Pogrešno ti poređenje, Ruanda je davno izašla iz svog sranja.sumirprimus wrote: ↑09/02/2024 21:47Ko me placa? Nemaju para za mene. Hoces naš ekstrem? Mi zivimo u ludari gdje se ne lezi za genocid i masovna ubostva a silovamja se broje u hiljadama. I sa takvim likovima nazdravljas hladno dobar dan. O cemu pricas? Ovakve ludare nema nigdje do ruande.Ozimician wrote: ↑09/02/2024 21:33 Sumire tebe izgleda bas dobro placaju.![]()
![]()
![]()
Postavljao sam link gdje za grupno silovanje 15-godisnjakinje u parku od 9 ucesnika samo jedan bude osudjen na zatvorsku kaznu.
Kod nas se npr. to jos nije ni desilo nikad (ako iskljucimo ratne zlocine od strane komsija).
Ako je to sistem za pohvaliti, onda svaka cast. Daleko da je kod nas bolje, ali kao sto danas napisah - don't dream dreams.
Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- sarenoselo
#16776 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- liyf
#16777 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Jel koja raja sa foruma otišla za land of the free u zadnjih 4-6 godina? Kakvo je stanje i isplati li se?
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#16778 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Hahaha, ovaj lik je forumski plaćenik, ne uzimaj ga za ozbiljno Didi.Didier wrote: ↑09/02/2024 23:53Eto Švabe bi bile drugačije u istom tom ludilu.sumirprimus wrote: ↑09/02/2024 21:47 Ko me placa? Nemaju para za mene. Hoces naš ekstrem? Mi zivimo u ludari gdje se ne lezi za genocid i masovna ubostva a silovamja se broje u hiljadama. I sa takvim likovima nazdravljas hladno dobar dan. O cemu pricas? Ovakve ludare nema nigdje do ruande.
Znaš kako su rekli Basara i Jergović, Evropi bi dali dva mjeseca da svi odjednom zamisle kako je neku naciju potrebno istrijebiti. Nemoj biti lud pa da misliš da je to samo naš problem, svi su ljudi jednako primitivni kada dođe propaganda i kada su u masi, kroz istoriju se to pokazalo stotine puta.
Pa prije 2-3 stranice lik priča kakve šale sve čuje na poslu, i to je čak i njega samog navelo da razmišlja da je to normalno tako
-
Nano22
#16779 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Upravo tako drug. Kad gledaš vamo drugačije nego dole. Mada kad odeš dole vidi se da je to Bosna ona tvoja što si napustio za bolje sutra.sumirprimus wrote: ↑09/02/2024 20:18 Gdje god odes u evropu iz ovog vilajeta, ako nista zivot je vredniji, i manja je sansa da ces glavu izgubit onako i od sistema.
- Rugafet
#16780 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Evo, ja bi se sad vratio al ne daju mi.
- Ozimician
#16781 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Za Kanađane, da li je stvarno ovako:
- JohnnyS
#16782 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Genf na aparatima
- Rugafet
#16783 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Eh da hoće Bosna propast ko Kanada
- perscitus
#16784 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Joj, jarane, ovo je zlatno...
Nisam se tamo dugo zadržao, većinom zbog kojekakvih poslovnih sastanaka ali situacija je krajnje urgentna po onome što sam vidio. Ne radi se tu samo o skupoći ili divljanju cijena, hajmo reći da pare nisu problem, radi se o precijenjenosti, sve je sama kapitalistička marketinška podvala i obmana. Primjer odlaska u restorane, znači jedni od najboljih restorana, sve je šmensi fensi, sexy hostese, kuhari sa tetovažama, bradama i pirsinzima, na tanjiru umjetnost a u ustima kulturocid. Pošto konobare ne plaćaju nešto aman zaman već im plata zavisi od bakšiša dobiješ ciganluk u smokingu oko tvog stola. Ne možeš bolan razgovarati normalno, čim staviš zalogaj u usta eto ih da pitaju jel sve ok, čim kreneš pričati prekinu da ispričaju neki fazon jer jebi ga customer service, jarane ja sam počeo kući jesti samo da ne počnem mucati.
