Jest al u kurcu.perscitus wrote: ↑11/02/2024 04:40Čovječe, ovo je centar turistički!jeza u ledja wrote: ↑11/02/2024 04:37Kada odem u neki grad, prvo trazim naselja beskucnika. Onda se snebivam![]()
Siguran sam da i gradjani Vancouvera pravac idu ovdje kad izadju za vikend.
Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- jeza u ledja
#16851 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- perscitus
#16852 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
https://www.clarkcountytoday.com/news/i ... vancouver/
IT'S LIKE A WAR THE HOMELESSNESS SITUATION IN DOWNTOWN VANCOUVER
Tebi nije do istine, tebi je da ne izgubiš argument. Još je ovaj članak od prije tri godine, a kako smo vidjeli na njihovim vijestima sada je mnogo gore.
I sad kad pogledaš ove klipove koje sam postavio onda ćeš shvatiti da moj opis Vankuvera je bio blag u odnosu na realnost.
Sram i stid da te bude što lažeš narod da si bio tamo i da je sve lijepo i uređeno. Treba nečije dijete iz finog Sarajeva da dođe tamo i da na iglu nagazi zbog tebe. Tačno te treba banovati.
IT'S LIKE A WAR THE HOMELESSNESS SITUATION IN DOWNTOWN VANCOUVER
Tebi nije do istine, tebi je da ne izgubiš argument. Još je ovaj članak od prije tri godine, a kako smo vidjeli na njihovim vijestima sada je mnogo gore.
I sad kad pogledaš ove klipove koje sam postavio onda ćeš shvatiti da moj opis Vankuvera je bio blag u odnosu na realnost.
Sram i stid da te bude što lažeš narod da si bio tamo i da je sve lijepo i uređeno. Treba nečije dijete iz finog Sarajeva da dođe tamo i da na iglu nagazi zbog tebe. Tačno te treba banovati.
- jeza u ledja
#16853 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Lupas gluposti.
- perscitus
#16854 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Zašto su gluposti?
Ovaj tvoj brat iz Kanade me prvo optuživao da nisam nikada bio tamo. Ok nije problem, pokažem pasoš.
Kažem šta sam svojim očima vidio u Vankuveru, ti kažeš da izmišljam. Ok, nije ni to problem. Postavim ti video klipove sa nacionalne televizije gdje govore da je situacija tamo i gora nego što sam pisao u svojim komentarima. Ti opet kažeš da i ja i oni izmišljamo.
Nije tačno. Krenuo sam ti odgovarati na pitanja i ti opet kažeš da je šupljak. Kao ne vjeruješ mi da sam zaradio pare prije Kanade. Ja ne znam stvarno šta želiš od mene? Ono što ti mogu dokazati to ti i dokažem, ono što ne mogu ne pada mi na pamet da se s tobom nadglasavam jeste-nije već radije ću prestati govoriti stvari koje ne mogu dokazati. A ono što mogu, i dalje ću, jer je vrijeme da razbijemo dijasporske vlažne snove u staklenom kondomu i Bila kako svira pjesmu mira na saksofonujeza u ledja wrote: ↑11/02/2024 04:34Iz Sarajeva sam. TI?
Ti postavljas previse pitanja za nekog ko nista konkretno nije rekao o sebi. Barem jedno 5 ljudi si postavio raznorazna pitanja, na koja ti sam, iako direktno upitan, nisi odgovorio. Veceras sam te vec nekoliko puta pitao o Kanadi, ti nista nisi odgovorio, vec si postavio jos pitanja meni.
Smijesan si lik, supljiras, lazes, kurcis se...dosta i tebe. Zasluzujes jedino sprdanciju![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#16855 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ima ih toliko da se na toj temi nakucao trocifren broj postova.darius_maximus wrote: ↑11/02/2024 02:54Ima ih toliko da su se na temi o najboljoj pizzi jedino slozili da nigdje u Sarajevu kurcu ne valja._BataZiv_0809 wrote: ↑11/02/2024 01:33 Ispade da kod nas nema pizze, lazanja, spageta, stejkova, donera, kesadilja, tortilja, burita.....![]()
Što se meksičke kuhinje tiče, Hacienda je nekad nešto i valjala, ali ima tome i deset godina.
