Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#20151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ajdamo »

Altsa wrote: 07/02/2024 22:05
ajdamo wrote: 07/02/2024 22:01 Pecanin je drama queen i senzacionalista. Nema ga 100 godina u javnosti i onda se pojavi sa svojim "pouzdanim informacijama"

Ma hajte molim vas
Nista nije rekao sto svi ne znamo. Dodao je dramatike i to je ljudima najvise zasmetalo.
Ma ja, evo već danima preko whatsappa šire neki audio snimak kako se u BiH sperma oružani sukob.

Scam klasični.
Prpa.ba

#20152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

muha_sa wrote: 07/02/2024 22:00 Imaš li kakav prijedlog šta da radimo :? ako je guravo da bježim dok se granice zatvorile nisu :?
Za pocetak, trebamo se zaista osvijestiti da je u toku preslagivanje i globalnih i lokalnih odnosa u kojem smo mi Bosnjaci, po historijskom obicaju, kusur i nezgodna cinjenica na terenu, a ne nekakav akter ili zasticena kategorija.

Da trenutni odnosi, ponasanje razlicitih dijelova tzv. medjunarodne zajednice, a i naslijedje koje su nam ostavile godine vladavine SDA i SDP-a, idu u prilog varijanti kiprizacije u boljoj, ili palestinizacije u losijoj varijanti.

Kiprizacija, kao bolji ishod, znaci de facto secesiju RS-a, uz sporadicne incidente koje ce kontrolisati EUFOR. Polu-slobodan protok roba i ljudi, bez mogucnosti da drzavne institucije djeluju u manjem entitetu. Paralizovan Parlament koji ne moze odlucivati, ali izbori se regularno provode. :mrgreen: Srbi iz Istocnog Sarajeva normalno dolaze na poslove, samo ne izvrsavaju nista u manjem entitetu. :mrgreen: Porozne granice jer se DGS polako gasi. I tome slicno.

Palestinizacija znaci kiprizaciju uz separatizam Hrvata, vizni rezim, finansijske crne liste "jer drzava nije ispunila obaveze", nestasice zbog nestabilnih kontrola granice i tome slicno.

Ratovati vjerovatno necemo. Ali polako truhnuti hocemo.

Jedina varijabla u ovoj situaciji jeste da li smo spremni eskalirati u slucaju bilo kojeg scenarija, da budemo mnogo nezgodnija cinjenica na terenu koja nece biti tudji kusur. I to mozda promijeni tudje jednacine.
made_in_sarajevo

#20153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by made_in_sarajevo »

Joj da se hocete i vi bosnjaci vise ugasiti zajedno sa bracom srbim i hrvatima, pa da napokon prodisemo i pocnemo zivjeti.

Bosna i Hercegovina-bosanac i hercegovac, bosanac, hercegovac, bosanski jezik, a narod, vjera koga vise boli kurac u 2024 godini, bar u pametnim i normalnim zemljama. Kod nas jd bitno jer smo svakako na nivou plemena u africi. Zato i jesmo u kurcu da nas ljudi mogu samo sazaljevati po svijetu. Pa da i akademik koji je neki dan isto pricao na radiosarajevo je glup i izdajnik.

Ne bojte se nema rata. Jel i jedan stranac preko noci otisao iz drzave, strana agencija se neka ugasila samo, undp se pokupio i otisao... Kako su u ukrajini i tamo jemen preko noci godisnje dobijali, tako ce biti i ovdje ako dodje do sranja. Samo vas jebe velike bosnjake, pacenike rata, pecanina, pa i senada sto eto bas undp naprimjer, sad ima program zamjene lozista za pelet cini mi se, pomazu ljudi da se manje zagadjuje. Pu majku im krstasku ono ce meni pelet uvaljivati umjesto da ratujemo.

Stranci picke ste ako ne javite na vakat da bjezite, prat cu vam ja guzice nije frka, prpa ce ostati sa zahiragom i onim kvazi bokserom da ratuju
Daft Haruki

#20154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Daft Haruki »

Jedva cekam da izvede i taj pokusaj.
Bolje i to nego status qvo 30 godina .
Iz Pecaninovih usta u Bozije usi.
Il normalna Bih komplet kao drzava ili nestanak. Da se nepatimo vise
Ovaka drzava je za k vise. Administracije i uhljeba pun k. Samo njima ovo i odgovara.
Kad se zakuha onda da se bar da se rjesi i nas status. Ma makar nas i nebilo vise nego da gledam mrzitelje drzave i lazne patriote na buzetu
Point.