Cuku vodio kod veterinara trebala nekakva bezveze operacija, izlazi veterinar i onako arogantno u istoj rečenici bez pauze govori mi cuko nije preživio i da li želim platiti kešom ili karticom!?
Što se tiče nekretnine one su samo okvir, sve je lijepo i krasno na oko a iznutra sve šupljo i jeftino, cijene otišle u kurac prvenstveno jer mafijaška država je sve prodala bogatim Kinezima iz Hong Konga da operu svoje pare i sakriju od onog svog Vini Pua. Na ulici je... to sam već pričao milion puta, ne želim se ponavljati, ma jarane to nisu ulice, to je mentalna ustanova na otvorenom. Poenta da sve što se dešava u Kanadi nisu krivi stanovnici, nije im genetski predodređeno da budu takvi već sve je reakcija i simptom bolesnog društva. Što se tiče ovoga kako je u Bosni, gdje je pravda, i tako dalje, nemoj me sad tjerati da govorim o našoj braći indijancima i kakav je odnos države prema njima, e tu se tek neću zaustaviti.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- perscitus
#16786 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Što bi neko vadio Balkan iz mene kada sam ponosan što sam sa Balkana!? Ti da ti Njemačka nije cijeli univerzum bi shvatio da većina planete gotivi više Balkance nego te tvoje uštogljene Barbare. Kad bi ti Švabo rekao da je hrana specijalitet kiselog kupusa sa izmetom ti bi rekao jarane šta je standard, a ne prosječni Bošnjo što se davi sa Sogan dolmamama i Begovom čorbom. I kako da te čovjek ne ismijava, pa ti si bolan slika i prilika svih viceva o gastarbajterima! Kao što tom ispuhanom balonu štrca paradajz u Drveniku tako i tebi štrcaju 512 megabajta kompleksa niže vrijednosti.512MB wrote: ↑08/02/2024 06:43 Bošnjo nebi bio Bošnjo ako ne bi ismijavao normalne stvari. Možeš ga izvadit iz BiH i poslat u Panamu i Meksiko, al Balkan nemožeš iz njega tako lako.
Nema potrebe za ismijavanjem ni Trsta ni Usedoma, ne odmaram tamo nit planiram ić uskoro, kontrirao sam samo argument "niđe ko u Bosni na moru za tri sata". Ko preferira Halida i ćevape na plaži eno mu Makarska brate, nek uživa. Ako mali balon voli da joj paradajz po licu štrca negdje na Drveniku Velom onda zašto ne? Svako nek ide tamo gdje mu odgovara i šta seb može priuštit. Ja odmaram drugačije...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- perscitus
#16788 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
To ja i govorim. Kada pričamo o isplativosti iseljenja u druge države moramo pričati i o socijalnom aspektu pogotovo kad su u pitanju ove hladne zapadne države. Ljudi antisocijalni i identični, i onda se čudimo što većina djece iz tih država igra video igrice. Pa vjerovatno ih igraju jer im te igrice pokazuju veću raznovrsnost karaktera i ličnosti nego na ulici u pravom životu. Tako da život nije da radiš, spavaš, i jednom godišnje odeš na Maldive. Jebo taj život. U ovu temu moramo uključiti svakodnevnicu jer tu prolazi većina života, a ona je tamo jadna i mizerna.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#16789 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Tko je ovaj?_BataZiv_0809 wrote: ↑11/02/2024 00:13 Sjo komentara![]()
https://www.instagram.com/reel/C1__4U8N ... EzaXpodzJ4
- Ozimician
#16790 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Sto se ovog reela tice, ja se ne slazem s ovim dijelom o zaduzenju i nemanju vremena za druzenje.
Zaduzenja su kao i u BIH, ko je sklon tome bio u BIH, bit ce jos vise i ovamo (jer ima vise prilike za to), ko se znao kontrolisati tamo, znat ce i ovamo.