Osim toga, možeš na prste jedne ruke nabrojati gdje možeš naći quesadillu u Sarajevu.
Sve što smo uspjeli ugurati iz drugih kuhinja je meso.
Čak smo i tursku kuhinju, koja puni povrće povrćem, skoro isključivo pretvorili u punjenje povrća mesom.
Mi drugačije ne znamo i nećemo.
Je li sad mijenjas tezu od nema nikako do ima ali malo?
Ako kod nas ista dobro radi to su restorani i stranci i dijaspora ovdje dolaze da krkaju. Ako si isao po restoranima na Zapadu znas o cemu pricam.
A ima i razlog sto se kod nas primilo meso, koje je baj d vej u svim kulturama sinonim za blagostanje, a samo povrce za fukarescinu (sjever i jug Italije npr.), ali iz tvog posta to ispade nesto lose....
- Ozimician
#16856 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne, ja sam prvi radio u BiH 3x vise, samim tim sto mogu pisati po ovom forumu govori o tome.darius_maximus wrote: ↑11/02/2024 01:08 Šta ovisi? Da se puno radi?
Ko je vas slagao da se u BiH ljudi ne slomiše od posla? Ponavljam, ja ne znam nikoga u BiH da nije sagorio haman od posla. Ne stižu se ljudi vidjeti a žive u istom gradu.
Ono na sto se ja referisem je ta "raznovrsnost" koju ti potenciras i (na Zapadu) precjenjujes.
Kao sto neko napisa za kuhinju, BiH stvarno ima dobru kuhinju (meso pogotovo) i to ce ti svaki turista potvrditi, u zemljama kojima kuhinja nije jaca strana naravno da ce bolje raditi ove egzoticne kuhinjske varijante nego kod nas + te zemlje imaju veci dohodak i mogu sebi to priustiti.
Ali ni u tim zemljama se ta egzoticna kuhinja ne konzumira toliko koliko ti napisa.
-
moimoi
#16857 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
O kojem mesu vi pricate? Pa kod nas je uglavnom meso iz uvoza. Osim mozda janjetine i piletine.
Davno proslo vrijjeme kada smo mi imali svoje meso.
Davno proslo vrijjeme kada smo mi imali svoje meso.
-
moimoi
#16858 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ozimician wrote: ↑11/02/2024 10:57Ne, ja sam prvi radio u BiH 3x vise, samim tim sto mogu pisati po ovom forumu govori o tome.darius_maximus wrote: ↑11/02/2024 01:08 Šta ovisi? Da se puno radi?
Ko je vas slagao da se u BiH ljudi ne slomiše od posla? Ponavljam, ja ne znam nikoga u BiH da nije sagorio haman od posla. Ne stižu se ljudi vidjeti a žive u istom gradu.
Ono na sto se ja referisem je ta "raznovrsnost" koju ti potenciras i (na Zapadu) precjenjujes.
Kao sto neko napisa za kuhinju, BiH stvarno ima dobru kuhinju (meso pogotovo) i to ce ti svaki turista potvrditi, u zemljama kojima kuhinja nije jaca strana naravno da ce bolje raditi ove egzoticne kuhinjske varijante nego kod nas + te zemlje imaju veci dohodak i mogu sebi to priustiti.
Ali ni u tim zemljama se ta egzoticna kuhinja ne konzumira toliko koliko ti napisa.
Malo ko vani kuha. Konzumira se itekako.
- Bloo
- Globalna šefica
- Ozimician
#16861 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Da, sigurno svaka njemacka porodica svaki dan ide u neki sushi ili thai restoran.moimoi wrote: ↑11/02/2024 11:58Ozimician wrote: ↑11/02/2024 10:57Ne, ja sam prvi radio u BiH 3x vise, samim tim sto mogu pisati po ovom forumu govori o tome.darius_maximus wrote: ↑11/02/2024 01:08 Šta ovisi? Da se puno radi?
Idu vikendom i posebnim prilikama i ne nuzno u te egzoticnije varijante.
Kuha se onoliko koliko i u Sarajevu. Kad si ti zadnji put pravila sarmu, razvijala pitu ?
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#16862 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Na kraju krajeva, manjak stranih restorana sigurno nije razlog za odlazak.