#20155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

sajber87 wrote: 07/02/2024 20:54
Prpa.ba wrote: 07/02/2024 20:45 Pecanin objektivno proanalizirao situaciju, ali sajber kaze da flota samo sto nije, 'ta ce Pecanin. :mrgreen:
Realno pecanin ne zna puno o ovome sto analizira, mozda je dobar advokat ne ulazim u to, ali o ovome o cemu prica jednostavno nema pojma, jedino sto je pogodio je da ce biti sranja, lik misli da ce 2026 biti izbori kao sto su bili do sada sve isto :-)
Klasican panicar, koji sve "zna" ali ne nudi rjesenje bez da ne kmeci zapade pomagaj dok pljujemo po istom
Jok ba, eto neka ti znaš :lol:
sajber87

#20156 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Jordan1961 wrote: 07/02/2024 22:05
sajber87 wrote: 07/02/2024 20:38 Pecanin, jedino sto je pogodio je da ce biti sranja, sve drugo je fulao :mrgreen: . Kad lik poredi manji proruski bh entitet i sloveniju iz 1990 :lol: . Jednistavno dalje od nosa ne vidi. Klasican panicar kaze najgoru opciju za njega pa ako pogodi bice ala sam strucan a ako fula koga briga sto je fulao njemu extra. Ovakvi bi se predali putinu na keca samo da "napakosti" zapadu, a jedino koga bi naguzio su bosnjaci i bosna.
A i zukic :-)
Zaboravio si ono sto lijepis u svakoj slicnoj situaciji. SDF bot.
Pecanin nije bot to nikad ne bih rekao jer covjek to nije, nemoj da izmisljas, komsicevac jeste lupao bi po prstima americkom palicom istovremeno pljujuci po istima dok zanemaruje da su bas ameri nogirali sda i komsica iz vlasti. U crnoj gori je vec fulao sve
u zadnje recimo dvije godine njegovo sirenje panike ode milo cetnici preuzimaju gotovo je pa vidimo da nije naprotiv. To isto radi sad i ovdje. On je samo panicar i sve ce fulati osim toga da ce biti sranja,ali to je tek sad krenuo da govori kad je sve nacrtano i kad ne treba neka analiza. Naprimjer za tebe bi se moglo reci da si bot, ali to je naravno moje misljenje na koje imam pravo
Last edited by sajber87 on 07/02/2024 22:33, edited 1 time in total.
sajber87

#20157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Point. wrote: 07/02/2024 22:31
Prpa.ba wrote: 07/02/2024 20:45 Pecanin objektivno proanalizirao situaciju, ali sajber kaze da flota samo sto nije, 'ta ce Pecanin. :mrgreen:
Realno pecanin ne zna puno o ovome sto analizira, mozda je dobar advokat ne ulazim u to, ali o ovome o cemu prica jednostavno nema pojma, jedino sto je pogodio je da ce biti sranja, lik misli da ce 2026 biti izbori kao sto su bili do sada sve isto :-)
Klasican panicar, koji sve "zna" ali ne nudi rjesenje bez da ne kmeci zapade pomagaj dok pljujemo po istom
Zna onaj ko pogodi, mnogi ce se ovdje posipati pepelom
Jordan1961

