Tako je nesto trenutno kod mene, skuceno, kabal preko kabla, airflow losDonieBrasco wrote: ↑11/02/2024 10:55 Moje misljnje da se moze ustedjeti na M2 5.0 SSD-ovima koji su preskupi i uzeti 4.0 a razlike u performansama gotovo da necete primjetiti. Isto vazi i za plocu tj. uzeti onu sa PCie 4.0., a investirati u kvalitetno napajanje i za mene licno kvalitetnije kuciste da na duze staze imate prostora za ugradnju boljeg hlađenja i kablovski menađment.
Hoce nesto da mi bude kad vidim full specifikacije a neko no name kuciste skuceno untra sve nabijeno kabal preko kabla.
@Arkec Zgotiva
Ako ces uzeti 7600x a pogotovo 7700x idi odmah na bolji cooler jer "vruci" su, neko tower zracno hlađenje ne moras bas AIO.
Na PCIe 5.0 nisam mislio ici tako da mi to ne igra neku ulogu. Samo da je kvalitetna i pouzdana ploca sa dobrim BIOSom, i bar 2x M.2 slota. Pozeljno sa WiFI
7600x i 7700x svakako ne dodju sa coolerom pa cu naci neki kod mickeya.
Ovo sam zapisao za izbor kucista, pa ne znam da li imas neki prijedlog koja od ovih opcija je najbolja. Ne bih isao preko 250 KM na kuciste, a ako ima i dosta jeftinije a dobro, taman bi bilo da pokrije cijenu i par coolera.
nzxt h5 flow white 215 KM , flow black 240 KM, titan 2 argb v710 130 KM, Adata XPG Defender Pro Black ARGB 220 KM, Adata XPG Defender Black 185 KM