Vremena za druzenje itekako ima, samo je koncept druzenja i drustvo totalno drugacije nego kod nas. U BIH dodji u neki drugi grad, pa neces bas lagano naci drustvo koje ces moci tek tako zvati da izadjes, pisali smo maloprije s momkom iz Zenice na drugoj temi o tome, a kamoli negdje gdje si totalni stranac, a ljudi po prirodi nisu druzeljubivi. Ja jos niskim nisam do sad uspio otici spontano na kafu, uvijek su to rezervacije i onda te prodje cejf. Ljudi u Minhenu koji ima skoro 200 000 Balkanaca imaju problem da nadju drustvo, a kamoli u manjim konzervativnijim mjestima. Mozes ti ici u restorane stalno, ali bez dobrog drustva nije ni to zanimljivo, i onda sve to nekako predje u dosadu. I onda od te dosade krenes da radis jos jedan dodatni posao, da bar vrijeme ubijes...
Na kraju opet bude sve individualno.
Zaduzenja su kao i u BIH, ko je sklon tome bio u BIH, bit ce jos vise i ovamo (jer ima vise prilike za to), ko se znao kontrolisati tamo, znat ce i ovamo.
Vremena za druzenje itekako ima, samo je koncept druzenja i drustvo totalno drugacije nego kod nas. U BIH dodji u neki drugi grad, pa neces bas lagano naci drustvo koje ces moci tek tako zvati da izadjes, pisali smo maloprije s momkom iz Zenice na drugoj temi o tome, a kamoli negdje gdje si totalni stranac, a ljudi po prirodi nisu druzeljubivi. Ja jos niskim nisam do sad uspio otici spontano na kafu, uvijek su to rezervacije i onda te prodje cejf. Ljudi u Minhenu koji ima skoro 200 000 Balkanaca imaju problem da nadju drustvo, a kamoli u manjim konzervativnijim mjestima. Mozes ti ici u restorane stalno, ali bez dobrog drustva nije ni to zanimljivo, i onda sve to nekako predje u dosadu. I onda od te dosade krenes da radis jos jedan dodatni posao, da bar vrijeme ubijes...
Na kraju opet bude sve individualno.
- darius_maximus
#16791 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Niti je tačno da ljudi na Zapadu samo rade, niti je tačno da u BiH nešto uživaju.
Svaka osoba u BiH koju ja znam je pod stresom zbog posla i jedva se nekad stigne vidjeti s prijateljima (i to često bude na rođendanima nekim ili sahranama/dženazama i obavezno je priča o tome kako mjeseci i godine proletiše u trci i frci). Stoga tu priču možemo mačku o rep.
Što se raznovrsnosti i karaktera tiče, u BiH je raznovrsnost kada Srbin, Hrvat i Bošnjak rade u istoj kancelariji.
Na Zapadu barem možeš vidjeti i Poljaka i Vijetnamca i Meksikanca i Amerikanca i Iranca, pa protabiriti malo i proširiti vidike.
Malo koje društvo je ovako jednoobrazno kao društvo u BiH.
Čak i "čiste" države, kao što su Mađarska i Poljska imaju više raznovrsnosti od nas.
Ne možeš sushi restoran otvoriti kod nas da opstane, ljudi samo ćevap, pitu i doner tamane.
Mi pričamo o raznovrsnom životu, a da prije pet godina nismo haman kino imali da radi.
Svaka osoba u BiH koju ja znam je pod stresom zbog posla i jedva se nekad stigne vidjeti s prijateljima (i to često bude na rođendanima nekim ili sahranama/dženazama i obavezno je priča o tome kako mjeseci i godine proletiše u trci i frci). Stoga tu priču možemo mačku o rep.
Što se raznovrsnosti i karaktera tiče, u BiH je raznovrsnost kada Srbin, Hrvat i Bošnjak rade u istoj kancelariji.
Na Zapadu barem možeš vidjeti i Poljaka i Vijetnamca i Meksikanca i Amerikanca i Iranca, pa protabiriti malo i proširiti vidike.
Čak i "čiste" države, kao što su Mađarska i Poljska imaju više raznovrsnosti od nas.
Ne možeš sushi restoran otvoriti kod nas da opstane, ljudi samo ćevap, pitu i doner tamane.
Mi pričamo o raznovrsnom životu, a da prije pet godina nismo haman kino imali da radi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#16792 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nemam pojma naletilo mi na search.izvrsni direktor wrote: ↑11/02/2024 00:27Tko je ovaj?_BataZiv_0809 wrote: ↑11/02/2024 00:13 Sjo komentara![]()
https://www.instagram.com/reel/C1__4U8N ... EzaXpodzJ4
Ustvari znam da smo mu zenu spominjali na crnoj hronici ili voditeljicama
- Ozimician
#16793 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ovo ti sve mnogo zavisi od toga gdje si na "Zapadu".darius_maximus wrote: ↑11/02/2024 00:51 Niti je tačno da ljudi na Zapadu samo rade, niti je tačno da u BiH nešto uživaju.