#20158 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

sajber87 wrote: 07/02/2024 22:32
sajber87 wrote: 07/02/2024 20:38 Pecanin, jedino sto je pogodio je da ce biti sranja, sve drugo je fulao :mrgreen: . Kad lik poredi manji proruski bh entitet i sloveniju iz 1990 :lol: . Jednistavno dalje od nosa ne vidi. Klasican panicar kaze najgoru opciju za njega pa ako pogodi bice ala sam strucan a ako fula koga briga sto je fulao njemu extra. Ovakvi bi se predali putinu na keca samo da "napakosti" zapadu, a jedino koga bi naguzio su bosnjaci i bosna.
A i zukic :-)
Pecanin nije bot to nikad ne bi rekao jer covjek to nije, nemoj da izmisljas, komsicevac jeste lupao bi po prstima americkom palicom istovremeno pljujuci po istima dok zanemaruje da su bas ameri nogirali sda i komsica iz vlasti. U crnoj gori je vec fulao sve
u zadnje recimo dvije godine njegovo sirenje panike ode milo cetnici preuzimaju gotovo je pa vidimo da nije naprotiv. To isto radi sad i ovdje. On je samo panicar i sve ce fulati osim toga da ce biti sranja,ali to je tek sad krenuo da govori kad je sve nacrtano i kad ne treba neka analiza. Naprimjer za tebe bi se moglo reci da si bot, ali to je naravno moje misljenje na koje imam pravo
Ako mislis kao sto pises, jasno mi je da si zbunjola totale.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#20159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

made_in_sarajevo wrote: 07/02/2024 22:24 Joj da se hocete i vi bosnjaci vise ugasiti zajedno sa bracom srbim i hrvatima, pa da napokon prodisemo i pocnemo zivjeti.

Bosna i Hercegovina-bosanac i hercegovac, bosanac, hercegovac, bosanski jezik, a narod, vjera koga vise boli kurac u 2024 godini, bar u pametnim i normalnim zemljama. Kod nas jd bitno jer smo svakako na nivou plemena u africi. Zato i jesmo u kurcu da nas ljudi mogu samo sazaljevati po svijetu. Pa da i akademik koji je neki dan isto pricao na radiosarajevo je glup i izdajnik.

Ne bojte se nema rata. Jel i jedan stranac preko noci otisao iz drzave, strana agencija se neka ugasila samo, undp se pokupio i otisao... Kako su u ukrajini i tamo jemen preko noci godisnje dobijali, tako ce biti i ovdje ako dodje do sranja. Samo vas jebe velike bosnjake, pacenike rata, pecanina, pa i senada sto eto bas undp naprimjer, sad ima program zamjene lozista za pelet cini mi se, pomazu ljudi da se manje zagadjuje. Pu majku im krstasku ono ce meni pelet uvaljivati umjesto da ratujemo.

Stranci picke ste ako ne javite na vakat da bjezite, prat cu vam ja guzice nije frka, prpa ce ostati sa zahiragom i onim kvazi bokserom da ratuju
Shvatanje politike na razini djeteta od 5 godina.
sajber87

#20160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Jordan1961 wrote: 07/02/2024 22:34
Pecanin nije bot to nikad ne bi rekao jer covjek to nije, nemoj da izmisljas, komsicevac jeste lupao bi po prstima americkom palicom istovremeno pljujuci po istima dok zanemaruje da su bas ameri nogirali sda i komsica iz vlasti. U crnoj gori je vec fulao sve
Joj :-)
PreWiBa

#20161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

Prpa.ba wrote: 07/02/2024 22:10
muha_sa wrote: 07/02/2024 22:00 Imaš li kakav prijedlog šta da radimo :? ako je guravo da bježim dok se granice zatvorile nisu :?
Za pocetak, trebamo se zaista osvijestiti da je u toku preslagivanje i globalnih i lokalnih odnosa u kojem smo mi Bosnjaci, po historijskom obicaju, kusur i nezgodna cinjenica na terenu, a ne nekakav akter ili zasticena kategorija.

Da trenutni odnosi, ponasanje razlicitih dijelova tzv. medjunarodne zajednice, a i naslijedje koje su nam ostavile godine vladavine SDA i SDP-a, idu u prilog varijanti kiprizacije u boljoj, ili palestinizacije u losijoj varijanti.

Kiprizacija, kao bolji ishod, znaci de facto secesiju RS-a, uz sporadicne incidente koje ce kontrolisati EUFOR. Polu-slobodan protok roba i ljudi, bez mogucnosti da drzavne institucije djeluju u manjem entitetu. Paralizovan Parlament koji ne moze odlucivati, ali izbori se regularno provode. :mrgreen: Srbi iz Istocnog Sarajeva normalno dolaze na poslove, samo ne izvrsavaju nista u manjem entitetu. :mrgreen: Porozne granice jer se DGS polako gasi. I tome slicno.

