Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
okanomalo wrote: ↑05/02/2024 11:35
da li je proradila cetvorka, moze li se na zeljeznicku stanicu? negdje sam procitala da ce je pustiti u promet do kraja decembra 2023g. nigdje ne procitah da je obnova tracnica zavrsena.
Centrotrans vozi za zeljeznicku
Zavrsih i ja kupon. 15min posla u centrotransu. Odmah se dobije kartica.
Pred grasom 50 ljudi ceka kupon, u centri jedna zena bila ispred mene. Cudan smo narod, samo nek se nista ne mjenja
okanomalo wrote: ↑05/02/2024 11:35
da li je proradila cetvorka, moze li se na zeljeznicku stanicu? negdje sam procitala da ce je pustiti u promet do kraja decembra 2023g. nigdje ne procitah da je obnova tracnica zavrsena.
Centrotrans vozi za zeljeznicku
Zavrsih i ja kupon. 15min posla u centrotransu. Odmah se dobije kartica.
Pred grasom 50 ljudi ceka kupon, u centri jedna zena bila ispred mene. Cudan smo narod, samo nek se nista ne mjenja
ja sam jutros uzela kupn na otoci, otprilike 15 minuta cekala. sigurica, prije penzija.
Za sta cete vi zeleni kukati kad stvarno Stadleri izadju, a pogotovo kad ih dodje svih 15 do kraja godine?
Vjerujem da ce tad fokus ici na Hrasnicu, iznendjujuce ste tihi tamo na toj temi. Bit ce da cuvate zicer za kasnije, nema veze sto ima ihahaj do roka zavrsetk.
izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑07/02/2024 14:52
Za sta cete vi zeleni kukati kad stvarno Stadleri izadju, a pogotovo kad ih dodje svih 15 do kraja godine?
Vjerujem da ce tad fokus ici na Hrasnicu, iznendjujuce ste tihi tamo na toj temi. Bit ce da cuvate zicer za kasnije, nema veze sto ima ihahaj do roka zavrsetk.
Tako je dobri si moj muha.
Podjebavam svakog k'o zasluži.
Ovi su sami dali rok kraj augusta pruga gotova.
Evo skoro 6 mjeseci poslije nezavršenog posla kol'ko hoćeš.
Zato ja kažem--nikad unaprijed ne daji rok odem da mi skinu komplet ljetni felgi sa gumama da stave zimske kontam-to je pola sata, cekaju me da radim a ja cu zacas. Skide 3 felge, na cetvrtoj onim pištoljem maticu sjeba (kod mene matice-nisu šarafi a duboka rupa u felgi ) 3 sata se jebavo i nije uspio dok mu ja nisam reko da uzme bušilicu i borerom izbuši rupu okolo da može felgu svuc pa cu ja tu rupu nekako zavarit.
Tako i bi
Zato ja kažem--nikad unaprijed ne daji rok odem da mi skinu komplet ljetni felgi sa gumama da stave zimske kontam-to je pola sata, cekaju me da radim a ja cu zacas. Skide 3 felge, na cetvrtoj onim pištoljem maticu sjeba (kod mene matice-nisu šarafi a duboka rupa u felgi ) 3 sata se jebavo i nije uspio dok mu ja nisam reko da uzme bušilicu i borerom izbuši rupu okolo da može felgu svuc pa cu ja tu rupu nekako zavarit.
Tako i bi
Moraš dati rok.
Zamisli platiš firmi da ti izgradi kuću, a oni ti kažu, kada završimo - završimo.
Da li bi angažovao takvu firmu?
Imaš novac, imaš dozvole, imaš sve i čekaš 10 godina da useliš
muha_sa wrote: ↑07/02/2024 14:57
@NediM17 samo podjebaje--kakav on i zeleni
Ne pratim ostatak ovog foruma, mozda je covjek sasvim regularan inace ... ali on i jos par njih ovdje stalno pisu u svojstvu zabrinutih "gradzana", a realno traze dlaku u jajetu. Valjda jer nemaju za sta vece vise.
Ja sam vazda bio za kritiku, al brate vidi se napredak iz aviona pa de pustite gas malo.. Kakve veze ima i da probiju rok ako je 90% posla ocito gotovo? Zato me stvarno nervira trovanje, de nek ima nesto dobro u ovoj drzavi da se neko nece posr.ati po tom.
Zato je il narandzast il zelen ili plavo-zut il samo ne moze smisliti Stetu na nekoj licnoj osnovi.
Tako i bi
Moraš dati rok.
Zamisli platiš firmi da ti izgradi kuću, a oni ti kažu, kada završimo - završimo.
Ma jasno Hakize al se valjda u taj rok uracuna nešto što se neplanirano može desit i zajebat te haman da godinu dana zaglaviš rješavajuci to što te sjebalo. Kojekakve instalacije kojih ni na mapi nema pa ih pokidaš (jedan primjer)
Tako i bi
Moraš dati rok.
Ma jasno Hakize al se valjda u taj rok uracuna nešto što se neplanirano može desit i zajebat te haman da godinu dana zaglaviš rješavajuci to što te sjebalo. Kojekakve instalacije kojih ni na mapi nema pa ih pokidaš (jedan primjer)
Naravno.
Dodaš 10-20 % na planirano vrijeme i taj rok kažeš kao zvanični.
Ako se šta desi da ti treba više vremena, pokriven si. Ako sve prođe OK, hvališ se da si prije završio.
Nije to samo kod pruge nego je, izgleda, modus operandi naših građevinskih (i ne samo građevinskih) firmi (pa i dobrog dijela samostalnih majstora, slobodnih strijelaca takoreći): ostavlja se nedovršen posao.
Meni je svojevremeno mnogo čudilo kad sam vidio da je neka dionica ceste završena, otišla mehanizacija, otišli radnici, sklonjena privremena saobraćajna signalizacija a pola metra ceste ostalo neasfaltirano. S vremenom sam sve češće viđao nedovršen posao gdje god se okrenem, pa makar to bio izostavljen neki šaraf, samo je bitno da nešto ostane nedovršeno.
izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑07/02/2024 14:52