A svako realan ko iseli ce ti reci da mu je jako zao sto je propustio ove dogadjaje koje ti spominjes. Jer to je ono sto se ne moze vratiti/kupiti.
Ja nisam pretjerano drustven tip da meni nesto fali od toga, ali eto.
- darius_maximus
#16794 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Šta ovisi? Da se puno radi?Ozimician wrote: ↑11/02/2024 00:56Ovo ti sve mnogo zavisi od toga gdje si na "Zapadu".darius_maximus wrote: ↑11/02/2024 00:51 Niti je tačno da ljudi na Zapadu samo rade, niti je tačno da u BiH nešto uživaju.
A svako realan ko iseli ce ti reci da mu je jako zao sto je propustio ove dogadjaje koje ti spominjes. Jer to je ono sto se ne moze vratiti/kupiti.
Ja nisam pretjerano drustven tip da meni nesto fali od toga, ali eto.
Ko je vas slagao da se u BiH ljudi ne slomiše od posla? Ponavljam, ja ne znam nikoga u BiH da nije sagorio haman od posla. Ne stižu se ljudi vidjeti a žive u istom gradu.
- perscitus
#16795 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne možeš ti sa jednom čašom čiste vode očistiti prljavu rijeku. Dariuse, ne govorim ja o raznovrsnosti nacija, jebo nacije, nacija je novi pojam, ja govorim o raznovrsnosti mentaliteta. Nije novina da ljudi od Turske do Meksika nisu na ''ti'' sa svojom nacionalnom dijasporom. Nije to samo slučaj kod nas već svugdje na svijetu. Ja govorim o životu, evo ti primjer koji vjerovatno nam je svima poznat, Istanbul, Istanbul je nacionalno homogen ali je neuporedivo raznovrsniji od jednog Minhena ili Salzburga.darius_maximus wrote: ↑11/02/2024 00:51 Niti je tačno da ljudi na Zapadu samo rade, niti je tačno da u BiH nešto uživaju.
Što se tiče hrane s tim se u potpunosti slažem. To bi trebalo otvoriti drugu temu i diskutovati zašto ljudi kod nas izbjegavaju različite kuhinje. Da li je do rata ili čisto što zaziremo od promjena, svaka promjena nam je jebala majčinu majku pa možda zbog toga... Ne znam, ali je nešto definitivno o čemu bi se dalo diskutovati.
- PreWiBa
#16796 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
To sa kuhinjom je više stvar što mi, za razliku od većine zapadnih zemalja, stvarno volimo svoju kuhinju.
Poguzije smo.
Nijemac nema toliko fanatičan odnos prema Currywurstu koliko Bosanac prema ćevapima ili bureku, to je jednostavno tako i dio našeg mentaliteta.
Čak i od stranih kuhinja jedino možemo ono što nam je blisko, neki turski restoran npr. bi u Sarajevu radio samo tako.
Poguzije smo.
Nijemac nema toliko fanatičan odnos prema Currywurstu koliko Bosanac prema ćevapima ili bureku, to je jednostavno tako i dio našeg mentaliteta.
Čak i od stranih kuhinja jedino možemo ono što nam je blisko, neki turski restoran npr. bi u Sarajevu radio samo tako.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#16797 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
A pizze ništa?
- PreWiBa
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#16799 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ispade da kod nas nema pizze, lazanja, spageta, stejkova, donera, kesadilja, tortilja, burita..... 
- PreWiBa
#16800 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa i nema._BataZiv_0809 wrote: ↑11/02/2024 01:33 Ispade da kod nas nema pizze, lazanja, spageta, stejkova, donera, kesadilja, tortilja, burita.....![]()
Mislim, ima malo u Sarajevu, ali ostatak države slabo.
I to je ja mislim čak i ok, jednostavno se identifikujemo kroz hranu, smatramo to dijelom našeg identiteta i tjt.