Palestinizacija znaci kiprizaciju uz separatizam Hrvata, vizni rezim, finansijske crne liste "jer drzava nije ispunila obaveze", nestasice zbog nestabilnih kontrola granice i tome slicno.

Ratovati vjerovatno necemo. Ali polako truhnuti hocemo.

Jedina varijabla u ovoj situaciji jeste da li smo spremni eskalirati u slucaju bilo kojeg scenarija, da budemo mnogo nezgodnija cinjenica na terenu koja nece biti tudji kusur. I to mozda promijeni tudje jednacine.
Naravno da bi bilo rata, u roku od par mjeseci.
Ako ne sa Srbima, onda sa Hrvatima.

Te iluzije o nekakvoj mirnoj palestinizaciji što je neki možda i priželjkuju je fantazija, nemoguća.

Hrvati ne žele da ostanu sa Bošnjacima koji čine 75% stanovništva, pa taman i vladali nad njima.
Jordan1961

#20162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

sajber87 wrote: 07/02/2024 22:37
Ova recenica je i jasna. Medjutim cim su dvije i vise rijeci ukljucene, imas problem sa izrazavanjem. Demonstrirano gore a i nebrojeno puta u ranijim postovima.
Prpa.ba

#20163 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Ja mislim da su naucili na greskama iz devedesetih, i da sada zaba ide polako da se kuha. Zasto zuriti, kada se polako dolazi do ciljeva. Na kraju ce jos i bosnjacki predstavnici klimati glavama, po uzoru na palestinsku upravu.

Vidis da i u ovom historijskom trenutku imamo ove sto pametuju o sva tri nacionalizma. Autosovinizam i strani NVO-i rade jak posao.
Point.

#20164 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

sajber87 wrote: 07/02/2024 22:33
Point. wrote: 07/02/2024 22:31

Zna onaj ko pogodi, mnogi ce se ovdje posipati pepelom
Dobro Baba Vanga
Nisamsdaali

#20165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Nisamsdaali »

Bosnjacki nacionalizam je izmisljeni SDA pojam, kakav je to nacionalizam kojem je cilj smanjenje teritorije matične zemlje radi (pre)vlasti, ja bar za takav nisam čuo dok na scenu nije stupio dobri dedo sa kovaca sa svojom svitom. Postoji samo bosanski patriotizam i to je jedina realna politička strategija
sajber87

#20166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Jordan1961 wrote: 07/02/2024 22:42
sajber87 wrote: 07/02/2024 22:37
Ova recenica je i jasna. Medjutim cim su dvije i vise rijeci ukljucene, imas problem sa izrazavanjem. Demonstrirano gore a i nebrojeno puta u ranijim postovima.
Ok to sam i ranije shvatio zahvaljujem :mrgreen: , ako imas nesto i sa sadrzajem sto te muci ne bi bilo lose da objasnis sta te zulja
Last edited by sajber87 on 07/02/2024 22:48, edited 1 time in total.
PreWiBa

#20167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

Prpa.ba wrote: 07/02/2024 22:44 Ja mislim da su naucili na greskama iz devedesetih, i da sada zaba ide polako da se kuha. Zasto zuriti, kada se polako dolazi do ciljeva. Na kraju ce jos i bosnjacki predstavnici klimati glavama, po uzoru na palestinsku upravu.

Vidis da i u ovom historijskom trenutku imamo ove sto pametuju o sva tri nacionalizma. Autosovinizam i strani NVO-i rade jak posao.
Ma ne možeš takve stvari polako kuhati.

Srbi mogu, jer imaju stanje na terenu, Hrvati ne.
Jordan1961

#20168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

Alkar Senad u sridu.
sajber87

#20169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

A da dezurne pristalice df a naprimjer ponude neko rijesenje bilo bi bas zanimljivo vidjeti kako oni gledaju na eventualno rjesenje :mrgreen:
Iskreno sumnjam da ce neko od pristalica sda ili df a reci nesto javno o mogucem rjesenju kako ga oni vide nego ce se po obicaju usutiti
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#20170 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

I sta ce biti kad nista ne bude 2026.?

