen za humor.
drug_profi

#46212 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Sahe dvaput. A iza šteke kaže, kašiku vezo.
Spahe slizna, normala.
zigson

#46213 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

topcam wrote: 14/02/2024 20:33 Ono kad neko kaze oni nemaju gen za humor.
Ko smo to oni?
Ateista

#46214 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Juce izlazim iz one ulicice u starom gradu sto prolazi pored pivare, ukljucujem se na Obalu Isa-Bega Isakovica. Ulica je vecim dijelom jednosmjerna ali mali dio je dvosmjeran, ja odatle smijem skrenuti i desno do mosta i garaze sto sam i uradio. Ide mi u susret auto na tom dvosmjernom dijelu, tu imaju dvije trake ali je problem sto tu cesto budu nepropisno parkirana vozila, ali u njegovoj traci. On se prebacuje u moju traku da zaobidje parkirano auto, pravo na mene i jos mi ko biva blica nesto... Vjerovatno zato sto je veci dio ulice jednosmjeran, debil ide nekom logikom da on tu ima prednost, ne konta da tu imaju dvije trake za svaki smjer i da je njegova zauzeta a ne moja.
kabal1337

#46215 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

Ateista wrote: 15/02/2024 08:34 Juce izlazim iz one ulicice u starom gradu sto prolazi pored pivare, ukljucujem se na Obalu Isa-Bega Isakovica. Ulica je vecim dijelom jednosmjerna ali mali dio je dvosmjeran, ja odatle smijem skrenuti i desno do mosta i garaze sto sam i uradio. Ide mi u susret auto na tom dvosmjernom dijelu, tu imaju dvije trake ali je problem sto tu cesto budu nepropisno parkirana vozila, ali u njegovoj traci. On se prebacuje u moju traku da zaobidje parkirano auto, pravo na mene i jos mi ko biva blica nesto... Vjerovatno zato sto je veci dio ulice jednosmjeran, debil ide nekom logikom da on tu ima prednost, ne konta da tu imaju dvije trake za svaki smjer i da je njegova zauzeta a ne moja.
Ovakve treba kamionom gurat unazad.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#46216 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by laserShow »

Treba, dok ti ne izadje i propuca te.
kabal1337

#46217 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

laserShow wrote: 15/02/2024 15:01 Treba, dok ti ne izadje i propuca te.
kazu kad postave ove dodatne radare da se to nece desavat
Evolution_IV

#46218 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

Ateista wrote: 15/02/2024 08:34 Juce izlazim iz one ulicice u starom gradu sto prolazi pored pivare, ukljucujem se na Obalu Isa-Bega Isakovica. Ulica je vecim dijelom jednosmjerna ali mali dio je dvosmjeran, ja odatle smijem skrenuti i desno do mosta i garaze sto sam i uradio. Ide mi u susret auto na tom dvosmjernom dijelu, tu imaju dvije trake ali je problem sto tu cesto budu nepropisno parkirana vozila, ali u njegovoj traci. On se prebacuje u moju traku da zaobidje parkirano auto, pravo na mene i jos mi ko biva blica nesto... Vjerovatno zato sto je veci dio ulice jednosmjeran, debil ide nekom logikom da on tu ima prednost, ne konta da tu imaju dvije trake za svaki smjer i da je njegova zauzeta a ne moja.
ja samo stanem i ugasim auto, popushi mi kurac lagano(ne mislim na tebe :D ), neces proci nikad, nit se verbalno svadjam nit izlazim iz auta 8-)
kabal1337

#46219 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

Evolution_IV wrote: 15/02/2024 17:33
ja samo stanem i ugasim auto, popushi mi kurac lagano(ne mislim na tebe :D ), neces proci nikad, nit se verbalno svadjam nit izlazim iz auta 8-)
jest dok ti ne izadje majmun da ti lupa po autu
Evolution_IV

#46220 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

kabal1337 wrote: 15/02/2024 17:36
Evolution_IV wrote: 15/02/2024 17:33
jest dok ti ne izadje majmun da ti lupa po autu
ima i za to rjesenje :thumbup:

i nema sta da lupa, pravilo i zobs su jasni :wink:
Naslovnica

#46221 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Može li mi neko objasniti ono skretanje iz Zagrebačke u Emerika Bluma, kod OHR.
Čeka li se zeleno ili se može skrenuti lijevo i dok ne radi semafor?
Ja sam neki dan prvi put tamo skontao da tamo ima semafor sa meščini samo zelenim svjetlom.
Inače ga svintam lijevo ako nema niko iz suprotnog smjera, nikada nisam skont'o semafor do danas...
Ili sam ja nešto pobrkao?!
:shock:
Evolution_IV

#46222 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

ceka se zeleno kolko znam :D
hopi

#46223 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

Što bi se čekalo zeleno da se upali?
Crveno nemoj znači nemoj ići, a njega nema.
Naslovnica

#46224 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

hopi wrote: 15/02/2024 20:45 Što bi se čekalo zeleno da se upali?
Crveno nemoj znači nemoj ići, a njega nema.
I ja sam išao tom logikom.
nepass1

#46225 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Upravu si ti sve ali tu ovi sto izlaze iz isevic sokaka pustaju tj cekaju ove sto sa mosta skrecu desno u oibi. Jer nastane haos ako sa mosta ide par auta, onda ni tamo ni vamo.
Jes da je tu kriv mup i nepropisno parkirana auta.
Post Reply