Stanovništvo to u BiH jednostavno u 90% slučajeva ne želi, a isto to stanovništvo se odlučuje na odlazak.
Stanovništvo to u BiH jednostavno u 90% slučajeva ne želi, a isto to stanovništvo se odlučuje na odlazak.
- Ozimician
#16863 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Upravo tako, jer da je drugacije, ne bi balkanski restorani se otvarali u svakom mjestu koje ima vise od 20 balkanskih porodica.
- PreWiBa
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- Ozimician
#16866 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nije ukljucena u mapu, a iskreno meni je recimo turska kuhinja u odnosu na njenu BH inacicu inferiorna upravo zbog nedostatka mesa u istoj.
Ja tradicionalnu BH kuhinju gledam kao "bogatiju" verziju turske kuhinje.
Sto se zacina tice, na to ne gledam blagonaklono, imas more emisija kako su zacini koristeni da prikriju okus pokvarenog mesa... i sl.
- PreWiBa
#16867 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne znam, kada vidim one slike na društvenim mrežama topi mi se u ustima
Fakat, otišao bi jedan vikend u Stambol samo da uživam u njihovim jelima, maheri su, i ono što sam jeo ovdje, i u SA me nije ostavilo ravnodušno
-
moimoi
#16868 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Jedu ljudi na poslu. Narucuju hranu.Ozimician wrote: ↑11/02/2024 12:27Da, sigurno svaka njemacka porodica svaki dan ide u neki sushi ili thai restoran.moimoi wrote: ↑11/02/2024 11:58Ozimician wrote: ↑11/02/2024 10:57
Ne, ja sam prvi radio u BiH 3x vise, samim tim sto mogu pisati po ovom forumu govori o tome.
Idu vikendom i posebnim prilikama i ne nuzno u te egzoticnije varijante.
Kuha se onoliko koliko i u Sarajevu. Kad si ti zadnji put pravila sarmu, razvijala pitu ?![]()
Kuci se nadju za veceru. Koliko ljudi na zapadu radi do 15h? Koliko djecu cuvaju nane i dede? Ljudi su na poslu do 17-18.. djeca u vrticu ili produzenom. Uglavnom se hrne vani.
- PreWiBa
#16869 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma jok ba, zar ti stvarno misliš da sebi neko može priuštiti svaki dan dati minimalno 30 eura samo na jedan obrok?moimoi wrote: ↑11/02/2024 12:33Jedu ljudi na poslu. Narucuju hranu.
Kuci se nadju za veceru. Koliko ljudi na zapadu radi do 15h? Koliko djecu cuvaju nane i dede? Ljudi su na poslu do 17-18.. djeca u vrticu ili produzenom. Uglavnom se hrne vani.
Mislim, obični doner sada zna biti 7 eura.
7 x 4 = 28
Plus piće
Fantazirate
-
moimoi
-
moimoi
#16871 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa ne hrane djecusehohari wrote: ↑11/02/2024 12:35Ma jok ba, zar ti stvarno misliš da sebi neko može priuštiti svaki dan dati minimalno 30 eura samo na jedan obrok?
Mislim, obični doner sada zna biti 7 eura.
7 x 4 = 28
Plus piće
Fantazirate
- PreWiBa
#16872 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Da.
S tim da karta nema veze s vezom, po mom iskustvu hrvatska kuhinja nema baš puno sa onom italijanskom.
-
moimoi
#16873 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- PreWiBa
#16874 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Rijetko koje dijete ide u produženi boravak.moimoi wrote: ↑11/02/2024 12:36Pa ne hrane djecudjeca imaju obrok u vrticu i produzenom.
Računaj da je npr. u mojoj generaciji bilo 6x25 djece = 150, a ja i još jedan moj drug jedini bili na produženom
- Ozimician
#16875 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Upravo tako, kod mene se narucuje na poslu kad su neke posebne prilike.
Uglavnom svi imaju plasticne posude u kojima nose hranu koju su spremali dan prije, podgriju u mikrovalnoj, dodaju mozda neki sos - i to je to.
Promjenio sam 3 firme ovdje i u svakoj je isto bilo, daleko vise se narucivala hrana na poslu u Sarajevu kad sam radio. To je bio prakticno default da se narucuje, niko nije od kuce nosio.