Neko ce se ovdje posuti pepelom ili ce se naci novi izdajnici i nove izdaje i zaboraviti svoje 100% sigurne prognoze?
Jordan1961

#20171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

sajber87 wrote: 07/02/2024 22:54 A da dezurne pristalice df a naprimjer ponude neko rijesenje bilo bi bas zanimljivo vidjeti kako oni gledaju na eventualno rjesenje :mrgreen:
Iskreno sumnjam da ce neko od pristalica sda ili df a reci nesto javno o mogucem rjesenju kako ga oni vide nego ce se po obicaju usutiti
Do sada je bilo SDF. Odkuda sada SDA i DF?
sajber87

#20172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Chmoljo wrote: 07/02/2024 22:55 I sta ce biti kad nista ne bude 2026.?

Neko ce se ovdje posuti pepelom ili ce se naci novi izdajnici i nove izdaje i zaboraviti svoje 100% sigurne prognoze?
Ne 2026 nego do sljedecih opstih izbora pa kada budu, nema 100% to ne postoji , ali recimo ovako svoj novac ni u ludilu ne bi stavio na opkladu da ce sve ostati isto, tj sto smo gledali od dejtona do danas
Point.

#20173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

sajber87 wrote: 07/02/2024 22:54 A da dezurne pristalice df a naprimjer ponude neko rijesenje bilo bi bas zanimljivo vidjeti kako oni gledaju na eventualno rjesenje :mrgreen:
Rješenje je vrlo jednostavno. Pristati na tri uslova.
sajber87

#20174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Jordan1961 wrote: 07/02/2024 22:58
Do sada je bilo SDF. Odkuda sada SDA i DF?
Siguran si da nije bilo i jedno i drugo ili si samo brzoplet, cak bi rekao da nikad nije bilo sdf nego sdfa ili sda df ili sda i sateliti ili sda df i sateliti :mrgreen:
kakabanja213

#20175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

vee-jay wrote: 07/02/2024 22:03
kakabanja213 wrote: 07/02/2024 18:48
vee-jay wrote: 07/02/2024 18:25

zasto onda nije unio parametre: sve religijske kuce ovoga svijeta
znamo: zato sto trazi dalju svadju i konfrontaciju - pokazujuci da je u potpunosti ISTI kao i ovi koje napada
i to bi mozda nekako(!) i bilo OK da je npr Zahiragic ili neko drugi iz SDA to uradio ... ali ovo je DF: suzivot, tolerancija, prava ...
i da problem bude jos veci: navikli smo da je to ta "borba za gradjansku" --- DF svakim svojim potezom gura ideju istinske gradjanske BiH po deceniju unazad
Ja uopste ne shvatam tu Kajanovu sliku kao neku konfrontaciju. Pa ne mozes opaliti parametar, drugi religijski objekti, kada se iz one perspektive u principu i ne vide, odnosno i nema ih. A dzamija ima ko u prici. Pa ja sam iz svoje avlije citav zivot vidio 4 5 munara.
A sto se tice konfrontacije, da li sa nacistima treba razgovarati ili im se konfronitirati.
kako si shvatio prvu sliku?
eto vidis -- to je BiH -- kada napravis sliku onda vidis da nekoga "drugog" ne uvrijedis.
sliku je postavio svima i sad ocekuje da neko drugi postavi sliku samo sa crkvama da bi onda on jos dalje ostao u fokusu.
Cuj kako sam shvatio prvu sliku? Kako si je ti shvatio zivota ti? Pa ona slika je otprilike ono sto je i politika HDZ, tj istrebljenje svih ne Hrvata iz Mostara.
Drugu, iako nisam neki fan tog Kajana, kao odgovor na objasnjenje Sveucilista da sliku eto kao dala umjetna inteligencije te da oni nemaju veze sa njom. Ovaj je samo ukucao da AI djeluje, jos uvijek, prema imputima ljudskog mozga. Mada bi bolja zajebancija stale.
Sta je politika HDZ BIH najbolje se vidi na danasnjoj slici FB profila Zuco Mostar(neki navodno nezavisni eko aktivisti) o stanju semafora u Mostaru. Slika je kao iz perspektive ovog pozorista sto se gradi na mjestu HITa, odnosno u blizini harema koji su Austrugari izmjestili da bi sagradili zeljeznicu i pokazuje stanje niz Bulevar. To je tek nacisticki cirkus..
Locked